yalniz bir dogum hikayesi

çocuğu bırakacak güvenilir bi bakıcı bulunabilir bence. yurtdışında çok yaygın değil mi bu işler. eşiniz çevresinden birilerine sordursun.

Eşinizin öğrencilerinden biri oğlunuzla bir gece olsun kalamaz mı ?Eşiniz profesörmuş yurt dışında babysitterlık yapan gençler var bilirsiniz . Ufak bir ücret,hediye verirsiniz .Hiç olmazsa ilk gece eşiniz yanınızda olur .

ucretinde kesinlikle degiliz, zaten hemsire hizmetine basvurduk bana eslik etmesi icin ama sorun su ki ben ana dil seviyesinde ingilizce biliyorum, buradaki insanlar elementary seviyesinde ingilizce dahi konusmuyorlar. dolayisiyla hele ki dogum - hastane gibi konularda ortak istisareye el atamiyoruz.
bir sekilde cozulecek diye umuyorum. onemli olan cocuk. onun rahati - guveni - huzuru her seyden onemli, umarim ki halledecegiz. cok tesekkur ederim.

Fransa mı? Ben geleyim dicem de hiç anlamam bu işlerden acaba faydam dokunur mu?

Ya hazır Fransa'da üye olan kardeşlerimiz bir el atsaa. Yalnız bırakmasak arkadaşıı

cok tesekkur ederim, dualariniz yeter. o kadar ust uste terslik yasadik ki son bir aydir. en cok ihtiyac duydugum tek sey sadece dua ve guzel temenniler.

çocuğu bırakacak güvenilir bi bakıcı bulunabilir bence. yurtdışında çok yaygın değil mi bu işler. eşiniz çevresinden birilerine sordursun.
bakici cok var ama ben guvenemem kesinlikle. herkes cocuk bakiyor burada ama ya siyahi ya arap. fasist biri degilim ama kendim guven duyamiyorum acikcasi.

Allah yardımcınız olsun. İnşallah olacak da. Ben de tek esimle gittim herşey o kadar güzel denkgeldi ki. Dedim Rabbime dayaninca olmazlar olur oluyor. Şimdi eşiniz olmasa da tecrubelisiniz inşallah herşey çok güzel olacak.:KK54::KK68:

Allah yardımcınız olsun. İnşallah olacak da. Ben de tek esimle gittim herşey o kadar güzel denkgeldi ki. Dedim Rabbime dayaninca olmazlar olur oluyor. Şimdi eşiniz olmasa da tecrubelisiniz inşallah herşey çok güzel olacak.:KK54::KK68:

cok tesekkur ederim.

yorum yapamıycam. zira biz beyaz türkler mükemmel bi ırkız.
beyaz turk olmakla alakali degil ne yazik ki yurt disinda hic yasamadiysaniz anlayabileceginiz bir sey degil insanlar arasi kulturel farklar. rus bir bakicimiz vardi zamaninda, annem tuvaletteyken cocuga bakacagina telefonunda mesaj yazmayi tercih etmis; bu durumda havuza dusmek uzere olan yigenim icin annem son dakikada yetisince kendisi:

- ne var bir sey olsa bir daha dogururdu, demistir.

siz de yerimde olsaniz guvenmezdiniz.

beyaz turk olmakla alakali degil ne yazik ki yurt disinda hic yasamadiysaniz anlayabileceginiz bir sey degil insanlar arasi kulturel farklar. rus bir bakicimiz vardi zamaninda, annem tuvaletteyken cocuga bakacagina telefonunda mesaj yazmayi tercih etmis; bu durumda havuza dusmek uzere olan yigenim icin annem son dakikada yetisince kendisi:

- ne var bir sey olsa bir daha dogururdu, demistir.

siz de yerimde olsaniz guvenmezdiniz.

bu olayın ruslukla alakası yok insanlıkla alakası var.

Canımm
bence en guzelı bu degıl mı?
Allah kısmet ederse bende dogum anıma ve hastane gunlerıme yatılı bırını ıstemıyorum ve oglumda hep orada olmalı.
Pekı oglanda gelebılır dımı hastaneye?

O nasil hastanedir ya? Ne demek cocugun gelmesi yasak? Oyle sacmalikmi olur?
Bu hastanedeki hastalara ziyaretci felan gelemiyormu yani hic??
Bu ne be kapali hapishane gibi.

Canımm
bence en guzelı bu degıl mı?
Allah kısmet ederse bende dogum anıma ve hastane gunlerıme yatılı bırını ıstemıyorum ve oglumda hep orada olmalı.
Pekı oglanda gelebılır dımı hastaneye?
maalesef cute.
durum soyle:
sali sabah 7de hastanede olacagim. sezaryen icin epidural vs verilecek, artik kacta doguma alirlarsa. bu sure zarfinda oglum okula 8.30da teslim edildiginden esim evde kalmak zorunda. cocugu okula biraksin diye... esim hastaneye gelene dek saniyorum beni doguma almis olurlar. oglum okuldan 18.30da cikiyor, bu durumda esimin en gec 17.20 gibi hastaneden ayrilmasi gerek. sonrasinda hastane ziyaretci aksam 8'e dek aliyor ama cocuk ziyaretci kabul etmiyor. bu durumda ben bebek ile yalniz hastanede kalmis oluyorum ertesi gun esim cocugu okula birakip gelene dek yanima.
belki cok atla deve bir sey degil ancak hem 36 ile 38inci hamilelik haftalarimda gunde 10 saat yuruyerek ev arayarak, evi bulup da 39 hafta hamile halde ev tasiyarak, en pahali yerden esya almamiza ragmen montaji kendiniz yapacaksiniz diye esyalar dogumdan 3 gun once gelecek oldugundan sinirlerim o kadar yipranmisti ki. yurt disinda yasamamis birinin anlayabilecegi seyler degil bunlar. turkiye'de biz oyle kolayliklara sahibiz ki. ki gene esimin mesleki statusunden dolayi bulundugumuz yerde imkanlarimiz fazla, daha zor kosullarda hayat yasayan insanlar var. o sebeple nankorluk etmek istemiyorum ama cok darda kaldim, Hizir yetisir insallah diyorum. :cry:

burada sistem cok farkli, soyle soyleyeyim sali gunu dogum yapacagim ve dogumuma hangi doktor girecek bilmiyorum bile! ki ozel hastanede dogum yapiyorum.
avrupa'da sistem bizim alisik oldugumuzdan cok farkli.

Ben aslında hastaneye çocuk getirilmemesine katılıyorum, hastane ortamı adı üzerinde hastalık ortamı, bir sürü mikrobun olduğu ortam üstelik hastanedeki mikroplar ilaçlara en dirençli olanlar, böyle bir ortama mecbur olmadıkça çocuğumu getirmek istemem ben. Sağlam götürür hasta getirirsiniz. Ben bile hastane asansörüne 15 kişiyle binince rahatsız oluyorum.

burada sistem cok farkli, soyle soyleyeyim sali gunu dogum yapacagim ve dogumuma hangi doktor girecek bilmiyorum bile! ki ozel hastanede dogum yapiyorum.
avrupa'da sistem bizim alisik oldugumuzdan cok farkli.

Bende avrupadayim. Ve burda ozel cocuk alanlari vardir oyuncaklar vardir cocuklar icin. Evet yatiliya 1 kisiden fazlasini almiyorlar, bazen onuda almiyorlar. Ama hasta ziyaret saatlerinde gelirsin ziyaret edersin akrabani esini dostunu.
Yengem dogum yapti annesi her gece yaninda yatti, yatak ayarladilar kadina. Abimde her gun sabah 8 den gece 10 a kadar ordaydi.
Bizde her aksam yemek hazirlayip gittik yanlarina.

kizlar hepinize guzel bir gun diliyorum.
gorev geregi su an yurt disindayiz, bazilariniz yorumlarimdan beni taniyorsunuz zaten.
gelecek hafta planli sezaryenim var, bir yandan da ev tasiyoruz.
annem gecen hafta turist vizesine basvurmustu, biz kendisine davetiye gonderememistik cunku hali hazirda ikamet ettigimiz ev m2 olarak musait degildi.
simdi son donemdeki olaylar yuzunden konsolosluk ayrica gorusme istemis, futbol turnuvasi sebebiyle de cok yogun olundugu icin cok ileri bir tarihe randevu vermis.
dogumda yapayalniz olacagim.
hastane cocuk ziyaretci kabul etmedigi icin esim buyuk oglumuz ile kalmak zorunda evde, cunku kimsemiz yok guvenip cocugu emanet edebilecegimiz.
cok moralim bozuk, dunya dua ile doner derler. dualarinizi eksik etmeyin lutfen.
derdini anlata bilecek kadar dil biliyor musun

kizlar hepinize guzel bir gun diliyorum.
gorev geregi su an yurt disindayiz, bazilariniz yorumlarimdan beni taniyorsunuz zaten.
gelecek hafta planli sezaryenim var, bir yandan da ev tasiyoruz.
annem gecen hafta turist vizesine basvurmustu, biz kendisine davetiye gonderememistik cunku hali hazirda ikamet ettigimiz ev m2 olarak musait degildi.
simdi son donemdeki olaylar yuzunden konsolosluk ayrica gorusme istemis, futbol turnuvasi sebebiyle de cok yogun olundugu icin cok ileri bir tarihe randevu vermis.
dogumda yapayalniz olacagim.
hastane cocuk ziyaretci kabul etmedigi icin esim buyuk oglumuz ile kalmak zorunda evde, cunku kimsemiz yok guvenip cocugu emanet edebilecegimiz.
cok moralim bozuk, dunya dua ile doner derler. dualarinizi eksik etmeyin lutfen.

Allah saglik versin güzelim üzülme bunun için. Sağlıkla al kucagina bebegini inşallah.

Sen tecrübeli bir annesin, ne yapman gerektiğini biliyorsun eminim.

Cok sanslisin, esin oglunla kalacak yani aklin oglunda kalmayacak.

Sen bebeğin yanindasin, icin rahat.

Daha ne olsun :)

Canım Allah yardımcın olsun bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah dualarım sizinle

sen aşarsın bunları, senin için sıkıntı değil

hastane, ev ve okul uzak galiba

zira seni hastaneye götürsünler

eşin oradan okula çocuğu bıraksın sonra gelsin

annene de keşke tur ayarlasaydınız

bu tarihten sonra olmaz galiba ama baştan tur ile olsa vize daha rahat olurdu

hemşirelerde İngilizce bilen talep imkanı var mıdır bir sorsanız

hani ek ücret ile falan heveslenen çıkar belki kurum içinden de

ama yani ben türkiye de ingilizce biliyorum diye dolaşırım da doğum ya da bebek bakımı ile ilgili çok da konuşamam yani

bir de şimdi aklıma geldi

konsolosluğu ara

belki türk hemşire vs biliyorlardır

hastaneniz refakatçi alıyorsa yanınıza onu alırsınız

hem eşinizin gözü arkada kalmaz hem siz de rahat iletişim kurarsınız

Back
X