istanbul mısınız bilmiyorum ama istanbulda olup da avm den başka gezecek yer bulamıyorm diyenler şaşırtıyor beni. biz 6 yıllık evliyiz. eğer havalr da müsaitse kar- yağmur yada aşırı sıcak yoksa mevsim farketmez uzun yürüyüşler yaparız. arabamız da yok ama arabası olanlara göre dha avantajlıyız. çünkü arabayı nereye parketsek, o yolda trafik olur mu diye düşünmekten bi yere gidemez oldu arabalıların çoğu. en iyi seçenek avm çünkü otoparkı var..
aylık akbil alın arabanız varsa onu bırakın ve istanbulu gezmeye başlayın. beykoz, anadolu kavağı, sarıyer, moda can kurtaran.. bunlar sahili güzel , yürüyüş yapmaya müsait yerler. 7 tepe istanbul derler, tarihi yerler var, çamlıca, emirgan, fethipaşa koruları, kız kulesine karşı oturp çay içmenin tadını hiç bir avm veremez. özel şirketlerin değil de belediyenin düzenlediği uzun boğaz turları var tüm boğazı gezen anadolu kavağına kadar harika br yolculuk.arabanız varsa istanbula yakın güzel yerler var doğası havası için gidilebilir. şile ağva, deniz otobüsleiyle günübirlik bursaya yalovaya bile gidilir.
geçtiğimiz hafta anadolu hisarından beykoz çubukluya kadar yürüdük. bir ara ağaçlık bir yokuş gördük eşimin ısrarıyla çıkmaya başladık. ilerledikçe böğürtlenler görmeye başladık. fazla kullanılan bi yol değilmiş kimse dokunmamış uzun süre oyalandık böğürtlen yedik, fotoğraf çektk.çok keyif aldık. istanbul sürprizlerle dolu bir şehir nereden ne çıkacağı belli olmaz.
inşallah yardımı dokunur yazdıklarımın. eşimle yaptığımız şeylerden örnekler vermeye çalıştım.