• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız yaşamak...

dilerim düzgün insanlar çıkar karsına Lalem..:nazar:
ama sütten ağzı yanan yoğrudu üfleyerek yer biliyorsun..

Amin birtanem amin hepimizin karşısına düzgün ve dürüst insanlar çıksın inşallah!:70:
Ahh o yoğurdu bir yiyebilsem üflerim sen meraklanma!:31:

"Yalnızlığın en kötüsü, seni anlamayanların arasında kalmaktır". [ Hz. Mevlana ].

Bilmez miyim,işte iş arkadaşın yok, evde ev arkadaşın yok, kahvaltılar tek başına, öğlen yemeklerinde gazete okursun ki bi taraftan, sıkılmayasın, akşam eve gidip de yemek yapasın ve yiyesin olmaz, cumalar herkesi mutlu ederken insana yalnızlığını daha da beter hatırlatır.Çünkü hafta içi ne de olsa iş vardır ama haftasonu dışarı çıksan yalnızlığın gözüne gözüne batar...KK ve bezeri "sosyallikler" de çoğumuzun yalnızlığının bir sonucu değil mi aslında ?

Hayatta mutlu olmanın şartı iyi insan ilişkileri ve iç enerji, ben bu yaşımda bunu anladım.Ne yapılan sınav dereceleriiii, ne okunan tıplar, mühendislikler, ne de çalışan bi kafayla birçok şeyi en düzgününden yapabilen bir insan olmak..

Sayın psikiyatrist arkadaşım, benötesi psikolojisiyle ilgilenmeni, Tasavvuf felsefesiyle benötesi psikolojisini birleştiren Mustafa Merter'in "Dokuzyüz katlı insan" kitabını okumanı tavsiye ediyorum. Ve bu psikolojiyle ilgilenen psikayatristlerin artması için çaba göstermeni diliyorum. Zira nefs-i emmarenin karanlık katlarında bir çıkış arayan ve de nefsi azdırmaktan ileriye gidemeyen batı psikolojisinin yanında, benötesi psikolojisi bizim Yunuslarımızdan, Mevlanamızdan, halk şairlerimizden, atalarımızdan ve de bizden izler taşıyor.

Bilmez miyim,işte iş arkadaşın yok, evde ev arkadaşın yok, kahvaltılar tek başına, öğlen yemeklerinde gazete okursun ki bi taraftan, sıkılmayasın, akşam eve gidip de yemek yapasın ve yiyesin olmaz, cumalar herkesi mutlu ederken insana yalnızlığını daha da beter hatırlatır.Çünkü hafta içi ne de olsa iş vardır ama haftasonu dışarı çıksan yalnızlığın gözüne gözüne batar...KK ve bezeri "sosyallikler" de çoğumuzun yalnızlığının bir sonucu değil mi aslında ?

Hayatta mutlu olmanın şartı iyi insan ilişkileri ve iç enerji, ben bu yaşımda bunu anladım.Ne yapılan sınav dereceleriiii, ne okunan tıplar, mühendislikler, ne de çalışan bi kafayla birçok şeyi en düzgününden yapabilen bir insan olmak..

o kadar güzel anlatmışsınki..hele o hafta sonu gezmelerini hiç sevmiyorum..biri bana gel diyecek diye ödüm kopuyor zevk vermiyor kimse..

yalnızlık beni çoğu zaman rahatsız etmez. severim yalnız kalmayı,dinlendiğimi,yenilendiğimi düşünüyorum yalnızken evde bile olsam o kadar çok şey bulabiliyorum ki yapabilecek. yaşadığınız yer hakkında net bir bilgim yok. fakat yalnız sinemaya gitmekten,alışveriş yapmaktan hoşlanmaz mısınız alışveriş merkezleri olsun,çarşı olsun insanı rahatlatan ve yalnızlığını unutturan şeyler. bunları deneseniz belki bir nebze rahatlarsınız.:71:

aynen ya ben de çok üzülürdüm haftasonu gelince eğer bir yere gitmeyeceksem öyle çok sıkılrdım ki en azından hafta içi iş güç vakit geçiyordu ama haftasonu yalnızlığı iyice yaşıyordum ah ah ne kadar çok göz yaşı döktümm o zamanlar çok şükür ki şimdi eşim var yalnız değilim ama o bir yere gitse akşam ben evde yalnız kalamıyorum sanki iki buçuk sene yalnız yaşayan ben değilmşim gibi korkuyorum gece evde tek kalmaktan..allah yalnız yaşayanlara yardıme etsin çok zor çokk..

Back
X