Yalnızlık hissi...

hercaimenekse16

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mart 2022
5
3
1
30
iyi günler
ilk kez hissettiklerimle ilgili forumda yazıyorum, iyi bir işim var ve kendine göre güzel sayılabilecek biriyim. Ancak ne bir arkadaşım var ne yakınım. Evliyim bir kızım var fakat evin işi yemek hazırlığı vs hayat bunlarla ve telaşla geçiyor çok çaresiz hissediyorum

Güzellikle ya da işle arkadaşlığın ne alakası var ki? Sosyal bir insan değilsiniz demek ki.

Eşinizin arkadaşları falan yok mu? Ya da ailece görüştüğünüz insanlar?

Evin işi ve yemek için yardımcı alıp kendinize biraz daha fazla zaman ayırıp sosyalleşme imkanları yaratabilirsiniz belki.

iyi günler
ilk kez hissettiklerimle ilgili forumda yazıyorum, iyi bir işim var ve kendine göre güzel sayılabilecek biriyim. Ancak ne bir arkadaşım var ne yakınım. Evliyim bir kızım var fakat evin işi yemek hazırlığı vs hayat bunlarla ve telaşla geçiyor çok çaresiz hissediyorum
Hayat ev işi yemek hazırlığıyla geçiyo diyosanız demek ki arkadaş edinebileceğiniz durumlar oluşturmuyosunuz kendinize. Eşinizin arkadaşları veya kızınız okula gidiyosa, oradaki velilerle tanışabilirsiniz. Yakınlarınızda hobi kursları varsa kayıt olabilirsiniz. İlla düzenli gidip saatler geçirmeniz gerekmez ama yeni insanlar tanıma fırsatı edinirsiniz. Belki kızınız bir kursa başlar, ordan velilerle tanışırsınız. Gönüllü olarak yardım kuruluşlarına katılabilirsiniz mesela. Yine düzenli gitmeniz gerekmez. Yeni ortamlara girmezseniz arkadaş da bulamazsınız çok normal.

En azından yaşı size yakın bi komşuyu gözünüze kestirin kapısını çalın yarım saat sonra bende bi kahve içelim mi deyin öyle haftada bi siz gidip haftada bi o gelse kafanız dağılır. Kızınız kaç yaşında? Okulu kreşi varsa arkadaşlarından birkaçının ailesini çağıranilirsiniz
İş arkadaşlarınızla dışarıda görüşmüyor musunız

daha bir bucuk yaşında kreşe gitmiyor henüz, söyledikleriniz cok mantıklı ama binada kimse kimseye selam vermiyor selam vermek icin bakıyorum başını eğip geçiyor insanlar

Caresiz hissedecek kadar degil kuzum bu psikolojiye girmeyin bir aileniz var ve onlarla vakit geciriyorsunuz ...tabi kiz arkadas baska derseniz komsularinizla konusabilirsiniz oturdugunuz yerde mutlaka sempatik gelen birileri vardir

daha bir bucuk yaşında kreşe gitmiyor henüz, söyledikleriniz cok mantıklı ama binada kimse kimseye selam vermiyor selam vermek icin bakıyorum başını eğip geçiyor insanlar
Merhaba diyebilirsiniz onlarda alisir zamanla ,genelde bu tarz seyleri herkes karsidan bekliyor ..guven ve samimiyet zamanla oturur baslangic yapmis olursunuz

Sosyalleşmek adına çözümler yazılmış ama ben birşey eklemek istiyorum.
Kendinize hoşunuza gidecek bir hobi de edinebilirsiniz. Ne bileyim tablo yapmak, bahçeniz varsa çiçek ekebilirsiniz veya bir kursa yazılabilirsiniz hem yeni insanlarla da tanışma fırsatı bulursunuz.

Evli olup yalnız hisseden kadınlara içinde bulundukları evlilikten dolayı üzülüyorum. Konuyu arkadaşım olsun veya sosyalleşmek istiyorum diye değil yalnız hissediyorum diye açmışsınız çünkü.. yalnızlık hissinizi eşinizle çözmeniz lazım öncelikle bence sonra sosyalleşmek önem kazanır

Bütün sosyal dengeleri mahvetti maalesef😕
Evet malesef.
Kalabalık ortamlarda bunalıyorum
Ki mesela avm gezmek hobimdir
Birşey lazım oluyor kafamda kurmaya başlıyorum gidicem, arıcam, denicem, olmicak bidaha denicem o sıra heryer insan. Gitmeden daralıyorum. Boşver en iyisi online sipariş verim gelsin diyorum en sonunda. Ciddi psikolojimi bozdu. Ki ben öyle tatilinde bile 30 dk olsun avm, mağza gezen biriydim.
Spora gidicem salonda kalabalıkmıdır, havuza gidicem kalabalıkmıdır diye düşünmekten kafayı yicem. Maske kalktı ama takmasam kendimi çıplak gibi hissediyorum ☹️

Evet malesef.
Kalabalık ortamlarda bunalıyorum
Ki mesela avm gezmek hobimdir
Birşey lazım oluyor kafamda kurmaya başlıyorum gidicem, arıcam, denicem, olmicak bidaha denicem o sıra heryer insan. Gitmeden daralıyorum. Boşver en iyisi online sipariş verim gelsin diyorum en sonunda. Ciddi psikolojimi bozdu. Ki ben öyle tatilinde bile 30 dk olsun avm, mağza gezen biriydim.
Spora gidicem salonda kalabalıkmıdır, havuza gidicem kalabalıkmıdır diye düşünmekten kafayı yicem. Maske kalktı ama takmasam kendimi çıplak gibi hissediyorum ☹️

Bi süre sonra bu yaptıgnz alıskanlık lar da yerını kalabalıklara bırakacaktır.. Cunku insan sosyal bir varlık, nereye kadar yalnızlık? Bunu resmen söküp aldılar bizden.. Gercı kımse nın bısey yaptığı olmadı, kendi kendimizi eve hapsettık😅

Ben başından beri dedim, alim olmaya gerek yok görünüyor köy kabak gibi.. 3 ay evde hapsolmak ne demek ya? Hemde zorla da degıl kendı ıstegınle.. Dedım anksıyete depresyon artacak ruh hastalıkları cogalacak dıye.. Kimse kımse nın kapısını calmaz oldu.. Ev zıyaretleri rafa kalktı, arkadas arkadasa küstü yok efendim biri tedbirlere uyuyor diğeri uymuyor dıye.. Sosyal medyadan arkadaslıklar yürütülür oldu.. Nasıl da yapay? Halbukı insan denılen varlık özünde sahiyi arar, aslını arar..

Bu gidişat hiç iyi değil.. Ama herkes kendi cevresıne çeki düzen vermeden düzelmez.. Sosyal ilişkilerimizi düzenleme iz şart, yoksa evde hapiste yasamaya devam ederiz🤷‍♀️ vesselam.

iyi günler
Kendi kendine yetmeyi, mutlu olmayı öğrenmelisin.arkadaş olayını geç. iş yerinde hiç kimseden arkadaş olmuyo maleaef. Bide lise yada üniversite yıllarında ki arkadaşlıklar gerçek arkadaşlık sonrası yalan dolan kıskançlık fesatlık o yğzden kzınla eşinle ve evible mutlu ol kendi kendine yetmeyi öğren Sana bişey söyliyimmi bende aynı senin gibiyim inan

Back
X