Yalnız yaşayanların tavsiyesine ihtiyacım var?

Sadece hasta düşsem ya da parasız kalsam ne yapacağım korkusu var
Arkadaşlarınız olacak mutlaka. Biz birbirimize bu konularda çok destek olduk. Ayni evi paylaşmadık ama birbirimizde çok kaldık, getirdik götürdük. Ailesi geldiğinde onlarla ilgilendik. Hastayken beni işyerindeki oda arkadaşım acile götürdü. Taşınırken birbirimize yardım ettik. Birbirimize yemek yapıp verdik. Memleketten gelenleri paylaştık. Parasız kalınca da kısa süreliğine alınır arkadaştan ne olacak. Üstelik avans hesabınız olur mutlaka, onu kullanırsınız zaten.

Yalnız yaşamak kadar güzel bir şey var mı ? Evi b..götürüyor mesela şu an ama ben kk de konulara yorum yapıyorum özgürsün hangi saatte ne istersen onu yapıyorsun. Bilmiyorum benim olumsuz yasantilsrimdan mi ama aile evinde canın uyanmak istemese bile belirli saatte uyanmak zorundasın belirli saatte sofraya oturmak zorundasın canın istemese bile yemek zorundasın her şeyi başkasının kurallarına göre yaşamak zorundasın.

İstanbula atanma ihtimalimiz var ondan dolayı son seçenek pek mümkün görünmüyor

Sadece hasta düşsem ya da parasız kalsam ne yapacağım korkusu var
Neden parasız kalasın ki zaten atanıp gideceksin. Önce evinin kirasını ayır bir köşeye,sonra kendine biraz harçlık ayır. Kalan parayıda at bir köşeye elleme,biriksin. Eline ayırdığın paranın yetmediği ya da ekstradan bir durum çıkarsa onu kullanırsın. Ben hep öyle yapardım çok şükür parasız kalmadım. Zamanla paranı idare etmeyide öğrenirsin.

Memur olmazsam tanıdık birinin şirketinde çalışma durumum olabilir o da özel sektör

Bekarken 10 yıl yalnız yaşadım, alışınca harika bir şey,sonra zaten biriyle yaşamak zor geliyor.Onleminizi aldıktan sonra başınıza bir şey gelmez.Ben İstanbul'da da yaşadım 5.5 yılını..Evi cadde üstünde tuttum, kapıyı her taraftan kilitledim hırsızlık,taciz vs bişey yaşamadım.

10 sene yalnız yaşadım. Yahu yalnız yaşamak kadar güzel bir şey var mı? Özgürlük..Canın neyi ne zaman isterse o zaman yaparsın. Kendine ait bir dunyan olacak. Hasta olunca evet zor ama arkadaşların olur yardimci olanin olur. Ya da hastaneye gidersin. Onun dışında süper bir olay. Alışınca özgürlüğün tadına başkasıyla yasamak bile istemezsin.

yurt dışında ki yalnızlık versiyonu. Sadece eşim var oda işteyken tele bakmaktan aciz. Ölüm tehlikem olsa kurtulmam imkansız. Allaha emanetiz. Hafaza meleklerimden baska kimsem yok. Korkuyor muyum hayır. Rabbim bir bela yazdıysa kalabalıkkende gelir.

4 yıl yalnız yaşadım, çok keyifliydi. Gittiğiniz yerde kafa dengi arkadaşlar oluyor onlarla takılıp takılıp eve kafa dinlemeye geliyorsunuz. Çok güzeldi o günler çoookkk

Valla astımım var influenza geçirirken tıkandım bigün ama nefes alamıyorum öyle böyle degil.Atladım taksiye 3 km.ötede hastaneye gittim.Acilin kapısında yardım edin dedim hemen yatırıp müdahale ettiler .Tek başıma acilde 3 saat yattım.Tekrar taksiyle döndüm eve.Yani oğlum var 20 yaşında eşim var hiçbiri evde degildi o esnada.Kenarda paran başında aklın olsun sana hiç bişey olmaz.

Yalnız kalmak öyle güzel ki
6 senedir yalnız yaşıyorum anne ve babam iki haftada bir bazen ayda bir yanıma geliyorlar, iki günden fazla kaldıklarında bunaliyorum,çünkü yalnız kalmak ,kafana göre yasamak müthiş bir şey..canım istedigimde arkadaşlarımı çağırıyorum, parti veriyorum evde, ağlamak istedigimde yalnız ağlayabiliyorum.ailemi ozledigimde çağıra biliyorum.ama bunun haricinde yalnız kalmak istediğimde kalabilmek bana müthiş iyi geliyor

Ben bu yüzden evlenince nasil yapicam diye düşünüyorum çünkü yalnız kendimi özgür hissediyorum.erksk arkadaşım oldu, beraber kalmak güzeldi ama şimdi bu gitse, yarın gelse dediğim de oldu çünkü yalnizken kendimle başbaşa kalip uretebiliyorum.mesela birşeyler yazıp ciİyorum.muzikle ilgilenebiliuorim.beraber bunları yapmak da güzel ,ama tek daha keyif verici.
Sevgiliyle beraber yemek uapmak, film izlemek, sohbet etmek ,herşey güzel ama yalnızlığın bana verdiği o üretkenliği sevdiğim insanın yaninda kaybediyorum..
Cidden yalnızligi sevince evliliğe nasıl alisiliyor, bir fikir verseniz

En güzeli dubleks bir evde oturmak :) Ayrı katlarda takılmak bana çok iyi geliyor. Eğlenmek, birlikte bir şeyler yapmak çok güzel ama insan kendiyle de yalnız kalmak istiyor. Sürekli dip dibe gına geliyor. Eşim ailesinin yanına bile yalnız gitmek istemeyen bir insan. Ben iznimi alır giderim mesela ailemin yanına. Evden, ondan uzaklaşmak iyi gelir. O da gitse birkaç ayda 3, 5 gün süper olacak :) Haftasonları da gitsin eşiniz mümkünse birkaç saatliğine. Halı sahaya mı gider, arkadaşlarıyla yemeğe mi çıkar artık ne yaparsa. Ama bebek olursa biraz sıkıntı işte. Onu gönderemiyorsunuz :) Ben annelikten de az bunalmadım maalesef. Babalarıyla parka yolladım, alışverişe yolladım biraz büyüyünce. Yalnız ben hala evliliğe uygun bir insan olmadığımı düşünüyorum. Evime, aileme çok düşkünüm. Ama sürekli onları düşünmek, onlara bağlı yaşamak, yaptığım bir planı bozmak zorunda kalmak, sorumluluk almak can sıkıcı oluyor, istediğim saatte uyuma uyanma özgürlüğüm bile kalmıyor. Arabada keyfe gelip şarkı dinlemek istersin, arkadan kızın Ayşe Hümanın beslenme saatinde ne yediğini anlatır çok umurundaymış gibi :) Kendimi "ben" gibi hissetmiyorum ne yazık ki. Daima bizin bir parçası olmak zorunda kalıyorum. Çocuklarım büyüyünce, bana bağımlılıkları azaldıkça belki geçecek bu duygular ama asla bekarlıktaki gibi olmayacak. Bir yandan da birilerinin daima senin yanında olduğunu bilmek çok güzel bir şey. Evde her an seni dinlemeye hazır bir dostun olur. Canını dışarıda biri yaktıysa hemen topluca kızıp rahatlarsın :) Gazını alır insanın. Hadi dediğinde evden palaspandıras çıkıp kafa boşaltacağın bir ekibin olur :) Hastaysan bez ıslatıp başına koyan bir çocuğun olur. Işıl ışıl gözler sana güç verir. Arada senin de naz, kapris yapabileceğin birileri olur :) Mesajım uzun ve biraz dağınık olmuş ama samimiyetle hissettiklerim ve yaşadıklarım bunlar. "Biz" olmak güzel ama "ben" kalabilmek de öyle. "Ben" olmak da güzel ama insanın "biz"e de ihtiyacı var sanırım. Kafanızı karıştırıp gidebilirim sanırım :)

Ne güzel yazdıklariniz önce ben olmayı öğrenmem lazım, daha sonra gerçekten hayatta beraber yuruyebilevegim bir yol arkadaşım olursa o zaman evlenebilirim."biz " olmaya kesinlikle ihtiyacımiz var çok doğru teşekkürler

Umarım hem ben, hem de bizken çok mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…