Yanında olamadım benimle küs

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhaba hanımlar
Kısaca ben kpssye hazırlanıyorum 1,5 ay gibi kısa bir zaman kaldı ayrıca öabt'den hazırlanıyorum. Bölümümün alımı çok çok az. Çok emek verdim, dershaneye gittim bir dünya dersim var 30 civarı. Rakiplerim gece gündüz çalışıyor, insanların işe ihtiyacı var çünkü.

Bu sırada en yakın arkadaşım evleniyor ve bana küs. Onun yanında olmamışım. Onunla alışverişe çıkmamışım. E bir daha zor görüşmeyecekmişiz(başka şehirde yaşayacak) buluşmuyormuşuz. Benim için çok kritik bir sınav. Düğün tarihi seçiminiz bana ters düşüyor ekim gibi olsa dedim. Ekim de nişanlisina ters düşüyormuş. Bana göre tarih alamazlar tabii ama benim de elimden bir şey gelmiyor. Yanında olmak isterim ama olamıyorum dedim. Neye ihtiyacın varsa sen bana söyle ya da çağır dedim. Ben bu işlerden anlamıyorum hiç evlenmedim düşünemiyorum sen bana söyle ne gerekiyorsa dedim yok onu da söylemiyor.

Ben zaten bir dünya problemle uğraşıyorum evin problemleri, sınav yüzünden bozulan psikolojim. O da benle konuşmuyor şimdi. Ne yapayım siz söyleyin

Bencil bir insanmış demek ki. Görmüş oldunuz işte asıl yüzünü. Gönderin gitsin hayatınızdan.
10 küsür yıllık arkadaşım öyle gönderemiyorum yeri bende çok başka ama kendimi kötü hissediyorum böyle de. Çok arada kaldim

Bence hiç kafana takma, motivastoyonunu bozma ,küserse kendi bilir, hedefine odaklan ,ne kadar zor bir süreç olduğunu kardeşimden biliyorum, o da su anda senle aynı durumda ,ben insanların bu kadar bencil olmasını anlayamıyorum.

10 küsür yıllık arkadaşım öyle gönderemiyorum yeri bende çok başka ama kendimi kötü hissediyorum böyle de. Çok arada kaldim
Zor atanan bölümlerdekilerin ne sıkıntılar çektiğini iyi bilirim. Ki benim bölümüm çok kolay atanan bir bölüm olmasına rağmen. En yakın arkadaşlarımdan biri yıllarca uğraştı daha yeni ek atamayla atanacak inşaallah. Bölümü az alım yapılan bölümlerden. Şu an o atanacak ya kendim atanacakmış gibi mutluyum ben de. Çünkü nasıl uğraştığını bilirim, çok iyi anlıyorum onu. Eşimin bir arkadaşı yine zor atanan bölümlerden birindeymiş 40 yaşına yakın daha 1-2 sene önce atanmış. Kolay değil bu süreç hiç kolay değil. O yüzden aslında arkadaşınızın sizin yanınızda olması, size destek olması, umut vermesi gerekirken sizi gereksiz yere üzüyor. Bilemedim silip atmak da kolay değil haklısınız. Ama niye tek taraflı bir destek bekliyor kendisi?

Haftada 2 saat ayıramaz mıydın? Bence başka bir şey var. Yanında olmak istememişsin gibi duruyor. Olabilir insan fıtratı. Belki evlilik planı yaptığın erkek arkadaşından ayrıldın bu işlerin içine girmek istemiyorsun. Konuş ama ders bahanesi çok yüzeysel kalmış

Aman hiç takma bile sınavın hayatın için onemli, arkadaşının düğünü değil.
Acaba kendisi bu durumda senin yanında olurmuydu!!!

Hiç arada kalma senin için ne kadar kritik bir sınav olduğunu bilip böyle yapıyorsa kendi kaybeder zaten evlenince hiç aramayacak

Evde problemlerim var kendisi de biliyor. Bakmam gereken bir insan ve yardım etmem gereken annem var. Bunu ona açıklamama gerek yok diye düşünmüştüm zaten biliyor diye.

Bu konuyu çok iyi hatırlıyorum, Mart ayında da aynısını açtınız. Madem önemli sınavınız var ısıtıp ısıtıp aynı konuları açmayın, vaktinizi ders çalışmaya harcayın. Açtığınız önceki konuda herkes size sınavına odaklan, takma demişti zaten. Bugün de bir şey değişmeyecek. Ne diyebiliriz ki?

Bu sene kıl payı kaçırdım ben atamayı. Psikolojim bozuluyor ezberlediklerimi öğrendiklerimi unutuyorum unuttukça üzülüyorum

Ayni konuyu güncelleyebilirdim bir an aklıma gelmedi haklısınız. Yani marttan beri yani problem devam ediyor. Buraya da müsait oldukça gireceğim insanlara cevap yazıp gideceğim

Senin yerin onda çok baska degil demek ki. Kaç yasinda, 20 felanmi? Bir isin olmasininin önemini kavrayamiyormu? Hele bu pandemi döneminde, atanman çok çok önemli. Sanki dünya duruyor kiz evleniyor diye.

Böyle insanlari bence hayatinda tutma. Lise döneminde yaptigin her arkadaslik ömürlük degil.

Ayni konuyu güncelleyebilirdim bir an aklıma gelmedi haklısınız. Yani marttan beri yani problem devam ediyor. Buraya da müsait oldukça gireceğim insanlara cevap yazıp gideceğim
Bu kız o zaman da küsmüştü size, çıkarın hayatınızdan prenses sendromuna giren şımarık arkadaşınızı. Çok da gerekli biri gibi durmuyor, konuyu okuyunca.

Oha önyargiya gel. Konu sahibi ders çalisiyor ama kiskanç damgasini yiyor. Millet gece gündüz çalisiyor kpss için, haberin varmi? Mecburmu konu sahibi saçma sapan bir alis verise çikmayi? Dügün zamani ben kimseyi çagirmadim, hepsini kendim hal ettim. Hele bir arkadasimin önemli sinava hazirlandigini bilsem, onu rahatsiz etmek resmen saygisizlik olur benim gözümde.

Bazilari da sanki dügünün dünyanin en önemli isi gibi davranir. Nihal sendromumu nedir, vizyon sifir. Sizinle empati yapamiyorsa yapacak birsey yok. Ben yurtdisinda yasadigim halde milletin sinavlar yüzünden ne kadar baski altinda oldugunu biliyorum. Arkadasiniz gözünün önüne duvak inmis simdiden sanirim

Evde problemlerim var kendisi de biliyor. Bakmam gereken bir insan ve yardım etmem gereken annem var. Bunu ona açıklamama gerek yok diye düşünmüştüm zaten biliyor diye.
Gerçek dostlar çok zor bulunuyor. Zaman geçince anlayacaksın. Durumunu anlat. Senin anlayacağını ummuştum beni falan ekle

Iyi bir arkadas olsaydi o senin yaninda olurdu.bence hic takmamalisin kpss evlilikten zor.ki zaten mutlulugunu da gonulden destekliyorsunuz bu da yeterli.sen onun iyi gununde olamayabilirsin ama o senin zor bir donemde oldugunu bilmeli ve ona gore gonul koymamaliydi..mutluluklar dileyin sinava odaklanin

Arkadaşınız biraz daha anlayış göstermeliydi. Maalesef bir hafta dahi kaybetseniz telafisi yok. Eşim de zor atanan bir bölüm mezunu daha bu sene atanacak. Sofrada bile test çözmeye çalıştığını bilirim. Bir soru fazla ya da eksik yapmak sınava bir sene daha hazırlanıp hazırlanmayacağını belirler. Düğün alışverişi de o kadar mühim bir durum değil.

Düğününe katılabilirsiniz ama uzak bir yerde değilse bir günü gözden çıkarabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…