• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız olmayı özleyen var mı ?

Eskiden bana da gelirdu bu bekar olma perileri. Flörtleşmeyi özlerdim çünkü. Özgür hissettirirdi. Büyüdükçe bu duygudan arındım. Erkek arkadaşımla iyiyiz ama zaman zaman hala yalnız olmayı ben de arzuluyorum. Bunun sebebi başkalarıyla olabilmek de değil. Kendi halime kalmayı istiyorum. Tabii benimki de dönemsel. Genelde regl öncesi bu ruh haline bürünüyorum

Eskiden bana da gelirdu bu bekar olma perileri. Flörtleşmeyi özlerdim çünkü. Özgür hissettirirdi. Büyüdükçe bu duygudan arındım. Erkek arkadaşımla iyiyiz ama zaman zaman hala yalnız olmayı ben de arzuluyorum. Bunun sebebi başkalarıyla olabilmek de değil. Kendi halime kalmayı istiyorum. Tabii benimki de dönemsel. Genelde regl öncesi bu ruh haline bürünüyorum

Tam olarak hissettiklerimi yazmışsınız. Ben de önceki ilişkilerimde flörtleşmeyi özlediğimi hissederdim, bu ilişkide hissetmiyorum öyle bir duygu henüz, ama zaman zaman yalnız olsam keşke dediğim oluyor. Tek de değilmişim, ben biraz kendimi suçluyordum bu duygu yüzünden.

Sorum başlıktaki gibi.
Her yıl bu aylarda nedense yalnız kalma perilerim geliyor. Her ilişkimde hissettim bunu, genelde de bu aylarda nedense. Hayır bir başka erkek için falan da değil, tam tersine hiç erkek görmek istemiyorum şu noktada.Yalnız olmak, kimseyi aramamak ,mesaj atmamak, görmemek istiyorum. Hadi bu ilişkim uzak mesafe o yüzden böyle hissediyorum diyelim, bundan önce yan yana olduğum erkeklerde de durum bu. Ben çabuk sıkılıyorum bir şeylerden, bu huyumu biliyorum da insan insandan da sıkılmamalı sanki ya, aranızda benim gibi biri var mı ? Mesela Eylül ayları gibi de tekrar bağlanma dönemim oluyor. Şu ayları hayırlısıyla geçirseydik.
Benim gibi olan var mı ? Buna rağmen evlenen var mı ?
Bayramda oğlumla eşimi köye gönderdim ben gitmedim evde yalnızdım o periler ile dans ettik halay çektim harikaydı 🤣

Eşime bağlıyım, onu çok seviyorum. Fakat zaman zaman benim de sıkıldığım, bunaldığım oluyor. Eminim eşimin de bunaldığı zamanlar oluyordur. Biz böyle zamanlarda birkaç saat veya birkaç gün uzaklaşmayı tercih ediyoruz. Arkadaşlarımızla ya da ailemizle vakit geçiriyoruz, bazen tek başımıza tatile gittiğimiz bile oluyor. Zaten hemen bir gün, iki gün sonra birbirimizi özlüyoruz ve kendimize bireysel olarak zaman ayırdığımız için konuşacak şeylerimiz oluyor.

Tabii ki bir insanla evlenirken bir ömür birliktelik düşüncesiyle evleniyoruz. Beraberlik bir süre sonra alışkanlığa bırakıyor yerini. İster istemez acaba sıkılacak mıyım düşüncesi oluyor. Fakat ne olursa olsun özel alan kavramı, ilişkileri ayakta tutan en önemli unsur bence.

Bazı zamanlar keşke evde yalnız yaşasaydım dediğim olmuyor mu oluyor. Kendi düzenim olsaydı, her şeye kendim karar verseydim dediğim oluyor fakat yine de bu nadiren olan bir şey. Evlilik öncesi eşimle bir süre birlikte yaşadık, maddi ve manevi bir evin yükünü beraber paylaştık. Sonrasında evlilik kararı verdik.

İnsanın özgürlüğünden vazgeçmesi zor, kolay değil. Özellikle de kendi başına ayakta durabilen, kendine yetebilen bir kadının özgürlüğünden vazgeçmesi gerçekten zor. Ben de bu kadınlardan biriyim. Zorlanmadım mı, evet zorlandım ve bazen sorguladım. Fakat genele baktığımda bu hayatı iki kişilik yaşamak beni mutlu ediyor. Ayrıca evliliğimde de özgürüm. Benim kafa yapımı anlayacak, kültürel olarak, yetişme tarzı olarak bana yakın birini seçtim. Eğitim olarak yine kendi kulvarımda biri eşim. Bu yüzden de ilişkimin dinamik olduğunu düşünüyorum.

Özet olarak yalnız değilsin. Benzer hisleri bence hepimiz zaman zaman içimizde hissediyoruz.

Evliyim ve benim de huyum böyle. İnsanlardan sıkılma huyum var bazen çok sevdiğim arkadaşlarımdan bile aşırı sıkılıyorum ama bunu belli etmemeye çalışıyorum tabi ki. Dünyada sıkılmayacağım insan yok desem yalan olmaz. Bu hisler baskın olduğunda eşimle de vakit geçirmemeye çalışıyorum.

Eşime bağlıyım, onu çok seviyorum. Fakat zaman zaman benim de sıkıldığım, bunaldığım oluyor. Eminim eşimin de bunaldığı zamanlar oluyordur. Biz böyle zamanlarda birkaç saat veya birkaç gün uzaklaşmayı tercih ediyoruz. Arkadaşlarımızla ya da ailemizle vakit geçiriyoruz, bazen tek başımıza tatile gittiğimiz bile oluyor. Zaten hemen bir gün, iki gün sonra birbirimizi özlüyoruz ve kendimize bireysel olarak zaman ayırdığımız için konuşacak şeylerimiz oluyor.

Tabii ki bir insanla evlenirken bir ömür birliktelik düşüncesiyle evleniyoruz. Beraberlik bir süre sonra alışkanlığa bırakıyor yerini. İster istemez acaba sıkılacak mıyım düşüncesi oluyor. Fakat ne olursa olsun özel alan kavramı, ilişkileri ayakta tutan en önemli unsur bence.

Bazı zamanlar keşke evde yalnız yaşasaydım dediğim olmuyor mu oluyor. Kendi düzenim olsaydı, her şeye kendim karar verseydim dediğim oluyor fakat yine de bu nadiren olan bir şey. Evlilik öncesi eşimle bir süre birlikte yaşadık, maddi ve manevi bir evin yükünü beraber paylaştık. Sonrasında evlilik kararı verdik.

İnsanın özgürlüğünden vazgeçmesi zor, kolay değil. Özellikle de kendi başına ayakta durabilen, kendine yetebilen bir kadının özgürlüğünden vazgeçmesi gerçekten zor. Ben de bu kadınlardan biriyim. Zorlanmadım mı, evet zorlandım ve bazen sorguladım. Fakat genele baktığımda bu hayatı iki kişilik yaşamak beni mutlu ediyor. Ayrıca evliliğimde de özgürüm. Benim kafa yapımı anlayacak, kültürel olarak, yetişme tarzı olarak bana yakın birini seçtim. Eğitim olarak yine kendi kulvarımda biri eşim. Bu yüzden de ilişkimin dinamik olduğunu düşünüyorum.

Özet olarak yalnız değilsin. Benzer hisleri bence hepimiz zaman zaman içimizde hissediyoruz.
Birebir olmasa da çok yakın cümlelerle yazıyordum ki sen geldin 😀yorumun düştü önüme yazdıklarımı sildim neredeyse çoğu cümlelerimiz aynıydı

Özgür olduğumuz yerde mutluyuz
. Bazıları kocasına çocuğu gibi davranıyor bazı adamlar evde eşyaların yerini bilmiyorlar . kocaman bi sorumluluğa dönüşüyor sonrası . Tatile yalnız gitmeyi yobazca kim ne halt yiyeceklerle karşılaştırıyorlar ne alakaysa yapacak her türlü yapar oysa ki , iki gün ayrı takılamayanlar da evlenmesin bi zahmet .

evlilik aklı başında kendinden haberi olan hayatı paylaşmaya hazır insanlar arasında adım atılması gereken bir birliktelik ama nedense çoğu evliliği erkegın çalıştığı kadının temızlık yemek ve çocuk yaptığı bir beraberlik zannediyor
Bu yüzden de birbirlerine karşı sürekli sorumlu hissedip ay kocam gitse de dinlensem moduna giriyor kadınlar erkekler de çalışan karısı varsa oh be sorumluluk eşit kafasında kadının parasını yönetmeye kalkıyor 😡

Sorum başlıktaki gibi.
Her yıl bu aylarda nedense yalnız kalma perilerim geliyor. Her ilişkimde hissettim bunu, genelde de bu aylarda nedense. Hayır bir başka erkek için falan da değil, tam tersine hiç erkek görmek istemiyorum şu noktada.Yalnız olmak, kimseyi aramamak ,mesaj atmamak, görmemek istiyorum. Hadi bu ilişkim uzak mesafe o yüzden böyle hissediyorum diyelim, bundan önce yan yana olduğum erkeklerde de durum bu. Ben çabuk sıkılıyorum bir şeylerden, bu huyumu biliyorum da insan insandan da sıkılmamalı sanki ya, aranızda benim gibi biri var mı ? Mesela Eylül ayları gibi de tekrar bağlanma dönemim oluyor. Şu ayları hayırlısıyla geçirseydik.
Benim gibi olan var mı ? Buna rağmen evlenen var mı ?
Sizde farkliymis, insanlar genelde yazin yalnız olmak istemezler ☺️

Bana da oluyor. Bence bağımlı kisilik bozukluguna sahip olmayan her kadında zaman zaman olur bu. Beni yalniz hep eylul aylarinda yoklar :) tum ciddi iliskilerim hep eylulde bitmistir. Mayis haziranda tam tersi askim kabarmaya baslar. Klasik ama öyle. Herkesin bir seylerin tak ettigi donemleri vardir normaldir eyleme gecmedikce mesele de yok zaten. Bi kac gun ayri gecen tatiller cok iyi geliyor bize. Bilmiyorum hic ayri takiliyor musunuz?

Evet hem de çok özlüyorum aynı yatakta yatmak bile istemiyorum kocamla özellikle hamileyken.... ne dese öfff bi susssssss kafasına girdim sesi sinirimi bozdu. Hiç yalnız da olmadım 14 15 yaşımdan beri hayatımda biri var

İşte bu yüzden yalnızım ben de. İnsanlar uzun vadede bunaltıyor hep. Bir de bir insanın hayatına haddinden fazla girmek gibi geliyor bana evlilik ve türevleri. İlişkiler ciddiye bindikçe bir ton yorucu şey getiriyor düşünülmesi, hesaba katılması gereken :/ Tek tabanca takılmak güzel şimdilik :) yani bunca maddi manevi sorumluluğun altına girmek için, emek zaman harcamak için falan cidden değecek biri lazım, yoksa düşünürken bile üşendim ya. Yani yeri gelince bu işler zor falan ama mis gibi adam be, iyi ki olmuş! dedirtmesi lazım :D

Bağlanma stiliniz kacingan türü
Uzak mesafe ilişki yaşamak da sizin için iyi oluyirdur partneri belli bir mesafede tutar
Yakınlık geldiğinde daralti gelir
Baglanma kitabını okuyun .

Bana hiç olmuyor ya. Oldum olası değişiklikten çok hoşlanmayan, evcimen biriydim ondan sanirim. Bir de eşim benim hayatimi çok kolaylaştırıyor, bunun lüksünden mahrum olmak istemiyorum 😅 Bir süre ayrı ülkelerde çalıştık, evet haftaici yalnız olmak bazen rahat olabiliyordu ama asla 2 kişinin is bölümü yapması kadar da konforlu olmuyor. Eğer ikimiz homeoffice çalışıyor olsaydık yıllarca, o noktada fikrim değişir ve arada yalnız kalmak isterdim buna eminim. Ama akşamdan akşama vakit geçiriyorken tekrar nefes alma, yalnız kalma ihtiyacım hic olmuyor. Arkadaşlarımız da hem çiftler, sürekli etkinlik halindeyiz. Herkes kendi yolunu buluyor ilişkide ya. Gerilemeye gerek yok.

Bana da oluyor. Bence bağımlı kisilik bozukluguna sahip olmayan her kadında zaman zaman olur bu. Beni yalniz hep eylul aylarinda yoklar :) tum ciddi iliskilerim hep eylulde bitmistir. Mayis haziranda tam tersi askim kabarmaya baslar. Klasik ama öyle. Herkesin bir seylerin tak ettigi donemleri vardir normaldir eyleme gecmedikce mesele de yok zaten. Bi kac gun ayri gecen tatiller cok iyi geliyor bize. Bilmiyorum hic ayri takiliyor musunuz?

Ayrı takılıyoruz zaten ona rağmen ilişki içinde olmak beni hapsediyor gibi hissediyorum bazen. Ne istediğimi ben de bilmiyorum açıkçası.

Maalesef mi desem iyiki mi desem ama bende öyleyim.☝🏼
Tipik bir yay burcu olarak özgürlüğüme gerçekten düşkünüm.Bazen yalnız kalmak istiyorum yalnızlığı seviyorum,bazen de yalnızlıktan sıkılıyorum.
Eşim üç beş ay burda sonra iş sebebiyle yurtdışına gidiyor üç beş ay sonra tekrar geri geliyor.Artık bendeki durumu kavramış olacak ki sıkılmaya başladığım dönem gidiyor,özlemeye başladığımda geliyor.😅 Şaka bir tarafa bana göre ayarlamıyor tabiki o şekilde sözleşme imzalıyor,o yüzden memnunum.
Ne kadar çok sevsem de insanlardan sıkılabiliyorum,kabuğuma çekilmek sessizlik bana iyi geliyor zaman zaman.
En yakın arkadaşlarımdan da sıkılabiliyorum dönem dönem.Yalnız kalma isteğiyle alakalı olsa gerek yoksa oldukça sosyal de bir insanım.
Eşimle de güzel eğlenceli zamanlar geçiriyoruz ama yalnızlığı da,tek başınalıklarımı da özlüyorum.Herkesin böyle gel-git dönemleri oluyordur bence.
Evlilikte sıkılmakla ilgili çekinceleriniz varsa ya dönemsel şehirdışı/yurtdışı çalışmayı gerektirecek bir işte çalışan birisini bulmalısınız ya da ayrı kalabilmeniz için ayrı tatil organize edip birbirinizi özleme fırsatı yaratabilmelisiniz.
Yapı olarak yalnız kalmayı genel olarak seviyorsanız; o periler evlenince de geliyor diyebilirim.🥹

Son düzenleme:
Ben eşimden sıkılmıyorum hiç ama bazen eşimin ailesinden sıkılıyorum ve o zamanlar boşanmak bile geçiyor aklımdan, kaçmak dağ başında yapayalnız kalmak istiyorum.

Sorumluluk korkusu kesinlikle var. Şöyle ki karşımdaki insan benim için tüm hayatını değiştirecek kısa bir süre sonra. Sürekli aklımda bununla ilgili kaygılar var.Değer miyim gerçekten diye düşünüyorum bazen. Hayatını mahvetmek istemiyorum kimsenin. Yan yana iken bu endişeler çok daha az, uzaktayken o kadar yorucu ve zor geliyor ki anlamıyorum bu farkı.
Tabi ki değersiniz.

Sizi tanımıyorum ama evlilik zaten böyle bir şey. Ya kadın ya erkek biraz daha fazla fedakarlık yapıyor, biri düzenini bozup diğerinin yanına gidiyor. İsler yolunda yürür veya yürümez, orasını şimdiden kimse bilemez ama sorumlu olan kişi siz değilsiniz, bu kararı kabul edip iradesiyle alan kişi. Bunu açıkça konuşup kendinizi açıklayabilirsiniz bence.

Mevsimler insanların psıkoljılerını etkıler. Çok yakınımın psıkolojık bı rahatsızlığı var, konu dısı her bahar da bi on gün yatırılır. Tabıkı sıze oyle bır sey demıyorum 🥰 geldi yaz ayları gevsedi gönül yayları gibi bisey dıyebılırım sıze :)

Ben genel olarak yalnız olmayı çok seviyorum
Kimseye bağlı değilsin
Aile , eş , dost , akraba vs vs
Özgürce takıl keyfine bak
Ben sorun olduğunu düşünmüyorum
Demek ki karşına henüz yanında değilken bile özlediğin biri çıkmamış

Back
X