• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız kadınlar nasıl vakit geçiriyor?

Şu ara kızım yanknda olmadığı için yalnızım şuan tarçın karanfil çayımı yudumluyorum yanında kuru üzüm var nette takılıyorum kafalar izliyorum çok komik sabah film izledim az önce belgesel açıktı burayı okuyup bol bol sukrediyorum ben yalnız değilim tek başımayım bu durumda çok seviyorum

Izin nasıl alıyorsunuz? Bende fotoğrafla ilgileniyorum ama insanlardan izin almaya utanıyorum. Taş toprak çekiyorum hep. Yada çok kalabalık sokaklari genel olarak çekiyorum
Her seferinde izin almıyorum aslında. Örneğin manzarayla bütünleşmiş, yüzü vs. belli olmayan insanları çekip gidiyorum hiç sormadan.

Ama eğer kişinin yüzü belliyse ya da izin almamı gerektirecek bir poz istiyorsam gidip önce selam veriyorum. "Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. Saç renginiz çok güzel./ Bugün çok ışıltılı görünüyorsunuz./ Gülümsemeniz çok hoş. vb. Rica etsem fotoğrafınızı çekebilir miyim?" Genelde böyle soruyorum.

Kararsızlarsa daha önce çektiğim yabancıların fotoğrafını gösteriyorum. Bazen "Bu fotoğrafı ne yapacaksın?" diyorlar. Filmi banyo ettikten sonra size mail atarım, benim de koleksiyonumda durur. İsterseniz sosyal medyamda paylaşırım, istemezseniz paylaşmam." şeklinde bilgi veriyorum.

Genelde kıramıyor insanlar. :) Biraz girişken olmak lazım. Reddedildiğim zaman iyi günler dileyip uzaklaşıyorum. Nasılsa bir daha görmeyeceğimiz biri. Büyütmeye gerek yok o yüzden.

Her seferinde izin almıyorum aslında. Örneğin manzarayla bütünleşmiş, yüzü vs. belli olmayan insanları çekip gidiyorum hiç sormadan.

Ama eğer kişinin yüzü belliyse ya da izin almamı gerektirecek bir poz istiyorsam gidip önce selam veriyorum. "Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. Saç renginiz çok güzel./ Bugün çok ışıltılı görünüyorsunuz./ Gülümsemeniz çok hoş. vb. Rica etsem fotoğrafınızı çekebilir miyim?" Genelde böyle soruyorum.

Kararsızlarsa daha önce çektiğim yabancıların fotoğrafını gösteriyorum. Bazen "Bu fotoğrafı ne yapacaksın?" diyorlar. Filmi banyo ettikten sonra size mail atarım, benim de koleksiyonumda durur. İsterseniz sosyal medyamda paylaşırım, istemezseniz paylaşmam." şeklinde bilgi veriyorum.

Genelde kıramıyor insanlar. :) Biraz girişken olmak lazım. Reddedildiğim zaman iyi günler dileyip uzaklaşıyorum. Nasılsa bir daha görmeyeceğimiz biri. Büyütmeye gerek yok o yüzden.
Çok iyi ya. Ben ters tepkilerden korktuğum için soramiyorum. Birgün müstakil evlerin olduğu bir sitede ( tam olarak site değil aslında herkes girebiliyor, park vb yerler var) çiçek fotografi çekiyordum teyzenin biri hırsızmişim gibi davrandı bana. O günden sonra antipatim oluştu insanlara

Yoo, 30 dakikalık makinali grup dersine gidiyorum (30 dk az gibi ama ter içinde kalıyoruz). Ama reformer de var alanda. Reformer alanı hele hepten güvenli, sadece hoca ve sen oluyorsun koca alanda. Hoca zaten maskeli...bence korkacak bir şey yok ya, yazıl gitsin.
Benim kilo problemim de yok, 51 kiloyum, öylesine gidiyorum. Tüm gün işte bilgisayara egilmekten ağrıyan omzum, artık agrimiyor, eve gelip hayalet gibi tavana bakar uyuyamazdim,şimdi spor günlerinde duşa giremeden yatakta siziyorum 😅 Ayrıca sadece bir ayda yağ oranım bir birim azaldı, su ve kas oranım bir birim arttı.
yani faydası saymakla bitmez. Üstelik keyifli de geçiyor . İş çıkışı yapacak en mantıklı şey , şu dönemde bence spora gitmek.
go girlEn Büyük KKEn Büyük KK sen de yazil
Bayılıyorum o sporaaa.

Reformer pilatese mi gidiyorsunuz? Butik bi salon ben de buldum, baya gidesim var ama korona sebebiyle korkuyorum. Teşekkür ederim :)
Yalnız değilim evliyim iki çocuğum var.
Ben reformer platese gidiyorum.
Mecburi oldu sağlığım için ama iyi oldu bence.
Hoca maskeli ben çıkartıyorum mecbur.
Bulunduğum yerde grup olarak en fazla iki kişi alınıyor.
Şu ara kimse grup gitmiyor zaten.
Yani imkan varsa spor salonu ya da reformer çok iyi birşey bence.
İmkan yoksa da bol bol yürüyüş yapın.
Belki aynı saatte sürekli yürüyen birine denkgelirsiniz.

Çok iyi ya. Ben ters tepkilerden korktuğum için soramiyorum. Birgün müstakil evlerin olduğu bir sitede ( tam olarak site değil aslında herkes girebiliyor, park vb yerler var) çiçek fotografi çekiyordum teyzenin biri hırsızmişim gibi davrandı bana. O günden sonra antipatim oluştu insanlara
Bazen özellikle yaşlılar tuhaf davranabiliyor ama bu kadarcık şeyle uzaklaşmayın. Size başıma gelen bir şeyden bahsedeyim: Bir gün yine aynı parkta dede, nine ve torunu (çok tatlı bir bebekti) bir şeyler yiyordu. Size anlattığım şekilde izin istedim ama hayır dediler. Hatta kadın biraz kabaca baktı, yetmedi kalkıp başka banka geçti. Ben de uzaklaştım, sağı solu telefonumla çekiyor gibi yapıyordum (makineyle poz harcamadan önce bakarım böyle).

Bir süre sonra salıncakların oradan bu kadın kucağında torunuyla yanıma geldi çok kızgın bir şekilde. Onları videoya aldığımı iddia etti. Halbuki ben oraya geçtiklerini bile fark etmemiştim, salıncakların üstünde rüzgarda sallanan çiçekli bir dalı çekiyordum. Çektiğim videoyu hatta galerimi göstermeme rağmen ikna olmadı. Kavga çıkartmaya çalıştı. Ben de hiçbir şey demeden parktan ayrıldım.

Bu olaya rağmen aynı parka gidiyorum çünkü yanlış bir şey yapmadım. Bazen insanların davranışları bizle alakalı olmadan saçma, kaba ya da kırıcı olabiliyor. Alınmamak lazım. Bu insanlar yüzünden tanışabileceğin arkadaş canlısı başka yabancılarla olası iletişimini engellemeye değmez kesinlikle.

Bazen özellikle yaşlılar tuhaf davranabiliyor ama bu kadarcık şeyle uzaklaşmayın. Size başıma gelen bir şeyden bahsedeyim: Bir gün yine aynı parkta dede, nine ve torunu (çok tatlı bir bebekti) bir şeyler yiyordu. Size anlattığım şekilde izin istedim ama hayır dediler. Hatta kadın biraz kabaca baktı, yetmedi kalkıp başka banka geçti. Ben de uzaklaştım, sağı solu telefonumla çekiyor gibi yapıyordum (makineyle poz harcamadan önce bakarım böyle).

Bir süre sonra salıncakların oradan bu kadın kucağında torunuyla yanıma geldi çok kızgın bir şekilde. Onları videoya aldığımı iddia etti. Halbuki ben oraya geçtiklerini bile fark etmemiştim, salıncakların üstünde rüzgarda sallanan çiçekli bir dalı çekiyordum. Çektiğim videoyu hatta galerimi göstermeme rağmen ikna olmadı. Kavga çıkartmaya çalıştı. Ben de hiçbir şey demeden parktan ayrıldım.

Bu olaya rağmen aynı parka gidiyorum çünkü yanlış bir şey yapmadım. Bazen insanların davranışları bizle alakalı olmadan saçma, kaba ya da kırıcı olabiliyor. Alınmamak lazım. Bu insanlar yüzünden tanışabileceğin arkadaş canlısı başka yabancılarla olası iletişimini engellemeye değmez kesinlikle.
Merhabalar hangi şehirde çekimler yapıyorsunuz ? ben de amatör olarak fotoğrafçılık ile ilgileniyorum ama tek başıma dışarıda çekim yapmaya çekiniyorum. yazınızı okuyunca keşke böyle bir arkadaşım olsa diye dusundum :)

Selam Hanımlar^^

Başlığın absğrtlüğü için kusura bakmayın, daha net nasıl ifade edeceğimi bilemedim. Yalnız derken sevgilisi, eşi olmayan değil arkadaşı olmayanı kast ediyorum :)

Ev-iş arasında mekik dokuyorum. max sosyalleşmem haftada 2 gün yürüyüş yapmak oldu. Pandemi öncesi de aman aman sosyal değildim ama o seçilmiş olduğundan mı aman aman mutsuz etmiyordu.

Özellikle yalnız hanımlar, dışarıda nasıl vakit geçiriyorsunıuz :/ (pandemi öncesi tek başıma tiyatroya, sinemaya, kafeye gitmeye bayılırdım ama şimdi kalmadı öyle bi şansım tabi.)

Bu dönemde spora giden var mı? Aslında bulaş kaynağı yüksek olduğu için gitmek istemiyorum ama evde durmaktan yavaş yavaştan delirecek kıvama geldim.
Tekvando yapıyorum. Haftanın 3 günü antremana gidiyorum. Evde ise Chloe ting ve esneme egzersizleri yapıyorum. Bazen canım isterse de gitar çalıyorum

Suan ayni sehirden görüştüğüm sadece 4 arkadasim var yani suan bulusmuyoruz ama pandemiden once isteyince sık sık gorusuyodduk ama 4 tanecik arkadas bile bazen beni cok yoruyor sohbetim arasinda bazdn koptugum daldigim oluyor hepsini cok seviyorumm ama tek basima olmak hep daha iyi gelmistir bana. Evim de carsiya yakin canim skiliyor cikiyorum magazalari geziyorum bir seyler almasam da ne var diye bakiyorum, yolu uzatiyorum yuruyorum bazen otobuse binip sahile gidiyorum deniz havasi alip geliyorum eve gelince de ders calisicaksam calisiyorum kitapp dizii dunyanin en huzurlu insani ben oluyorum sanki

yalnızdan kastınız sevgilisiz mi yoksa tek yaşayan mı onu tam anlayamadım ama sevgilim yok, ailemle yaşıyorum :D yalnızım, yalnız olmayı da seviyorum.
ben pandemiden önce de tek başıma dışarı çıkıp gezen, bundan keyif alan biriydim. bu yönümü üniversitede keşfettim. aslında daha çok sosyalleşiriz öyle ortamlarda ama uyuşmayan zevkler ve zamanlamalar beni buna itti :) bit kadar şehirde devlet yurdunda sıkılıp dışarı çıkıp tur atmak istediğimde zaman zaman üşeniyordu kızlar gelmeye. ben de tek gidiyordum. ne bileyim canım dışarıda yemek istiyordu ama onların bütçesi bazen uymuyordu falan. yani baktım böyle ikna etme durumuna düşüyorum bazen ben de yalnızken de zevk almaya başladım. önceleri tuhaf geliyordu sanki herkes ben tek başıma avmde yemek yerken bana acıyor gibi geliyordu ama aştım tabii :D buna alışınca insan kimseye ihtiyaç duymuyor yanında.

neyse.

evden çalışıyorum, dışarıya da mecbur olmadıkça çıkmıyorum. bu cumartesi keyif için çıktım ama otobüsler beni sinir etti. çok kalabalık o yüzden bir süre daha çıkmama kararı aldım. evde de zaman geçirmekte zorlanıyorum. dizi film olayından bıktım artık. bazen kitap okuyorum bazen de işimle alakalı eğitimlere falan takılıyorum. şöyle elde uğraşabileceğim hobim olsun istedim ama olmuyor. tarota bakayım dedim, sarmadı. mum yapımı takılayım dedim o da sarmadı, duruyor malzemeler bir köşede. yayındayken masterchef'e sarmıştım o çok iyi geliyordu bana. bitti ben de sıkılmaya başladım :D

Sıkılarak.. oğlum var onunla vakit geçiriyorum ama hayatımda hiç olmadığım kadar bi arkadaşa ihtiyacım var

Merhabalar hangi şehirde çekimler yapıyorsunuz ? ben de amatör olarak fotoğrafçılık ile ilgileniyorum ama tek başıma dışarıda çekim yapmaya çekiniyorum. yazınızı okuyunca keşke böyle bir arkadaşım olsa diye dusundum :)
Merhaba, İzmir. Siz? ^-^

Selam Hanımlar^^

Başlığın absğrtlüğü için kusura bakmayın, daha net nasıl ifade edeceğimi bilemedim. Yalnız derken sevgilisi, eşi olmayan değil arkadaşı olmayanı kast ediyorum :)

Ev-iş arasında mekik dokuyorum. max sosyalleşmem haftada 2 gün yürüyüş yapmak oldu. Pandemi öncesi de aman aman sosyal değildim ama o seçilmiş olduğundan mı aman aman mutsuz etmiyordu.

Özellikle yalnız hanımlar, dışarıda nasıl vakit geçiriyorsunıuz :/ (pandemi öncesi tek başıma tiyatroya, sinemaya, kafeye gitmeye bayılırdım ama şimdi kalmadı öyle bi şansım tabi.)

Bu dönemde spora giden var mı? Aslında bulaş kaynağı yüksek olduğu için gitmek istemiyorum ama evde durmaktan yavaş yavaştan delirecek kıvama geldim.
İki çocuklu hayattan sesleniyorum sana. Sakin sessiz bı kaç saate o kadar muhtacim ki. Kafanı dinle işte ne güzel 😂😂.

Ayyy ne fena. Işte bunlardan çok çekiniyorum. Hayır bide biz sizin videonuzu ne yapalım Allah aşkına 😅 sosyal medyadaki linçler yüzünden insanlar herşeyden korkar oldu. Biri beni çeker internete atar videom yayılır diye..

Selam Hanımlar^^

En yalnız, yapayalnız kadın olarak :KK22:cevaplıyorum. Zorlu ve ağır bir iş hayatından emekli olunca evde olmak zaten başlıbaşına bir hobiydi benim için. Pandemi olmasaydı her şey daha güzel olacaktı tabii ama olan oldu ve evlere kapandık. Evde sıkılmak aklıma bile gelmiyor. Mutfağım çok iyidir canım istedikçe harika yemekler yapıp harika tarifler denerim. Örgüye bayılırım bir dolu bebiş yelekleri ördüm, canım istedikçe yine örüyorum arada. Yeni alıp giymeyip kenarda beklettiğim bir tulumu söküp harika bir pantolona çevirdim. Bir başka pantolondan etek diktim. Dikiş zaten günlerce süren harika bir ruh dinlendirici bence. Hoppa Salonum çiçek doludur, onlar için bakımlar uyguluyorum zaman zaman. Çoğaltıyorum, çiçeklerine merhaba diyorum ki bakımları rahat iki gün sürüyor. Yakında balkon dizaynı ve balkondaki çiçeklerimle ilgileneceğim. Aralarına yerleştirip astığım ojelerimi bakımdan geçireceğim. Yazın balkonum çiçek ve obje bahçesi oluyor. Kitabımı kahvemi alıp balkonumda zaman geçirmeye bayılıyorum. Komşularım özeniyoruz diyorlar :nazar:. Canım istedikçe film ve TV izliyorum, daima kitap okuyorum. Bazen unutmamak için İngilizce çalışıyorum. Şu an kilo vermeye çalıştığımdan spor ve uzun yürüyüşler de yapıyorum evimde. Dışarıda ancak parkta gezmeye gidiyorum nadiren. Aklıma geldikçe pandemiden sonra yapılacakların listesine yeni maddeler ekliyorum. İki müzik korom vardı. Onlara yeniden başlanıcak. Yoga kursuna başlanacak. Günübirlik gezilerden falanca ve filancasına mutlaka gidilecek.. vb. Zaten pandemi olmayınca o konser senin bu sergi benim, haftada iki üç gün koroydu, kurstu filan derken fazla bile geliyor sosyalleşme. Tabii arkadaş gruplarıyla toplu kahvaltı ve yemek etkinliklerini filan saymıyorum bile. Daha çok yazardım da fazlaca uzayıp gider bu konu.. Benim için ev hayatı zaten zevk ve hobidir. Kendimle olmaktan sıkılan biri değilim ben Belki de bu yüzden yalnızım diyorum bazen. :KK48: . Bu yüzden evimden ve evde kapalı kalmaktan olumsuz etkilenmedim. Yeter ki şu dönemi sağlıkla atlatalım. Evde de dışarıda da yapılacak daha çok şeyler var sırada :KK200:

Selam Hanımlar^^

normal arkadaşlarınız yok mu yahu? kadın/erkek fark etmez, onlarla sosyalleşmiyor musunuz?
onlar da yok derseniz artık online bi hayat var. online kurslar, eğitimler bir dolu şey.. işten çıkıp eve geldiğinizde dahi yapabileceğiniz bir ton online şey var onları araştırabilirsiniz.
açıkçası pandemi sürecinde hiç evden çalışma şansına sahip olamadığım gibi, kamu bankasında çalışıyor olmaktan dolayı hep ekstra ekstra mesailere kaldım ve hep insanlarla muhatabım. o sebeple tatilime de gittim, spor salonuna da, tiyatroya da.. siz de insanların olduğu bir yerde çalışıyorsanız bulaş riskinden çekinmek (aşırı kalabalıklara girmek haricinde) bana çok manalı gelmiyor açıkçası..

Selam Hanımlar^^

2 kez mezuna kaldıgım için ve suan online egitimde oldugum için bayadır bi arkadassızım sosyalleşecegim yer yok lisr arkadaslarımla koptuk gittik( hos lisedeyken dr sevmezdim) ben de eskiden tek basıma bi kafe yemek sinema severdim hafta bir sinema yapardım en cok bunu arıyorum 🙁 cok mutsuzum bdvye sardım resmen yalnızlıktan... her konuda bi yorumum var 😬... Çözümünü bulursan bana da söylr olmaz mı cunku ciddi manada mutsuzluk yasamaya basladım...

En yalnız, yapayalnız kadın olarak :KK22:cevaplıyorum. Zorlu ve ağır bir iş hayatından emekli olunca evde olmak zaten başlıbaşına bir hobiydi benim için. Pandemi olmasaydı her şey daha güzel olacaktı tabii ama olan oldu ve evlere kapandık. Evde sıkılmak aklıma bile gelmiyor. Mutfağım çok iyidir canım istedikçe harika yemekler yapıp harika tarifler denerim. Örgüye bayılırım bir dolu bebiş yelekleri ördüm, canım istedikçe yine örüyorum arada. Yeni alıp giymeyip kenarda beklettiğim bir tulumu söküp harika bir pantolona çevirdim. Bir başka pantolondan etek diktim. Dikiş zaten günlerce süren harika bir ruh dinlendirici bence. Hoppa Salonum çiçek doludur, onlar için bakımlar uyguluyorum zaman zaman. Çoğaltıyorum, çiçeklerine merhaba diyorum ki bakımları rahat iki gün sürüyor. Yakında balkon dizaynı ve balkondaki çiçeklerimle ilgileneceğim. Aralarına yerleştirip astığım ojelerimi bakımdan geçireceğim. Yazın balkonum çiçek ve obje bahçesi oluyor. Kitabımı kahvemi alıp balkonumda zaman geçirmeye bayılıyorum. Komşularım özeniyoruz diyorlar :nazar:. Canım istedikçe film ve TV izliyorum, daima kitap okuyorum. Bazen unutmamak için İngilizce çalışıyorum. Şu an kilo vermeye çalıştığımdan spor ve uzun yürüyüşler de yapıyorum evimde. Dışarıda ancak parkta gezmeye gidiyorum nadiren. Aklıma geldikçe pandemiden sonra yapılacakların listesine yeni maddeler ekliyorum. İki müzik korom vardı. Onlara yeniden başlanıcak. Yoga kursuna başlanacak. Günübirlik gezilerden falanca ve filancasına mutlaka gidilecek.. vb. Zaten pandemi olmayınca o konser senin bu sergi benim, haftada iki üç gün koroydu, kurstu filan derken fazla bile geliyor sosyalleşme. Tabii arkadaş gruplarıyla toplu kahvaltı ve yemek etkinliklerini filan saymıyorum bile. Daha çok yazardım da fazlaca uzayıp gider bu konu.. Benim için ev hayatı zaten zevk ve hobidir. Kendimle olmaktan sıkılan biri değilim ben Belki de bu yüzden yalnızım diyorum bazen. :KK48: . Bu yüzden evimden ve evde kapalı kalmaktan olumsuz etkilenmedim. Yeter ki şu dönemi sağlıkla atlatalım. Evde de dışarıda da yapılacak daha çok şeyler var sırada :KK200:
Konu benim değil ama , harikasınız 🧿

Back
X