Yalnzca bayan olmak

arkadaşlar doğru yeri mi bilmiyorum burası ama benim derdim biraz farklı.
okuyorum ve zaman zaman farklı hocalar tarafından sözlülere giriyorum. çalışkanım ve grubumdaki arkadaşlarımın çoğundan iyi biliyor oluyorum ama ne yaparsam yapayım hocaların gözüne giremiyorum. bunu hissediyordum ama bugün artık iyice farkettim.
en son olay dün sözlü olmuştuk bi arkadaşımla staj boyunca o hocanın sorularına cevap vermemesine doğru dürüst ilgili olup soru sormamasına rağmen benden yüksek aldı bense her dediğine mutlaka cevap verdim hep ilgili oldum sorular sordum hocanın gözünün içine bakarak dinledim ama yine de hoca bana değil hep dönüp o arkadaşıma anlattı mesela ders anlatırken. sözlüde de ona doğru dürüst bişey bile sormamış bana bi sürü şey sordu hepsine cevap verdim yine de o benden yüksek aldı. sizce neden böyle oluyor? bende bi problem mi var acaba bilemiyorum.. bu arada grubumdaki diğer arkadaşım erkek acaba cinsiyet ayrımcılığı mı yapılıyor bilmiyorum çünkü aklıma başka bişey gelmiyor artık.
elimden geleni yapsam da etki etmiyor offf çok kötü moralim bozuk bana bi akıl verin lütfen :çok üzgünüm:

acaba bir dini cematemi üye eğer değilse dış görüntünü değiştir

bayansı göünmeye bak

Hey doc,
Sanırım tıp fakültesindesin ve 2 yıl sonra TUS a gireceksin..
Bence bunları kafana takma stajını geçecek kadar not alıyorsan yeter, fazlasına gerek yok ki..
Tus SBS değil not ortalaman katılmıyor nasılsa
Bence hırs yapıp bütün erkek arkadaşlarından önce ihtisasa girerek anlatacağını anlatırsın hocaya..
Ama kazandığında müjdeyi hocana vermeyi unutma olur mu?

ezberden mi cevaplıyosun soruları yoksaa onu anlarlar ve kıymeti olmaz pek

dini cemaatle alakam yok ki benim gayet bayansıyım hatta fazla bayansıyım glba :)
sütlü kahve ewt tıptayım doğru bildin gerçekten de tek düşündüğüm o şuan sonuçta ben en azından öğreniyorum ve tusta haksızlığa uğramıcam sonuçta :)
zarifecik dediğin doğru olabilir ezberden söylüyorum ewt aynısı ablam da demişti öğretmen o da ama tıpta yorum yapılacak bişey yok ki:) yani bişeyi ya çalışmışındır ve söylersin ya da çalışmamışsındır genel yorum yaparsın atıp tutmak için. ama bu aklımda olucak ve kendi cümlelerimle ifade etmeye çalışıcam bundan sonra.
bu hafta yeni stajım başlıcak dua edin bana iyi hak bilen bi hocaya düşeyim ya

dini cemaatle alakam yok ki benim gayet bayansıyım hatta fazla bayansıyım glba :)
sütlü kahve ewt tıptayım doğru bildin gerçekten de tek düşündüğüm o şuan sonuçta ben en azından öğreniyorum ve tusta haksızlığa uğramıcam sonuçta :)
zarifecik dediğin doğru olabilir ezberden söylüyorum ewt aynısı ablam da demişti öğretmen o da ama tıpta yorum yapılacak bişey yok ki:) yani bişeyi ya çalışmışındır ve söylersin ya da çalışmamışsındır genel yorum yaparsın atıp tutmak için. ama bu aklımda olucak ve kendi cümlelerimle ifade etmeye çalışıcam bundan sonra.
bu hafta yeni stajım başlıcak dua edin bana iyi hak bilen bi hocaya düşeyim ya

izmirde ne cemaati yapmayın artık yani ne alaka. resmen laf sokmak için yer arıyosunuz yani öhhh.
ben hocalardan çekmedim ama ağızlarıyla bize de sölerlerdi, kızlar zengin koca bulup gitcek bir kısmı boşuna okuyo erkeklerin önünü kapıyo die. bu arada %70i-80i kızlardan oluşan bi fakültedeyim. napalım yani erkekler de çalışsalarmış gelselermiş bizim olduğumuz yere. belki senin hocanın düşüncesi de bu yönde olabilir. ben konuş derim. benim hedeflerim var, çalışıyorum ve emeğimin karşılığını almak istiyorum. ben nerde eksik yapıyorum lütfen hocam bana söyleyin de. ben böyle vasat notlarla devam etmek istemiyorum iyi bir öğrenci olmak istiyorum lütfen bana eksiğimi söleyin de.
denemekten gerçekten bişi kaybetmezsin.
şu süsünü azalt dicem ama nie azaltcaksın elin manyağı için. git konuş bi sen.
izmir gibi yerde de bunlar oluyosa hiç çağdaşız die dolanmasınlar koskoca öğretim üyeleri.

izmirde ne cemaati yapmayın artık yani ne alaka. resmen laf sokmak için yer arıyosunuz yani öhhh.
ben hocalardan çekmedim ama ağızlarıyla bize de sölerlerdi, kızlar zengin koca bulup gitcek bir kısmı boşuna okuyo erkeklerin önünü kapıyo die. bu arada %70i-80i kızlardan oluşan bi fakültedeyim. napalım yani erkekler de çalışsalarmış gelselermiş bizim olduğumuz yere. belki senin hocanın düşüncesi de bu yönde olabilir. ben konuş derim. benim hedeflerim var, çalışıyorum ve emeğimin karşılığını almak istiyorum. ben nerde eksik yapıyorum lütfen hocam bana söyleyin de. ben böyle vasat notlarla devam etmek istemiyorum iyi bir öğrenci olmak istiyorum lütfen bana eksiğimi söleyin de.
izmir gibi yerde de bunlar oluyosa hiç çağdaşız die dolanmasınlar koskoca öğretim üyeleri.

aynen..
kızlara kocaları bakacak nasıl olsa zihniyetı var..
istihdam problemi hem kadını hem erkeği vurunca,bunun bedelini kadın,sosyal rolu sebebiyle daha ağır ödüyor..
hatta ta okurken başlıyor ödemeye
yazık ki çok yazık bu ülkeye..

Yapmayın allah aşkına yaa.. ızmir gibi ülkemin en modern kentlerinden (ki bu modernliği yüzünden bazı çevrelerce özellikle gavur ızmir diye vurgulanır) bir üniversitenin tıp fakültesinde okuyan bir kız öğrenci için tıp profesrleri ve doçentleri nasıl olsa evlennce koca parası yer okumasa da olur diye düşünür mü ya...
Tıp gibi bir bölümü kazandıktan sonra kız olsun erkek olsun kime kimseyi durup dururken düşük notla cezalandırmaz...
Konusahibi (ki kendisi de kabul ediyor) ezbere cevap verdiği için hocalar da düşük not veriyor olabilir.. Tıp ezber yapıp ezberi karşı tarafa olduğu gibi yansıtmak değildir... Tıp derslerde evet okursun özümsersin ve kendince yrumlar getirirsin....
Bence düşü not almanın bayan olmanla yakından uzaktan alakası yok.. Sen bu olduğunu düşünmek istemişsin ve kendini de buna inandırmışsın...
Ablan mantıklı yol göstermiş sana..
Ya bir davranışından dolayı sana takmıştır, yada ezbere cevap verdiğin için düşük not veriyordur...

Ben hiçbir büyük üniversitede böyle bir yaklaşım göredim...
Kendin lisans ve yüksek lisans yaptım farklı ünivlerde 2 üniv deneyimim var.. Kız kardeşim 9 eylül ünivde okudu erkek kardeşim Kocaeli üniv.de.. Kızlara ayrımcılık yapıldığı ile ilgili hiçbir olay yaşanmadı....
Tabii muhafazakar ilerdeki üniv.lerde meslaek yüksekokullarında falan ne oluyor nasıl oluyor bilmiyorum ve kesin yorum yapamam ama büyük üniversitelerin hele de tıp gibi en zeki akıllı ve sayısal zekaya sahip öğrencilerinin bulunduğu ve onların binbir meşakkatle doçent prof olmuş hocalarının böyle sığ bir mantığa asla ama asla sahip olabileceğini düşünüyorum...
Bence bayan olduğun için ayrımcılığa uğradığını düşünmek kolaycılığa kaçmak demek, suçu kndinde aramak yerine başkaları üzerine atmak demek olmuş....

böyle bir okulun sizin gibi öğrencilere verdiği eğitimi merak ediyorum,çok acı bir durum...mantar gibi her yere okul açıyorlar ama nasıl açılıyor kimler eğitimci oluyor,mezun olanlar böyle hocalardan nasıl bir eğitim alıyor şaşılacak bir durum gerçekten:1no2::1no2::kızgın:

valla arkadaşım benim bildiğim kadarıyla hocalar cins cins...
nereden hangi ünv. ne gibi bir hoca çıkacağı hiç mi hiç belli olmuyor
muhafazakar olarak nitelendirilen yerlerde gayet çağdaş yaşamayı benimsemiş hocalarda dolanabiliyor
evet belki hocanın böyle bir muhafazakar durumu olmayabilir ama şu bir gerçek sen çok çalışkansan illa birilerinin gözüne batarsın.....
ben haksızlığa hiç gelemeyen bir tipim mesela o yüzden kazanacağım yerlerde bazen kaybederim
evet bazen haksızlığa karşı gelmek yerinde olsa da susmak bazen de en mantıklısı sanıyoırum
bana göre biraz gözlemle kendini biraz geriye çek bakalım hocanın tepkisi ne olacak ona göre de bir yorum yapalım...:)))

hocalar bazan böyle oluyor belki oda bişey öğrensin ortama katmayımı düşünüyor sen biraz çekil dinle notunu al çalışmaya başlarsan unutur bunlara güler geçersin

Aynen böyle durumda olan bir arkadaşım sınıfta söz hakkı alarak ayağa kalktı ve sıralamaya başladı içinden tüm geçenleri sorunları seninkiyle aynı sayılır bir türlü hocanın arkadaşa söz hakkı vermemesi vs. ama gerçekten de sınıfta tek soruyu o biliyordu mesela hoca 4 dk bekliyordu başkasıda kaldırsın diye ve muhakkak diğerlerine söz hakkı veriyordu.Ogün arkadaşımın cesaretine hayran kaldım cidden.Ben olsam yapmazdım.Hocada oturdu üzüldü gerçekten böyle mi düşünüyorsun asla ayrımcılık yapmam hiç fark etmedim bunlara alınacağına vs. dedi.Olay tatlıya bağlandı artık her ders hoca arkadaşı kaldırıyor :)

İzmirde, özellikle de tıp fakültesinde kız erkek ayrımcılığı yapılacağına inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Ama şu da bir gerçek ki artık bağnaz tutucu dediğimiz insanlar her yerde, her türlü mevkiide var bunlardan. Bu hocanın geçmişinde kız öğrencilerle sorunları olmuş mu bunu araştırabilirsin..
Ben yine de işin diğer tarafından bakmak istiyorum ki o daha mantıklı. Ben de senin gibi sivrilen bi tipim, dersteki tavırlarını tahmin ediyorum, aslında genel olarak sevilen öğrenci tipi budur ama bundan rahatsız olan azınlık da mutlaka vardır. Göze battığını düşünüyosan tek çare çoğunluğa uyacaksın, azınlık olmayacaksın, sivrilmeyeceksin, herkes nasıl davranıyorsa öyle davranacaksın :1no2:

arkadaşlar bana laf atmaya çalışanlar olmuş bunu kız olmana bağlama vs diye.
ama o kadar haksız bi şekilde bi stajımdan kaldım ki artık buna eminim yani.
tamamen aynı şartlarda aynı saatlerde kliniğe gittiğimiz bi erkek arkadaşımla devamsızlık yaptığımıza dair hoca kendince bi sonuç çıkardı. kendince diyorum çünkü kliniğe saat 12den önce uğramayan bi insan bizim de klinik saatlerimiz sabahları olur.
neyse erkek arkadaşım geçti beniyse bıraktı (bu başka bi arkadaşım bu arada) şimdi sen bilememişsindir fln dicek olanlara söylüyorum devamsızlıktan bıraktığı için sınava girme hakkım da yoktu. hatta ben suçu kendimde ararken bütün arkadaşlarım kız olmasan geçerdin diye yorum yaparak tüm sinirlerimi altüst ettiler. ister inanın ister inanmayın ama gerçekten özellikle şuan prof olarak binlerce saygı gören ama aslında hekimlik ne demek bilmeyen doktorlar var başımızda. doktor dediğin erkek olur diye düşünüyorlar. ve bi çok stajdan sırf takım kravat gittiği azcık saygılı durduğu için geçen binlerce erkek arkadaşım var. hatta sevgilim bile erkeklere olan bu pozitif ayrımcılığı kabul etti. evet izmirde çağdaş kentin ortasında en iyi doktorların çıktığı üniversitede hala böyle şeyler oluyor. ben bunu sindirdim artık. önceleri gördüğünüz gibi kafama çok takardım mesajlardan da görülüyor. ama artık zerre takmaz oldum çünkü alamıcakları tek şey canım.
tabi bu durum benim psikolojimi çok etkiledi. gördüğünüz gibi gayet hırslı başarılı çalışkan bi öğrenciyken artık içimden kitabın kapağını açmak gelmiyor. ve bunu başarmalarına izin verdiğim için kendimi sorguluyorum şu anda da ve hayret ediyorum kendime. gerçekten psikolojik bi savaş veriyorum ve hiddetimi tutmaya çalışıyorum. en son dün bi arkadaşım saçın sarı olmasaydı geçirirdi seni kesin dedi ve yıkıldım artık. bakın bunları ben düşünmüyorum hatta mümkün olduğunca adil olduklarına inanmaya çalışıyorum ki kendimi bu meslekten soğutmayayım. ama inanın çok zor oluyor. şuan 1 sene önceki halimle şimdiki halime baktım da aradaki dağlar kadar farka inanamıyorum. ve istedikleri kadar cinsiyetime, görünüşüme, tavırlarıma takılsınlar yine de onlara bu hakkı vermeyeceğim ve karşı tarafın insiyatifine birşey bırakmayacağım. başka bi arkadaşım 10 sorudan 2sini bilip geçiyorsa ben 10unu bilmeye çalışacağım ki bilemediğim tek soru bile kalmama sebep olmasın diye. gerçekten hırs yaptım şuanda

bu arada izliyor musunuz bilmiyorum ama "türkan" dizisine bi bakın gerçekten bu kadar aleni söylemeseler de hocalar bayan öğrencilere tavırları hala aynı o dizideki gibi. çok iyi yansıtmışlar hayran kaldım yani.

bu arada izliyor musunuz bilmiyorum ama "türkan" dizisine bi bakın gerçekten bu kadar aleni söylemeseler de hocalar bayan öğrencilere tavırları hala aynı o dizideki gibi. çok iyi yansıtmışlar hayran kaldım yani.

hakikaten öyle mi?
hangi devirde yaşıyoruz ama yaa
bir de izmir gibi bir yerde çok garip açıkçası
konuşmazsan nasıl değiştirebilirsin ki tutumunu kalmaya devam edersin.
konuşmayı dene

Son düzenleme:

izliyorum bu diziyi ablacım. hatta dediğin sahneleri izlerken aklıma sen geldin, biliyorum neler çektiğini..neyseki sonradan geçmiştin ama türkanın yaşadıklarını gözlerimle görünce gerçekten çok zor diyorum. Allah kolaylık versin :Saruboceq:

konuşarak hiç bişeyi değiştiremem çünkü konuştum zaten sonuç mu sıfır hala görmek istediklerini gören büyük sanılan küçücük beyinler! onun bunun torpiliyle şuan tepelerde olan o meşhuuuur proflar tus dedin mi senden nefret ediyorlar çünkü tus olsalardı onlar oralarda olamıcaklardı bunu kaldıramıyorlar. 3 haftalık staj yüzünden 1 tusumu kaçırıcam mesela ben 6 ayımı kaybediyorum yok yere. " peki bunu söylediğimde aldığım cevap hiddetlenmiş bi manyak "ee biz hiç bırakmıyormuşuz ya görülsün bakalım bırakıyor muyuz bırakmıyor muyuz" elin gevşek adamları ellerini kollarını sallayarak geçiyorlar ama.
gerçekten artık sinirlenmek istemiyorum ama elimde değil özgüvenimi yerle bir etti. bu kadar zayıf olmak istemiyorum ve bu beni çok üzüyor. şuan yapabilceğim hiç bişey yok. ancak ben onların konumuna geldiğim zaman herşey çok farklı olucak. benim ve çevrem açısından en azından

Valla benim eşimde uzman doktor aynı zamanda öğretim görevlisi, dokuz eylülde...

Şu anlattıklarınız bana o kadar çok uzak geliyor ki...

Bir sürüde tıp öğrencisi arkadaşlarım var, benim yaşım eşime göre genç haliyle onlarlada arkadaş ortamım var.

Hiç sizinki gibi bir şikayet duymadım. Kaldı ki çoğu hocaları ve doktorları eşim sayesinde arkadaş ortamından biliyorum,tanıyorum,onlarla samimiyimde...

Tabi okuduğunuz okulu falan bilmiyorum... Ama şu anlattıklarınız bana o kadar uzak geliyor ki!

Eşime desem o bile ihtimal vermez hatta güler geçer eminim buna.

Olayın bayan olmakla falan ilgisi yok; böyle bir şikayeti ve iddiayı inanın ilk kez sizden duyuyorum.

Bende yüksek lisans öğrencisiyim, hiç böyle bir yaklaşım görmedim.

Sanki doğudan falan bahsediyorsunuz; bana biraz abartı geldi dedikleriniz.

Back
X