Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabiki suçlu değilsin.Ne demek.Annen her zaman senin annen.o görüyor seni ,yaptıklarından haberi oluyor.Bizler onun yerini tutamayız ama elden geldiğince desteğiz sana.Annen gülmeni istemezmiydi.Birde bu yönüyle düşün.
Amin.. tesekkur ederimbahtın güzel olsun canım...allah her daim yanında olsun...
16.. teyzemle yasiyorum lise3 um ..Kaç yaşındasınız acaba yalnız mı yaşıyor sunuz çalışıyor musunuz? Biraz anlatın
En azından hayaline bile olsa sımsıkı sarılabileceğin bir annen var... Yaşanmışlığın var. Senin yaşındayken ve sonrasında da ve tabi öncesinde de her gün dayak yerdim, öyle böyle değil kızgın soba demiriyle... Hala da bunların etkisinden kurtulmaya çalışıyorum. Sor bana anne nedir diye bilmem. Çocuklarına anlatıcak anıların oldugu için bile çok şanslısın aslında. başın sağolsun bu arada.
Amin.. tesekkur ederim
16.. teyzemle yasiyorum lise3 um ..
Canım acın için üzülme diyemem üzül bunu hepimiz yaşayacağız ve normal olanı bu. sanırım anneni yakın zamanda kaybettin başın sağ olsun.Bunun suçlusu da sen değilsin analar babalar sevdiklerimiz toprakta düşünülemiyor ne yapalım dayanmaktan başka. Sadece bu bunalımlarının kalıcı olacağını asla düşünme.Bir gün geçecek mutlu olacaksın tekrar bunalımlara gireceksin tekrar mutlu olacaksın. Önemli olan böyle paylaşmamız konuşmamız. Bol bol ağla kendini tutma bir gün kahkahada atacaksın bunuda unutma. Ayrıca büyümenede çok kalmamış merak etme göz açıp kapayana kadar geçer bu senin yaşların ve dönmek istersin bile. Bu yaşlarını değerlendir ve iyi işler yap tam hayatını yönlendirebilecek yaştasın.
Canım başın sağolsun.
Eğer vaktin olursa aşağıdaki sorulara yanıt verebilir misin?
Ölüm senin için ne anlama geliyor?
Allah -haşa-adaletsiz midir?
Dünya her zaman mutlu olunacak bir yer midir?
Güçlü olmak ne demektir?
Güçlü olmak biranda insanın içine doğan bir his midir?Yoksa güçlü olmak sürekli çaba mı gerektirir?
Yaşadıklarına yüklediğin anlamlar üzerinde düşünmelisin bence...
Keske annemle babam yer degistire bilse..Annem olsa bile yok gibi.. babamda var ama yok gibi .. yasini bekle.. yas gectikce cok daha iyilesiceksin.. caliscaksin, parani kazancaksin.. sevdigin bir adam olucak.. evleniceksin.. cocuklarin olucak.. cok iyi bir anne olucaksin.. mutlu olucaksin..
anne baba da bir yere kadar inan..
Bu dunyada zaten yanlizsin. Teksin. Allaha sigin..dua et.. hakinda hayirlisi.. daha cok kucuksun..
Tesekkur ederin..
Ölüm bence sonsuzluk ama bilmiyorum bazen sanki annem tamamen yok olmus gibi hissediyorum bazende yanimdaymis gibi ..
Bence adaletsiz ve bencil..
Yasadiklarina gogus germek , ne olursa olsun gulumsemek.. bence bianda dogan bi his..
Ben senin yanıtlarından yola çıkarak sana fal bakmak istiyorum.16 yaşından başlayarak 30 yaşına kadar olacakları tahmin edeceğim.
Sen bir seçim yaptın.Bu bilinçli yaptığın bir seçim değil.Sen kurban olmayı seçtin.Diğer seçenekte mücadeleci olmaktı.
Kendini kurban gibi hissediyorsun.Yani ;bencil ve adaletsiz bir yaratıcı-haşa- seni annenden ayırdı.Üzgünsün.Çok üzgünsün.Güçlü olmak istiyorsun yani içinden gelmese de gülümsemek ama bir an gülüyorsun sonrası suçluluk ve gene hüzün.
Bu dünyada niye başarılı olasın ki?...Birşeyler elde etsende bir anda elinden alınabilir.
Bu dünyada niye sevesin ki?...Sevdigin şey bir anda kaybolabilir...
Adil olmayan bu dünyada yaptığın iyi şeylerin karşılığını alacak mısın?Ya alamazsan.O zaman niye iyi olasın?
Güzel ve sevimlisin,ilgi görüyorsun ancak eğer bu şekilde devam edersen insanlar sürekli ilgi beklediğin ve karamsar olduğun için senden uzaklaşacaklar çünkü onları yoracaksın.
Öğrencilik ve ileride iş hayatında birşeyler ters gittiiğinde hocalarının yada patronunun adaletsiz ve bencil olduklarını düşündüğün için sinirli ve kızgın bir insan olacaksın.
Evlendiğinde eşinden o kadar fazla ilgi bekleyeceksin ki onu bunaltacaksın.
Dilerim bu şekilde olmaz.Böyle olmaması için yapman gereken çok okumak ve kendine doğru sorular sormak.
İlk soru benden.
Senin yaşında ama engeli olan yada senin kadar güzel olmayan kızlara Allah-haşa- adaletsiz davrandıysa seni kayırıyor demektir.Öyle mi?
Ve bir kitap önerisi :Ölüm Son Değildir/Selim Gündüzalp/Zafer Yayınları
Diğer seçenek mücadeleci olmaktı.Onu seçersen nasıl bir hayatın olacağının da falına bakabilirim,bir daha ki mesaja:)Eğer istersen...
Kendimi guzel veya sevimli bulmuyorum
Hayatimda ki tek insan haric herkes gidebilir.. umrumda olmaz..kaybetmekten korktugum tek kisi.. o kisi giderse yasayamam..
Evlenmiycemigrenc bisey ki ..
Burda ben kayiriliyo olmam eger engelliyse bu onun sucu degil allahin sucu.. Allah mukkemmel degil.. hata yapabilir.. onun hatasi..
Guzellikde onemli degil ki bu kayirilmakda degil .. allahin becerisi belkide.. bilmem..
Tesekkur ederim ..♥fark etmez
Bende genç yaşında annesini ve babasını kaybetmiş biriyim ve bana sahip çıkacak bir tek akrabam bile yoktu.Vardı da yoktu.
Fark etmeyecekse kendimi yormayacağım ama sana şunu söylemem gerektiğini düşündüm.
Suçlamak en kolayıdır.Karamsar olamak en kolayıdır.Kolay olan sonunda mutluluk getirmez.
Sana nasıl daha iyi olabileceğini bilmek ister misin?Dediğimde... Farketmez dediğine göre içinde bulunduğun halin devamını istiyorsun diye anlarım.Oysa halinden memnun değil gibisin.
Allah rahmet eylesin ablacik..
Suclamam gerektigini sucluyorum ki
Seni yormamak icin bende fark etmez dedim ..
Hayir bunun devamini istemiyorum assla..
Bak bu çok güzel ....Madem içindeki sıkıntının devamını istemiyorsun o zaman emin ol çözümü var.
Benim bilgimin yettiği kadar sana anlatmak istiyorum,eğer yazdıklarımın bir anlamı olacaksa ben yorulmam ama iznin ile şimdi yatmalıyım yarın bayram seni çok öpüyorum,bayramını kutluyorum ve inşallah yarın sana herşeyin nasıl çok daha güzel olabileceğini kendimce yazacağım...İyi geceler....