Yalnzca bayan olmak

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
arkadaşlar doğru yeri mi bilmiyorum burası ama benim derdim biraz farklı.
okuyorum ve zaman zaman farklı hocalar tarafından sözlülere giriyorum. çalışkanım ve grubumdaki arkadaşlarımın çoğundan iyi biliyor oluyorum ama ne yaparsam yapayım hocaların gözüne giremiyorum. bunu hissediyordum ama bugün artık iyice farkettim.
en son olay dün sözlü olmuştuk bi arkadaşımla staj boyunca o hocanın sorularına cevap vermemesine doğru dürüst ilgili olup soru sormamasına rağmen benden yüksek aldı bense her dediğine mutlaka cevap verdim hep ilgili oldum sorular sordum hocanın gözünün içine bakarak dinledim ama yine de hoca bana değil hep dönüp o arkadaşıma anlattı mesela ders anlatırken. sözlüde de ona doğru dürüst bişey bile sormamış bana bi sürü şey sordu hepsine cevap verdim yine de o benden yüksek aldı. sizce neden böyle oluyor? bende bi problem mi var acaba bilemiyorum.. bu arada grubumdaki diğer arkadaşım erkek acaba cinsiyet ayrımcılığı mı yapılıyor bilmiyorum çünkü aklıma başka bişey gelmiyor artık.
elimden geleni yapsam da etki etmiyor offf çok kötü moralim bozuk bana bi akıl verin lütfen :çok üzgünüm:

gidip hocayla konuşmayı deneyebilirsiniz ...
neden size karşı boyle bir tutumu oldugunu sorabilirsiniz ...
ya susup nedensiz kaybedeceksiniz yada konusup kaybetceksenizde nedeni kafanızda soru işareti kalmayarak kaybetceksiniz ...
belkide tam tersi bu konusmadan sonra cok seyde kazanabilirsiniz ...
hoca olsun başka bişey olsun eger haksızlıga ugradıgınızı dusunuyosanız susmayın arkadasım ...

Vallaha olabilir......bircok meslekte malesef kadinlar erkeklerin konumuna gelemiyor.....cok daha üstün olsalar bile....:hulya:

Hocanla hic konustunmu?

hocanla gidip konusmali ve notunu yetersiz buldugunu soyleyebilirsin,.
ne eksigin oldugunu sorarsin.
bu sekilde kendi kendine kuruntu yaparsin.

hocam erkek. ne yazık ki gidip konuşamam üniversitede okuyorum bu arada.
bayan hocalar bizim fakültede erkekleri daha çok tutuyorlar tamam ona alıştık artık ama bi de erkek hocaların da tutmasına dayanamıyorum artık.
ablam da öğretmen benim ona sordum bişeyine gıcık olmuştur diyor ama ne kadar gıcık olsa da benim bilgimle onun bilgisi bir değil ki niye haksızlığa uğruyorum bilmiyorum. ama şu var ki içimdeki çalışma isteğini söndürdüler ne yazık ki hiç bişi gelmiyor içimden :(

neden konuşamassın korkuyomusun ?

konuşmalısın bence gerekirse sonuna kadar isyan etmelisin bu şekil olmaz yani kaybeden sen olursun ve onların umrunda olmas ...
kaybetceksende vura vur kaybetmen lazım ...

pusup oturmakla eline bişey gecmez ...

notlarını etkiliyolarsa bu bir haksızlıktır ve buna onların hakları yok tabki dedigin gibi ise konunun aslı ...

Niye gidip konuşamıyorsun??
Bence gidip konuş ve notunun beklediğinden ve hakettiğini düşündüğünden az olduğunu... sebebini öğrenmek istediğini sorabilirsin....
Ben cinsiyet ayrımı diye bişey olduğunu düşünmüyorum...
Mutlaka başka bir sebebi vardır...

o yüzden sordum cinsiyeti
genelde bi çapraz ilişki söz konusudur
yani erkek kadına kadına erkeğe daha ılımlı davranır bu ve benzeri ortamlarda.
ablanın söylediğini yabana atma.mümkündür...
ama elbette haklısın gıcık olmak ayrı hak yemek ayrı
ne olursa olsun hırsını yitirme sen hocan için çalışmıyorsun
mesleğinin gerekli bilgilerini edinmek için çaba sarfediyordun
ve takdir edilemeyi de bekliyorsun haklı olarak
bi gün emeklerin sana dönecek merak etme

hayatın ta kendisi güzelim bu..
ya alışacaksın böyle kabul edeceksin, ya da çatır çatır hakkını arayacaksın..hakkını elde edebilrsin ne ala.. edemezsen böyle sürüp gidecek..

mesela üniversitede hazırlık atlama sınavında erkeklerı daha çok geçirmişlerdi..sebebini de ağızlarıyla söylemıslerdı.. askerlıklerı var..zaten sene kayıpları olacak çocukların vs..
ben geçmiştim o sınavı ama erkeklerden daha basarılı olup kalan kızlar olmuştu.. bence adaletsiz bir tutumdu..

ya da iş hayatında da böyle.. kadın daha çok hastalanır,dogum yapar,evlenıp ev sorumlulugu da alır.erkek kadar iyi performans gösteremez gibi bahanelerle kadınlar hep 1-0yenik başlıyor hayata.

bu bahanelerle iş hayatına önem göstermeyen kadınlar var elbet ama kurunun yanında yaşı da yakıyorlar.ön yargı meselesı işte..

ömrünün sonuna kadar bunlarla karşılaşacaksın.düzen bu..haksız da olsa..

konunu dağıtmamışımdır umarım..

olabilir....

banada bi erkek hoca takmıştı adam ben hiçbişey bilemesem bile yüksek not veriyordu....

ama ben bu durumdan çok rahatsızdım sürekli bana bakarak ders anlatıyor konuşuyordu....

buna sebep hiçbişey yapmamıştım yani iyi olmak için...

sizdede tam tersi durum olabilir...

en guzel cevabı hocanız verır elbette arkadaslarınızı erkek oldugunu soylemıssınız
erkek hoca belkıde sız kız ogrecısınız dıye mesafelıdır ..
olurmu olur neler duymuyoz kı gurupdakı tek bayan sız ısenız mesafelı duruyo olabılır..

neden konuşamassın korkuyomusun ?

konuşmalısın bence gerekirse sonuna kadar isyan etmelisin bu şekil olmaz yani kaybeden sen olursun ve onların umrunda olmas ...
kaybetceksende vura vur kaybetmen lazım ...

pusup oturmakla eline bişey gecmez ...

notlarını etkiliyolarsa bu bir haksızlıktır ve buna onların hakları yok tabki dedigin gibi ise konunun aslı ...

arkadaş haklı..
en azından deneyeceksin..
git düzgün bir dille hakkını ara.. saygı formunu koru ama altta da kalma..

arkadaşlar haklısınız yani normalde olsa ben de git konuş derdim böyle şeylerde çekinen bi insan da değilim ama yani okulda böyle şeyler hep duyuyorum o yüzden gidip konuşamam dedim yani şimdiye kadar gidip de konuşan hiç duymadım yani bu aslında herkes tarafından bilinen bişey olsa da dile getirilmez anlatabiliyor muyum? biraz garip geldiğini biliyorum ama bizim hiç sebepsiz gıcık olup da bırakan hocalarımız da var üstelik niye diye gidip sorsan üstüne sana takar mezun bile etmezler yani.. gidip hocam ona niye böle bana niye böle verdiniz desem onun kararını sorgulamış olcağım için ters bi tepkiyle karşılaşıcağıma eminim açıkçası.
belki de ben bayan olduğum için yanlış anlaşılmasın diye böyle yapmıştır diyorum yani erkekler illa kadınları tutar diye birşey yok biliyorsunuz ki.
ben kendim mi acaba hani çok bilen kızlara insan gıcık olur ya öle bi izlenim mi verdim diyorum ama saygıda kusur etmedim o sormadıkça abuk subuk yerlerde konuşup da göz boyamaya çalışmadım yani.
üstelik benim böyle sınavlarım çok olucak daha ilkti bu. bana böyle tutumu olanlara ne yapabilirim sizce? üstüne gidip kendimi kanıtlamaya çalışıyım mı yoksa nası olursa olsun diyip kasmadan mı davranıyım? ikinci seçenek daha çok çekiyor şu an açıkçası beni. hepiniz böyle tecrübeler yaşamışsınızdır az çok bertaraf edebildiniz mi nası davrandınız?

arkadaşlar haklısınız yani normalde olsa ben de git konuş derdim böyle şeylerde çekinen bi insan da değilim ama yani okulda böyle şeyler hep duyuyorum o yüzden gidip konuşamam dedim yani şimdiye kadar gidip de konuşan hiç duymadım yani bu aslında herkes tarafından bilinen bişey olsa da dile getirilmez anlatabiliyor muyum? biraz garip geldiğini biliyorum ama bizim hiç sebepsiz gıcık olup da bırakan hocalarımız da var üstelik niye diye gidip sorsan üstüne sana takar mezun bile etmezler yani.. gidip hocam ona niye böle bana niye böle verdiniz desem onun kararını sorgulamış olcağım için ters bi tepkiyle karşılaşıcağıma eminim açıkçası.
belki de ben bayan olduğum için yanlış anlaşılmasın diye böyle yapmıştır diyorum yani erkekler illa kadınları tutar diye birşey yok biliyorsunuz ki.
ben kendim mi acaba hani çok bilen kızlara insan gıcık olur ya öle bi izlenim mi verdim diyorum ama saygıda kusur etmedim o sormadıkça abuk subuk yerlerde konuşup da göz boyamaya çalışmadım yani.
üstelik benim böyle sınavlarım çok olucak daha ilkti bu. bana böyle tutumu olanlara ne yapabilirim sizce? üstüne gidip kendimi kanıtlamaya çalışıyım mı yoksa nası olursa olsun diyip kasmadan mı davranıyım? ikinci seçenek daha çok çekiyor şu an açıkçası beni. hepiniz böyle tecrübeler yaşamışsınızdır az çok bertaraf edebildiniz mi nası davrandınız?

her ne kadar hakkını araman taraftarısak da üniversite ortamnı bılıyoruz.. bir açıdan haklısın.bir hoca takarsa yakana yapışabılır ve okulun uzayabılır. bu tipşeyler çok duyuyoruz..
konusamam diyorsan göze batmayaya çalış.. çok bilsen de çok biliyormuş gibi davranma belkı de bilmiş gözüktün ve bu durum hocanın hoşuna gitmedi..
ılımlı dur.. mesela bazı hocalar ukala öğrencıyı sevmez..herşeye bir cevabı olan,her konuda yorum yapan falan biri olmamaya calıs..
amfilerde biraz arkalara otur..
biraz da böyle dene bakalım..

bana bır bayan hoca takmıstı ve aynı dersten ıkı kere bıraktı. sucum yalaka öğrencı olmamamdı.. aslında hiçbir sürtüşmemiz yoktu ama iltifat etmıyorum,yalakalık yapmıyorum dıye taktı kadın. sonunda o derse baska hoca gönderıldı de..son senemde verdim dersi..yoksa okulum uzayacaktı.

yanı böyle şeyler herkesın basında..

sıkıntı yapma.. sanırım daha 1.sınıfsın..

Birini desen takmıştır diyeceğim de genelleme yapınca bu konuya takmışsın diyorum.
Sen düşündükçe daha çok dikkatini çekecektir.
Derslerine çalış, bu konuyu takmamaya bak. Bayan olduğun için belki mesafeli olabilirler kendilerince.
Bunun için konuşmaktan yana değilim. Notlarını etkiliyorsa yani bile bile düşük not alıyorsan hakkını arayabilirsin.
Durduk yerde bana niye böyle davranıyorsun olmaz. :kahve:

şu şekilde sorabilirsiniz...

tüm sorulara doğru cvp verdiğimi düşünüyorum fakat aldığım not düşük geldi....

o elbet bişi söyliyecektir...kıyaslama olarak sorarsanız onunki yüksek benimki niye diye

farklı tepki verebilir.......benden iyimi biliyosun derler hemen

yok aslında 4. sınıfım ama böle sözlü tarzı sınavlarım ilk defa oluyor. aslında inek tipi bi profilim yok yani tam tersi gören beni sınıfta kalıyorum fln sanır amfide hep en arkada otururum mesela, baya süslüyümdür belki de bu bi önyargı oluşturuyordur bu kız nası olsa gezip tozuyordur çalışmıyordur diye. açıkçası nota takan biri değilim önemli olan öğrenmem diye düşünüyorum sonuçta geçtikten sonra gerisi önemli değil diyorum ama yine de bire bir böyle bir farklı yaklaşımla ilk defa karşılaştığım için biraz da hazmetmeye çalışıyorum açıkçası. kadın-erkek farketmez çok haksızlıklara uğranıyor gerçekten bu hayatta benim de haksızlığa gelemeyen, enayi yerine konmaktan nefret eden kontrolcü bi yapım var. takdir görmek istiyorum sonuçta ama her zaman olmuyor bu.
dediklerinizde haklısınız ama. sonuçta ben kendim için çalışıyorum hocaların verdiği notlar benim bilgi düzeyimi etkilemicek ve sonuçta o adam da tus'a giricek ben de yani elbette aynı kefeye konmıcaz sonuçta. dediğinizi yapıcam ve herşeye atlamıcam bilicem ama bana sorduğu zaman cevap vericem hem bölelikle hocanın gözüne giricem diye kasmamış olurum.
eğer bayan olmama takılıyorlarsa da bunu değiştiremem değil mi ama :) ayrıca süsümden de vazgeçmem:) ben böyleyim kimse için kendimi değiştiremem kendimi nasıl iyi hissediyorsam öyle olmaya devam edicem valla isterse dersten bıraksınlar

hocam erkek. ne yazık ki gidip konuşamam üniversitede okuyorum bu arada.
bayan hocalar bizim fakültede erkekleri daha çok tutuyorlar tamam ona alıştık artık ama bi de erkek hocaların da tutmasına dayanamıyorum artık.
ablam da öğretmen benim ona sordum bişeyine gıcık olmuştur diyor ama ne kadar gıcık olsa da benim bilgimle onun bilgisi bir değil ki niye haksızlığa uğruyorum bilmiyorum. ama şu var ki içimdeki çalışma isteğini söndürdüler ne yazık ki hiç bişi gelmiyor içimden :(

bu haksızlığın nedenini sorayım deme bence-tatlicadiarzu-

hoş geldin adaletsizlik dünyasına diyebiliyorumm sadeceşakkıdı

Back
X