Yalanını yakaladım, doğru mu yapıyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dove
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba dün giremedim, Yorumlarınızın hepsini okudum, teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.
Konuyu açtığım gece, dur bir dinleyeyim belki de çok haklıdır böyle demekte dedim. (Ki boş yere olay çıkaran biri değilimdir.) Mesaj gönderdim.

-Uygun musun?
Ne için?
-Konuşalım...
Ne anlatayım ki sana? Boşver.
-Neden yalan söylediğini anlatabilirsin mesela.

dedikten sonra aradı.
Sesi çok kötüydü. Yani az daha zorlansa ağlayacak gibi.

Ben sana yalan söylemedim. Önce Karamana gidecektim, sonra buraya geldim dedi. Annemle de konuşmuşsun dedi.
Ben de yola çıktığında nereye gideceğin belliydi sonuçta ve bana vardığını bile söyledin dedim.

Beyefendi de 4 sene önceki olayları açtı. Sen de bana yalan söylemiştin vs. dedi. Sonra geçmişi karıştırmanın yanlış olduğunu farketti.

Ben geçmişe dönmek istemiyorum. Bugünü de yaşamak istemiyorum, geleceğe dair bir umudum da kalmadı zaten. Onlar benim ailem, nerde ne zaman olsa koşar gelirim tabiki. Sen de benim ailemsin. Aynı şeyi senin için de yaparım dedi.
Ben de sana ailenle görüşme diyen mi var? dedim.

Seninle de konuşmak istemiyorum dedi kapattı :53:

Dün akşam saatlerinde de mesaj göndermiş.
"Tanrı'yı çok mu kızdırdık da bunlar başımıza geldi?" diye.
Ben de "Bilmiyorum ama cezası çok ağır oldu" dedim.
"Sadece ağır mı?" yazmış.
"BANA NEDEN YALAN SÖYLEDİĞİNİ MERAK EDİYPRUM.." dedim.
Ve tahmin edin ne oldu :26: Sustu. O dakikadan sonra tepki yok. Neden diyince kitleniyor adam.

Bu arada ailesiyle görüşmemesini istemem gibi bir durum yok. Bayramlarda gidiyor, telefonla konuşuyorlar, ki annesiyle zamanında küsmüştü (bana zarar verdiği için) o senin annendir barış diye o kadar telkinde bulundum. Ki ben ne kadar kırgın olsam da annesine, ailenin önemini bilen biriyim. Kardeşlerini ara, ihmal etme vs. diye söylerim. Hele ki bir sorun olduğunda ailenin en büyük erkeği o, tabiki o koşacak. Ben ona gitme demezdim :50:
Şimdi hiç bişey yapmıyorum, sadece beklemedeyim...

Bir erkek konuşacağı yerde kitleniyorsa vah vah ...ben ne ara bir cevap beklediğim yerde kitlenen susan bir erkekle konuşsam işin sonu hiç hayırlı çıkmadı...bu şu oluyor...bence açıklayacağı şey kesinlikle senin tarafından kabul edilemiyecek bir şey ki kitleniyor...!!!yoksa ne olabilir.

Annesinden nefret ettğine göre doğal olarak onun ailesiyle görüşmesinden de rahatsız oluyorsundur, bunu itiraf etmek bu kadar mı zor?

Sevgilin de zaten "ailemle de mi görüşemiycem" gibi tepkiler vermiş. Ve ortada genç bir kızın sorunları var, hangi abi kızkadeşinin başına gelen böyle bir olayı açık yüreklilikle rahatça paylaşmak ister?

Annesinin bu olayın arasına "seni bu yaz istemeye gelecez"i sıkıştırmasının nedeni 6 yıllık bir il,şkinizin olması ve senin artık evlenelim demen mi sürekli?

Veee bence çok önemli bir mevzu mesaj mevzuu. Elinizden telefon düşsün birazcık rahat bırakın adamlar kız gibi mesaj atıyorlar sürekli yazıktır.

Çok mu konuştum? İyiliğin için konuştum inanmasan bile.

evlilik mevzusunu sormuşsunuz..
Evlenmek isteyen ben değilim, sevgilim...

annesi de ben artık yaşlandım, torun morun bişeyler dedi. :53: benim daha yaşım 21 korkunç geldi açıkçası.
ben bu sene üniversiteden mezun oluyorum. atanmak, yüksek lisans gibi düşüncelerim var.
sevgilimin askerliği var uzun dönem.
ki biz iki tarafın da hiç bir desteği olmadan kendi kazandıklarımızla bir ev kurmak istiyoruz. O yüzden en az 2-3 yıl evlilik yok benim planlarımda.. sevgilime göre ise bu zaman uzun geliyordu. ama zaten ayrıldığımıza göre artık hiç bişey yok.. :5:

telefon olayına gelirsek, biraz fazla iletişimi seven biriyim evet. ama mesaj atmamı isteyen de kendisi.... beni hiç arayıp sormuyorsun derdi bi süre sessiz kalsam...

Bir erkek konuşacağı yerde kitleniyorsa vah vah ...ben ne ara bir cevap beklediğim yerde kitlenen susan bir erkekle konuşsam işin sonu hiç hayırlı çıkmadı...bu şu oluyor...bence açıklayacağı şey kesinlikle senin tarafından kabul edilemiyecek bir şey ki kitleniyor...!!!yoksa ne olabilir.

Valla ya suçunu bu şekilde susarak kabulleniyor.
Ya da ona hak vermemi istediği bir durum olduğunu düşünüyor.

ben de başka bişeye yoramıyorum. ne yapayım, o beni gözden çıkarabiliyorsa, ayaklarına kapanıp yalvaracak değilim ya.. acı çektiğim bariz ama hemen bir kere arasa bir şey olmamış gibi unutacak da değilim.
Yine de çok zormuş.. Her gittiğim yerde, her dokunduğum eşyada onun izi var... Bunları yok saymıyorum ama anılarımız ve yaşadıklarımız aklıma gelince de kötü oluyorum. 2 gün önce söylediği şeyler, gönderdiği mesajlar nerde, biz nerdeyiz şimdi :14:

çok zor dediklerinde haklısın anılar eşyalar....ama bu suskunluk kabulleniş....erkek kendince haklı olduğu yerde kendini susuturamazsınız ...haklı olsa inan canınıza okurdu ...beni nasıl değerlendiriyorsun diye...felaket tellalı olmak istemıyorum ama...bazı tecrübeler gerceklerin ne olduğunu söylüyor...gerçeklerde acıtır...yaşam şekli yalan olmuş birinden edindiğim tecrübelerim malisef...

hayır yani merakla konuyu takip ediyorum adam ısrarla ve inatla bir açıklama yapmıyor ne olabilir ki bu kadar saklayp gizleyecek. yalanlar söleyecek. niye geçmişi konuya karıştırıyor duygu sömürüleri yapıyor ne yaptıkda tanrı bizi cezalandırıyor falan gibi.konuyu böle karıştırıp açıklama yapmamak gibi bi derdi var sanırım. adamın aldatmadığı yada yanlış bişi yapmadğı ortada. sonuçta ailesinin yanında. ama bu yalanlar zinciri ve bu laf salataları neden yani.ailesiyle görüşmesine karışan birisi de değilsin ki sen istemediğin için gittiğini saklıyor diyelim. ailesel bir durum varsa bile durumu sana açıklayıp niye yalan sölediğini de açıklığa kavuşturması gerek diye düşünüyorum. sonuçta sende benim ailemsin diyor

hayır yani merakla konuyu takip ediyorum adam ısrarla ve inatla bir açıklama yapmıyor ne olabilir ki bu kadar saklayp gizleyecek. yalanlar söleyecek. niye geçmişi konuya karıştırıyor duygu sömürüleri yapıyor ne yaptıkda tanrı bizi cezalandırıyor falan gibi.konuyu böle karıştırıp açıklama yapmamak gibi bi derdi var sanırım. adamın aldatmadığı yada yanlış bişi yapmadğı ortada. sonuçta ailesinin yanında. ama bu yalanlar zinciri ve bu laf salataları neden yani.ailesiyle görüşmesine karışan birisi de değilsin ki sen istemediğin için gittiğini saklıyor diyelim. ailesel bir durum varsa bile durumu sana açıklayıp niye yalan sölediğini de açıklığa kavuşturması gerek diye düşünüyorum. sonuçta sende benim ailemsin diyor

hıh işte ben de bunu diyorum. sanki annesi arayıp bana durumu açıklayınca bitti. bi de sen anlat di mi be adam!
ben senden duymak istiyorum. ama böyle susuyor, mazoşist gibi kendine acı mı çektiyor napıyor anlamadım.
ben bu durumda kalsam, kaç kere arardım, özür dilerdim. düşünemedim, sana haber versem telaşlanırdın vs. gibi artık ne düşünüyosam söylerdim. ama bu suskunluk neden anlamadım. Hani daha önceden ayrılmayı düşünüyodu da, "Hazır beni terketmişken ben dokunmayayım, ayrılıverelim." mi diyor diycem ama daha bu olay patlak vermeden aramız mükemmele yakındı.

Sesimi duymak, yüzümü görmek için neler yapan o kişi gitti, yerine duvar diktiler sanki. Yüzsüz gibi arayıp soramıyorum, ki 2 defa sordum niye, neden diye. Cevap yok yani. Vallahi şu anda merakım üzüntümü geçti. Mantıklı bi açıklaması var mı diye kafayı yiycem.

Soruna hala bir cevap gelmemesine şaşırdım ve erkek arkadaşının o son attığı mesaj da ilgimi çekti açıkçası, ceza falan. :44:

Sana tavsiyem, gıkını bile çıkarma, bırak kafasını toplayınca anlayacaktır olan biteni yaptıklarını ve sana açıklamak için iletişime geçecektir ki zaten seninle konuşmak istemiyorum demiş, bırak kendi haline...

Erkeklerin aklı genelde 2-3 gün geriden gelir, o yüzden bir şeyin kafalarına dank etmesi için biraz zaman gerekir, sen de ona o zamanı ver.

Belki kızkardeşine musallat olan kişi azıttı.
Erkek arkadaşının abi olarak gözü döndü ve gidip dövmek gibi bir niyetle ani karar verdi.
Sen vazgeçirirsin diye sana söylemedi ?

Bence bekleyip,bu konuyu yüzyüze konuşsan daha iyi olur.
Mesajla böyle kritik konuları konuşmak,yanlış anlaşılmaya sebep olur.

Son düzenleme:
benim aklıma şöyle birşey geliyor. acaba kız kardeşine musallat olan çocuk düşündüğünüzden yani bildiğinizden daha ileri gitmiş olabilir mi ?
e haliyle erkek ark. sinirlerinin ne durumda olabileceğini tahmin ediyorsunuzdur ve böyle bir durumda konuyu kendinize odaklamanızda onu bi şekilde huzursuz ve rahatsız ediyodur (tabi bunda sizin bi kabahatiniz yok, neyin nolduğunu nerden biliceksiniz.)
anlattığınız kadarıyla aranızda güçlü bir bağ var ve şu an sizi bu kadar incitip trip atabilecek yapıya gelmesinin tek sebebi bana böyle aşırı dramatik bir olaymış gibi geliyor ve sizin bunu anlamamanız.
belki sizi bile suçluyo olabilir, annesi haksızda olsa sizin yüzünüzden arası bozuldu ve ailesinin başında çok duramadı, kardeşinin başıan bunlar geldi vs vs. saçma ama erkeklerde çok akıllı sayılmazlar.
bir daha konuşunca bu kardeş olayını biraz kurcalardım ben olsam, cidden çok büyük ve sıkıntılı olaylar yaşanmış olabilir.
umarım aranız düzelir..

benim aklıma şöyle birşey geliyor. acaba kız kardeşine musallat olan çocuk düşündüğünüzden yani bildiğinizden daha ileri gitmiş olabilir mi ?
e haliyle erkek ark. sinirlerinin ne durumda olabileceğini tahmin ediyorsunuzdur ve böyle bir durumda konuyu kendinize odaklamanızda onu bi şekilde huzursuz ve rahatsız ediyodur (tabi bunda sizin bi kabahatiniz yok, neyin nolduğunu nerden biliceksiniz.)
anlattığınız kadarıyla aranızda güçlü bir bağ var ve şu an sizi bu kadar incitip trip atabilecek yapıya gelmesinin tek sebebi bana böyle aşırı dramatik bir olaymış gibi geliyor ve sizin bunu anlamamanız.
belki sizi bile suçluyo olabilir, annesi haksızda olsa sizin yüzünüzden arası bozuldu ve ailesinin başında çok duramadı, kardeşinin başıan bunlar geldi vs vs. saçma ama erkeklerde çok akıllı sayılmazlar.
bir daha konuşunca bu kardeş olayını biraz kurcalardım ben olsam, cidden çok büyük ve sıkıntılı olaylar yaşanmış olabilir.
umarım aranız düzelir..

Açıkçası mantıklı..

Konunuza şimdiye kadar çok şey yazasım geldi, ancak moral bozmaktan öteye gitmeyecekti, çünkü ben de sizden çok farklı düşünmüyorum, ilk bakışta gerçekten de her şey onun aleyhine gibi. Çünkü ben de anlamıyorum "ailemi göresim geldi" demek varken neden kırk takla atılır, veya o kadar uzun süreli ve ciddi bir ilişkide neden bazı şeyler saklanır...

Ama belki de size söylemeye hazır olmadığı, veya size bile söyleyemeyeceği derecede nâhoş bir şeyler vardır, kız kardeşi ile ilgili veya değil. Belki arkadaşın da yazdığı gibi bir sinir harbi içindedir, her ne olmuşsa, onun dışında kalan her şey ikinci plana itilmiştir geçici bir süreliğine, veya size açıklamak istediği, ama nereden başlayacağını kestiremediği şeyler vardır.

Öylece beklemek ne biçim bir azaptır ben de çok iyi bilirim. Siz de bekliyorsunuz, durumun hassasiyetini gözeterek, karşı tarafın bir açıklama yapmasını umarak. Umarım merakınıza mağlup olup fevri bir çıkış yapmazsınız. Belki gerçekten bir açıklaması vardır, onun ne yaşadığını bilmiyorsunuz henüz.

Bir değil bir sürü yalanını yakaladım....artık erkekler hep yalancı olduğunu düşünüyorum...ve haksız çıkarmadılar beni hiç ...

Merhaba,
Dün sevgilim beni aradı akşam saatlerinde. Bana kaç gündür bir açıklama yapmamasının nedenini ona hiçbir şey sormadan
"ayrılık" konusunu gündeme getirip kesip atmam olduğunu söyledi.
Bu kadar kolay mıydı beni hemen silip atmak? dedi.
Bu duruma çok kırılmış.
Sen böyle bir şey için beni terk etmeye kalktın dedi.

Ben de bunun bir nedeni var bana yalan söylemen dedim! Ben Karaman'a gidecektim. Saat 9 da annemden telefon gelince hemen 10 da otobüse bindik kardeşimle dedi. Bana neden geldim dediğini sordum. O durumu duyunca başka şey düşünemedim, ve açıkçası sen de merak edersin diye, için rahat etsin diye söyledim dedi. Ama burada hatalıydım, ne olursa olsun söylemeliydim, özür dilerim dedi. Sen bunu kendinle alakalı bir şey olarak algıladın bunu ama ben çok karışık bir durumdaydım. Zaten o sabah İzmir'e vardım, bir gün kalıp döndüm. dedi.

İşte ben de kendi sıkıntılarımı anlattım.
Ya yolda bir şey olsaydı sana haberim bile olmayacaktı,
Ya İzmir'de seni ortak tanıdıklarımızdan biri görse bana söylese ben seni nerede sanırken.. nasıl güvenirdim bir daha sana dedim.
Söylemem gerekiyordu ama ben aslında gidip döndükten sonra anlatmam daha uygun olur diye düşünmüştüm. dedi. (Ben biraz evhamlı bir insanım, söz konusu o olunca)

Benim sana çok ihtiyacım var, şu son günlerde ne uyuyabiliyorum, ne bir şey yiyebiliyorum. Hayat sensiz çok renksiz, beni böyle bir şey için terk etme. Daha önce sana en kötü şeyler bile olsa söylemedim mi dedi. (ki bu konuda hak vermek zorundaydım. gerçekten daha önce böyle şeyler yaşatmadı bana)

Şu anda konuşuyoruz ama bu olayı atlatmak için süreye ve özveriye ihtiyacımız olacak.
Tabi bu süre içinde 2 gündür çok çok az yemek yiyebildim ve hala baş ağrısından duramıyorum. Böyle sorunlar insanın halet-i ruhiyesini mahvediyor :50:
Okuyan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bundan sonrasını zaman gösterecek... Unutmadım, unutmam da zor ama bir aldatma değildi ya da keyfi olarak yapmadığını anladım, o yüzden biraz daha serinkanlı şekilde biz'e bir şans daha vermeye ve zaman tanımaya karar verdim...

Son düzenleme:
bence konuşarak ve onu dinleyerek en iyisini yapmışsın dove..
ben bu sorunu bu kadar sürdürmenize bile şaşırdım.
belki ilk duyduğunda dinleseydin 2 gün boyunca boş yere üzülmeyecektin.

bu arada benim nişanlım da anlayıp dinlemeden sormadan kızmama,ayrılmaya kalkmama çok kızar :17:
erkekler daha sakin bakıyorlar olaylara.
biz çabuk parlıyoruz sanırım :26:

Aranızda konuşup anlaşmış olmanıza sevindim. Kız kardeşinin sorunu sanırım onun canını fazlasıyla sıkmış. Zamanla her şey yerli yerine oturur inşallah. :34:

Erkekler kız kardeşleri söz konusu olunca sevgilileriyle pek paylaşmak istemiyorlar.. Benim görümcemin sevgilisinin evli olduğunu öğrendik sok olduk sevgilim hepimizden çok etkilendi ve Bizim ilişkimiz çoook yiprandi.. olur Böyle şeyler, içini ferah tut Bitanem sen çook güçlü Bi kızsın.. Sevgiline Bi daha Bitti deme, Bu uğursuz lafi ağziniza almayın Biz çok aldık çok yiprattık daha sölemiyoruz söz verdık BirBirimize..

Açıkçası benim aklıma da pek iyi şeyler gelmiyor.Sıkılmışlığı bu şekilde patlak vermiş olabilir.Çok sıkmış olabilirsiniz, sürekli mesaj modu başlarda iyi gelirken sonradan baymaya başlamış olabilir. Bir erkek kendini affettirmek isterse, aranız düzelsin isterse siz kapıdan kovsanız bacadan girer zaten.Sizin "uygun musun","bana neden yalan söyledin" gibi kerpetenle laf alma çabalarınıza hiç gerek bile bırakmaz, napar eder durumu açıklardı.Sessiz kalması hayra alamet değil.

Bir de çok mu komplo teorisyeni kaçarım bilmiyorum ama bence orada başka bir sorun vardı, anne de durumu kurtarmak için sizin zaten biliyor olduğunuz öteki sorunu daha da büyümüş bir sorun gibi servis etti.Böylece daha da kurcalamanızın önüne geçti, hazır ortada daha önce inanılmış bir sebep varken.

Son yazınızı sonradan okudum, umarım gelip geçici ufak bi pürüzdür yaşanan.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Back
X