Yalvarıyorum yardım edin,çok kötüyüm..

• Konu Sahibi Konu Sahibi meliss86
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bu konuda genelleme yapmaniza hic katilmiyorum.
Söyledikleriniz dogru olabilir, ancak olmayabilirde.
Benim dayim namazinda niyazinda, yengemse dayimla tanistiginda gayet serbest, hatta alköl bile kullanan bir bayanmis.
4 yillik bir flört döneminden sonra, 2 yildir evliler. Toplam 6 sene.
Allah'a sükür cokta güzel anlasiyorlar. Öyle güzelki eminim her cift böyle bir beraberlik isterdi
Dayim yengemin cok acik giymesini istemiyor, yengemde bunu anlayisla karsiliyor, ki yengem herseye tamam diyip susan bir yapiya sahip olan bir bayan olmadigi halde hosgörüyor dayimin bu istegini.
Tam tersini söylecek olursak, yengem büyüklerin yaninda dayimi cocuk gibi sevebiliyor, dayim ilk baslarda yapma etme desede (hala diyor) eskiye göre daha rahat yengem o sekilde davrandigi zaman.

Herseyden siyrildiginda insanlarin kisilik yapilari birbirini tamamliyorsa o iliski yürüyor kanimca.
Ayni dini inanclara, kültüre sahip insanlarinda bazen anlasamadiklarinin altini cizmek isterim.
Din tabikide cok önemli, ama bu arkadasin sorununa göre degerlendirecek olursak önemli olan kalp ve kisilik. Bunun yanindada saygi. Cünkü farkli olan dini inanclari degil, sadece yetistirilme tarzlari biraz farkli anladigim kadariyla.

Bence karsilikli saygi olduktan sonra, ve tabiki sevgide varsa bu hic sorun bile degil.Ama bu arkadasimizin problemi icin degil.
Ikiside farkli dinlerin mensuplari olsaydi, dini acidan yasayacaklari problemler zaten tartisilmaz olurdu.

Son düzenleme:
canım aynısı bendede var ve 8 seneyi bitirdik bende senin gibiyim arada bi kızıyorum ona biraz benim istedigim gibi oluyo sonra özüne dönüyo ve şidiye kadar birkere bile kavga etmedik bence evlen derim benimkini babamda çok sever benden daha çok diyebilirim benimle konuşmaz onunla konuştugu kadar oda aynı şekilde babama karşı sevgisi var sen evlen çevrendeki evlileri bi dinle iyiyi kötüyü bi tart

bence sen nişanlını sevip sevmediğinden emin değilsin.

Bence nişanlın ideal bir eş adayı. kendi duygularını sorgula derim.

Ben örneğin sevglimi gerçekten kusurları ile seviyorum

Son düzenleme:
canım dört dörtlük erkek olduğuna inanıyorsan seni biraz üzebilirim, çünkü yok kaydirigubbakcemile3

açıkcası çocuk namaz kılıyor diye uyumsuzluk yaşayacağını sanmıyorum, mezhep ayrılıkları olsa belki derim ama, baskıcı bir kişiliği var gibi de durmuyo (anlattığından) , hiçbir erkek söz düellosundan hoşlanmaz, erkeklerin hüngür hüngür ağladığına hiç şahit olmadım (duygusallık meselesi), romantik konuşmaları belki evlendikten sonra yapacaktır şimdi günah olarak düşünüyo olabilir, her erkek biraz komiktir canım kaydirigubbakcemile3

bence nişanlının artılarının yanında eksilerinin lafı bile olmaz...

bence şimdiki zirzoplarla kıyaslarsan bu çocuk çok iyi biri diyebilirim (anlattığın kadarıyla).birde çok fazla romantik erkek yok canım.bende nişanlıyım nişanlım kimi günler -seni çok seviyorum -demesinden kulaklarım uğulduyor =) kimi zamanda haftada 1 kez der.yani onların bir mağara dönemleri var.o dönemde babası da gelse =) görmez,umursamaz.sana bir kitap önereceğim. JOHN GRAY - ERKEKLER MARSTAN KADINLAR VENÜSTEN. MUTLAKA OKU DERıM.bizde çok kötüydük (ki bizim 6.yılımız 1 yıllık nişanlıyız =) ve ben bu kitabı okuduktan sonra erkeklere bakış açım inanılmaz değişti. tüm kadınlara tavsiye ediyorum. (evli-bekar-nişanlı) birde erkekler çabuk sinirlenir.çünkü senin söylediğin o cümleyi o farklı yorumlar (ses tonun,seçtiğin kelimeler,bakışların) KıTABI OKU NE DEMEK ıSTEDıĞıMı ANLAYACAKSIN. sevgiler

melis bu arada bende 87 liyim.yani düşün 6 yıldır beraberiz.arada tabii ayrılıklar oldu ama düşün çocukluktan başladık biz ve benim şuan nişanlıma olan sevgim ( düşündüğüm zaman,bak şimdi bile gözlerim doldu) çok fazla.yani başları düşününce ben şuan onu daha çok seviyorum.sevgi çok önemli sevgi olmazsa kılını bile kıpırdatmaz insan insan için. öpü-yorum =)

Önceki konunuzu da okumuştum, aslında nişanlınızın abartılacak kötü bir yönü yok, yada benim ağabeyim de :))) böyle olduğu ve ben onunla 21 sene gül gibi geçindiğim için böyle hissetmiş olabilirim.
Bence siz nişanlınızı seviyorsunuz ve başkasıyla evlenirseniz mutlu olamıyacağınızı düşünüyorsunuz. Sadece biraz bunalmışsınız, kendinize zaman tanıyın. Bu devirde düzgün bir insanla evlilik zor, anlattıklarınıza göre nişanlınız iyi birisi, bu arada nişanlınız gönlünüzü almaya çalışıyormu, sizi yeniden kazanmanın çabası içindemi buna hiç değinmemişsiniz, ailelerden söz etmişsiniz ama...Hakkınızda hayırlısı olsun.

Anlattığınıza göre nişanlınızın ayrılmayı gerektirecek kötü bir huyu yok. bence bu ayrılığı bir kez daha gözden geçirin.

aşk olmadan evlilk olmaz,sen bu çocuğa aşık değilsin cnm.aşık olsan bir saniye bile düşünmezsin hemen evlenirsin.ayrılık filan lafı bile olmaz.ama sen bence aşık değilsin.yaşında çok genç zaten,istersen ilişkinize biraz daha zaman ver hemen evlenme yada bitirip gerçek aşkı bulmaya çalış

Hayır evlenme, bu kadar tereddüt ettiğine göre o insan senin içine sinmiyor.. Bu bir elbise eşya değilki, aman şurası da böyle oluversin fark etmez be diyesin. Bu insanla bir ömür geçireceksin ve daha evlenmeden onun hoşlanmadığın yanları ağır basmış. Evlendikten sonra daha kötü olursunuz.
Hem sen zaten kararını vermişsin arkasında dur. yarın öbür gün keşke o zamanki ayrılık kararımın arkasında dursaydım demek de var kiii o saatten sonra yapacak çok bişey kalmıyor...
Gençsin beyaz atlı prensini bekle baban seviyorsa da nolmuş, baban değil sen aynı evi paylaşacaksın onunla. Takılma bunlara, içine sinmemişse koşarak kaç.

Yasinin cok genc olmasi nedeni ile senin kaninin kaynadigi belli....bu sebeple acabalarla hareket ederek evlilik fobisine girmissin sen..bu psikolojik bir devredir ve bir sure sonra gececektir...ve umarim psikolojiktir diye ekleyeyim...Ancak karsindaki insana 26 yasinda ve yasina ragmen senden binlerce kere daha olgun biri....bu devirde boylesine olgun duzgun ve ciddiyet sahibi bir adam buldugun icin gerinmek yerine sevinmek gerek....erkekler genelde gec olgunlasirlar denilir..ne guzel iste nisanlin erken olgunlasmis...evlilikte olgunluk her daim gereklidir....canim cicim aylari cabuk biter guzelim sonunda sadece sevgi ve saygi kalir...eger sana karsi saygiliysa ve seni el ustunde tutuyorsa ve sen maceralar aramiyorsan bu adamla evlen derim ve tabi birde onu gercekten seviyorsan....ustelik cocugun ailesi ne kadar efendi insanlarmis ki sen nisani attigin halde hala senin pesinde donuyorlar..ailede onemli faktordur...babanda tartmis adami efendi buluyor...ee bu durumda ulu sozu dinle uluma derler...umarim senin ve karsindaki insan icin en hayirlisi olur...

Ben de evlenme diyorum. Ölç tart tekrar. Acele etme. Diyorsun ki ben onunla eğlenemiyorum. ıletişimin iyi olmadıgını düşünüyorum ben aranızdaki. beraber paylaşımlarda mutlu olmak gerekir evlilik budur çünkü. Seviyorum diyorsun ama neyini seviyorsun. once bunları düşün. Sana göre artıları neler eksileri neler. Düzelebilecek şeyler mi yoksa onun kişiliğiyle ilgili asla değişmeyecek şeyler midir onda sevmediklerin. Olmadı bunları paylaş acele etme.

canım sevıyor musun ....huylar tabıkı hos ve gereklı sevmıyorsan bı ise yaramaz .

arkadasım anlattıgın özellıkler bence cok ınsanın aradıgı özellıkler nişanlının
ama sevmıyorsan bu kadar iyi olmasına ragmen mutlu deılsen daha fazla üzülmeye gerek yok
hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun inş.

ben eger ki romantizm bekleyen bir kişiyseniz kişilik olarak uyusmuyorsanız olmaz diyorum bunlar ilerde birikim yapar ve şimdi size hitap etmiyorsa daha baslardayken ilerde dahada sıradan gelebilir size

Bence de Evliliğin ilk dönemlerinde hiçbirşey anlayamıyorsun ama ileride bu yazdıkların ayrılık nedeni bile olabilir..Ama her insanın hatalı ,beğenmediğin bir yanı çıkabilir..İyi düşün bence baş edebilirim diyorsan neden olmasın ama yapamam diyorsan daha başındayken çaresine bak ...Son pişmanlık fayda etmez..

kesinlikl pişman olacaksın ayrıldığına.sakın bırakma.anlattıkların bana çok tanıdık geldi bende yaşadım.biraz hazmetsen.sen uyumlu olsan.sonra o zaten anlar hatalarını.
nşanlını okdar güzel anlatmışsınki onunla mutlu olacağına eminsin belli.bitirme en azından aileside arıto benimkiler bitirme durumuna geldimbi alo demediler.umursandığın insanları bırakma.herkes bu kadar ii olmaz. her erkek te var bi sorun sen en az sorunu olanı bulmuşun.tepme

Alışverişte, çarşıda pazarda, bir ticari meta hakkında başkasının fikri alınabilir... "Dayanıklı, belleği şu kadar, su geçirmiyor" vs. denir... Evlenilecek insanın özellikleri verilip "bu adamla evlenilir mi, yoksa başka kısmetlere mi bakmalı" mantığını çok garip buldum... :uhm: Size "böyle adam kaçırılmaz" diyen de "boşver, kısmetini bekle" diyen de kendi değer yargıları ve yetiştirilme tarzı doğrultusunda fikir belirtiyor. Burdaki yorumlar seçiminizde asla belirleyici olamaz. lmaz: Ömrünüz, mutluluğunuz ya da mutsuzluğunuz söz konusu...Cevabı kalbiniz verecek... Lakin kalbiniz cevap veremeyip sizi de, bahsettiğiniz kişiyi de tanımayanlara bu soruyu havale ediyorsa susarak yanıtlıyor sizi... Kalbiniz "Onu sevmiyorum" diyor, siz de mantığınızla boğuşup duruyorsunuz... Sizi ve beklentilerinizi en iyi kendiniz biliyorsunuz, "aşk" değil, "mantık evliliği" yapacaksınız onunla evlenirseniz... Bunu bilmeye hakkı var, sevilmediğini, sırf "elden kaçırılmamak, pişman olmamak için" evlenildiğini, sadece "hayırlı kısmet olarak görüldüğünü" bilmeli, aksi takdirde ona haksızlık etmiş olursunuz... Yine de "kestirip atamıyorum, belki seviyorumdur" mu diyorsunuz? O halde ikinizi de iyi tanıyan, yakın çevrenizden samimi olduğunuz, fikirlerine güvenilir, objektif bir akrabanıza/arkadaşınıza danışın... Burada iç dünyamızdaki evlilik ve ideal eş kavramlarımız birbirinden farklı olduğu için farklı fikirler var... Nişanlısından ayrılıp yeni barışan biri "aman ayrılma, kıymetini bil!" diyecek, evlilikte aşkı arayan biri "çocuğa kıyma!" evlendiğine pişman olmuş biri "boşver gitsin!..."Her farklılık aklınızı daha çok karıştıracak... Bunu kendinize yapmayın... Doğru karar vermenizi ve mutluluklar diliyorum...

mrb meliss86
aranızdaki farkı sen zaten sölüosun.eski nişanlının ii taraflarınıda öle.dolayısıyla karar verecek olan sensin.ancak benm fikrim şu yönde sana heycanı tatıracak biriyse, aranızda bir konuşma bir romantik an geçtiğinde senin istediğin gibi davranıyorsa,senin isteklerini karşılayabiliorsa en önemlisi aşk kalmışsa evlen derim çünkü evlilikte sorumluluk arttığından flört dönemi gibi olmuyor heycanı çok nadir anlarda yaşıyosun ki o da gerçekten ruh ikizinse.dolayısıyla sende eksiklik yaratan taraflarını düşün bunun üstünde yoğunlaş ki artıları olduğunda sevincin heyecanın 2 katına çıksın ama asla olumsuz taraflarını gözünde Küçültme derim ben:)sana kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…