yanımda olunmasına ihtiyacım var...

Tuuching

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
116
27
98
29
Aslında şuan yazacak halim bile yok çünkü kendimi gerçekten yorgun ve bitik bir halde hissediyorum.
Artık gerçekten gücümün kalmadığını hissediyorum yolun sonuna gelmiş gibi hissediyorum umutlarımı geleceğimi hayallerimi mutluluğu göremiyorum artık ve kendime acıyorum kendime üzülüyorum gerçekten kendi kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Sadece normal olmak istiyorum normal insanlar gibi düşünmek istiyorum normal insanlar gibi olan şeyleri takmamak istiyorum kalp krizi veya beyin kanaması geçirip ölmiyceğimi yada bindiğim metrobüsün girdiğim avmnin üzerime yıkılmayacağını bir yerim ağrıdığından normal insanlar gibi ağrı kesici içebilmeyi hergün yeni bir hastalıktan ölmemeyi kendimi dinlememeyi istiyorum. 3 ay sonra ygs ve ben kendimi dinlemekten hiçbir şey yapamıyorum insan her gün öleceğini her an başına bir şey gelebileceğini düşünürken nasıl hayatına devam edebilir? Kendimi aptal gibi hissediyorum koca bir aptal bir kaç ay içinden kendimi bu hala getirdiğim için kendimden utanıyorum mezun oldum bir sene beklettim hep planlar kurdum şu bölümü okıycam buraya gidicem şunu yapıcam bunu yapıcam ama şimdi sanki ben durdum ve zaman akmaya devam ediyo ben herkese yardım etmeye çalışırken yol gösterirken neden onlar beni anlamıyo? 2 kuzenim ve bir arkadaşımdan bahsediyorum bunlar benim en yakın olduğum insanlar kendimi gerçekten aptal gibi hissediyorum ben onlara yardım etmek için elimden geleni yaparken onlar neden kötü durumda olduğumu göremiyo? Görünmez gibiyim gittikçe içimin karanlığında boğuluyorum hayallerim tükendi umutlarım tükendi dershaneye gitmiyorum odamdan çıkmak istemiyorum çalışamıyorum resmen dondum ve kendimi dinlemekten gözlemlemekten yoruldum.. bir kaç ay önce bu hastalık ( panik atak hastalık hastası olmak ) yeni yeni kendini gösterdiğinde kardeşim için gittiğimiz benim eski psikiyatrıstım bana ilaç kullanmamı söylemişti ama küçükken kullanmıştım ve iyi şeyler yapmadı bünyemde o zamanlar hep kötü anılarım benn ilaçsız atlatırım demiştim ilaç içtiğimde 2 kere panık atak geçirdim ve ondan sonra agrı kesici bile içemez duruma geldim neyse 2. gidişimizde daha kötü duruma gelmiştim şuankı durumumun yanında mükemmelmişim diyorum ama neyse doktor dedi sınava hazırlanıyosun ilerler bu dedi ve bana göre ilaç yazdı sanırım o zaman sınava 6 ay kalmıstı ama ben korktum panık ataktan ve içmedim şuan berbatım ve ilk defa ilaca ihtiyacım oldugunu düşünüyorum ama korkuyorum napıcagımı bilmiyorum sınava 3 ay kalmıs ben napıcam agladım demin artık aglamaya basladım iyi değilim hiç iyi değilim yanımda olun beni anlayan kimse yok beni anlayın yalvarırım akıl verin... Bu arada bir kaç gün önce özelde cildiyeye gittim benlerim cogalmaya basladı diye baktı bir tanesine kasınmıstı diye gittim bir şey yok dedi ama bazıları büyümeye basladı sanki ve yüzümde kırmızı kabarcıklar çıktı korkuyorum bir şey var mı diye ben neden büyür Allahım yardım etsin bana ve benim gibilere

Canım öncelikle bi sakin ol. Sınavı takma bi kere üniversiteyi kazanınca sana hayatın anlamını fısıldamıyorlar. Ya da madalya takmıyorlar. Neden doktoru dinleyip ilaç kullanmadın panik atak kendi kendine atlatabileceğin bişey değil ki...

Benlerin konusunda eğer renk ya da şekil değişikliği olmuyorsa çok kafana takma tabi ki doktora git görün ama benim hiç güneş görmeyen yerlerimde kendi kendine oluşan benlerim var. avcumun içinde ayağımda da sonradan oluşanlar oldu. Bu korkulacak bişey değil. Korkma. Kendini kapatma odana, sana iyi gelen şeyler yap, kendini iyi hissettiğin insanlarla konuş, onlarla dertleş, çikolata ye mesela. Sabahları yürüyüş yap çok iyi gelecek.Kendini bu durumdan ilaç içmeyerek ancak böyle kurtarabilirsin. Daha çok gençsin sanırım 18-19 yaşındasın en fazla.

Ne güzel hayatını planlayabilecek kadar bilinçlisin. Arkadaşlarını kuzenlerini falan da takma, maalesef hayatta böyleleri çok fazla karşına çıkacak onlar her yerdeler...

Aaaa kiyamam amaaa kuzum.
Bende senin yasında boyledim inan ki bazı cümlelerinde kendimi buldum lise dönemim boyunca ilaç kullandım hep uyurdum o yuzden zaten ilk senemde kazanamdim kimse yoktu yanımda hicbir arkadsm yanımda olmadı tek basıma atlattım kazanamayınca yurda çıktım lise yurduna evde calisamiyordum o bir yılda hem sınava hazırlanmıştım çok güzel arkdslrm olmuştu ve kişiliğim oturmuştu ilaclarada hicc ihtiyacım kalmamıştı simdi o hallerimi hatırlıyorum ne kadar zor geçti ama geçti. İnan ki geçecek bunlar. Geçeceğini sende çok iyi biliyorsun onemli olan güçlü durabilmek... Hala da kotu birşey olsa derim ki bu aci beni öldürecek değil ya en fazla nolabilir ki ... Yazmayı sever misin bilmem ama ben edebiyatciyim ve hayatımın en güzel denemelerini o donemde yazmıştım bir suru kitap bitirmistim. Bence aci çekmek insanin zihnini açıyor su an mutluyum ve yazı yazamiyorum inan ki... Bulundugun bu durumu bile fırsata cevirmelisin bence kitap oku kendine zaman ayır enn önemlisi herşeyi herkesi bi kenara atıp sınavına çalış... Otur düşün bu aksam ne yapman gerektiğine karar ver ve yeniden başla .. Kazanamazsan nolur onu düşün ... Ve tekrar azimle başla .. Güzel bir gelecek için.. Kalbine İnşirah diliyorum..

Aman canimin ici, sen psikiyatra iyice gorun, verdigi ilaclari da ihmal etme, kafana gore baslayip birakma olur mu? Uzaktan uzaga teshis olmaz, git guzelce muayene ol, gerekirse psikologa da git.

Ben de diger arkadaslardan farkli bir sey yazmicam, sinavina odaklan. Panik atak hastasisin anladigim kadariyla, burda bir dayanisma topigi vardi sanirsam, yalniz degilsin, cok yaygin bir hastalik bu. Tedavisi olan bir hastalik bu, dermansiz dert degil ki.

Guzelce dus al, otur sakinlesmek icin kitap oku ya da derslerine calis, yarin da dersanene git olur mu ? Hastaligin gecip gidecek nasilsa ama guzel bir okul da kazanmalisin. sadece sinav dusun derim.

Tatlım öncwlikle geçmiş olsun allah şifa versin.
Pabik atak hastalığı evet hayatı biraz körelten bir hastalık ama sen buna izin verirsen eger. İzin vermezsen hayatını ele geçiremez. Öncelikle atak sırasında yada genel hayatında aklına gelen kötü düşünceler beyninin sana olan oyunu, normalde öyle vir şey olmayacağını sende iyi biliyorsun. Benim çevremdede panik atak hastası 2 kişi var. Biri annem biri sözlüm. Bunun uzerine sürekli konuşuruz sürekli telkin ederim onları. İlaclarını kullanman gerek canım, lütfen onları ihmal etme. Kendini hep telkin et ve kafanı meşgul edici uğraşlar bul.
İlaçlarıni kullanarak ve beynini yöneterek bunu yenebilirsin. Bu hastalığı yenen kaç kişi var. İnternetten panik atak uzerine nefes egzersizleri var onları araştır.
Daha çok gençsin kendini bırakma bu yaşta. Sıkıldıkça ve konuşmaya ihtiyacın oldukça bize yaz canım.
Tekrar geçmiş olsun..

Belkide hayatimi bu kadar çekilmez yapan ve bu duruma gelmemi saglayan seylerden biri planlarimdi ben hep plan kurdum tum hayatimi en ince ayrintisina kadar planladim ve planlarim ustuste dizilmis jenga taslari gibiydi eger birini cekersem basaramazsam hepsi yerle bir olur cunku hepsi birbirleriyle baglantili seyler bu yuzden cok stres yaptim sanirim ve hep en iyisini istedim iyi bir okul iyi bir bolum iyi bir puan ama sonunda maalesef kendime yazik ettim... Evet kimseye madalya vermiyolar cidden bunu bu kadar buyutmem mantikli degilmis kendimi bu kadar harap ettikten sonra anladim ilaclarimi icmedim cunku kucuklugumde kullandigim ilaclar hayatimi ziyan etti evet belki suan kullanmam yararima olucak ama ilacsiz atlatmak istedim ve birde ilacin bana zarar vericegini dusunuyorum takinti iste.. Benlerinizde buyume de oluyor mu yani bu normal bir sey mi? Spor yapmayi ve kafami dagitacak seyler yapmayi deniycem cok tesekkur ederim <3

Kendine kaç kere aptal demişssin bi bak.
Sakin ol derin nefes al bır fincan kahve iç ve yeniden başla. Herkesi unut ve sınava gelecegıne odaklan

Bazen insan kendini aptal gibi hissediyor işte elinde olmadan.. Insallah başarabilirim tesekkur ederim

Gerçekten mii? Benim gibi olup da bunu atlatmis birinden yorum almak gercekten iyi hissettirdi peki siz ilac sayesinde mi yendiniz? Yoksa ilacsizda yenebilir miyim? :) Ozellikle yazma kismi cok ilgimi cekti yazmayi cok severim ben aklimda her zaman senaryolar doner hep hep ama bir turlu yazmaya baslayamadim aklimda binbir konu olmasina rağmen umarim baslayabilirim bu vesileyle tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin bide sizdede benim gibi mi oluyodu oluceginizi mi dusunuyodunuz? cok kotu bir sey insallah basiniza gelmez bir daha kimsenin gelmez

Tesekkur ederim mesajiniz icin o topige de bakicam :) Ama hala ilac konusunda kararsizim dogal yollardan kurtulmak istiyorum Neyse bir kac gun tavsiyeleri deniycem eger boyle kotu olmaya devam edersem ilac kullanicam artik

Cok tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin bir sey sorucam ilacsiz atlatamam mi? Ilac kullanmak gercekten istemiyorum kullandigim da 2 kere panik atak gecirdim korktum bu yuzden agri kesici icemez durumuna geldim ve bazilari zararli falan diyo beyne ilac falan birde yan etkileri var tonla korkuyorum acikcasi ama boyle devam ederse kullanirim yapicak bir seyim yok

Ben çok agir dönemler atlattım ilaçlar çok ağırdı sürekli uyurdum lisede bi de bunun icin dalga geçerlerdi benimle iyice bunalıma girerdim ilaclarin faydası olduğunu düşünüyorum dört sene kullandım sonra bıraktım ve ilaçsız bi şekilde kendimi iyi ettim ilaçsız yapmak için çok çok güçlü olman lazim. Tabi panik atak ayrı bisey onların ilaçları agir değil benim teşhisim ayrıydı . ama uç sene önce panik atak yaşadım bi sure ilaç kullandım sonra agecti çok şükür . yazmaya da meyilliymissin ne güzel hemen başla bence yazmaya inan sana çok iyi gelecek . ama derslerini ihmal etme şunu düşün güzel bi yer kazanacksin ve yepyeni bir hayata baslayacaksin yeni yer yeni insanlar yeni ask :) bunların hayalini kur ve kendini iyi et. Sonra hedefini belirle son uç ayini çok iyi degerlendir zaten ne kaldı ki sınav bitecek tercihler falan derken hoop yeni okulundasin iyi ol güçlü ol .

Ahh panik bozukluk, insani sinsi sinsi tüketiyor. Allah yardimcimiz olsun. Sadece psikiyatristine güven ve ilaclarini al mutlaka

Panik atak konusunda araştırma yapma bence insan dahada fena oluyor bulguları kendinde aramaya başlıyor.

Ahh benim tatlı ablacım sinir stres yapma sakin ol ilk önce yıpranırsın eğer yazmayı seviyorsan yaz rahatlarsın merak etme oldumu tatlım kendine iyi bak güzelim

Ben de cok kötüyüm panik atak var bendeher gun öleceğimi düşünerek adeta sürünüyordum kurslara basladim spora gidiyorum kece kursuna basladim yağlı boya yapiyorum panik atagi hafifletti ilacsiz atlatmaya çalisiyorum bence kafanin mesgul olmasi şart hayat her şeye rağmen çok güzel kendini odaya kapatmanla daha kötü hissedersin iyi olman dileğiyle

Mesajlarınız için çok teşekkür ederim hepinize şuan teker teker cevap yazamiycam çünkü zamanım yok şuan
Kendi kendime atlatmaya çalışıyorum ama sınava çok az kaldı ve ben çalışamıyorum. Vücudumda kendine bir savunma mekanizması geliştirdi hep uyuyorum! Çünkü insan uyurken hiçbir şey hissetmiyo düşünmüyo bende hep uyuyorum uyku benim güvenli limanım oldu ama bu kadar uyku bana çok zarar veriyo
Teyzemlere gidicektim avcılardan okmeydanına kadar o metrobüs yolculugu bana zehir zıkkım oldu metrobüsten inene kadar kendimi yedim bitirdim Almanyadan akrabalar geldi gece eğlenmeye çıkıcaklardı dısarı clube çıkamadım! Kendimi kötü hissettim bilmiyorum şu sıralar kriz geçiricek duruma gelmiyorum ağlamadım da en son yazdığımdan beri ama hep başımda bir şey mi var düşüncesi deli ediyo beni Benim boynum çok hassas duruş bozukluğu yanlış şekilde uyumak hemen etkiler boynum omzum başım ağrır ve bu aralar full telefonda takılıyorum o yüzden ağrılarım büyük ihtimalle ama gelde bunu bana anlat Böyle kafama bazen bir anda ağrı giriyo elektrik çarpıyo gibi oluyo yada bazen sanki kafamın içinde solucan varmış gibi bir şeyler dolanıyo damar falan atıyo hep parmak uçlarım yada elimin bir bölümü ( sağ elim! ) falan uyuşuyo sanki düşünüyorum ya bunlar sadece bende varsa Gidip mr çektirsem belki içim rahatlar ama o da zararlı diyolar napsam ki ben Nerdeyse 2 ay kaldı değil ders çalışmak yaşamaya bile halim yokmuş gibi hissediyorum çoğu zaman dediğim gibi yatak ve uyku benim güvenli limanım oldu Oysa yapmak istediğim o kadar çok şey var ama Ya kafamda bir şey varsa? düşüncesi beni engelliyo bu arada benlerimi de kontrol edip duruyorum büyüyolar sanki belimdede bir tane baya büyük bir leke çıkmış nokta nokta sanki çiller birleşmiş gibi aayyy içimi döktüm! Kızlar sizce mr falan çektiriyim mi belki o zaman takmam kafama

Dershaneden geldim ( yine herzmaanki gibi erken ciktim ) eve geldim yatis o yatis uyuyorum 4 saatten fazla olmustur insan zorla uyur mu uyumaktan heryerim agriyo sanki dun noroloji uzmani kan degerlerin benden iyi bence bir sorunun yok sirf rahat et dite tomografi gecil dedi ama alet bozukmus bugunde taktim BEYIN KANAMASINA oysa dun hersey cok guzeldi ataklarim geldiginde yolladim onlari ama bu beyin kanamasi birden olabiliyoya taktim kafaya kafam kalp gibi atiyo ve çit çit sesler geliyo diye yoruldum artik sanirim ilac kullanmaya basliycam...

kizlar biri bir sey desin ben cok cok cok kotuyum lutfen biri yanimda olsun sanki bir sey olucak bu aksam lutfen olmaz dimi

Ben de benzer seyler yaşadım anksiyete bozukluğu dediler. Her seferinde ben yaparım dedim, ben güçlüyüm dedim. Yaptım da şimdi iyi bir okul mezunu oldum. Bu hastalık yüzünden hayatıma kimseyi alamadım,kaçtım. Mezun olduktan sonra gittim aşık bile oldum. Yine beceremedim kaybettim sanırım ama olsun ben denedim. Üniversitede ik sınavıma ayağa kalkıp gitmeseydim belki okulu uzatacaktım, cok daha kötü şeyler yaşayacaktım. Ama kalktım yaptım. Bunları yazıyorum ki sana örnek olsun. Bak ben de yaşadım,ben yaptım sen de yaparsın. Sakın hastalığınla ilgili arastırma yapma. Çık üstüne git. Kalabalıktan mı korkuyorsun kalabalığa git. Ama sakın ben yapamayacağım diye düşünme. Yaparsın. Hayat uzun, her şey geçer gider. Bu hastalığı da yenersin. Ama mutlaka ilaç kullan. Doktora git ve ilaçlarını düzenli kullan. Bırakma bu ilaçlar uzun süre kullanarak tedavi ediyor. Korkma,kimseden gizleme. Bu bir hastalık ve herkes yaşayabilir. Kendinle hastalığınla barış. Ben barıştım. Hayatım boyunca bununla yaşayacağım belki ama ben onunla yaşamayı öğrendim. Hiç insan görmek istemezken,hergün insanlarla haşır neşir olmam gereken bir mesleğim var. Yenilmiyor muyum? Yeniliyorum bu hastalık yüzünden. Hayatı kıyısından izlediğim çok oldu. Ama olsun daha 24 yaşımdayım. Yendiğim günleri de göreceğim diyorum. Şu sözü unutma. 'Denedin yenildin,yine dene yine yenil,daha iyi yenil'. Şimdi topla kendini yarının daha güzel olacağını düşün. 2015 senin için daha güzel olacak. Dene başaramayabilirsin, ama sonunda başaracaksın. Umutma yalnız değilsin. Ben de yaşadım,geçti geçer. Geçmesi için bir şeyler yap :)

kizlar biri bir sey desin ben cok cok cok kotuyum lutfen biri yanimda olsun sanki bir sey olucak bu aksam lutfen olmaz dimi

hiç bir şey olmayacak. Sadece bünyen sana oyun oynuyor. Korkma. Hiçbir şey olmayacak. Şimdi kalkıyorsun. Yüzünü yıka. Televizyona bak. Bak insanlar mutlu sen de olacaksın. Ve gördüğün insanların bir çoğu senin hastalığını yaşıyor. Hiç bir şey olmayacak. Bu, bu hastalığın seni vurdupu nokta. Kendini güçlü hisset, sen bu hastalığı yenersin.

Baldankabak Çok çok tesekkur ederim mesajiniz icin aglayarak okudum gercekten cok kotu hissediyodum ama suan biraz daha iyiyim babamda geldi dua okudu sarildi bana bir sey olucaksa bunu degistiremem zaten siz ilac kullandiniz mi peki? Bazilari ilaclarin yan etkisi var bilmem ne diyo cok cekiniyorum kendi kendime yenmeye calistim ama cok ilerledi eger psikiyatristim kullan dediginde kullansaydim belkide suan cok iyi olurdum cunku o zamamlar panik atak oldugumu bile bilmiyodum cok az kucuk takintilar mevcutttu Ilac kullanmanin yarari olur dimi? Ayrica ölüm zamanimiz belli bu sekilde kendimize iskence ediyoruz

canim bir sey sormustum gormedin heralde ben etiketleyince cevaplar misin lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…