• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanında çalıştığım kadın ve artık gerçekten dayanamıyorum? Nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
size benzeyen samimi bir arkadaşım var. mühendis 40 yaşında ve işsiz. en fazla 3 yıl çalıştı bugüne kadar bir işyerinde. genelde 1 yıl sürüyor ve artık kimse ona iş vermiyor piyasada tanındı çünkü iş disipliniyle. yüzüne söylüyoruz kabul etmiyor. bende birlikte çalıştım. kolay öğrenemiyordu. öğrense de inatçıydı kendi bildiği gibi yapmakta diretiyordu. pencere priz konularında ben gevşeğimdir mesela ama iş konusunda mükemmeliyetçiyimdir. bahsettiğim arkadaşım hem basit hem ciddi konularda sorumlu ve pratik biri değildi. üzerimize yük oluyordu. normal bir insana bir kere gösterirsen ona 3 kere gösteriyordun. 2 yıldır işsizlik zamanında mühendislik dışında iki işe girdi kasiyer tarzı oralardan da kovuldu. kendi de kovuldum dedi. kaç yaşındasınız kaçıncı iş tecrübeniz bilemiyorum ama dikkat edin. şu an depresyonda ve ailesiyle yaşıyor maddi olarak çöktü. hala kendinde kusur bulmuyor.

Göreve başladım 7.5 ay oldu . Odada üç kişi çalışıyoruz biri getir götür işlerini yaptığı için pek odada durmuyor . Ben ve yanımda ki A. Hanım sürekli aynı odadayız. Kaç aydır bana çok zor bir şeyler gösterdi. Kendisi çok sinirli birisi ve lafını hiç esirgemez. Örneğin bir şeyi bana gösterirken ekranda görmediğim zaman bunu nasıl görmüyorsunuz diyor bana sinirli bir tavırla bazen gülerek ... sürekli tamam A.Hanım diyorum. Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi ya da tam hazırlanırken çıkışta siz çıkın beni beklemeyin deyip duruyor oysaki ben onu beklemiyorum bile. Ben ise şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım. Beni aradı ve bana bir güzel kızdı az önce. Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum. Sonra beni arayıp daha dikkatli olun neden bana iletmediniz gibi tersledi beni bende unuttum dedim ama sizin yüzünüzden ben hala çalışıyorum dedi . Şimdi gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum ne yapacağımı nasıl bu baskıdan kurtulacağımı bilmiyorum yeni olduğum için hiyerarşide fazla olduğu için herkes bana kızıyor. Ben nasıl davranmalıyım aynı odada çalıştığım kişiye . Kesin bu sorun olacak benim başım yanmaz dimi . O kadar canım sıkıldı ki bu duruma
Çalışırken daha dikkatli olmalısın. Her şeyi düzgün yaptıktan sonra a hanımın tavrı aynı olursa sende tepkimi koyarsın.

Görevinizi unutmaniz ve bunun o kişiyi fazla mesai yapmasina sebeb olmasi kötü olmusta ben yinede önceki davranislarini yadirgiyorum. Insanlar statü sahibi olup belli mevkilere bu sarküteride müdür bile olabilir bir mevkiye gelince kücuk daglari kendi yaratmiscasina etrafa bir negativlik ekstra bir giciklik bir güç gosterisiyle insanliktan nasibini alamama arasi kendilerini kaybediyorlar iclerindeki ezikligi bastirmak icin mevkilerini mevki olarak bir altı olana resmen nefret kusuyorlar...
Kesinlikle katiliyorum, duzgun bir bicimde soyleyebilir asla azarlayamaz.

Göreve başladım 7.5 ay oldu . Odada üç kişi çalışıyoruz biri getir götür işlerini yaptığı için pek odada durmuyor . Ben ve yanımda ki A. Hanım sürekli aynı odadayız. Kaç aydır bana çok zor bir şeyler gösterdi. Kendisi çok sinirli birisi ve lafını hiç esirgemez. Örneğin bir şeyi bana gösterirken ekranda görmediğim zaman bunu nasıl görmüyorsunuz diyor bana sinirli bir tavırla bazen gülerek ... sürekli tamam A.Hanım diyorum. Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi ya da tam hazırlanırken çıkışta siz çıkın beni beklemeyin deyip duruyor oysaki ben onu beklemiyorum bile. Ben ise şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım. Beni aradı ve bana bir güzel kızdı az önce. Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum. Sonra beni arayıp daha dikkatli olun neden bana iletmediniz gibi tersledi beni bende unuttum dedim ama sizin yüzünüzden ben hala çalışıyorum dedi . Şimdi gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum ne yapacağımı nasıl bu baskıdan kurtulacağımı bilmiyorum yeni olduğum için hiyerarşide fazla olduğu için herkes bana kızıyor. Ben nasıl davranmalıyım aynı odada çalıştığım kişiye . Kesin bu sorun olacak benim başım yanmaz dimi . O kadar canım sıkıldı ki bu duruma
şuan iş yok, dişinizi sıkın iş arayın bulunca ona geçersiniz

böyle biriyle 2.5 sene çalıştım en sonunda sinir hastası oldum da çıktım işten. en kısa zamanda kaç kurtar kendini bence

Ayni seyi ilk isimde ben de deneyimledim. Birkac ay burnumdan getirdi her seyi. Bir sey gosterecek, hemen suratini eksitiyor. Hic muhabbeti yok. Yemege ciktigimda nezaketen onu da davet ediyorum, buna gerek yok falan diyor. Insanliktan nasibini almamis kompleksli tipler oluyorlar genelde.

Ortami boyle bir insana birakir miyim? Amaci zaten beni isimden etmek. Yildirma taktigi guduyor aklinca.

Sabir bir yere kadar... Bir gun dayanamayip cinnet gecirdim resmen ve soylemek istedigim her seyi bagirarak kustum. Genel mudur de duydu. O gun kendine geldi.

Boyleleri karsisinda pasif durursaniz, hizini alamazlar ve sacmaliklarinin dozunu artirirlar.
Benim şuan çalıştığım kadını anlatmışsınız resmen, gerçekten öyle bende kavgadan hoşlanmam ama sustukça tepenize çıkıyorlar profesyonel iş hayatinda bulunmamış tipler oluyor genelde bunlar.
Eğer ki bana aptal muamelesi yaptığını anlatsam anlamadım? Diyorum sesimi bastirarak daha usluplu konuşmaya başlıyor. Yada ne demek istediniz anlamadım? Diyorum.
Şöyle bir bakıyor sonra toparlıyor cümlelerini.
Ayrıca ona ve orda çalışmaya ihtiyacın yokmuş gibi davran. Ki zaten öyle. Şimdiye kadar orda çalışmadin ve karnın doydu bir şekilde.

Ben sana kesinlikle profesyonel davranmani tavsiye ediyorum. Ikinizinde ustunde mutlaka biri vardir. Uclu bir konusma isteyip, konusmada ornekler verip kendini nasil hissettigini anlatmalisin. Belki kadin farkinda bile degil.

benim çalıştığım bir ortamda bunun benzeri vardı. bana değil herkese böyleydi. bikaç sefer sesimi çıkarmak istedim ama millet sesini çıkarmıyo sana ne oluyo dedim kendime. laflarını soktu durdu güldüm şakaya vurdum çok sevdiğim bir iş arkadaşımmış gibi güleryüzlü davrandım öğle yemeklerine giderken onu da çağırdım. kadın şaşırtıcı derecede bana iyi biri oldu. muhtemelen böyle tipler özel hayatlarında sorun yaşıyorlar işyerine yansıtmaktan çekinmiyorlar. insanlar da onlara uzak davrandıkça hırçınlaşıyorlar. bir de bu şekilde deneyin bakalım

Benim şuan çalıştığım kadını anlatmışsınız resmen, gerçekten öyle bende kavgadan hoşlanmam ama sustukça tepenize çıkıyorlar profesyonel iş hayatinda bulunmamış tipler oluyor genelde bunlar.
Eğer ki bana aptal muamelesi yaptığını anlatsam anlamadım? Diyorum sesimi bastirarak daha usluplu konuşmaya başlıyor. Yada ne demek istediniz anlamadım? Diyorum.
Şöyle bir bakıyor sonra toparlıyor cümlelerini.
Ayrıca ona ve orda çalışmaya ihtiyacın yokmuş gibi davran. Ki zaten öyle. Şimdiye kadar orda çalışmadin ve karnın doydu bir şekilde.
O kadar haklısınız ki yarın yine suratını görecegım bundan sonra o şekil davranırım

Ben soyle yapardim verdiginiz orneklerden yola cikiyorum. Cikis saatine 5 dak kala aniden kalkip A hnm bakin camlari kapattim, prizi cektim size iyi aksamlar kolayliklar der cikardim.
Ha ama son olayda haksizsiniz unuttum falan hoc profesyonel degil kadin bu konjda hakli

Tecrübelendikçe bunlarla baş etmeyi öğreneceksiniz. Anlattığınız konuda boş şeyler için konuşmadığını anlıyorum kadının. Yani kendi haklı olduğu konularda içinden geldiği gibi dan dan konuşan bir tip sen kırılıcan mı gücenicen mi umrunda değil. Bu da iyi bir şey açık sözlü. Siz de öyle olursunuz kendisine karşı.
Sorumluluk sahibi işini bilen özgüvenli bir tip gibi geldi. Böyle bir üstünüz olması da güzel.
Siz işi öğrendikçe hatanız azaldıkça bu tavırlar azalacaktır. Dert etmeyin.

size benzeyen samimi bir arkadaşım var. mühendis 40 yaşında ve işsiz. en fazla 3 yıl çalıştı bugüne kadar bir işyerinde. genelde 1 yıl sürüyor ve artık kimse ona iş vermiyor piyasada tanındı çünkü iş disipliniyle. yüzüne söylüyoruz kabul etmiyor. bende birlikte çalıştım. kolay öğrenemiyordu. öğrense de inatçıydı kendi bildiği gibi yapmakta diretiyordu. pencere priz konularında ben gevşeğimdir mesela ama iş konusunda mükemmeliyetçiyimdir. bahsettiğim arkadaşım hem basit hem ciddi konularda sorumlu ve pratik biri değildi. üzerimize yük oluyordu. normal bir insana bir kere gösterirsen ona 3 kere gösteriyordun. 2 yıldır işsizlik zamanında mühendislik dışında iki işe girdi kasiyer tarzı oralardan da kovuldu. kendi de kovuldum dedi. kaç yaşındasınız kaçıncı iş tecrübeniz bilemiyorum ama dikkat edin. şu an depresyonda ve ailesiyle yaşıyor maddi olarak çöktü. hala kendinde kusur bulmuyor.

idrak etme tabi kişiden kişiye değişebilir. mesela işi ağır yapan biridir ona daha önemsiz işler verilebilir yada zaman kısıtı olmayan şeyler. ama bu insanın en azından elindeki işin sorumluluğunu bilmesine engel olmamalı.
bu anlattığınız yapıdaki insanlarla 1-2 kez ben de karşılaştım. hem herşeyi bildiklerini düşünür ve iddia ederler hem de sonuç çıkmaz yaptıkları işten. neticede hep başkası onların yarım bıraktığı yada hiç başlamadığı şeyleri alıp yapmak zorunda kalır.
gerçekten böyle biri ile aynı ortamda çalışmak oradaki insanlar için çok itici. bir süre sonra insana en günlük sıradan davranışları bile itici gelmeye başlıyor.

Benim eski mudurum daha beterdi herkesi kendini kiskaniyor saniyordu. Diger mudurle rekabet etmeler filan. Siz boyle biriyle calissaniz kafayi yerdiniz herhalde. Bi gun yanimda "ayyy corabim kacti" gibi gulerek imalarla sacma sapan konustu guya ben onu kiskaniyorum. Diger calisan kiz icin de beni kiskandigini soyluyordu. Ortaligi karistirmak da ustune yok kadinin. Diger calisan icin " onu ben ise soktum tavirlara bak" gibi cumleler soyluyordu, kizi gelince" annem buranin muduru istedigini isten cikartir" diyodu. Kadin guluyordu sadece duzeltme filan yok, yanlis bir sey yaptiginiz zaman musterilerin yaninda azarliyordu. Musteriler " saygisizlik yapiyorlar size" diyorlardi. Bu arada koc sirketinden bahsediyorum. Kadin bildigin yuruyen ego. Diger calisan oteki calisanlar hakkinda bu kadina atip tutuyodu surekli. Gorseniz ilkokul bes sanirsiniz. Sonra dayanamayip biraktim zaten, bir daha gitmedim. Cunku diger yalaka calisani bana caktirmadan kufur ediyordu erkekti bu arada bu kadin da surekli onu savunuyodu bana cemkiriyodu. Ilkokuldan cikamamis oldugu icin hemcinslerine karsi boyle bir davranislari vardi surekli. Ayar verme, herseyi en iyi ben bilirim modunda. Dayanir miydiniz bilmem. Kendiyle ilgili problemleri oldugu belli bana kalirsa boyle insanlarin.

Son düzenleme:
Açıkçası ben olsam bende ucu bana dokunan, bana yardımcı olması için alınan personeli zaten elimde kendi işim varken bir de ona iş öğretmek yada yapamadığı için yapmak zorunda kalıp 2kişilik çalışmaktan hoşlanmam. yapılan hata yüzünden fazladan çalışmak mesai yapmak zorunda kaldığım durumlarda aynı tepkiyi verirdim. İlk olarak kimse kimseye iş öğretmek zorunda değildir bu aslında tamamen iş verenin suçu.

Maalesef her işyerinde var bunlardan ...Bende yaşadım ...evlilik iznine bir gün önce çıktım kına gecemin olduğu gündü hiç unutmam beni arayıp şirkete çağırdı mecbur gittim düğünüme geldi gelin odasında yaptığım yanlışları düzelttiğinden bahsetti kibirle...o şirketin 20 Yıllık çalışanı ve genel müdürüydü ...bana gelene kadar kimseyi barındırmamış yanında...Ben zorla kaldım kahvesini çayını ayağına götürürdüm çok gençtim 18 yaşında falan...bütün yüklerini haiflettim bana çok alıştı bir o kadarda kıskanıyordu ama rahatlattığım için sesi çıkmıyordu..
Neyse evlendiğimin ertesi günü aramaya başladı..3 gün sonra işe gittim mecbur sürekli terslenmeye başladı...ikide bir patronuda doldurup üstüme salıyordu zaten yeni evliyim sorunlarım başladı evde birde bunların işi gücü...lanet olsun dedim çıktım işten patronum üzüldü ne zaman istersen gel kapım sana hep açık kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin(müdüre hanımı kastediyor) dedi..Bende bakarız dedim tam çıkarken girdi odaya bir hışım hakkımı sana helal etmem gidersen dedi ve çıktı...
Nitekim 23 yıllık eleman benden 6 ay sonra Oda işi bıraktı yetişemedi çünkü alışmıştı benim yükünü hafifletmeme..çok yoğun bir şirketti ve herşey müdüre hanımın elinden geçiyordu...işi bırakınca tazminat bile alamamış bilmem ne. ..
Beter olsun dedim kaç kişinin ayağını kaydırdı tek olma hevesine en sonunda kendide ayrıldı onada kalmadı orası oh olsun
Anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz kişide bu türlerden...bunlara verilecek en büyük ceza önce yükünü hafifletip kendinize alıştırıp sonrada dımdızlak ortada bırakmaktır bence ..hakediyorlar

Maalesef her işyerinde var bunlardan ...Bende yaşadım ...evlilik iznine bir gün önce çıktım kına gecemin olduğu gündü hiç unutmam beni arayıp şirkete çağırdı mecbur gittim düğünüme geldi gelin odasında yaptığım yanlışları düzelttiğinden bahsetti kibirle...o şirketin 20 Yıllık çalışanı ve genel müdürüydü ...bana gelene kadar kimseyi barındırmamış yanında...Ben zorla kaldım kahvesini çayını ayağına götürürdüm çok gençtim 18 yaşında falan...bütün yüklerini haiflettim bana çok alıştı bir o kadarda kıskanıyordu ama rahatlattığım için sesi çıkmıyordu..
Neyse evlendiğimin ertesi günü aramaya başladı..3 gün sonra işe gittim mecbur sürekli terslenmeye başladı...ikide bir patronuda doldurup üstüme salıyordu zaten yeni evliyim sorunlarım başladı evde birde bunların işi gücü...lanet olsun dedim çıktım işten patronum üzüldü ne zaman istersen gel kapım sana hep açık kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin(müdüre hanımı kastediyor) dedi..Bende bakarız dedim tam çıkarken girdi odaya bir hışım hakkımı sana helal etmem gidersen dedi ve çıktı...
Nitekim 23 yıllık eleman benden 6 ay sonra Oda işi bıraktı yetişemedi çünkü alışmıştı benim yükünü hafifletmeme..çok yoğun bir şirketti ve herşey müdüre hanımın elinden geçiyordu...işi bırakınca tazminat bile alamamış bilmem ne. ..
Beter olsun dedim kaç kişinin ayağını kaydırdı tek olma hevesine en sonunda kendide ayrıldı onada kalmadı orası oh olsun
Anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz kişide bu türlerden...bunlara verilecek en büyük ceza önce yükünü hafifletip kendinize alıştırıp sonrada dımdızlak ortada bırakmaktır bence ..hakediyorlar
Valla çok üzüldüm ya belki de orada kalsaydınız çok daha farklı olabilirdi ama ekmek davası olsa da bir yerde bir insana bu yapılmazdı çok üzücü ama bir o kadarda tecrübe olmuş size. Bende sabırla bekliyorum umarım en kısa zaman da ayrılırım buradan bende sizin gibi

benim çalıştığım bir ortamda bunun benzeri vardı. bana değil herkese böyleydi. bikaç sefer sesimi çıkarmak istedim ama millet sesini çıkarmıyo sana ne oluyo dedim kendime. laflarını soktu durdu güldüm şakaya vurdum çok sevdiğim bir iş arkadaşımmış gibi güleryüzlü davrandım öğle yemeklerine giderken onu da çağırdım. kadın şaşırtıcı derecede bana iyi biri oldu. muhtemelen böyle tipler özel hayatlarında sorun yaşıyorlar işyerine yansıtmaktan çekinmiyorlar. insanlar da onlara uzak davrandıkça hırçınlaşıyorlar. bir de bu şekilde deneyin bakalım
Evet çok güzel bir tespit çünkü biliyorum az çok hayatını çok teşekkür ederim bazen burada şaşkınlık içinde kalıyorum nasıl bu kadar güzel tespitleriniz oluyor diye maaşşalah nazar 🧿 değmesin 😌

Valla çok üzüldüm ya belki de orada kalsaydınız çok daha farklı olabilirdi ama ekmek davası olsa da bir yerde bir insana bu yapılmazdı çok üzücü ama bir o kadarda tecrübe olmuş size. Bende sabırla bekliyorum umarım en kısa zaman da ayrılırım buradan bende sizin gibi
Yo üzülmeyin 18 yıl Geçti aradan sadece tecrübemi paylaşmak istedim...size sabırlar diliyorum

Not alın. Yaptığınız yapacağınız her şeyi not alın ve dikkatli olun. Sizin hatanız yüzünden çalışmak zorunda kalması rahatsız etmiştir haklı olarak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X