En yalnız, yapayalnız kadın olarak

cevaplıyorum. Zorlu ve ağır bir iş hayatından emekli olunca evde olmak zaten başlıbaşına bir hobiydi benim için. Pandemi olmasaydı her şey daha güzel olacaktı tabii ama olan oldu ve evlere kapandık. Evde sıkılmak aklıma bile gelmiyor. Mutfağım çok iyidir canım istedikçe harika yemekler yapıp harika tarifler denerim. Örgüye bayılırım bir dolu bebiş yelekleri ördüm, canım istedikçe yine örüyorum arada. Yeni alıp giymeyip kenarda beklettiğim bir tulumu söküp harika bir pantolona çevirdim. Bir başka pantolondan etek diktim. Dikiş zaten günlerce süren harika bir ruh dinlendirici bence.

Salonum çiçek doludur, onlar için bakımlar uyguluyorum zaman zaman. Çoğaltıyorum, çiçeklerine merhaba diyorum ki bakımları rahat iki gün sürüyor. Yakında balkon dizaynı ve balkondaki çiçeklerimle ilgileneceğim. Aralarına yerleştirip astığım ojelerimi bakımdan geçireceğim. Yazın balkonum çiçek ve obje bahçesi oluyor. Kitabımı kahvemi alıp balkonumda zaman geçirmeye bayılıyorum. Komşularım özeniyoruz diyorlar

. Canım istedikçe film ve TV izliyorum, daima kitap okuyorum. Bazen unutmamak için İngilizce çalışıyorum. Şu an kilo vermeye çalıştığımdan spor ve uzun yürüyüşler de yapıyorum evimde. Dışarıda ancak parkta gezmeye gidiyorum nadiren. Aklıma geldikçe pandemiden sonra yapılacakların listesine yeni maddeler ekliyorum. İki müzik korom vardı. Onlara yeniden başlanıcak. Yoga kursuna başlanacak. Günübirlik gezilerden falanca ve filancasına mutlaka gidilecek.. vb. Zaten pandemi olmayınca o konser senin bu sergi benim, haftada iki üç gün koroydu, kurstu filan derken fazla bile geliyor sosyalleşme. Tabii arkadaş gruplarıyla toplu kahvaltı ve yemek etkinliklerini filan saymıyorum bile. Daha çok yazardım da fazlaca uzayıp gider bu konu.. Benim için ev hayatı zaten zevk ve hobidir. Kendimle olmaktan sıkılan biri değilim ben Belki de bu yüzden yalnızım diyorum bazen.

. Bu yüzden evimden ve evde kapalı kalmaktan olumsuz etkilenmedim. Yeter ki şu dönemi sağlıkla atlatalım. Evde de dışarıda da yapılacak daha çok şeyler var sırada