• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanında çalıştığım kadın ve artık gerçekten dayanamıyorum? Nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zorunlualann

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
1.479
713
53
29
Göreve başladım 7.5 ay oldu . Odada üç kişi çalışıyoruz biri getir götür işlerini yaptığı için pek odada durmuyor . Ben ve yanımda ki A. Hanım sürekli aynı odadayız. Kaç aydır bana çok zor bir şeyler gösterdi. Kendisi çok sinirli birisi ve lafını hiç esirgemez. Örneğin bir şeyi bana gösterirken ekranda görmediğim zaman bunu nasıl görmüyorsunuz diyor bana sinirli bir tavırla bazen gülerek ... sürekli tamam A.Hanım diyorum. Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi ya da tam hazırlanırken çıkışta siz çıkın beni beklemeyin deyip duruyor oysaki ben onu beklemiyorum bile. Ben ise şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım. Beni aradı ve bana bir güzel kızdı az önce. Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum. Sonra beni arayıp daha dikkatli olun neden bana iletmediniz gibi tersledi beni bende unuttum dedim ama sizin yüzünüzden ben hala çalışıyorum dedi . Şimdi gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum ne yapacağımı nasıl bu baskıdan kurtulacağımı bilmiyorum yeni olduğum için hiyerarşide fazla olduğu için herkes bana kızıyor. Ben nasıl davranmalıyım aynı odada çalıştığım kişiye . Kesin bu sorun olacak benim başım yanmaz dimi . O kadar canım sıkıldı ki bu duruma

Aynı onun gibi davran.
Daha geçen gün anladım ki cidden kadın kadının düşmanı her yönden, biz başkayız tabi ki hehhe neyse ki şöyle ikili oynayacaksın yapabileceğin şey yok tabi ki doğrulardan şaşmayan ikili oynayacaksın. O sinirliyse seninde sinirli yanın olamaz mı yani söyle lafını asla esirgeme yoksa çok ezilirsin belli ki seni odaklanmış bu şekil de bükmeden çalışıyor sen niye dik duramayacaksın ki

Aynı onun gibi davran.
Daha geçen gün anladım ki cidden kadın kadının düşmanı her yönden, biz başkayız tabi ki hehhe neyse ki şöyle ikili oynayacaksın yapabileceğin şey yok tabi ki doğrulardan şaşmayan ikili oynayacaksın. O sinirliyse seninde sinirli yanın olamaz mı yani söyle lafını asla esirgeme yoksa çok ezilirsin belli ki seni odaklanmış bu şekil de bükmeden çalışıyor sen niye dik duramayacaksın ki
Cevabınız için teşekkür ederim iyi bayramlar dilerim . O kadar yoruldum ki bir arkadaşım var işyerinde sürekli oda bana kendini ezdirme deyip duruyor . Oysaki bu benim yapım tartışmamak için tamam diyorum ama bugün yaptığı hareket ve geçenlerde bu kadar basit bir şeyi nasıl yapamıyorsunuz deyip gülmesi beni çok incitmişti artık çözüm bulamadım buraya yazmak istedim

Siz de sorumluluklarinizi tam olarak yerine getirin, kimseyi kendinize kizdirmayin. Yapacaginiz isi unutmak, bunu ustunuze haber vermeyi de unutmak :KK57: Ben olsam ben de cok kizardim kusura bakmayin
Bende kendime kızdım tabiki unuttum diye

Ayni seyi ilk isimde ben de deneyimledim. Birkac ay burnumdan getirdi her seyi. Bir sey gosterecek, hemen suratini eksitiyor. Hic muhabbeti yok. Yemege ciktigimda nezaketen onu da davet ediyorum, buna gerek yok falan diyor. Insanliktan nasibini almamis kompleksli tipler oluyorlar genelde.

Ortami boyle bir insana birakir miyim? Amaci zaten beni isimden etmek. Yildirma taktigi guduyor aklinca.

Sabir bir yere kadar... Bir gun dayanamayip cinnet gecirdim resmen ve soylemek istedigim her seyi bagirarak kustum. Genel mudur de duydu. O gun kendine geldi.

Boyleleri karsisinda pasif durursaniz, hizini alamazlar ve sacmaliklarinin dozunu artirirlar.

Mesela prizi iyi çekmiyorsunuz deyince gidin gösterin ki bakın iyi çektim. Beklemeyin diyorsa zaten beklemiyorum ki sizi deyip cevabını verin. Ama sizin yüzünüzden gerçekten mesaiye kalmışsa arayıp bildirmekte haklı. Unutmanız o işi yapmadığınız gerçeğini değiştirmiyor.

Bende kendime kızdım tabiki unuttum diye
Kendinize bir çalışma sistemi oluşturun, bir not defteri ya da kağıdınız olsun, kadın haklı şu durumda. Daha önce dikkatsiz davranışlar sergilediyseniz sürekli uyarmak zorunda hissediyor olabilir, siz bu durumda ekstra uyanık ve dikkatli olmalısınız ki oluşturduğunuz imajınızı değiştirebilesiniz ama bu son durumdan sonra biraz zor.

Mesleginiz nedir bilmiyorum ama unuttugunuz seyin sonucu hayati bir durum doguruyorsa ya da siz genel itibariyle unutkan ya da sorumsuzsaniz hizlica toparlanin derim. Mesela hemsire olsaniz (olmadiginizi tahmin ediyorum ama) hastanin ilacini unutsaniz, bunu da sefe soylemeseniz ve ben de sefiniz olsam, ben sizi isten attiririm. O yuzden hizlica aklinizi toparlayin

Ayni seyi ilk isimde ben de deneyimledim. Birkac ay burnumdan getirdi her seyi. Bir sey gosterecek, hemen suratini eksitiyor. Hic muhabbeti yok. Yemege ciktigimda nezaketen onu da davet ediyorum, buna gerek yok falan diyor. Insanliktan nasibini almamis kompleksli tipler oluyorlar genelde.

Ortami boyle bir insana birakir miyim? Amaci zaten beni isimden etmek. Yildirma taktigi guduyor aklinca.

Sabir bir yere kadar... Bir gun dayanamayip cinnet gecirdim resmen ve soylemek istedigim her seyi bagirarak kustum. Genel mudur de duydu. O gun kendine geldi.

Boyleleri karsisinda pasif durursaniz, hizini alamazlar ve sacmaliklarinin dozunu artirirlar.
Gerçekten bazen bende cinnet geçireceğim diye korkuyorum kendimden pasif durmamaya dikkat edecegım artık bir yolunu bulacağız . Aynı durummuş hakikatten tek benim böyle sanıyordum 🤭

Mesleginiz nedir bilmiyorum ama unuttugunuz seyin sonucu hayati bir durum doguruyorsa ya da siz genel itibariyle unutkan ya da sorumsuzsaniz hizlica toparlanin derim. Mesela hemsire olsaniz (olmadiginizi tahmin ediyorum ama) hastanin ilacini unutsaniz, bunu da sefe soylemeseniz ve ben de sefiniz olsam, ben sizi isten attiririm. O yuzden hizlica aklinizi toparlayin
Bakın o konuda hak veriyorum. Bir dahaki sefer dikkat edecegım mecbur , benim yüzüme olması beni kötü hissettirdi bende nasıl unuttum onunda bilmiyorum ya

Mesela prizi iyi çekmiyorsunuz deyince gidin gösterin ki bakın iyi çektim. Beklemeyin diyorsa zaten beklemiyorum ki sizi deyip cevabını verin. Ama sizin yüzünüzden gerçekten mesaiye kalmışsa arayıp bildirmekte haklı. Unutmanız o işi yapmadığınız gerçeğini değiştirmiyor.
Tabiki ben de kızdım kendime. Keşke olmasaydı oldu bir kere artık nasıl oldu ama ;(

Kendinize bir çalışma sistemi oluşturun, bir not defteri ya da kağıdınız olsun, kadın haklı şu durumda. Daha önce dikkatsiz davranışlar sergilediyseniz sürekli uyarmak zorunda hissediyor olabilir, siz bu durumda ekstra uyanık ve dikkatli olmalısınız ki oluşturduğunuz imajınızı değiştirebilesiniz ama bu son durumdan sonra biraz zor.
İnsanlık hali diyecegım ama üzerimde çok yük vardı bende bilemedim bu kadar sıkıntı olacağını

Iş ile ilgili öğrettiği şeylerde sorun yok ama çocuk gibi camı kapattın mi prizi çektin mi telkinlerinde bunları söylemenize gerek yok diye uyarabilirsiniz. Onun dışında unuttuğunuz bir şey için hala çalışmak durumunda kalmış bu konuda haklı, daha dikkatli olun ki kimsenin sizi uyarmasına mahal vermeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X