• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız yaşamak...

yalnızlık..son zamanlarda benimde çok fazla hissettiğim bir duygu.. ama bu insanın içindeki duyguyla alakalı..çevrende ne kadar insan olursa olsun içindeki yalnızlık gitmiyor.. belkide insanların seni anlamadığını düşünüyorsun yada tat vermiyor onlara olmak ..arkadaslarım var bi ara sevmeyi denemiştim yok olmadı bir türlü içimdeki yalnızlık susmadı..bunun çaresi varmı bilmiyorum en azından ben bulamadım sadece kendimi teselli ediyorum yalnız değilim rabbim var o benim için en iyisini bilir diye dua ediyorum

Bu kadar yalnızlık hissetmek ne kadar saçma gelse de yaşıyorum işte.Oysa 2 gün öncesine dek iyiydim.Ablam ve ailesi geldi, çok güzel vakit geçirdik fakat gidince onlar..bok gibi hissettim kendimi.Oysa güçlüydüm, ya da öyle zannediyordum.29 yaşındayım,çocuk gibi davranıyorum bazen böyle.Oysa ben bir psikiyatristim, insanları dinliyorum ama sanırım sizden başka benim derdimi dinleyecek kimse yok.
Soyut bir sorun en zoru işte,syan etmek istemiyorum elbette ama ağlamak, zayıflık..bunlara katlanmak güç.kendi kendine yetemez bazen insan,işte ben o andayım..:58:

Ben de bu konuda bir psikiyatra mı görünsem diyordum. :60: Tek çözüm uygun birini bulmak, Allah şansımızı açsın...

İnsanın çevresi kalabalık oluyor ama kapısını kapattıgı an kendını çok yalnız hıssedıyor ..
en azından ben öyle hissediyorum .. kimsesiz gibi ..

ben de anlıyorum ve hak veriyorum.. bunun tek çözümü iyi bir dost eedinmek ve onunla zaman geçirmek yalnız kalmak istemediğiniz zamanlarda. ben de 4 senedir tamamen yalnız yaşıyorum, dhaa önceki iki sene de ablamla kalıyorduk ama onun nnişanlısı vardı o dönem ve evdeki tüm zamanını odaya kapanıp telefonla konuşarak geçirirdi. ben daha sonra kendi kendime yaşamayı öğrendim tamamen. yalnızlığı çok severim hatta vazgeçilmezimdir; ama sıkıldığım zamanlar da olur, her insan sıkılır, sıkılmalıdır da zaten normal olan bu bence :) o zamanlar da dostlarımla dışarı çıkıyorum ben işte. büyükşehirde mi yaşıyorsunuz? o zaman yapılacak çok eşy olabilir diye düşünüyorum.

İki buçuk sene tanımadğım bilmediğim şehirde yaşadım tek başına 1+1 evde.Arkadaşım da yoktu 1-2 tane vardı onlar da 1 sene sonra başka şehre gitti ve yalnızdım.Sevdiğim insan şimdiki kocam yani o zaman başka şehirdeydi arada gelip gidiyordu o gidince 2 gün ağlardım sonra adapte olurdum işime gücüme bakardım evden okula okuldan eve böyle bir hayat yaşadım okulum da sorunluydu zordu çalışma ortamı..ve düşünün batıdan doğuya gelmiştim aileme 15 saat uzaktaydım kültürü çevresi insanları değişik ayak uydurmakta öyle zorlandım ki..
ne yaşadığını anlıyorum arkadaşım yalnızlık çok kötü..hele bir gün öyle bir hasta oldum ki ayağa kalkıp bir bardaka su bile alacak dermanım yoktu zor zor telefona uzanıp başka sehirdeki sevdiğimi aradım..o bana teselli vererek sabahı ettim bir tane dostum yoktu arayıp sorsun sonra eşimin bir arkadaşı yaşıyordu şehirde eşim aramış onu sağolsun o geldi beni acile götürdü düşünün..

seni öyle iyi anlıyorum ki..bunaldığım zamanlarda alışveriş yaparak rahatlıyordum bence sen de öyle yap eğer imkanın varsa..

şimdi de o b..ktan dediğğim şehirde eşimle beraber yaşıyoruz o zaman yalnızken sevmediğim şehri şimdi seviyorum hoş yine de hala yalnızım arkadaş çevrem az insanlara güvenemiyorum sanırım sorun bu ama yine de mutluyum çok şükür allaha..küçük bir dünya yarattık kendimize.evimizi güzel bir semtten aldık sıkıldıkça balkonuna oturup vakit geçiriyorum haftasonları genelde şehirdışındayız...ama yineede ailemi özlüyorum onlar olmayına yalnızım ..ilerde birgün oraya dönmeyi hayal ediyorum eşimle..

sana tavsiyem kendine uğraş bul..hayat böyle malesef sevdiklerimizden uzakta ekmek derdine düşüyoruz..geçicii bir durum mutlaka birgün bitiyor hayatına yön veriyorsun...sadece sen yaşamıyorsun bunu emin ol bir arkadaşım var 12 yıldır yalnız yaşıyor hemde ne kköyü kaldı ne beldesi...

O kadar uzun zaman oldu ki..
Hep yalnızım..
Gençliğimde tüm kardeşlerim benden çok erken evlendi,annem babam sürekli gezilere çıkar,aylarca gelmezlerdi,yalnızdım.
Evliliğimde kocamın vardiyaları,mesaileri,toplantıları yüzünden yalnızdım.
Boşandım,evimi terketmedim. 2 yılı geçti hayatıma birini almadım,yalnızım.
Yalnızlık kaderim mi seçimim mi bilemiyorum bazen...
Yapacak bir şey var mı onu da bilmiyorum,ama alıştım memnumum.
Kendimi mutlu etmeyi,değiştiremeyeceklerimi kabullenmeyi öğreneli çok uzun zaman oldu...

lale,sen çok güçlü bir kadınsın yorumlarını beğenerek okuyorum..şanslısın çok güzel bir şehirde yaşıyorsun ah ah özledim oraları

Terzi kendi söküğünü dikemez. Yalnızlığa aşık biri olarak diyorum şuan yalnızım bende ama çevrem rahat bırakmıyor. Yinede çok şükür güzel bir şey aslında. Ama sizin elinizde değil mi yalnızlığınızı biraz olsun hafifletmek? Çıkın gezin kimse yok mu kendi kendinize yetmeyi öğrenin en güzeli de bu olur zaten arkadaşlarınızla gezin dolaşın davet edin evinize aklıma başka bir şey gelmiyor ama yalnızlık güzeldir...

lale,sen çok güçlü bir kadınsın yorumlarını beğenerek okuyorum..şanslısın çok güzel bir şehirde yaşıyorsun ah ah özledim oraları

Çok çok teşekkür ederim..:59:
Güçlü olmak zorundayım be arkadaşım...
Ne zaman yolun düşerse beklerim,bak havalar acayip güzel,gelirsen Kordon'a gideriz!!!:64:

Aslında hayatımda en istediğim şeylerden biri yanlız yaşamak

asla bir erkek düşünmeden yaşamak ,erkeksiz hijenık bir ortamda yaşamak :1:

çok samimiyim erkek olmadan hayatımda ben daha mutluyum tüm enerjımı

pozatifliğimi dengesızlıklerıyle ,sorumsuzluklarıyla çalıyor.

Ve bu insanlar kendilerıyle nasıl mutlu barısıklar:1: anlamıyorum.

İnsan kendiyle mutluysa zaten bir başkasınıda mutlu edebılır dıye düşünüyorum.

Ve bu insanlar kendilerıyle nasıl mutlu barısıklar:1: anlamıyorum.İnsan kendiyle mutluysa zaten bir başkasınıda mutlu edebılır dıye düşünüyorum.

Bizim pozitif enerjimizi çalaşarak yaşadıkları içindir. :63:

Ve bu insanlar kendilerıyle nasıl mutlu barısıklar:1: anlamıyorum.

İnsan kendiyle mutluysa zaten bir başkasınıda mutlu edebılır dıye düşünüyorum.

Söylediklerinin bir çoğunda haklısın...
Yalnız yaşamak güzel,kendisiyle mutluysa başkasını mutlu edebilir bunlara tamam!:13:
Amaaaa erkeksiz yaşam pek de iç açıcı değil!
En azından kendi adıma ben erkeksiz yapamıyorum,yapamazmışım!:60:

Yalnız yaşamak güzel,kendisiyle mutluysa başkasını mutlu edebilir bunlara tamam!:13:
dilerim düzgün insanlar çıkar karsına Lalem..:nazar:
ama sütten ağzı yanan yoğrudu üfleyerek yer biliyorsun..

O da güzel :1:Erkeksiz bir yaşam zaten imkansız gaz odalarına

atıp imha edecek değiliz.Ama valla benden uzak olsunlar

ama nerdeeeee

bşr psikiatristin sorunu varsa
oda başka bir psikiatriste görünse hallolur sanırım
üzülmeyin en azından gerçekten yalnızsınız
bir de kalablık içinde yalnız olanlar var

ben de 3 yıl yalnız yaşadım.ben yalnızlığı çok sevdim.gerçi şimdi anne olduğum için oğlumun kokusundan ayrılamam ama henüz anne olmasaydım yine yalnız yaşamak isteyebilirdim.
çok güzellikleri var evine istediğin gelir istemediğin adımını atamaz.kimse için başkasına katlanmazsın.istediğin şeyi istediğin kadar yapabilirsin.müziği kıs,yat artık,hadi uyan diyen olmaz.
kendini kasmamayı doyumsuz yaşarsın.
ben sevdim ama ben kova burcuyum .öyle bir ayrıcalığım var tabe.
kötü yanı ise benim takıntılarımı baya artırmıştı yalnızlık.onun dışında pek sıkılmadım ama arkadaşlarım çoktu hele bir meleğim vardı ki hergün gelirdi canım arkadaşım benim onu çok özledim.

yalnızlık paylaşılabilir siz kapılarınızı açtığınızda,
eğer hayvanları seviyorsanız bir kaç hayvan besleyebilirsiniz.
kuş,balık ve köpek gibi...

benim 3 tane köpeğim var. 1 i annemde kalıyor.
2 si benimle.. inan ki kuçularımla başbaşayken daha da mutluyum.

çünkü onlarla beraber vakit geçirmek müthiş keyif veriyor.
tuvaleti için gezdiriyorum sonra tarıyorum mamalarını sularını koyuyorum ve başlıyoruz oynamaya..
sonra işe gidiyorum. işten geldiğimde beni çok özlemiş bir çift göz. ve koca patiler o ıslak ağız her yere saçılmış tüyler :) evde yaşam var. işim hiç bitmiyor ama enerjim de bitmiyor.
ve bir insana ne versen bazen alamıyorsun karşılığını ama bir köpeğe ne versen fazlasıyla görüyorsun karşılığını.
bu arada evliyim. ama önceden de köpeğimle vakit geçirmeyi çok severdim. şimdide....
eşimle yapacağımız planlarımızda onlarda oluyor. beraber piknikden başka birşey yapamasak da mutluyuz :)):nazar:

psikiyatrist de olsanız netice de bayansınız. ilgiye,sevgiye,beğenilmeye,sevilmeye,çokçası şımartılmaya okşanmaya ihtiyacımız var. :):69:

Yoksunluk hissediyorsunuz bence!
Kalabalık bir ortamdan sonra yanlız kalmak bu duyguyu hissettirir.

Son düzenleme:
Back
X