Yalnız buyüyen bebekler

Demet223

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
15
2
36
31
Arkadaşlar kızim 11 aylik bu yalnizliga care bulamiyorum gün boyu nasil oyun bulsam ev işimi yapsam yemekmi diye düsunmekten yoruldum.ettafta kimse yok aile yok cocuk tek buyuyor bunun dezavantajlari olurmu cok uzüluyorum

Yani keşke olsa insan üzülüyor ama ben de ilk oğlumu yurtdışında doğurmuştum. Çok yalnızdık. Şimdi süper bi delikanlı oldu. Asosyal falan değil .

Daha çok küçük su an sadece size ihtiyacı var yanında başka bir bebek veya cocuk koysanız da onunla oynamaz ki.

Şu an keşif dönemi çekmece karıştırmasına izin verin, bol bol opun sarilin kucaginiza alın.

Su amda yanina bir bebek getirseniz onunla oynayamaz ki. Size ihtiyaci var. Ev isi yapmayin bebeginizle oyun oynayin bence. Benim oglum 3 yasini gecti
Hala beraber oynuyoruz

tamda beni anlatmissiniz aile var ama maalesef yardim edemiyorlar
ben ise gece uykusu egitimi vermekle basladim 4 5 aylikken suan 7 engec 7,30 da yatiyo
sabah 6 da kalkiyoruz kalkiyoruz babasi hidene kadar 1 saat oynuyorum hic bir ise bakmadan zaten o saatte iste olmaz diye esim ise gidince kizimla oyun oynayarak yataklari ve ortaligi topluyorum mesela yatagin ortusunu orterken havalandirip yere inerken cee oynuyorum camasirlari toplarkende ayni bazen kendi capinda dolap karistiriyo o arada
ortalik toplamayi bitirince kahvalti hazirliyorum bu sirada kucagimda oluyor izlemeyi seviyo cunku cunku kahvaltidan sonra saat 10 a kadar falan beraber takiliyoruz kutu doldurmaca falan kapak acma kapatma tarzi genelde 11 e dogru oglen uykusuna yatiyo bu sirada camasir falan varsa asilacak yada toplanacak onlari hallediyorum kizim kalkinca evi supuruyorum tabi kucuk hanim pesimde dolanirken sonra bi ara yerleri siliyorum musade ederse etmezse oynamaya devam lavabolari ve tozlari gece kizim uyuduktan sonra hallediyorum
her oyun oynadiginda kendisiyle oynamiyorum ki tek basinada biseyler yapsin ben o arada biseyler yapabileyim diye dinlenmek gibi
bu rutinim bazen degisiyor hic bisey yapamiyorum bazen cam bile silebiliyorum ama cogunlukla zaman cocukla geciyo sadece kokmamak ve daginik olmamak icin yapilmasi gerekenleri yapiyorum

O yaş grubunun arkadaşa değil anneye ihtiyacı var ,sosyalleşme doğru animsiyorsam 2 yaştan sonra oluyor.Velhasil sakin olun, tek büyüyen çocuğun dezavantaj durumu tamamen yetiştirmeye bağlı oluyor .Ben o yaşlarda dokunsal objeler,kitaplar verdim eline çok hoşuna gitmişti :)

Şimdi herkes anne yeter demiş ama anne bence yetmez. Başka bebekleri görmesinde fayda var. Onlarla oynamaz ama böyle böyle öğrenecek. Anne- bebek sınıfları oluyor haftada 1 ya da 2 saat gidip oyun oynuyorsunuz bebeğiniz ile beraber. Diğer anneler ve eğitmen de oluyor. Her günün konsepti farklı oluyor falan bebek her hafta başka şey deneyimliyor vs. İnternetten araştırın bulursunuz bence

Tesekkurler arkadaslar benim daha cok uzuldugum konu 3. Aydan beri kimi görse agliyor yabanci biri yüzune baksa 10 dk susturamiyorum yani soyle düsunun bebek 11 aydir sadece beni ve babasini göruyor.tabiki bana ihtiyaci var ama insanlardan bebeklerden bu kadar korkmasi beni uzuyor o kadar sakin bir ortamda buyuyorki bir bebek yaninda ciglik atsa aglamaktan helak oluyor

Bende bunu cok istiyorum ama hatayda yasiyorum baktigim okullarda 3-6 yas arasi sizin dediginiz program kres tarzi yerlerdemi oluyor bakmak istiyorum da bari 2 saat farkli bir ortam gorsun istiyorum

alın kucağınıza sıkıca giydirin.. bağ bahçe park avm kapı önü bile olsa çıkın komşu edinin bu arada bir de ama çıkın evden gezin her gün en az bir iki saat gezin sokağa çıkın.. çok faydasını göreceksiniz.. ben 40 iken çıkardım.. omuzumda kedi yavrusu gibi mis gibi gezdim de gezdirdim de..

Benim kızımda yalnız büyüdü.Hiç arkadaşı yoktu.Pencereden giden çocuklara bakar ağlardı.Şimdi 8 yaşında Ve çok sosyal çok girişken derslerinde çok başarılı Ve yaşından çok olgun bir çocuk.Yani bir zararı olmuyor korkmayın.

Bende uyku saatlerini duzene sokmak istiyorum sanirsam daha iyi olur dediginiz gibi yapiyorum fakat odadan ciksam hemen agliyor gelip ayagima tutunuyor bilmiyorum insan etrafinda insan istiyor konusacak bebegimle oturup az ilgilense farkli insan gorse annem vefat etti kayinvalidem yasi var hasta cok üzucu

Suan o arkadaş edincek yaşta diil, kreş yaşı gelince kreşe baslar sosyalleşir orda..

Benim kızım da o yaşlar da yabancı birini görünce hep aglardı. Kreşe baslayana kadar bana yapışık yaşadı..

Şimdi ise aşırı sosyal..

Eskidendi o arkadaşlarıyla cocukların büyümesi, şimdi nerdeee.. Kimse kimseye güvenemiyor, cocuklar evlerde hapis

Neden bu kadar yalnızsıniz ki? Ailemden ve eşimin ailesinden kimsenin olmadığı bir sehirdeyiz.Buraya taşındıktan 1.5 sene sonra ilk bebeğimi kucağıma aldım ve iki sene evde çocuğumu kendim baktim.Haftada 2/3 ya ben bir arkadastaydim ya da biri bendeydi.İse dönünce bu yoğunluğu azalttık.Hafta sonu dışarı buluşmalarına indirdik.Sadece bebek için değil sizin de sosyallesmeye ihtiyacınız var diye düşünüyorum

Kesinlikle dogru ama evlenmeden once ki gibi olmuyor esimle mutluyum ama etraf ruh gibi herkes kendi halinde arkadaslarimda bana cok uzak yerde yasiyorlar

Bende bunu cok istiyorum ama hatayda yasiyorum baktigim okullarda 3-6 yas arasi sizin dediginiz program kres tarzi yerlerdemi oluyor bakmak istiyorum da bari 2 saat farkli bir ortam gorsun istiyorum
12-24 ay oyun grubu falan diye arat. Ben baktım hatayda bulamadım. Ama 0-3 yas bebek kabul eden kresleri ara sor derim.

Bir de eğer bulamazsan facebookda işte semtine yakın anne-bebek grubu kurup onlarla takilabilirsin.

Arkadaşlar kızim 11 aylik bu yalnizliga care bulamiyorum gün boyu nasil oyun bulsam ev işimi yapsam yemekmi diye düsunmekten yoruldum.ettafta kimse yok aile yok cocuk tek buyuyor bunun dezavantajlari olurmu cok uzüluyorum
Ev işini boşverin olmasa da olur
Onunla oyun oynayın yakınlarda imkan varsa oyun gruplarına götürün haftada bir bi saat bile olsa. Hava güzel olunca parka gidersiniz illaki akranları olur. Ya da çocuklu bir arkadaş edinin beraber oynasınlar
Henüz küçükmüş gerçi.

sosyal medyada aratin,
hatay anneleri,
oyun grubu vs diye kelimelerle.

Cocuklu komsunuz varsa bu tarz bir gun dusunebilirsiniz,
sadece cocuklu kisiler katilsin ki onlara uygun ortam atistirmalik vs olsun menude.

hic olmadi parka goturup milleti izleyin,
o yas cocuklar buyuk cocuklari izlemeyi de cok seviyorlar.

kutuphaneye de ugrayabilirsiniz,
bazi kutuphanelerde kucuk cocuklar icin prograglar oluyor,
hatta bazi sehirlerde oyuncak kutuphaneleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…