- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.803
- 248
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
şarkı söylenir gibi değil de, böyle hani bu işin ustaları filan hafif bi melodik şekilde okuyor ya, onlar da öyle.Kuran ı kerim şarkı söylenir gibi okunmaz ama ayırd edilmiyor mu ??
valla müftülüğü arayabileceğim bi konu olsa arardım. caiz midir derken, ben lavabodayken çok yakınımda okunuyorsa benle alakalı bi sıkıntı oluyor mudur demek istedim, yani duyunca mesela hemen toparlanmam mı gerekiyor, günah olur mu falan.Caiz mi derken ? Dini soru olmuş bu
Burda yasak.
Müftülüğü arayıp sor
şarkı söylenir gibi değil de, böyle hani bu işin ustaları filan hafif bi melodik şekilde okuyor ya, onlar da öyle.
öte yandan söylediği şarkılar da fantazi türünde olunca belli bi yere kadar ayırt edemiyorum.
Aynen evet makamla okuyor.Dediginiz cumleye bakarsak evet Kur'an okuyor. Makamla okuyor olabilir. Siz onun ne yapacagini ne okuyacagini bilmeden lavaboya giriyorsunuz, Kur'an dinlemek de farz. Dinlememekte olmaz. Onun için bence uyarın. Sessiz bir sekilde sarki soyleyip Kur'an okusunlar diye.
Ayrica bi caiz mi lafindan da hemen "dini konu yasak" demek de şaka gibi bir şey..
Aynen evet makamla okuyor.
Dinlemek farz onu biliyorum da, o durumdayken de mi farz işte, yani kendinizi hayal edin bi gerçekten çok garip oluyor tasvir edemesem de. kendimi günaha giriyormuş gibi hissediyorum durduk yere. Duyar duymaz toparlanmam mı gerekiyor acaba diye düşünüp duruyordum. O da şarkı mı kuran mı ayırt edince tabi.
Evet, ezan duyunca toparlanılır falan, bu yüzden ben de toparlanmam gerekiyor mu diye düşünüyordum zaten, ama işte gerçekten heen toparlanmanın mümkün olmadığı durumlarda gerçekten sıkıntılı oluyor.Şöyle düşünün mesela ezan okurken tvnin sesini kisariz falan. Tvde Kur'an okununca uzaniyorsak söyle bi kendimize ceki düzen veririz. O yüzden sizin de lavaboda kendinizi toplamaniz gerekiyor. Ne zaman ne olacagini da bilmeyeceginiz için direk uyarın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?