Yalnız sahura kalkanlara selam olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar... Kalktım, tek başıma sahur yapıyorum... Ramazanın en güzel yanı değil midir kalabalık aile sofraları.. Ben hep bunu hayal ettim, bunu istedim,bunun için evlendim.. Ama ne oldu daha da yalnız kaldım hatta tek kaldım... Boşanma aşamasındayım, belki bu yüzden drama bağladım.. Aileme yakın oturuyorum, iftarı onlarla yapıyorum.. Ama sahur, yalnızlığımı, tek kalışımı, yalnız bir aile olduğumu yüzüme çarpıyor..Bir oğlum var şimdilik bana eşlik edemiyor, henüz 2.5 yaşında... Aslında ben bu süreci turlara katılıp, gezmekten düşünmeye fırsat bulmadan atlatmak isterdim ama oğlum yollarda perişan olmasın diye oturup yalnızlığımla yüzleştim...siz nasıl atlatttınız bu süreci... Kitap okuyorum, çalışıyorum

Not:konunun ortasında yazı rengim ne oldu anlamadım...

Slm kızlar... Kalktım, tek başıma sahur yapıyorum... Ramazanın en güzel yanı değil midir kalabalık aile sofraları.. Ben hep bunu hayal ettim, bunu istedim,bunun için evlendim.. Ama ne oldu daha da yalnız kaldım hatta tek kaldım... Boşanma aşamasındayım, belki bu yüzden drama bağladım.. Aileme yakın oturuyorum, iftarı onlarla yapıyorum.. Ama sahur, yalnızlığımı, tek kalışımı, yalnız bir aile olduğumu yüzüme çarpıyor..Bir oğlum var şimdilik bana eşlik edemiyor, henüz 2.5 yaşında... Aslında ben bu süreci turlara katılıp, gezmekten düşünmeye fırsat bulmadan atlatmak isterdim ama oğlum yollarda perişan olmasın diye oturup yalnızlığımla yüzleştim...siz nasıl atlatttınız bu süreci... Kitap okuyorum, çalışıyorum

Canım bu duyguyu biliyorum eşim yiyip yatiyo bn sahursuz tutamıyorum bazen bnde dramatik bakıyorum bu konuya ama senin durumu çok çok ayrı Allah yardımcın olsun hayırlı sahurlar🙏
......Bu arada konunun ortasında farklı bir renk yok yukarda B var ona basmissin kalınlaşmış

Çok şükür boşanma durumunda yok ama ben de yalnız oruç tutanlardanım. Evliliğimiz ilk yıllarında eşimde tutardı ama sonra sonra orucu terketti. Şimdi nazla niyazla birkaç gün tutuyor o kadar.
Tutmamasından hoşnut degilsem de ben yalnız sahur yapmaktan pek şikayetçi değilim. Kafamı dinliyorum. Çoluk çocuk da uyuyor. Oh sessiz sakin mis:kahve:

Çok şükür boşanma durumunda yok ama ben de yalnız oruç tutanlardanım. Evliliğimiz ilk yıllarında eşimde tutardı ama sonra sonra orucu terketti. Şimdi nazla niyazla birkaç gün tutuyor o kadar.
Tutmamasından hoşnut degilsem de ben yalnız sahur yapmaktan pek şikayetçi değilim. Kafamı dinliyorum. Çoluk çocuk da uyuyor. Oh sessiz sakin mis:kahve:
Bence de bazen iyi oluyor. Allah kabul etsin

Ama siz bi aile olduğunuzu biliyorsunuz... Benimse şu an parçalanmış ailem sahur sofrasında gözlerimi yaşarttı..

Aleykum selam 😍
Allah var, ne yalnızlığı? Mis gibi sahurumu yaptım, namaz için biraz bekliyorum. Çıt yoktu apartmanda, şimşek, yağmur fırtına koptu bir anda. Karanlık odamı aydınlatıyor arada. Var olmak güzel şey. Yaşam müthiş bir gösteri. Yaradan en büyük yar.

Normalde eşimle beraber kalkıyoruz ama o rahatsızlandı sahur yapamadı. Su içip yattı.
Ben de konuya yalnızken denk geldim :KK48:

Namazımı kıldım yatıyorum ama malesef uyumam zaman alacak.. :işsiz:

Yalnızlık elbette zor ama bence boşanma psikolojisiyle bu duygu şaha kalkmış. Yoksa insanın yalnızlığını yaşadığı tek bir an belirlemez. Aileniz etrafınızda, yanınızda çocuğunuz var, sosyal çevrenizi bilmiyorum ama neticede yalnız değilsiniz. 16 yaşımda ailemi kaybettim. Sonra üniversite yurduna yerleştim. Odada 6 kişiydik. Sahura kalkılınca ya da iftardan önce oda arkadaşlarım ailelerini ararlardı. Ben otururdum öyle, elimde sadece anılarla, hatırlarla... Yalnızlık budur, inanın. Çünkü çaresi yok. O yüzden şükredin halinize. Gelecek ne getirir bilinmez, belki kalabalık sahurlar yaşayacağınız günler de gelecek. Gelmese bile, evladınız var.

Evliyim , 2 cocugum var .
Benım esım ıftardan oruc tutuyor , ben asla o sekılde tutamıyorum tamam sahura kalkmıyorum ama daha gec vakit,yedıkten sonra yatıyorum .
Neyse ben bu zaman dılımını sevıyorum , sadece kendımle olabıldıgım ender anlardan bır tanesı . Mumkun oldugunca zıhnım acık gecırmek ıstıyorum o süreci

Çocukluğunda kalabalık Ramazan sofralarına alışık olanlara zor geliyor evet.

Ben de boşandım, sizi anlıyorum. Ama ben evliyken de ex eşim annesine gittiği için yalnız sahur ve iftar yapıyordum. İftarlar bir şekilde geçiyordu yine arkadaşlar çağırıyordu ama sahurlar zordu.

Boşandıktan sonra da tek kalktım. Ama ne oldu biliyor musunuz? Ramazanın ilk günü görev için şehir dışına çıkacağımdan oruç tutmamaya karar vermiştim. Ama iki kızım da o kadar heyecanlı onları kaldırmamı, uyanmazlarsa üstlerine su döküp mutlaka kaldırmamı istediler ki. Oruç tutmayacağım halde sahura kalktım. Sabah da göreve giderken büyük kızım “anne pide alalım mı, hani alıyorduk ya pastırma kaymak, akşam kahvaltı ediyorduk ya, ondan yapalım mı” dedi. Demek ki ben farkında olmadan bir Ramazan aile kültürümüz olmuş. Çok mutlu oldum.

Uzattım ama demek istediğim: “hayat düz bir çizgi değil, zig zaglar var” Kimbilir belki oğlunuz büyüyecek, size eşlik edecek, belki hayatınıza biri girecek, çocuğuyla birlikte o da size katılacak.

Ayrıca Türk filmi gibi düşünmeyelim, bu ülkede tek başına sahur yapanlar sandığımızdan daha çok. Çok şükür sağlığımız yerinde, orucumuzu tutabiliyoruz.

Bardağın dolu tarafına bakalım 👍🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X