Yalvarıyorum yardım edin,çok kötüyüm..

• Konu Sahibi Konu Sahibi meliss86
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yazılarını okumakta güçlük çektim ve özür dileyerek yarısına bile gelmededn bıraktım düzgün TÜRKÇE kullanırmısın ?

evlilikte keramet vardır canım ...düğüne yakın herkeste olur bu gerginlikler...

dört dörtlük eş bulamazsın.herkesin olumlu yada olumsuz özellikleri vardır.önemli olan onu o şekilde kabul edebilmektir.sayduğın özelliklerle nişenlın iyi birine benziyor.bir kez daha dene bencede.

ben hiç anlamıyorum neden böyle oluyor yani eğer nişanlıyken anlaşamıyorsanız neden evliliği düşünüyorsunuz ....

zaten evlenince sıkıntılar başlıyor..

şuan can sıkıntısından belirsizlikten ötürü sen tekrar kafanı karıştırıyorsun diyebilirim...

saygılarımla..

artıları eksılerı dokmenız cok ıyı emınım bunları yazarken kendı hatalarınızıda gormussunuzdur..
herseye ıkıncı bı şans verılmelıdır..

canım anladığım kadarıyla senin bir ilişkide aradığın başka birşey...nişanlınıda herkes tasvip edip onayladığı beğendiği için ayrılma kararından dolayı acaba hata mı yapıyorum hissine kapılıyorsun...şuan karşına başka biri çıksa bu hissi bile yaşamayacaksın.elimin altında hep orada mı kalsa hissi bu bence...istemediğin bir evlilik yapmak o kişiyede sanada eziyetten başka birşey olmaz.bence sen yolunda,eski nişanlın yolunda olsun..
yaşın evlilik için küçük.zaten bu yaşadığın durumda bundan kaynaklanıyor.zaman geçtikçe karşı taraftan isteklerin beklentilerin değişiyor..
pişman olurmusun?belki olursun..kim eskiyle kıyaslamamıştır ki şimdiki zamanını..ama hayata keşkelerle yaşamaya mahkum edersen kendini üzülürsün...içindeki sesi dinle ve hayatta sen ne istiyorsan onu yap..ileride kendine kendim ettim kendim buldum deme lüksünü yaşa...bu bile bir özgürlüktür biliyor musun?hakkında hayırlısını nasip etsin allah..

Tatlım onun senin kadar duygusal ve romantik olmadığını düşündüğün için ayrıldığını söylemişsin eğer yanlış anlamadıysam...
İyi de dünya üzerindeki erkeklerin hiçbirinde yokki bu vasıflar..
Bi de karı kocanın birbirini eksiksiz tamamlayacağını düşünmen de yanlış. Kimsenin birbirine bi elmanın iki yarısı olacak kadar cuk oturacağını sanmıyorum ben. Her evlilikte mutlaka yolunda gitmeyen şeyler, sıkıntılar olacaktır.
"Gökten 3 elma düştü, sonsuza kadar mutlu yaşadılar." lafı sadece masallardadır tatlım. Hayatın iyi yönleri de var kötü yönleri de...
Pire için yorgan yakmışsın valla...

Tek cümleyle sana bir şey söyleyeceğim alınma ama:)

Onu sevmiyorsun bile.

bir erkekten daha ne bakliyorsun ki?
sanırım sizin karakterleriniz farklı:sm_confused:

valla bence kaşınmışsın sen canım evlenince alığırsınız birbirinize
zaten zaman geçtikce çiftler birbirine benziyor seviyorsan barış
ne güzel işte dürüst dinine bağlı haram yemeyen ailene karşı ii seni de seviyro ve düşünüyor
romantik değilse sen onu değiştirirsin canım merak etme istediklerini sırala ona üzerime fazla gelme de çok karışma bana de bakalım senin çerçevenle hareket edecekse barış derim ben

hayırlısını dıle canım
oncekı konunu okumustum hala ıstemesı bıle guzel bısey
sevıyormus demekkı
bılmıyorum fena ozellıklerı olan bırıne benzemıyor
kestırıp atma

Meraba canım,yazdıklarını okurken o kadar çok kendimden bişeyler buldum ki... 26 yaşındayım,bende 23 ümde evlendm....Hatta 3 yıl öncesine gittim,benim eşimde senin bahsettiğin çocuğa neredeyse yüze doksan benziyodu biliyomusun...Dışarıya hiç bişey belli etmeden kendi içimde onlarca kez gittim geldim...Sonuçta senin kadar cesur olamadan yani hiç ayrılmaya bile teşebbüs etmeden evlendim,çünkü çok iyiydi,onu üzmeye kıyamadm...Sonra ne mi oldu?...Ailemin,arkadaşlarımın,iş çevremin,hatta komşuların gözdesi bi insan...Ama ben hala her gece uyurken keşkelerle uyuyorum.Beni çok seviyor,bir kez bile kalbimi kırmadı,nerdeyse benim için yaşıyor...Ama ben mutluluk oyunu oynuyorum(Benim gibi olmazsa boşanırım diyemeyen bi insansan bırak gitsin derim,en azından ona haksızlık etmezsin...Evlilik çok ciddi bi iş,bi kere yola çıkınca bi daha dönemezsin,dönsende artık hiç bişey eskisi gibi olmaz,onlarca kez boşanmayı düşündüm,annem kalp krizi geçirir,etraf ne der diye yapamadım...Allah yardımcın olsun...
iyi düşün...mafoldumben

Bu devirde romantik erkek mi kaldı. O geçen yüzyıldaymış. kaldıysa da tek tük vardır belki.
Zaten hayatın koşuşturmasında insanların böyle şeylere zamanı yok artık. Espri yeteneği herkeste olmayabilir. Bunu doğal karşılamak gerekir.
Saydığın diğer olumlu özellikler yüzünden sonradan pişman olabilirsin bence.
Kimse 4*4 lük değildir. Seviyorsan ve bir sürü iyi özellikleri varsa geri dön derim.

Canim ya ben siz bir konusun ondan beklentilerini falan soyle ama buzamanda boyle birini bulmussun eh tabikide kotu yanlarida olucak kimse dort dortluk deyil s'en tatmin olmagana kadar da baskisinin baskisi altinda kalmadan kararini ver okadarda cok kotu deyil iyi sanslar

evlilikle , evlilik öncesi yaşanılan duygusal ilişki biraz farklıdır. siz sevebileceğiniz erkeğin profilini çizebilirsiniz, böyle olmalı ama sevgilim öyle dersiniz.çogu zaman bir çok özelliğini farkedemezsiniz bile, paylaşımlarınız sınırlı ve azdır. mesela bazı erkekler evlendikten sonra eşlerine karşı romantik olabilirler, ailelerinden edindiklerinden ya da tabiatlarından olur. kimisi de evlenmeden önce romantik de olsa evlenince eşine karşı olmayabilir. uymuyorsa gideremiyorsa bırakmak kolaydır evlenmeden önce, evlenince paylaşımlarınız fazladır uyuşmuyoruz diyip bırakmak zor olur, kabahatlar kusurlar olmadıkca. evliliğe karar verirken kıstaslarınız daha farklıdır, bir hayatı bir düşü paylaşacaksınız, bu kararın odak noktası beklentileriniz geleceğiniz hayallerinizdir. karşınızdaki insan sözgelimi inatçı ise inatçı olmaya devam edecektir, onu değiştiremezsiniz ama onunla yaşamak için aynı karaktere sahip olmak aynı hayalleri kurmak gerekmez. birbirinize yol açabilen, destek olabilen, birbirinizi ilerletebilen bir uyumunuzun olması esastır.
ailenize kulak verin, onlar evliliğin ne demek olduğunu sizden çok daha iyi bilirler, sizi de tanırlar. onlarla istişare edin.
niye bunu dedim, evliliğe nasıl karar verdiğinizi çözemedim. siz evliliğe karar verip adım attıktan sonra bazı şeyleri sorgulamaya başlamışsınız diye anladım.halbuki önce bunları çözse idiniz ilişkinizde evlilik kararına bu şekilde varsa idiniz. ama ne diyim gençsiniz, seviyorsunuz, zordur o yaşta bunları tartmak:) toparlayamadım cümleleri uzun oldu biraz,kusura bakmayın

Daha önce diğer konunuzada yorumda bulunmuştum.
Ayrıldım dediğinizde,nişanlınızın eksi yönlerini ve sizin beklentilerinizi okuduğumda bana göre doğru bir karar vermişsiniz demiştim.
Henüz 23 yaşındasınız ve evliliği düşünebilmeniz için biraz zamana ihtiyacınız var sanıyorum.
Anlattığınız kadarıyla nişanlınızın ailesi ve sizin aileniz bu konuda ısrarcı,yoğun davranıyorlar.
Öncelikle sağlıklı ve doğru bir karar alabilmeniz için zamana bırakmalısınız şu evlilik meselesini.
Nişanlınızla uyum meselesine gelince;
Ben hala aynı şeyi düşünüyorum.
Demişsiniz ya,o daha genellere göre yaşıyor ben daha uçlarda yaşıyorum diye..
İşte bu hiçte azımsanacak bir durum değil,üzerinde düşünülmesi gereken ciddi bir konu.
Mesela din konusunda hassas,beş vakit namazında biri olduğunu söylemişsiniz.
Evlilikte çiftlerin birbirine ayak uydurmaları konusunda,yaşam tarzlarında dini nasıl yaşadığı en önemli durumlardan biridir bence.
Bu durumuda belittiğiniz için kendimce değinmek istedim.
Artıları-eksileri gayet güzel değerlendirmişsiniz.
Beklentilerinizle orantılayarak kendiniz için doğru kararı verirsiniz umarım.
Birde çevrenin etkisinde kalmamaya özen gösterin,başkalarının istekleri doğrultusunda değil kendi seçimlerinizle yaşamalısınız hayatınızı.

canım nişanlının çok güzel özellikleri var.. ama senin ruhuna hitap etmiyorsa onunlayken güzel vakit geçiremiyorsan neye yarar?

zor birkarar vermişsin düğün üzerii.. bu kararı aldığına göre gerçekten bunaldın demektir..

eğer seviyorum onun yanındamutluyum huzurluyum diyorsan barışın... ama olmuyor diyorsan üzme kendini..

ama düğün üzeri herkes çok gerilir. çıkmazlara girer bunu da bil:)

sadece onu o olduğu için seviyorum yazmışsın canım sonrada romantik değil,esprili değil o değil bu değil yazmışsın.E onlarda olursa o o olmazz ki.demekki sadece onu o olduğu için sevmiyorsun.
Zaten bu yazdığın sebepler çok sudan önemli olan aynı dilden konuşabilmek,anlaşabilmek,beraberken mutlu olabilmek,karşılıklı değer verebilmek.Gerçekten seviyorsan devam et derim ben....

bu saydigin özelliklerde birini bulmussun daha ne istiyorsun bacim anlamadim.¨
Tek sorun tartistiginizda hircin olmasimi? Ya da romantik olmamasi mi?
Ozaman ben sana birsey diyeyim, sen benim yerimde olsan bi dakika bile durmazdin nisanlimla.
Adamin haftanin 4 günü moreli oldukca düzgünse, 3 günü sinirli ve durduk yere tartismaya hazir vaziyette.
Romantizimden hic anlamaz.
Peki ben niye beraberim onunla? Cünkü bu iki eksik yönünün haricinde cok güzel yönleri var.
Insanlarin, helede esin olarak sectigin kisinin bazi olumsuzluklarini görmezden gel demeyecem ama o olumsuzluklari düzeltmeye calis. Erkek milleti cocuk gibi, bunu anladim, tatli dille yaklasip bazi seyleri anlattigin zaman eminim hic bir erkek karsi koyamaz.
Nisanlim durduk yere tartisma yaratmaya calistiginda bir-iki kez gülüp iki espiri yapinca hemen yumusuyor. Romantik degil mi? Direkt söylüyorum sakayla karisIk, oda dogru diyip kusuruma bakma demesini biliyor. Tatli dille yaklasacaksin.
Ha eger sevmiyorsun, ki sevdigini söylüyorsun, ozaman o baska birsey derim..

Ama birazda dönüp kendimize bakalim, kimse dört dörtlük degildir, kim bilir senin, benim, baska bayanlarin nisanlilarina,eslerine, sevgililerine yasattigimiz sIkIntilar nelerdir, öyle degil mi?

Birdaha düsün derim ben.

Mutluluklar canim, insallah su ramazan ayinda Rabbim hakkinizda hayirlisini verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…