Canım öncelikle bi sakin ol. Sınavı takma bi kere üniversiteyi kazanınca sana hayatın anlamını fısıldamıyorlar. Ya da madalya takmıyorlar. Neden doktoru dinleyip ilaç kullanmadın panik atak kendi kendine atlatabileceğin bişey değil ki...
Benlerin konusunda eğer renk ya da şekil değişikliği olmuyorsa çok kafana takma tabi ki doktora git görün ama benim hiç güneş görmeyen yerlerimde kendi kendine oluşan benlerim var. avcumun içinde ayağımda da sonradan oluşanlar oldu. Bu korkulacak bişey değil. Korkma. Kendini kapatma odana, sana iyi gelen şeyler yap, kendini iyi hissettiğin insanlarla konuş, onlarla dertleş, çikolata ye mesela. Sabahları yürüyüş yap çok iyi gelecek.Kendini bu durumdan ilaç içmeyerek ancak böyle kurtarabilirsin. Daha çok gençsin sanırım 18-19 yaşındasın en fazla.
Ne güzel hayatını planlayabilecek kadar bilinçlisin. Arkadaşlarını kuzenlerini falan da takma, maalesef hayatta böyleleri çok fazla karşına çıkacak onlar her yerdeler...
Kendine kaç kere aptal demişssin bi bak.
Sakin ol derin nefes al bır fincan kahve iç ve yeniden başla. Herkesi unut ve sınava gelecegıne odaklan
Aaaa kiyamam amaaa kuzum.
Bende senin yasında boyledim inan ki bazı cümlelerinde kendimi buldum lise dönemim boyunca ilaç kullandım hep uyurdum o yuzden zaten ilk senemde kazanamdim kimse yoktu yanımda hicbir arkadsm yanımda olmadı tek basıma atlattım kazanamayınca yurda çıktım lise yurduna evde calisamiyordum o bir yılda hem sınava hazırlanmıştım çok güzel arkdslrm olmuştu ve kişiliğim oturmuştu ilaclarada hicc ihtiyacım kalmamıştı simdi o hallerimi hatırlıyorum ne kadar zor geçti ama geçti. İnan ki geçecek bunlar. Geçeceğini sende çok iyi biliyorsun onemli olan güçlü durabilmek... Hala da kotu birşey olsa derim ki bu aci beni öldürecek değil ya en fazla nolabilir ki ... Yazmayı sever misin bilmem ama ben edebiyatciyim ve hayatımın en güzel denemelerini o donemde yazmıştım bir suru kitap bitirmistim. Bence aci çekmek insanin zihnini açıyor su an mutluyum ve yazı yazamiyorum inan ki... Bulundugun bu durumu bile fırsata cevirmelisin bence kitap oku kendine zaman ayır enn önemlisi herşeyi herkesi bi kenara atıp sınavına çalış... Otur düşün bu aksam ne yapman gerektiğine karar ver ve yeniden başla .. Kazanamazsan nolur onu düşün ... Ve tekrar azimle başla .. Güzel bir gelecek için.. Kalbine İnşirah diliyorum..
Aman canimin ici, sen psikiyatra iyice gorun, verdigi ilaclari da ihmal etme, kafana gore baslayip birakma olur mu? Uzaktan uzaga teshis olmaz, git guzelce muayene ol, gerekirse psikologa da git.
Ben de diger arkadaslardan farkli bir sey yazmicam, sinavina odaklan. Panik atak hastasisin anladigim kadariyla, burda bir dayanisma topigi vardi sanirsam, yalniz degilsin, cok yaygin bir hastalik bu. Tedavisi olan bir hastalik bu, dermansiz dert degil ki.
Guzelce dus al, otur sakinlesmek icin kitap oku ya da derslerine calis, yarin da dersanene git olur mu ? Hastaligin gecip gidecek nasilsa ama guzel bir okul da kazanmalisin. sadece sinav dusun derim.
Tatlım öncwlikle geçmiş olsun allah şifa versin.
Pabik atak hastalığı evet hayatı biraz körelten bir hastalık ama sen buna izin verirsen eger. İzin vermezsen hayatını ele geçiremez. Öncelikle atak sırasında yada genel hayatında aklına gelen kötü düşünceler beyninin sana olan oyunu, normalde öyle vir şey olmayacağını sende iyi biliyorsun. Benim çevremdede panik atak hastası 2 kişi var. Biri annem biri sözlüm. Bunun uzerine sürekli konuşuruz sürekli telkin ederim onları. İlaclarını kullanman gerek canım, lütfen onları ihmal etme. Kendini hep telkin et ve kafanı meşgul edici uğraşlar bul.
İlaçlarıni kullanarak ve beynini yöneterek bunu yenebilirsin. Bu hastalığı yenen kaç kişi var. İnternetten panik atak uzerine nefes egzersizleri var onları araştır.
Daha çok gençsin kendini bırakma bu yaşta. Sıkıldıkça ve konuşmaya ihtiyacın oldukça bize yaz canım.
Tekrar geçmiş olsun..
kizlar biri bir sey desin ben cok cok cok kotuyum lutfen biri yanimda olsun sanki bir sey olucak bu aksam lutfen olmaz dimi
hiç bir şey olmayacak. Sadece bünyen sana oyun oynuyor. Korkma. Hiçbir şey olmayacak. Şimdi kalkıyorsun. Yüzünü yıka. Televizyona bak. Bak insanlar mutlu sen de olacaksın. Ve gördüğün insanların bir çoğu senin hastalığını yaşıyor. Hiç bir şey olmayacak. Bu, bu hastalığın seni vurdupu nokta. Kendini güçlü hisset, sen bu hastalığı yenersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?