• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanında çalıştığım kadın ve artık gerçekten dayanamıyorum? Nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iş ile ilgili öğrettiği şeylerde sorun yok ama çocuk gibi camı kapattın mi prizi çektin mi telkinlerinde bunları söylemenize gerek yok diye uyarabilirsiniz. Onun dışında unuttuğunuz bir şey için hala çalışmak durumunda kalmış bu konuda haklı, daha dikkatli olun ki kimsenin sizi uyarmasına mahal vermeyin.
Kesinlikle daha dikkatli olmalıyım

Göreve başladım 7.5 ay oldu . Odada üç kişi çalışıyoruz biri getir götür işlerini yaptığı için pek odada durmuyor . Ben ve yanımda ki A. Hanım sürekli aynı odadayız. Kaç aydır bana çok zor bir şeyler gösterdi. Kendisi çok sinirli birisi ve lafını hiç esirgemez. Örneğin bir şeyi bana gösterirken ekranda görmediğim zaman bunu nasıl görmüyorsunuz diyor bana sinirli bir tavırla bazen gülerek ... sürekli tamam A.Hanım diyorum. Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi ya da tam hazırlanırken çıkışta siz çıkın beni beklemeyin deyip duruyor oysaki ben onu beklemiyorum bile. Ben ise şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım. Beni aradı ve bana bir güzel kızdı az önce. Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum. Sonra beni arayıp daha dikkatli olun neden bana iletmediniz gibi tersledi beni bende unuttum dedim ama sizin yüzünüzden ben hala çalışıyorum dedi . Şimdi gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum ne yapacağımı nasıl bu baskıdan kurtulacağımı bilmiyorum yeni olduğum için hiyerarşide fazla olduğu için herkes bana kızıyor. Ben nasıl davranmalıyım aynı odada çalıştığım kişiye . Kesin bu sorun olacak benim başım yanmaz dimi . O kadar canım sıkıldı ki bu duruma
İşinizi iyi yapın , gerekirse ajanda tutun . Yapılması gereken şeyleri düzene koyun . Zamanınızı iyi değerlendirin , verimli bir çalışma ortamı hazırlayın . Siz tam güven vermemişsiniz ki pencereyi , prizi hatırlatıyor .
Bazen benim eşim de gece yarısına kadar , sırf bir kişinin hatası yüzünden mesaiye kalır . Halbuki azıcık dikkatli olunursa ne o evine , çocuklarına geç kalır ne de hatayı yapan personel uyarı alır . Bu dünyada önce sağlık sonra zaman gidince geri gelmiyor.

Cevabınız için teşekkür ederim iyi bayramlar dilerim . O kadar yoruldum ki bir arkadaşım var işyerinde sürekli oda bana kendini ezdirme deyip duruyor . Oysaki bu benim yapım tartışmamak için tamam diyorum ama bugün yaptığı hareket ve geçenlerde bu kadar basit bir şeyi nasıl yapamıyorsunuz deyip gülmesi beni çok incitmişti artık çözüm bulamadım buraya yazmak istedim
Canım ben de böyle biriyle çalışmıştım. Ben de senin gibi kavgayı seven biri değilim. Böyle insanlara karşı birazcık rahat olacaksın. Önce gözünde o kişiyi büyütme, gerçekten senden tecrübeli ve olgun bir kişi olsaydı böyle agresif tavırlar sergilemeden de insanlar kendisine saygı duyabilirdi. Zaten bu hareketleri ile onu çok insanın sevdiğini de zannetmiyorum. Ben senin yerinde olsam bana bir şey öğretmeye çalıştığında biraz abartılı bir şekilde aaa çok teşekkür ederim, gerçekten bunu söylemeniz benim için faydalı oldu, bir dahaki sefer mutlaka bunu kullanacağım gibi hafif ciddi hafif alayvari konuşurdum. o da seni bozamadığı için azarlamaktan eskisi gibi tad almaz. Eğer direk agresif tavırlar sergilerse o zaman da birden ciddileşip saygılı bir şekilde çıkışabilirsin. Mesela sana bariz bir şekilde sert davrandı pardon ama ne oluyor burada tepki verebilirsiniz. Zaten böyle tipler siz dişinizi gösterince Hemen kuzu gibi olur.

Canım ben de böyle biriyle çalışmıştım. Ben de senin gibi kavgayı seven biri değilim. Böyle insanlara karşı birazcık rahat olacaksın. Önce gözünde o kişiyi büyütme, gerçekten senden tecrübeli ve olgun bir kişi olsaydı böyle agresif tavırlar sergilemeden de insanlar kendisine saygı duyabilirdi. Zaten bu hareketleri ile onu çok insanın sevdiğini de zannetmiyorum. Ben senin yerinde olsam bana bir şey öğretmeye çalıştığında biraz abartılı bir şekilde aaa çok teşekkür ederim, gerçekten bunu söylemeniz benim için faydalı oldu, bir dahaki sefer mutlaka bunu kullanacağım gibi hafif ciddi hafif alayvari konuşurdum. o da seni bozamadığı için azarlamaktan eskisi gibi tad almaz. Eğer direk agresif tavırlar sergilerse o zaman da birden ciddileşip saygılı bir şekilde çıkışabilirsin. Mesela sana bariz bir şekilde sert davrandı pardon ama ne oluyor burada tepki verebilirsiniz. Zaten böyle tipler siz dişinizi gösterince Hemen kuzu gibi olur.
Bu arada odadaki diğer kişiye de dikkat et, bazen böyle tiplerle kendileri baş edemeyince yanındaki arkadaşını doldurup sevmediği kişinin üstüne salıyorlar

Şöyle ki çok zor(mükemmeliyetçi, agresif, obsesif vs...) bir yönetici ile çalışan ve tüm iş yükü benim olan bir işte çalıştığım için tecrübelerini paylaşmak istiyorum.

1. İş yükü fazla olabilir ama iyi bir plan ile tüm işleri yapabilirsiniz. Not defteriniz cebinizde elinizde her dakika dursun ve kontrol sağlayın.

2. Moral bozacak her ne olursa olsun, gülümseyin.

3. Kendinize laf söyletecek şekilde durmayın, dik durun. Bunu lafzen demiyorum gerçekten omuzlarınız dik dursun.

4. Her şeyi en iyi şekilde yapıyorsanız umursamayın. Eksik yaptığınızı düşünüyorsanız da umursamıyor gibi davran adam işleri el çabukluğu ile halledin.

5. Özellikle kurumsal iş yerlerinde tatile girmeden önce çok fazla iş birikir, dönüşte elimize karışmasın diye: eğer sizinle benzer pozisyonda biri varsa en azından yardımlaşarak işleri halledebilirsiniz.

6. Her şeye rağmen bir şeyler yolunda gitmiyorsa tadı yerindeyken yöneticinizle paylaşın durumu.

Son düzenleme:
Göreve başladım 7.5 ay oldu . Odada üç kişi çalışıyoruz biri getir götür işlerini yaptığı için pek odada durmuyor . Ben ve yanımda ki A. Hanım sürekli aynı odadayız. Kaç aydır bana çok zor bir şeyler gösterdi. Kendisi çok sinirli birisi ve lafını hiç esirgemez. Örneğin bir şeyi bana gösterirken ekranda görmediğim zaman bunu nasıl görmüyorsunuz diyor bana sinirli bir tavırla bazen gülerek ... sürekli tamam A.Hanım diyorum. Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi ya da tam hazırlanırken çıkışta siz çıkın beni beklemeyin deyip duruyor oysaki ben onu beklemiyorum bile. Ben ise şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım. Beni aradı ve bana bir güzel kızdı az önce. Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum. Sonra beni arayıp daha dikkatli olun neden bana iletmediniz gibi tersledi beni bende unuttum dedim ama sizin yüzünüzden ben hala çalışıyorum dedi . Şimdi gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum ne yapacağımı nasıl bu baskıdan kurtulacağımı bilmiyorum yeni olduğum için hiyerarşide fazla olduğu için herkes bana kızıyor. Ben nasıl davranmalıyım aynı odada çalıştığım kişiye . Kesin bu sorun olacak benim başım yanmaz dimi . O kadar canım sıkıldı ki bu duruma
Sakın kalman lazım.Birak kendi kendini yesin.

Nasil bir pencere ki ortulmuyor onu anlamadim. Priz pencere meselesi konusu cok cocukca
5 yasindaki cocuk musunuz siz de hatirlatiyor? O konuda haksiz ancak ise gireli 7.5 ay olmus. Artik cogu seyi ogrenmis olmalisiniz. Yaptiginiz is unutmayi kaldirmayacak birseyse not defteri alip herseyi yazip yapilanlarin uzerini cizebilirsiniz. Onun disinda isle ilgili uyarilarda bulunabilir ama eger gururunuzu incitecek seyler soylerse orada agirliginizi koyun, kendinizi savunun. Cunku bugun sizi rencide eden bu sekilde kalmaz ileriye gider. Onun disinda soyleyecegim ezik durmayin. Ozel hicbirseyinizi paylasmayin. Isinizi yapin ve cikin. Is konusu disinda baska konularda muhabbet etmeyin.

İşinizi iyi yapın , gerekirse ajanda tutun . Yapılması gereken şeyleri düzene koyun . Zamanınızı iyi değerlendirin , verimli bir çalışma ortamı hazırlayın . Siz tam güven vermemişsiniz ki pencereyi , prizi hatırlatıyor .
Bazen benim eşim de gece yarısına kadar , sırf bir kişinin hatası yüzünden mesaiye kalır . Halbuki azıcık dikkatli olunursa ne o evine , çocuklarına geç kalır ne de hatayı yapan personel uyarı alır . Bu dünyada önce sağlık sonra zaman gidince geri gelmiyor.
Kesinlikle ne güzel demişsiniz . Pazartesi günü temiz bir ajanda ile başlayacağım

O kadar iyi bir tespit ki gerçekten mizacı bu sanırım kimse haz etmez kolay kolay kimse yanına gelip bir şey demez . Bende o şekilde deneyeceğim buradan tavsiyelerimi not alıyorum inşallah yoluna girer

Nasil bir pencere ki ortulmuyor onu anlamadim. Priz pencere meselesi konusu cok cocukca
5 yasindaki cocuk musunuz siz de hatirlatiyor? O konuda haksiz ancak ise gireli 7.5 ay olmus. Artik cogu seyi ogrenmis olmalisiniz. Yaptiginiz is unutmayi kaldirmayacak birseyse not defteri alip herseyi yazip yapilanlarin uzerini cizebilirsiniz. Onun disinda isle ilgili uyarilarda bulunabilir ama eger gururunuzu incitecek seyler soylerse orada agirliginizi koyun, kendinizi savunun. Cunku bugun sizi rencide eden bu sekilde kalmaz ileriye gider. Onun disinda soyleyecegim ezik durmayin. Ozel hicbirseyinizi paylasmayin. Isinizi yapin ve cikin. Is konusu disinda baska konularda muhabbet etmeyin.
İş konusu dışında muhabbet gerçekten en güzel en duymak istediğim şeymiş gibi . Bende bundam sonra çok daha dikkatli olacağım inşallah

Bazı insanlar gerginliğiyle insanın elini ayağına dolar. Yapmayacağınız hatalara sebebiyet verir. Sürekli şunu yapma bunu yapma diyen biri sayesinde en basit camı doğru kapatmayı unutabilirsiniz kaygı yaratır. Sanki ben öyle bir izlenim aldım.

Cam priz vb şeylerde tek seferde anlayabiliyorum tarzı veya daha münasip bir çıkış yapıp önünü kesebilirsiniz. İşle ilgili detayları da not edip ağzına laf vermezseniz rahatlarsınız.

Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi

Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum.
İş konusunu unutmanız konusunda kadın kesinlikle haklı.
Pencere ve priz konusunda da daha önce bir vukuatınız olmuş olabilir mi?
Siz yaptığınız işi bu pencere kapatmak bile olabilir ,genel olarak biraz özensiz ve dikkatsiz yapıyor olabilir misiniz?

Hiçbir şekilde kızamaz, azarlayamaz. İşçi hakları uygulansa değil azarlamak ters ters bile bakamazlar. Uygun bir dille söylemesi lazım diğer türlüsü mobbinge giriyor çünkü. Ülke babalarının çiftliği ve başı boş olduğu için herkes istediği gibi at koşturuyor.

sizin üstünüz olduğu için işi size öğretmekten ve sizin yaptığınız işten sorumlu olduğu anlamını çıkardım yazdıklarınızdan. kötülüğünüz için böyle yaptığını düşünmüyorum. tam tersine kendi nasıl öğrendiyse size de öyle öğretmeye çalıştığını düşünüyorum. kendinizi ezdirmeden ona sıcak kanlılıkla yaklaşabilirsiniz. mesela bir yere seyahate giderseniz dönüşte ona da ufacık bir şey getirin. işi öğrenmeniz için bu sürecin gerekli olduğunu düşünerek yaklaşın. benim tecrübeden yola çıkarak yazacaklarım bu şekilde. kolay gelsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X