Bende teşekkür ederim samimi düşüncelerini paylaştığın için.
Canım ben sana herşeyi boşver,düşünme yaşa gitsin diyemem.Çünkü bana göre bu robot gibi yaşamak olur.Bizim duygularımız ve aklımız var.Yaşadıklarımızı sorgulamazsak robot gibi oluruz.Ben senin kafanda bir yığın soruların olmasını anlıyorum ve bunun çok iyi olduğunu düşünüyorum.Ama burda çok önemli bir nokta var;
Bütün sorulara hemen yanıt bulamayız.Ayrıca günümüzde doğru yanıtları bulmakta kolay değil.Çok bilgi var içlerinden doğru olanları seçmek lazım.
Bana göre 16 yaşındaki senin gibi pırıl pırıl bir genç eğer kıyafetini çeşitli markalar arasından seçebiliyorsa,yiyeceklerin kalori hesabını yapabiliyorsa...vb. temel dini bilgilere de sahip olmalı.
Örneğin sen öbür hayatın nasıl olduğunu bilmiyorsun.Bunu öğrenmek için araştırman dini bilgi sahibi olman demek.Bu konuda anlayabileceğin yere kadar okuyup anlayamadığın yerde bırakabilirsin ve anlamak için kendine zaman tanırsın.
Örneğin ben uzun yıllardır kader konusunu anlamaya çalışıyorum.Kafam karışınca ara veriyorum.Kendimi sorular içinde boğmuyorum.
Kafa karışıklığını ben çok severim.Şaka yapmıyorum gerçekten.Benim ne zaman çok kafam karışsa ardından harika fikirler üretiyorum.Kafası karışan insan düşünen insandır.Ama kendini fazla zorlamayacaksın.Bütün herşeyi anda anlamaya çalışmayacaksın.Yavaş yavaş ama hergün birşeyler okuyarak ilerlemek lazım.
Her konuda okumak çok önemli.Sen okumaktan sıkılıyorum demişsin o zaman izleyebilirsin.Ve ben sadece dini konulardan bahsetmiyorum ilgini çeken her konuda araştırma yapabilirsin.
Genç bir beyin ne güzel bir nimet.Güzel bilgiler ile doldurursan eğer üzüntüye,korkulara yer kalmaz,çok rahatlarsın.İlgini çeken konularda araştırm yapmaya başla bak zaman nasıl keyifli ve çabuk geçecek...
Robot olmayi isterdim duygusuz olmak belkide ennnnn guzeli ..
Benim bildigim ölunce cennet cehennem olayi var.. neye gidersen ona gore yasiyosun falan..
Kader e bende takigim.. bi konu da yazmistim.. bi kac ablacikda bana msj atmisti anlatmidlardi ama hala anlam veremiyorum ..
Ben sevmiyorum dusunurken dusunmeyi birakamiyorum delircek gibi oluyorum .. kitap okumayida bu yuzden sevmiyorum yani bi kitaba baslarsam o gun bitmek zorunda takiyorum ve birakamiyorum .. o da sinir ediyo
Peki♥tesekur ederim♥