Yan komşu.

Evet kesinlikle zor yani tahmin edebiliyorum. En iyisi bir not yazip kapisina asin.

Fatiha suresini biliyorum canım, işte ben de onu diyorum zaten. Bu sözleri içeren şarkı da çıkabiliyor hiç ayırt edemiyorum.
Sesin bize geldiğini akıl ediyor olmalılar aslında, çünkü şarkı söylememe gerek kalmadan zaten bizim kavga ettiğimiz zamanlarda sesin nerelere gittiğini gayet iyi duyuyolardır
biz mesela onların seslerinin çok geldiğini ilk fark ettiğimizde direkt kendi sesimizi kısalım çok gidiyor demiştik. Onlarda bu olmadı.

Savaş bahanesiyle her yere yayıldılar.. Esat devrilsede defolsalar gitseler. Nefret ediyorum

Hahaha böğürtlenim kuşum yaa çok güldüm kusura bakma o durumu düşününce

Yani bence dini anlamda seni bağlayan bir şey olmamalı, başkalarının sen hangi konumdayken okuyup okumayacağını kontrol edemezsin.

Yalnız şaka bir yana bazı Suriyeliler gerçekten tekinsiz oluyor. Benim arkadaşımın üst komşusu ve kiracısı Suriyeli, bildiğin adamlar tam bir pislik çıktı Rıza Baba. Adamlar kira ödemiyorlar ama kapıya gidip söyleyemiyorlar bile. Yani sizinkiler modern tayfadan değilse, bir de kalabalık aile, başınıza iş almayın.

Duvarlar çok mu ince acaba,sesleri size böyle geliyorsa diye düşündüm ama bağıra bağıra şarkı söylüyorsa yada Kur'an okuyorsa bile komşularıda düşünmesi gerek sonuçta ne okuduğunu bilmiyorsunuz bence uyarabilirsiniz yada yönetici var ise oda uyarabilir.

uyarsanız ne diyeceksiniz ki.
havalandırma camını kapatınca da ses geliyor mu? lavaboyu kullanırken kapatsanız.
yukarıda arkadaş da söylemiş kulak tıkaçları var ya wc.de onlardan kullansanız.
ya da ses duyunca siz de yüksek sesle destur deseniz.

Havalandırma penceresi kapanabilenlerden değil, yatay deliklilerden.
Buna ek olarak duvarlar da ince zaten sanırım.
Kulak tıkacı olayı kassa da yapılabilir, bakayım işe yarayacak mı.
Destur falan diyemem mükün değil, o esnada lavaboda oldugum bilinsin bile istemem, karşıdaki erkek yahu. Ben ses çıkarmadan kaçmaya çalışıyorum genelde.

Kur'an değilde şarkı söylüyorsa. Istek listesi yaz madem hergün duycan bari çekebileceğin tarz olsun :))
Sizin ev çok kötüymüş yalnız, yani her tık duyuluyorsa kimsenin yapabileceği birşey yok. Onlarda sizi dinliyordur.

Yöneticiyle konuşun bence yada kiracılarsa eğer ev sahiplerine ulaşın onlar uyarsınlar..Uygunsuz durumlarınızda günah olur mu olmaz mı onu tam bilemiyorum onun için birşey diyemem..Ama kimsenin sesini dinlemek zorunda değilsiniz..Kuran okuması güzel birşey tamam ama sonuçta sizde tuvaletteyken dinleyince hoş olmuyor sizin açınızdan..Rahatsız olmakta haklısınız..Ayrıca şarkı söylemelerini hiç çekmek zorunda değilsiniz..Biraz dikkat etsinler ses tonlarına..Apartman dairesi orası ortak kullanım alanı..Yaşamayı bilmiyorlarsa taşınsınlar müstakil evde yaşasınlar..Sinir olurum düşüncesiz insanlara...

Kötü valla kötü. Taşıncam ilk fırsatta. Ama Koalina 'nın da dediği gibi yeni binaların çoğu böyle oluyor.
Biz sesimizi mümkün mertebede kıstık her anlamda, çatal kaşık sesine kadar dikkat ediyoruz nerdeyse, yemek yediğimiz bile duyulmasın diye, özellikle benimki bu tarz konularda hassas çünkü, insanlar aç mıdır tok mudur bilemeyiz diyor falan.

kendimi o durumda düşündüm hakkaten rahatsız edici bi durum ya hu

yalnız o değilde artık evleri nasıl bi malzemeyle yapıyolarsa insanlar dipdibe içiçe yaşamak zorunda kalıyor

kendimi o durumda düşündüm hakkaten rahatsız edici bi durum ya hu

yalnız o değilde artık evleri nasıl bi malzemeyle yapıyolarsa insanlar dipdibe içiçe yaşamak zorunda kalıyor
Yeni düzen insanları midesizleştiriyor efendim.
Yani çok afedersin yandaki kadınla aynı anda lavaboya girip de birtakım tuvalete özgü sesler çıkarmayı bile geçtik artık. kim daha önce sifona basacak falan, gülüyorum yani artık. te allam ya.
bunlara bile razıyım da işte anlattığım şey olunca rahatsız ediciliğin dibine vuruyor artık.

cok erken ve gec saatlerde ses geliyorsa kibarca rica ederek uyarabilirsin, farkinda degillerdir belki, diger saatlere de dikkat etmeye baslarlar...

wc konusunda bilgim yok ancak ayirt edememen muhtemelen makam benzerligindendir,
ayrica bazi hafizlarin okuma teknigi ile alakali birsey, kulagin arabesk etkisinde okuyanlar ile dolduysa daha cok benzetirsin.
dogal bir durum.

Ah bu yeni nesil evler yokmu. KP in evinde komşunun yatak odası ile Görümcemin odası yan yana idi. Komşu hapşırınca biz çok yaşa derdik. O derece yani. Ama şimdi bende evde şarkı söylerim fakat yatak odasında ebeveyn banyo havalandırmasın dan ses geliyor bize yukardan muhtemelen bizden de ya onlara ya alt kata gidiyordur. O odada şarkı söyleyemiyorum :) .
Her gece bebekleri nin ağlaması ile uyanıyorum yavrucuk hastamıdır nedir niye bukadar ağlar acaba diye bide kendime dert ediyorum

Aman bizde de aynı dert, konuşmaları bile yüksek perdeden, gıcık oluyorum artık Arapça duymak istemiyorum artık o derece ya. Bizim evde naklen yayın, duvarlardan da değil, diğer komşuları duymayız, bu belalar geldi, dert başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…