• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızlık hissi ile nasıl başa çıkabilirim?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaşlar; sizlerle konuşmak açıkçası bana iyi geliyor. Yine geldim sizlerle dertleşmeye. Tanıyanlar tanır tanımayanlar için kısaca bir kendimi tanıtayım. 5 yıl önce boşandım. Çocuğum yok, işim var. 29 yaşındayım. Boşanma sonrası benim için baya zor geçmişti ama son zamanlarda daha iyiyim. Aynı zamanda depresyon tedavisi görüyorum. Fakat içimde artık başa çıkamadığım bir yalnızlık hissi var. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ailem ve arkadaşlarım var ama yine de yalnız hissediyorum kendimi. Ölene kadar böyle bir başıma kalacağımı düşünmek beni daha da üzüyor. Karşıma da doğru dürüst birisi çıkmadı. Sizce nasıl başa çıkabilirim bu duyguyla.

İnşallah Allah karşına tez zamanda sana uygun birini çıkarır vE BİRLİKTE mutlu mesut yaşarsınız :) çoluk çocuğu karışırsınız.

O tedavi boyunca ara ara yoklar

İlaçlar da sebep buna.

Çok normal, doğal süreç bu.

Yaşıyorum biliyorum:))

Doktorumla 2 ayda bir görüşüyorum. İlaçlara devam.
İlaç değil
Terapi

Psikolog da çözüm değil.
Psikoterapiye ihtiyacın var,

Yani ilacın içeriğini bilen bir tıp mezunu doktordan terapi almak

Her psikiyatrist, terapist değil

Ay çok karışık yazdım
Nolur anlayın

Bence mesele hayatınıza birinin girmesi ile çözülmez. Tedavi görüyorsunuz bu gel gitler belki de normaldir. Birde mutluluğa dair sevdiğim bir söz vardır. "Görünmeyen bir duyguyu görünen şeylerde arama"... ben buna inanıyorum. Mutluluğumuzu bir nesnenin varlığına bağlamamamız gerekir. Size güzel ve anlamlı sağlıklı bir ömür diliyorum...

Bence mesele hayatınıza birinin girmesi ile çözülmez. Tedavi görüyorsunuz bu gel gitler belki de normaldir. Birde mutluluğa dair sevdiğim bir söz vardır. "Görünmeyen bir duyguyu görünen şeylerde arama"... ben buna inanıyorum. Mutluluğumuzu bir nesnenin varlığına bağlamamamız gerekir. Size güzel ve anlamlı sağlıklı bir ömür diliyorum...
Çok güzel bir sözmüş gerçekten. Teşekkür ederim.

İmkanlarınız dahilinde bence aktifleşmeye çalışın bu süreçtete kendinize devamlı bakın. Kolay bi süreç değil yaşadığınız ama zaman ve dua bence herşeyin ilacı. Kendi değerinizin farkına varın süslenin gezin hem size iyi gelir hemde kısmet belli mi olur çok iyi birisi çıkar karşınıza ve herşey birden düzelir umarım :)

Sizinle ayni durumda olan bircok insan oldugunu dusunurseniz yalnizlik hissiniz azalir belki.

Okul basari is aile arkadaslar tamam da bunlar bir yere kadar.Bir sureden sonra insan butun bunlari paylasacak birine ihtiyac duyuyor

Boyle insanlar da genelde beklemedigimiz anda karsimiza cikiyor.Umut etmeye devam:KK28:

Sizinle ayni durumda olan bircok insan oldugunu dusunurseniz yalnizlik hissiniz azalir belki.

Okul basari is aile arkadaslar tamam da bunlar bir yere kadar.Bir sureden sonra insan butun bunlari paylasacak birine ihtiyac duyuyor

Boyle insanlar da genelde beklemedigimiz anda karsimiza cikiyor.Umut etmeye devam:KK28:
Açıkçası ümidim kalmadı. Benim kaderim de böyleymiş diyorum.

İmkanlarınız dahilinde bence aktifleşmeye çalışın bu süreçtete kendinize devamlı bakın. Kolay bi süreç değil yaşadığınız ama zaman ve dua bence herşeyin ilacı. Kendi değerinizin farkına varın süslenin gezin hem size iyi gelir hemde kısmet belli mi olur çok iyi birisi çıkar karşınıza ve herşey birden düzelir umarım :)
Ah kendimi ne kadar zorluyorum bir bilseniz. Ama mutlu olamıyorum. Gelecekten ümidi kesmek, meğer ne kötü bir şeymiş...

Back
X