- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Evet, ezan duyunca toparlanılır falan, bu yüzden ben de toparlanmam gerekiyor mu diye düşünüyordum zaten, ama işte gerçekten heen toparlanmanın mümkün olmadığı durumlarda gerçekten sıkıntılı oluyor.
Adamı gidip ben uyaramam böyle bi konuda, benimkinin de ingilizcesi kıt, bakalım napıcaz.
Fatiha suresini biliyorum canım, işte ben de onu diyorum zaten. Bu sözleri içeren şarkı da çıkabiliyor hiç ayırt edemiyorum.en ante aleyhte
En amte aleyhim Fatiha suresi yani dua ediyorlar gibi görünüyor. Bir süre sende yüksk sesle şarkı söyle, komşunun sesi bize geliyorsa bizimki de oraya gidiyordur diye düşünüp daha sessiz olabilirler. Yok hayır aynı biçimde devam ediyorsa yumuşakça uyarın.
Havalandırma penceresi kapanabilenlerden değil, yatay deliklilerden.uyarsanız ne diyeceksiniz ki.
havalandırma camını kapatınca da ses geliyor mu? lavaboyu kullanırken kapatsanız.
yukarıda arkadaş da söylemiş kulak tıkaçları var ya wc.de onlardan kullansanız.
ya da ses duyunca siz de yüksek sesle destur deseniz.
Öyle valla azizim. Kanayan bir yara adeta.Evleri artık kağıttan yapıyorlar
Yöneticiyle konuşun bence yada kiracılarsa eğer ev sahiplerine ulaşın onlar uyarsınlar..Uygunsuz durumlarınızda günah olur mu olmaz mı onu tam bilemiyorum onun için birşey diyemem..Ama kimsenin sesini dinlemek zorunda değilsiniz..Kuran okuması güzel birşey tamam ama sonuçta sizde tuvaletteyken dinleyince hoş olmuyor sizin açınızdan..Rahatsız olmakta haklısınız..Ayrıca şarkı söylemelerini hiç çekmek zorunda değilsiniz..Biraz dikkat etsinler ses tonlarına..Apartman dairesi orası ortak kullanım alanı..Yaşamayı bilmiyorlarsa taşınsınlar müstakil evde yaşasınlar..Sinir olurum düşüncesiz insanlara...Yan komşularla alakalı rahatsız olduğum bir durumum var, onu yazıcam.
Suriyeliler. Dilimizi bilmiyorlar. Kalabalık bir aile sayılmaz fazla, ama bi 5-6 kişi var sanırım evde. Memleketlerinde durumları iyi insanlarmış sanırım ki böyle bir dairede kalabiliyorlar, çok iyi ingilizce biliyorlar falan.
Neyse. Rahatsız olduğum durum şu. Bizim banyoların duvarları bitişik, havalandırma pencerelerimiz de yan yana. Haliyle banyoda naparlarsa, hatta banyoyu geçtim evde konuşulan vs her şey sanki bizim evdeymiş gibi çok net duyuluyor. Yani adam salonunda otururken sehpanın üstüne parmaklarını ritim tutarak vursa hafiften ben kafamı çevirip bakıyorum bizde biri mi var diye. O derece yani.
Şimdi rahatsız olduğum durum şu, adamlardan biri, biraz daha genç olanı, evin içinde sürekli yüksek sesle şarkı söylüyor. Ama sürekli, alışkanlık gibi bişey olmuş adamda, memleketlerinde ses sanatçısıydım dese inanırım yani. Her gün en az 2-3 şarkı dinliyoruz. Hele koridordan geçerek söylüyorsa baya bizim evdeymiş gibi dinliyoz yani. Söylediği şarkılar arabesk türü tarzı bişeyler. Onların arabeski yani, bizim ibo tatlıses gibi değil de, fantazi müzik gibi işte, uzatarak falan heceleri. Şimdi, adamların dilini bilmiyoruz, arapça şarkı söylüyor o şekilde, bazen de gerçekten sesli kuran okuyorlar.
Abi ben bu ikisini ayırt edemiyorum. Gerçekten bazen kuran mı okuyo, şarkı mı söylüyo ayırt edemiyorum. Sorun da burada başlıyor, bazen afedersiniz lavabodayken ben, söylemeye başlıyor. okuyor mu çığırıyor mu belli değil, kelimeler en ante aleyhte falan böyle, cidden ayırt edemiyorum ilk birkaç dakka. Haliyle Kuran okunuyorsa ben tuvaletteyken cayır cayır duyuyorum tövbe yarabbim, bu durum "uygun" mudur ilk sorum bu. Yani mecburen de dinliyorum o vaziyette kalkana kadar.
Ama rahatsız oluyorum artık yav.
Gidip bunları uyarsak mı biz şimdi, şarkı söylemeyin, okurken de sessiz okuyun diye, napsak?
Kötü valla kötü. Taşıncam ilk fırsatta. AmaKur'an değilde şarkı söylüyorsa. Istek listesi yaz madem hergün duycan bari çekebileceğin tarz olsun :))
Sizin ev çok kötüymüş yalnız, yani her tık duyuluyorsa kimsenin yapabileceği birşey yok. Onlarda sizi dinliyordur.
Banyoda abdest aldıklarını dahi duyuyoruz, gerçekten ses yalıtımı rezalet. Sanki her şey bizim yan odada gerçekleşiyor. Dün bilgisayarın "donk" diye bir hata sesi var ya onu duydum yuh dedim...Öyle valla azizim. Kanayan bir yara adeta.
Yeni düzen insanları midesizleştiriyor efendim.kendimi o durumda düşündüm hakkaten rahatsız edici bi durum ya hu
yalnız o değilde artık evleri nasıl bi malzemeyle yapıyolarsa insanlar dipdibe içiçe yaşamak zorunda kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?