evlilikle , evlilik öncesi yaşanılan duygusal ilişki biraz farklıdır. siz sevebileceğiniz erkeğin profilini çizebilirsiniz, böyle olmalı ama sevgilim öyle dersiniz.çogu zaman bir çok özelliğini farkedemezsiniz bile, paylaşımlarınız sınırlı ve azdır. mesela bazı erkekler evlendikten sonra eşlerine karşı romantik olabilirler, ailelerinden edindiklerinden ya da tabiatlarından olur. kimisi de evlenmeden önce romantik de olsa evlenince eşine karşı olmayabilir. uymuyorsa gideremiyorsa bırakmak kolaydır evlenmeden önce, evlenince paylaşımlarınız fazladır uyuşmuyoruz diyip bırakmak zor olur, kabahatlar kusurlar olmadıkca. evliliğe karar verirken kıstaslarınız daha farklıdır, bir hayatı bir düşü paylaşacaksınız, bu kararın odak noktası beklentileriniz geleceğiniz hayallerinizdir. karşınızdaki insan sözgelimi inatçı ise inatçı olmaya devam edecektir, onu değiştiremezsiniz ama onunla yaşamak için aynı karaktere sahip olmak aynı hayalleri kurmak gerekmez. birbirinize yol açabilen, destek olabilen, birbirinizi ilerletebilen bir uyumunuzun olması esastır.
ailenize kulak verin, onlar evliliğin ne demek olduğunu sizden çok daha iyi bilirler, sizi de tanırlar. onlarla istişare edin.
niye bunu dedim, evliliğe nasıl karar verdiğinizi çözemedim. siz evliliğe karar verip adım attıktan sonra bazı şeyleri sorgulamaya başlamışsınız diye anladım.halbuki önce bunları çözse idiniz ilişkinizde evlilik kararına bu şekilde varsa idiniz. ama ne diyim gençsiniz, seviyorsunuz, zordur o yaşta bunları tartmak:) toparlayamadım cümleleri uzun oldu biraz,kusura bakmayın