Yalnız kalma korkusu?

Daha çok gençsin ve çok küçük yaşta olumsuz bir evlilik tecrübesini yaşamışşın,bunları bir tarafa bırak olmuş bitmiş..yanlız kalacağını düşünmek yerine bundan sonra için kendim için neler yapabilirim diye düşün,bir kere yanlız değilsin ailen sevdiklerin yanında ve yanlızlık Allaha mahsus derler,aklının bir köşesinde tut bunu;)

Merhaba arkadaşlar; önce kısaca kendimi tanıtayım Yaklaşık 4 yıl önce boşandım. 29 yaşındayım, çocuğum yok. Çok fazla yalnızlık korkusu var ben de. Bazen gelecekten o kadar ümitsiz oluyorum ki Bu durum da kendimi boşvermeme ve kilo almama sebep oldu. Şimdiye kadar karşıma hep ya benden az eğitimli(çok ta önemli değil ama) ve saçma kişiler çıktı. Bir daha evleneceğime hiç inanmıyorum. Ama ilerde bu hayatta yapayalnız kalacağım korkusu da içimi kemiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Şu an ailemle yaşıyorum ve rahatım gayet yerinde. Sizde de böyle sorunlar oldu mu?
30 yasında boşandım
zaman zaman bende de oldu bu tarz düşünceler
ama şimdi 3 senedir yeniden evliyim ,ikinci evliliğim.
darısı size olsun inşallah
yasınız cok genç, karsınıza ne zaman kımın cıkacagı hıc bellı olmaz
allah ıyı ınsanlarla karsılastırsın

Konu sahibinin acmis oldugu eski konularida gozden gecirdim ama taktir edersiniz ki her insanin hassas noktasi farklidir ve herkes baska birseye dertlenir ve gozunun onunde sahip olduğu seyleri goremez

Konu sahibinin korkusuda yada hassas noktasi demek ki boşanmış olmak gelecekte yalniz kalmak bence kisilerinin hassasiyetlerine saygi duymak lazim kendi dusuncem bu yönde
Ben saygısızlık yapmadım, kabul etmiyorum.

Peki sizce konu sahibinin çok zor koşullarda yaşayan, hatta yaşam mücadelesi veren onca kadının olduğu böyle bir dünyada bu kadar imkanı varken 4 yıldır sürekli yakınması ve isyan halinde olması acı çeken kadınlara saygısızlık değil mi?

Ben saygısızlık yapmadım, kabul etmiyorum.

Peki sizce konu sahibinin çok zor koşullarda yaşayan, hatta yaşam mücadelesi veren onca kadının olduğu böyle bir dünyada bu kadar imkanı varken 4 yıldır sürekli yakınması ve isyan halinde olması acı çeken kadınlara saygısızlık değil mi?

O zaman ozur dileyeyim ve soyle soyleyeyim belki saygisizlik degilde uslubunuz kirici diger konuya gelecek olursak

Hangimiz elimizdeki nimetlerin farkindayiz ki hangimiz bizim sikinti olarak gordugumuz yasam sartlariniz baskalarina gore lux oldugunu gorebiliyoruz

Hatta soyle ornek vereyim ailemden yana sıkintili oldugum durumlar ve hicbir zaman babasiz buyumus ac acikta buyuyen cocuklarin cektikleriyle kendi sikintilarimi kiyaslayip kendi halimi unutup elimdekiyle mutlu olamıyorum

Buna benzer bir cok ornek vardir yada bekarlar bekarliktan muzdaripken evli olanlarin kocalarinin dogum gununu hatirlamayip bundan yakinanlar var yani herkesin sıkintisi kendisine agir ve baskadiyla kiyaslanamaz buda benim gordugum ve soylemek istedigim

Merhaba arkadaşlar; önce kısaca kendimi tanıtayım Yaklaşık 4 yıl önce boşandım. 29 yaşındayım, çocuğum yok. Çok fazla yalnızlık korkusu var ben de. Bazen gelecekten o kadar ümitsiz oluyorum ki Bu durum da kendimi boşvermeme ve kilo almama sebep oldu. Şimdiye kadar karşıma hep ya benden az eğitimli(çok ta önemli değil ama) ve saçma kişiler çıktı. Bir daha evleneceğime hiç inanmıyorum. Ama ilerde bu hayatta yapayalnız kalacağım korkusu da içimi kemiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Şu an ailemle yaşıyorum ve rahatım gayet yerinde. Sizde de böyle sorunlar oldu mu?

kafana takıp sorun yaratma canım

O zaman ozur dileyeyim ve soyle soyleyeyim belki saygisizlik degilde uslubunuz kirici diger konuya gelecek olursak

Hangimiz elimizdeki nimetlerin farkindayiz ki hangimiz bizim sikinti olarak gordugumuz yasam sartlariniz baskalarina gore lux oldugunu gorebiliyoruz

Hatta soyle ornek vereyim ailemden yana sıkintili oldugum durumlar ve hicbir zaman babasiz buyumus ac acikta buyuyen cocuklarin cektikleriyle kendi sikintilarimi kiyaslayip kendi halimi unutup elimdekiyle mutlu olamıyorum

Buna benzer bir cok ornek vardir yada bekarlar bekarliktan muzdaripken evli olanlarin kocalarinin dogum gununu hatirlamayip bundan yakinanlar var yani herkesin sıkintisi kendisine agir ve baskadiyla kiyaslanamaz buda benim gordugum ve soylemek istedigim
Kendine zararı var. Münevver ara ara bu konulara takılıp canı sıkılınca efkarlanan, sonra hayatına dönebilen birisi değil.

Daha önceki konularına olumlu yorumlar yapmaya çalıştım ama tutunma derdinde değil benim gördüğüm.

Sürekli ":KK43:" şu smiley modunda maalesef.

Az önce forumda bir konu okudum çok üzüldüm. Boşanmış kadını boşanmış erkek bile almaz diye bir konuydu. Başına gelmeyen anlayamaz. Ben bu duruma çok üzülüyorum

Şu an rahatın gayet yerindeymiş işte canım benim, daha ne istiyorsun. Yalnızlıktan korkmak, yalnızlığa çare değil zaten sen de biliyorsun. Bu yüzden şimdilik anını yaşa ve şunu asla unutma; o eğitimsiz veya şöyle böyle dediğin insanlar senin istemediğin insanlar ve o insanlarla birlikte olsaydın yalnızlık durumundakinden çok daha iyi olmayacaktın. Kötü seçimler yapmaktansa yalnız ol. He bu arada eminim ki senin de hoşuna giden, aklının uyuştuğu insanla karşılaşacaksın. O zaman kendine güvenin de iyice yerine gelir canım benim.

Bunca olumlu şey varken hayatında yalnız kalmak korkusu neden?
Evli olsan çocukların evlense ve kocan ölse yine yalnız kalacaksin.
Hayat evlilikten ibaret değildir.
Bugünün tadını çıkarın
Simdiden 50 yıl sonrası için üzülmek ???:bicak:

Insanin kendine verdigi zarari kimse veremez aslinda konu sahibi ornek..

30 35 40 yaşında evlenip çocuk yapan insanlar varken senin 29 yaşında böyle karalara bağlamqn hiç hayra alamet değil. Arkadaşlarınla ye iç gez toz, mutluluk bir yerden yakalar seni. Hayatı yaşamaya bak.
Daha geçen 40ında bi abla evlendi telli duvaklı, birkaç ay önce ellisinde bi abla evlendi yine güzelce gelinliğini giydi. Herkes umutlu herkes hayatını yaşıyor. Olaya böyle bak. Sorun sende. Bakışını değiştiremiyorsan yardım al. Daha 29'sun yahu.

Son düzenleme:
Back
X