• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızlıktan ölmek...

arkadaşın çok olsa daha kötüydü emin ol, 6 aydır her gün düzenli olarak en az 3 kez hala iş bulamadın mı sorusuyla karşı karşıya kalıyorum. bazen şöyle bikaç ay kimseyi görmeden yalnız kalsam iyileşirim gibi geliyor...
Ben de birkaç ay işe gitmesem iyileşirim gibi geliyor.;(

bazıları kafa dağıtıyor ama bazısı da kafa ütülüyor,
hala iş bulamadın mı vah vah vah,
iş vardır beğenmiyorsundur,
bilmemnereye başvursana, onlar herkesi alıyor,
evde oturup internetten iş bulunmaz,
kpss ye hazırlansana,
kendini geliştir bilmemne sertifikası al,
vs vs vs vs
çünkü ben akıl edemiyorum bunları, onlar söyleyince aklıma geliyor ya ya...
Of sormayın arkadaş demese bile annemin arkadaşı var dediklerinizi söylüyor sürekli akıl veriyor şunu yapsana bunu yapmasana diye ben sanki bilmiyorum onları insana aptal muamelesi yapıyorlar.

Ben sizin gibi düşünmüyorum evlilik bir kurtuluş değil.

Okuduğuma çok pişmanım gelecek kaygısından hayatım zehir oldu sanki.

Burayı anlamadım açıkçası. Okumanız çok iyi olmuş. Geleceğe dair bir umut sonuçta. Kaygıdan çok umut olarak görmelisiniz. Bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Bir sürü arkadaşınız olsaydı ve hepsi çalışsaydı bu sefer buna üzülebilirdiniz, herkes kendi ilişkisine evliliğine çocuğuna odaklansaydı siz hayatımda bunların hiç biri yok diye buna stres olabilirdiniz. Bakış açınızı değiştirmeniz lazım. Yoksa saydıklarınızın hepsi olsa da gene mutsuz olunacak bir şeyler bulunuyor hayatta.

Tabiki değil.Ama hayatın değişir biraz.Beterin beteri var.Hiç evlenmemek de var bwnim gibi:)
Hayatım değişir elbette ama şuan işsiz güçsüz evliliğe hazır hissetmiyorum :)

Burayı anlamadım açıkçası. Okumanız çok iyi olmuş. Geleceğe dair bir umut sonuçta. Kaygıdan çok umut olarak görmelisiniz. Bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Bir sürü arkadaşınız olsaydı ve hepsi çalışsaydı bu sefer buna üzülebilirdiniz, herkes kendi ilişkisine evliliğine çocuğuna odaklansaydı siz hayatımda bunların hiç biri yok diye buna stres olabilirdiniz. Bakış açınızı değiştirmeniz lazım. Yoksa saydıklarınızın hepsi olsa da gene mutsuz olunacak bir şeyler bulunuyor hayatta.
Lise mezunlarının daha rahat iş bulduğunu gördüğümden öyle düşünüyorum üniversite için yani... Haklısınız aslında bakış açım karamsar biraz işimi sağlama almayı severim hep garanticiyim biraz ondan sanırım.

Ben de evliyim halk eğitim kursuna gidiyorum ama bu salı bitiyor maalesef :(.
Ben de iş arıyorum daha önce hiç çalışmadım.. Hiç arkadsşım da yok.. Eşim de arkadaşının yanına gtti gece bir de gelecekmiş.. Çok sıkılıyorum.. İnşallah siz de bir iş bulabilirsiniz :((

Lise mezunlarının daha rahat iş bulduğunu gördüğümden öyle düşünüyorum üniversite için yani... Haklısınız aslında bakış açım karamsar biraz işimi sağlama almayı severim hep garanticiyim biraz ondan sanırım.

Canım orası nasıl bir şehir de lise mezunları daha rahat iş buluyor? Böyle bir şey malesef mümkün değil. Aslında evet idealde herkes üniversite mezunu olacağım diye kasmadan yeteneklerine göre bir iş bulmalı ama Türkiyede böyle değil malesef.

mesleğine en yakın ofis büro vs var ise oralara git yarı zamanlı da olsa vakit geçir minik de olsa bir kazanç sağlasan hsonu kursa kaydolursun ve biraz rahatlarsın sosyalleşmeye de başlarsın. Bu devir de tecrübeliler iş bulamıyorlar yeni mezun iş tecrübesi olmayanlar için iki katı daha zordur durum. Her 4 kişiden biri işsiz böyle düşün ve kendini yıpratma lütfen

Ben de birkaç ay işe gitmesem iyileşirim gibi geliyor.;(

Ortada maddi kaygi vs kafa yoracak bisey yokken calismamak muthis bisey, ama isin icine maddi sorunlar, gelecek kaygisi, is arama stresi, issizlik psikolojisi ve cevre baskisi girince en kotu is bile issizlikten iyiymis gibi geliyor.
Bir zamanlar nefret ettigim isimi mumla ariyorum su an :(

Of sormayın arkadaş demese bile annemin arkadaşı var dediklerinizi söylüyor sürekli akıl veriyor şunu yapsana bunu yapmasana diye ben sanki bilmiyorum onları insana aptal muamelesi yapıyorlar.

Ha ha evet diyip geciyorum artik cunku cevap verdikce muhabbet uzuyor ve daha cok geriliyorum. En iyisi boylelerine karsi kisa kesmek...

Ortada maddi kaygi vs kafa yoracak bisey yokken calismamak muthis bisey, ama isin icine maddi sorunlar, gelecek kaygisi, is arama stresi, issizlik psikolojisi ve cevre baskisi girince en kotu is bile issizlikten iyiymis gibi geliyor.
Bir zamanlar nefret ettigim isimi mumla ariyorum su an :KK43:

Ha ha evet diyip geciyorum artik cunku cevap verdikce muhabbet uzuyor ve daha cok geriliyorum. En iyisi boylelerine karsi kisa kesmek...
Ben evli olsam hamilelik ayağına 6 ay ücretsiz izin alırım .Kafam rahatlar.Belki şimdi de alabilirim ama önemli bir sebep lazım.Depresyon desem olmaz kötü imaj olur işyerine ..Hem ablam da asla istemez eve yardım ediyorum.Yoksa çok isterimm

İşe çok bunaldım.Yoğun tempo hergün işe gitmek;fazla mesaiyle çalışmak.Beşgün izin yetmedi mesela şuan.İş ortamı pek iyi değil ben iyi değilim.Başka yere geçmeyi isteyecem biraz daha zaman geçince.Yurt dışı gezi istiyorum .Arkadaş bulamıyorum.

İşssizlik de zor İnşallah dolgun maaşlı güzel huzırlu bir iş bulursun.

Ben de evliyim halk eğitim kursuna gidiyorum ama bu salı bitiyor maalesef :KK43:.
Ben de iş arıyorum daha önce hiç çalışmadım.. Hiç arkadsşım da yok.. Eşim de arkadaşının yanına gtti gece bir de gelecekmiş.. Çok sıkılıyorum.. İnşallah siz de bir iş bulabilirsiniz :KK43:(
İşte evlensen de anlayışsız insan oldukça karşında hayat boyu aynı ister bekar ister evli... Umarım siz de mutlu olacağınız bir iş bulursunuz.

Canım orası nasıl bir şehir de lise mezunları daha rahat iş buluyor? Böyle bir şey malesef mümkün değil. Aslında evet idealde herkes üniversite mezunu olacağım diye kasmadan yeteneklerine göre bir iş bulmalı ama Türkiyede böyle değil malesef.
Mesela mağazalarda iş buluyorlar en son gittiğim iki iş görüşmesinde de bir süre konuştuktan sonra aslında alacağımız kişi lise mezunu olsa da olur siz üniversite mezunuymuşsunuz dediler sinir oldum. Arkadaş çağırırken bakmıyor musunuz cvye bu ne mezunu diye! İşverenler de bir acayip boşa gidip moralimin bozulmasından sıkıldım ben adamlara şart da sunmadım ki üniversite mezunuyum ona göre maaş vs istiyorum diye...

mesleğine en yakın ofis büro vs var ise oralara git yarı zamanlı da olsa vakit geçir minik de olsa bir kazanç sağlasan hsonu kursa kaydolursun ve biraz rahatlarsın sosyalleşmeye de başlarsın. Bu devir de tecrübeliler iş bulamıyorlar yeni mezun iş tecrübesi olmayanlar için iki katı daha zordur durum. Her 4 kişiden biri işsiz böyle düşün ve kendini yıpratma lütfen
Teşekkür ederim. İnanın maaş istemeden okuduğum bölümün alanındaki bir yere ricada bulundum sadece öğrenmek istiyorum diye hatta İşkur ödeyecekti maaşı onu bile kabul etmediler sırf maaşını biz vermiyoruz iş buyuramayız diye düşündükleri için.

Back
X