• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalnızlıkmı ? sahte kalabalık mı? gerçek dost varmı

mutsuz_hayalperest

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
183
100
53
31
Merhabalar.. Biraz içimi dökmek istedim. Böyle düşünen tek miyim acaba? Ben gibi düşünen yaşayan varmı?

ilkokul zaten çocukluk dönemi. lisede arkadaşlık konusunda berbat bir dönemdi. dışardan gör canciğer kardeşler ama hepsi birbirinin arkasından konuşurdu.3 yıl mecburiyet dışı konuşmadım kimseyle. son yıl çıkar ilişkisi kurdum bende onlar gibi. üniye başlayınca başka şehire gittim ve numaramı değiştirdim. hiçbirisine yazmadım.

ilkokuldan da bir arkadaşım var. aynı mahalle aynı lise aynı üni aynı yurt okuduk. Adı EBRU hatta dostumdu. son 1 yıl onlada farklı şeyler yaşadık onunda samimiyetinin sahte olduğunu gördüm. ona göre evlendim değiştim. ama aslında onun gerçek yüzünü gördüm değiştim.

ünide 70 kişilik sınıftan sadece 2 kişiyle samimi oldum. 1i tırt çıktı hiç ummadığım anda çıktı gitti sessizce. detayı uzun olur.

üni yurttanda 5 6 kişiyle samimi olduk ama onlarda sahte geldi.bunlarda dost derdik birbirimize. tabi ilk görüşte değilde zamanla anlaşılıyor tabi sahtelik olayı.mesela biri SEDA rahat insan ararım döncem diye mesaja atar 3 ayı bulur dönmesi. üni bitti. düğünü benden 20 saatlik uzaklıkta oldu. onca yolu ailemi zorla ikna edip gittim. 1milyar harcamışımdır rahat kaç yıl önce. sonra SEDA ya 2 saatlik uzaklık yerde eşim düğün yaptı. oraya gelip sadece kurabiyelik aldı. ve erkenden çıktı gitti. benim memleketimdeki düğüne gelmedi yani.

benim ordaki düğüne EBRU da geldi. cumartesi akşam eşimin ailesinin evinde kaldık. akşam konuşurken. SEDA ne vefasızmış beni misafir etmedi dedi. sen burda evlenmesen onada gelmicekti demekki dedi. ertesi gün düğün oldu. EBRU SEDAyı aileme tanıştırırken CANDOSTUMUZ SEDA dedi ben şokk.

EBRUyla yurt arkadaşlarımız ortak aynı odada kaldık hep çünkü. yurtta birde YASEMİN vardı. son yıl bu yurt değiştirdi. benim mezuniyetime aynı şehirdeyken gelmedi. sedanın mezuniyetinede gelmedi ama akşam onu aradı. beni aramadı da mesajda atmadı. EBRUnun mezuniyetine geldi.yurt wp grubumuz var orda kırk yılda bir mesajlaşırdık YASEMİNle samimiyetim bu kadar. aradan 3 yıl geçti nişanlandım. YASEMİN EBRUya demişki @mutsuzhayalperet in kınasına gelicem onca yolu gelmişken de bir hafta kalayım demiş. yıllardır konuşmadığım insan düğünüme niye geliyor tabiki ben bahanesine İstanbulu gezip EBRUda kalcak. samimiyetine inanmadığım için çağırmadım bile.

EBRUyla da çok şeyler yaşadık son bir yılda ama anlatması uzun. zaten yeteri kadar uzun oldu. geçen SEDA yazmışki yasemin kırılmış sana galiba dedim yıllardık konuşmuyorduk zaten değişen birşey yokki dedim oda haklısın ama dost zor bulunur dedi gülesim geldi :D dost kötü günde lazım iyi günde ne gerek oda dost hergün lazım dedi hayırlısı dedim.

dost kavramı bu kadar basit birşeymi? ben mi kafamda büyütüyorum acaba.
sosyal medyada fenomenleri biliyosunuzdur. hastalıkta sağlıkta 20 kişi toplanıyorlar kaçaksız. bakınca vay be diyo insan ama. fakirlerin gerçek dostu yok bu zenginlermi gerçek dost olcak diyorum.

bunca sahtelikten sonra kimseyle tanışmak gelmiyor içimden...
uzun oldu hakkınızı helal edin.. içimi dökmek istedim..

Gülerken herkes yanınızdadır ama ağlarken yalnız ağlarsınız diye boşuna dememişler. Amaaaan bırakın Allah aşkına o kınanıza gelmemiş bu düğününüze gelmemiş takmayın kafanıza vefasızlık diz boyu cidden komple çevrenizi değiştirin isterseniz ve yeni insanlar tanıyın belki iyi gelir bir de hayatta hiç kimse için çok fedakar olmayın değer bilmiyorlar. :KK12: Neyleyim ihtiyacım varken yanımda olmayan arkadaşı, zor zamanda, heyecanımda, telaşımda yardım etmeyen, destek çıkmayan insanı neyleyim yani :işsiz: Fedakarlık 2 kişi ile olan bir şeydir. Biri feda ederken diğeri kâr ediyorsa buna ticaret denir. Arkadaşlık ilişkilerimde en dikkat ettiğim şeydir.

Gülerken herkes yanınızdadır ama ağlarken yalnız ağlarsınız diye boşuna dememişler. Amaaaan bırakın Allah aşkına o kınanıza gelmemiş bu düğününüze gelmemiş takmayın kafanıza vefasızlık diz boyu cidden komple çevrenizi değiştirin isterseniz ve yeni insanlar tanıyın belki iyi gelir bir de hayatta hiç kimse için çok fedakar olmayın değer bilmiyorlar. :KK12:

Yeni insanlar tanısam onlarda böyle sahte olursa diye hevesim yok? tabiki takmıyorumda düğüne çağırmadım diye gönül almak niye? Durum böyleyken dost demek ne kadar doğru

Gerçek dost yok dersek siz de gerçek dost olamayacak birisiniz demektir... Sizden gerçek dost olabilir diyorsanız, bu sorunuz anlamsız oluyor. Ne dersiniz gerçek dost var mı?

Bunca yaşadıklarımdan sonra kimseye karşılıksız fazla fedakarlık yapcak enerji kalmadı? biryerden sonra enayilik olmuyor mu

bence beklentiniz çok insanlardan siz de kabul ediyorsunuz samimi olmadığınızı, güvenmediğinizi.
ayrıca s.medya da ki kişilerin işi bu, bu şekilde para kazanıyorlar.

Ben 16 yıllık arkadasımdan sogumus bir insanım ama üzülmüyorum görüşüyorum sadece hic bir sey anlatmam sizde insanlara cok anlam yüklemeyin onlar gibi gülüp eğlenin orda bırakın fazla da samimi olmaya gerek yok zaten
bende EBRU 20 yıllık arkadaşımdı. birşeyler yaşadık çok istese yanımda olurdu. neyse dedim gittim ben özür dileyip gönlünü aldım. sonra o bi hata yapıp bana onca laf ettiki. o an soğudum ondan. o böyle yapınca ben alttan almıştım. bu lafları o zaman o hakediyordu. ama laf bile dökmedim haklısın dedim. sıcak olmaya çalıştım eskisi gibi beceremedim.

bence beklentiniz çok insanlardan siz de kabul ediyorsunuz samimi olmadığınızı, güvenmediğinizi.
ayrıca s.medya da ki kişilerin işi bu, bu şekilde para kazanıyorlar.
samimi olmadığımı söyledim evet ama insanların gerçek yüzünü gördükten sonra samimi olmadım.lise berbattı zaten üni-yurtta dikkatli seçim yapmaya çalıştım. ama zamanla o seçimlerinde yanlış olduğunu anlayınca fedakarlık yapmayı önem vermeyi bıraktım.

Bende öyle kac senelik arkadaşımla sorun yaşadım küstük.
Hayatta en iyi arkadas diye birşey yok bana göre.
Ben saldım artık bazen bunalsam bile evet gerçek sorunlarımı paylaşabileceğim kimse yok hayatta.
Hoş paylaşsam ne değişir ki

samimi olmadığımı söyledim evet ama insanların gerçek yüzünü gördükten sonra samimi olmadım.lise berbattı zaten üni-yurtta dikkatli seçim yapmaya çalıştım. ama zamanla o seçimlerinde yanlış olduğunu anlayınca fedakarlık yapmayı önem vermeyi bıraktım.

zaten yalnız olduğunuzu söylüyorsuz bence arada bir kahve içecek kadar samimi olsanız yeter daha fazla olunca hep aynı sorunları yaşayacaksınız. eşinizin arkadaşarının eşi ile tanışabilirsiniz belki denk gelince.

Bende öyle kac senelik arkadaşımla sorun yaşadım küstük.
Hayatta en iyi arkadas diye birşey yok bana göre.
Ben saldım artık bazen bunalsam bile evet gerçek sorunlarımı paylaşabileceğim kimse yok hayatta.
Hoş paylaşsam ne değişir ki

aynen bazen öyle bunalıyorumki.. telefonu elime alıyorum anlatıcak kimseyi bulamıyorum.. bazı olayları yaşadıktan sonra bile ebruya anlattım bazı şeyleri bin pişmanım gidip ortak arkadaşlardan birine anlatıyodur eminim.
olayları yaşamadan önce 2 özel şeyimi ortak başkasından duydum. halbuki sadece ebruya anlatmıştım.

aynen bazen öyle bunalıyorumki.. telefonu elime alıyorum anlatıcak kimseyi bulamıyorum.. bazı olayları yaşadıktan sonra bile ebruya anlattım bazı şeyleri bin pişmanım gidip ortak arkadaşlardan birine anlatıyodur eminim.
olayları yaşamadan önce 2 özel şeyimi ortak başkasından duydum. halbuki sadece ebruya anlatmıştım.
Bende bi dönem kuzenimle çok yakındık.
Arkadas olmuştuk baya.
Kendimle ilgili özel bi konuyu anlattım. Gitmiş o da yakın arkadaşına anlatmış. Sonra söyledim sende özel kavramı da yok diye bu sefer bana dedi ki benim kadar rahat anlatabileceğin birini bulursan git ona anlat.
Artık kimseye bşy anlatmıyorum ne yazık ki insanlar çok kötü olmuş.

Aslında olay fazla beklentiye girmemek galiba
Her gün arayıp yazan bir sürü sıkıntısını çektiğiniz arkadaşlarınız bir bakmışsın ortada yoklar
Mutlu oldukları zaman bir erkek buldukları zaman aramaz sormaz o erkekle bir problem yaşadığı zaman birden hatırlarlar car car başını şişirirler
Kadınlar böyle maalesef
Ben kendi hayatımda bir sürü kişiyi eledim
Bir kaç tane arkadasım kaldı sadece
Onlarda bana yetiyor
Zaten duygusal şeyleri anlatmamak gerek
İnsan etkileniyor
Kendi aklınız fikriniz var

Gerçek dost elbette var.
Beraber ağlayabilmek ne kadar enderse, beraber gülebilmek de emin olun o kadar önemli.
Çıkarsız, fesatsız salt dostunuzun iyiliğine, güzelliğine, başarı veya mutluluğuna, sizde yoksa bile ondan bin kat daha ağlayarak sevinebilmektir dostluk.
Yoksa ağlayacak adam çok artık, bir dokun bin ah işit durumunda insanlar.
Kendinizi gözden geçirin, son bardak suyu diliniz yapışsa da dostunuza verir misiniz?

Ortaikul ve lise yillarimdaki arkadaslarimin samimiyetini , sevgilerini ,güvenilirliklerini ,hosgorulerini sonraki yillarda kimsede bulamadim ben şahsen.insanlarda hep bir cikar iliskileri , bencilce yaklasimlar , seni birakip bir baskasiyla arkadaslik kurmalari falan filan iste soguttu beni arkadaslik dostluk gibi kavramlardan ve en guvendigim en sevdigim kisinin kendim olduguna karar verdim.Kendimle olmayi seviyorum.Ama etrafimda bos degil bir suru insan var istesem hemen samimi olup cok arkadasim var hatta dostum var da diyebilirim hatta yillarca da surdurebilirim ama ben gerek bile gormuyorum cunku ortaokul ve lise yillarinda yasadigim arkadaslik ve dostlugun ayarinda olmayacak biliyorum.Kuyumcu gibi olduk dostlugun ve arkadasligin gercegini ve sahtesini bildigimizden belkide bu sahte insanlari hayatimiza almak istemiyoruz.

Kimin ne yaptigi önemli degil. Arkadaslariniz dostlariniz olsun. Hayat gecmez yoksa. Cok beklenti ve cok fedakarlik yapma. Kendinide yalnizliga itme insanlar kötü diyerekten. Sevdigim arkadaslarim var ama cok özelimi acmam acamam. Mahremiyetim kalsin özelim olsun diye. Hayatini kendine zindan etme. Birak herkes kendine yakisani yapsin.

Kimin ne yaptigi önemli degil. Arkadaslariniz dostlariniz olsun. Hayat gecmez yoksa. Cok beklenti ve cok fedakarlik yapma. Kendinide yalnizliga itme insanlar kötü diyerekten. Sevdigim arkadaslarim var ama cok özelimi acmam acamam. Mahremiyetim kalsin özelim olsun diye. Hayatini kendine zindan etme. Birak herkes kendine yakisani yapsin.

sonrada birşeyini anlatmıyorsun oluyor durum. o vefasızlığını gördüğüm eski dostumla mesafeli olmaya çalıştım. bu seferde yüzük taktın değiştin hiç birşeyini anlatmıyorsun dedi. halbuki onun gerçek yüzünü gördüm değiştim...

Back
X