• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlis bir dusuncede miyim?

dududada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
835
293
133
Merhaba kizlar.
Bugun nisanlimla beyaz esya alisverisine ciktik. Ben buyuk bir buzdolabi alma ya da 7 kg lik bi camasir makinasi almamiza gerek yok dedim. Veya kiraci olacagimiz evde ankastre firin mikrodalga almamiza gerek yok dedim. Ama nisanlim en buyuk buzdolabini ve hatta 8-9 kg lik camasir makinasini almamiz gerektigini dusunuyor. Sebebi ise beyaz esya oyle 1-2 sene sonra degistirilecek bir sey degilmis. Ve beni secici olmamakla sucluyor sana kalsa her seyin en uygununu almaliyiz diyor. Sana en ucuz koltuklari gostersem begenirsin diyor.

Kizlar bence bilmemkac sene sonrasini dusunerek beyaz esya almak normal mi? Ki biz hemen bebek dusunmuyoruz. Ben mi yanlis dusunuyorum acaba en buyuk buzdolabini camasir makinasini mi almak lazim?

Azla yetinen pahali seylere yonelmeyen bi insan olmak sizce de yanlis mi?

Inanin cok uzgunum of

benim çamaşır makinem 7 kg'luk ve evde 2 kişiyiz.. Ama makine nerdeyse her defasında ağzına kadar doluyo hiç lüzumsuz değil onu anladım :34:

Doğru söylüyor beyaz eşya öyle isteyince değiştirilebilen bir şey değil. iyisini almak ve ileriyi düşünmek lazım.
Hem kiracı olacaksınız belki değiştirmek gerektiğinde fırsatınız olmayacak hazır alırken düzgün güzel şeyler bakın
İlla uygun sıradan olması gerekmez tamam bir yuva kuruyorsunuz o yeter ama o yuva da sıcacık içinize sinen bir şey olmasın mı :)

senin düşüncen yanlışsa eşimle ben bu yanlışı yaklaşık 1,5 yıl önce yaptık düğünde alınması gereken her şeyde.Allah'a çok şükür iyiki

böyle bir yanlış yaptık çünkü konuştuğum yeni düğün yapan kişiler düğün borcunu en az 3 yılda bitecek diye söylediler.yine çok şükür

etrafımda kimseden duymadım şekilde düğün borcunu 1,5 yılda bitirdik :) ve aldığımız eşyalarda kötü değil çokta memnunum ağzıma da

gözüme de yetiyor hem de fazlasıyla :)

ben tek başımayım ve çamaşır makinem yanılmıyorsam 5 kiloluklardan. bazen kapağa tekme tokat girişip kapatabiliyorum. buzdolabı değil ama çamaşır makinesi biraz daha büyük olursa iyi olur.

Bir beyaz eşya en az 10 yıl kullanılır.

Annemler arefe günü 14 yıllık arçelik çamaşır makinasinı değiştirdi

8103 HE Çamaşır Makinesi - 8 Kg

Arçelik en iyi servisi ve ürünü olan en yaygın markadır.

En az her ürünü 10 yıl kullanırsınız.

Yukarıdaki 8-kg-8103-HE Camasir Makinesi fiyatı 1299 TL ama babam bunu peşin 1250 e aldı iyi bir pazarlıkla 1200 e hatta daha uyguna alnabilir.

Merhaba kizlar.
Bugun nisanlimla beyaz esya alisverisine ciktik. Ben buyuk bir buzdolabi alma ya da 7 kg lik bi camasir makinasi almamiza gerek yok dedim. Veya kiraci olacagimiz evde ankastre firin mikrodalga almamiza gerek yok dedim. Ama nisanlim en buyuk buzdolabini ve hatta 8-9 kg lik camasir makinasini almamiz gerektigini dusunuyor. Sebebi ise beyaz esya oyle 1-2 sene sonra degistirilecek bir sey degilmis. Ve beni secici olmamakla sucluyor sana kalsa her seyin en uygununu almaliyiz diyor. Sana en ucuz koltuklari gostersem begenirsin diyor.

Kizlar bence bilmemkac sene sonrasini dusunerek beyaz esya almak normal mi? Ki biz hemen bebek dusunmuyoruz. Ben mi yanlis dusunuyorum acaba en buyuk buzdolabini camasir makinasini mi almak lazim?

Azla yetinen pahali seylere yonelmeyen bi insan olmak sizce de yanlis mi?

Inanin cok uzgunum of

nişanlın doğru söylemiş beyaz eşya 1-2 sene sonra değiştirilecek bişey değil o yüzden iyisini almanız en iyisi benim makinam 7 kg ama bazen yetmiyor bizde 2 kişiyiz ama mesela geçen gün yorgan yıkıyım dedim sığmadı makinaya iki kere yıkamak zorunda kaldım 8 kg en ideali bence buzdolabıda öyle bizimki kombi tipi buzdolabı he onu doldurmak zor ne kadar çok alsanda dolap boşmuş gibi geliyor :1::1::1::1::1::1: diyeceğim o ki bence nişanlını dinle yarın bir gün bebeğiniz olur zorluk çekme derim ben :16::16::16::16::16::16:

Azla yetinmek ayrı, bu mesele ayrı. Bi laf vardır, çok severim; 'ucuz mal alacak kadar zengin değilim.' Yani aldığın o ürün 2 ay sonra arıza çıkarırsa, ona ödeyeceğin masrafı düşün :31:
Ben de senin gibiydim, her şeyin ucuzuna bakardım. Sonra kayınvalidem benden habersiz yapmış beyaz eşya alışverişini, her şeyde benim beğendiğim modelin bi yükseğini almış Allah razı olsun :29: Şimdi anlıyorum niye yaptığını.
7 kglik çamaşır makinesi tam bir kurtarıcı. Ben içinde koskoca battaniye bile yıkıyorum :1:
Mobilyaları bilmem ama beyaz eşyada kaliteden şaşma :51:

bence sevgilin haklı beyaz eşya sürekli değiştirilcek birsey değil. hem ikinizin yuvası olduğu icin herseyin en iyisini almaya calıs :34:

Kesinlikle nisanlin hakli . Bu esyalari kaliteli ve ileriyi dusunerek al. Her ikiside buyuk olsun. Bebegide kismetse 10 yil sonraya dusunmuyosundir.

Nişanlın haklı..

imkan varsa büyük al tabii..

büyük çamaşır makinelerinde yorgan battaniye bile yıkanıyor artık..çamaşır deyip geçme evlenince hele ki çocuk olunca görceksin makina nasıl doluyor hemen..

Buzdolabında da rahat rahat yerleştirmek varken neden tıkıştırasın üst üste?

beyazeşya bu..almışken en iyisi en büyüğü alınmalı..

imkan varsa sen neden istemiyorsun hiç anlamadım doğrusu.:ssz:

Bir beyaz eşya en az 10 yıl kullanılır.

Annemler arefe günü 14 yıllık arçelik çamaşır makinasinı değiştirdi

8103 HE Çamaşır Makinesi - 8 Kg

Arçelik en iyi servisi ve ürünü olan en yaygın markadır.

En az her ürünü 10 yıl kullanırsınız.

Yukarıdaki 8-kg-8103-HE Camasir Makinesi fiyatı 1299 TL ama babam bunu peşin 1250 e aldı iyi bir pazarlıkla 1200 e hatta daha uyguna alnabilir.

ben de 3 ay önce aldım bu modeli 8 kg..

ohhh beeee dünya varmış..kurtuldum 5 kiloluk makineden..sığmaz posta posta yıkarmak zorunda kalırsın..şimdi tek seferde yıkıyor birikenleri..

Nisanlini dinle sen o dogru dusunuyor Ben beyaz esyalari alali 11 yil oluyor
Yeni yeni eskiyorlar iyisini almistik esimde marka tutkunu iyisi olsun ister.
beyaz esya hemen degisen bisey deyilki .almisken istediginiz gibi alin
Pisman olmayin.

Normal bir bütçe harcadım.Bir de indirimleri takip ettim.Her şeyim Beko gayette mennunum.Benim düşüncem şu şekilde 3-4 yıl sonra doğuya gideceğiz oradan gelirken nasip olurda kendi evimize geçersek o zaman değştirmek.Yani bi 10 yıl kullanmak.5 kiloluk iki kişi için ideal bence.Bir de servis ağı yaygın firmaları tercih edin çok önemli bu.

bide genelde erkekler ucuza kaçarlar kadınlar sinir olur
sizde durum ters olmuş :1:

Evlenirken neyi aldıysan aldın sonra değişmesi alması dahaa zor oluyor.Evet borçlanmakta hiç iyi değil ama yapaak bir şeyde yok.Bencede kullanışlı ve güzel şeyler almaya çalışın yoksa ileride pişman olursunuz...Ayrıca 8 kiloluk değilde 5 kiloluk makina aldığınız zaman sizde göreceksiniz yetmeyecek.Çünkü evde bir tek çamaşır atılmıyor makinaya yeri geliyor battaniye yorgan atmak istiyorsunuz.O gün geldiğinde tüh ya dediğinizde eşinizde ohh ben sana demişti,m almıyorum işte şimdi diyecek :1::1: Siz nişanlınıza ayak uydurun.Tabi ki bir şeyin pahalı olması iyi olduğunuda göstermez dikkatle adım adım alın eşyaları...Güzel günlerde kullanın inşallah....

bence kesinlikle nişanlın haklı beyaz eşya haa deyince değişen bişey değil benim makinemde 7kg ama bazen yorganlarım falan sığmıyo biraz daha mı büyük alsaydım diorum şu anda çocuk yok diosun ama olduğunda da çamaşır makinası hiç boş kalmaz emin ol bence alabildiğinizin en iyisini alın sonra kolay kolay değiştirilmiyo

buzdolabını bilememde çamaşır makinası kesinlikle 7 kilo alma ben 8 aldım mesela 9 alsaydım diyorum şimdi
yakın zamanda kendi evinize çıkmayacaksanız alın bence içinizden ne geliyosa, biz hem kiracı hem tayinciyiz ama herşeyimi aldım güzel güzel aman ben tayinciyim 2 kanepe alıp gideyim demedim, yarınımın garantisi var mı, belki görüp görebileceğim sadece bunlar

bide şu var şimdi küçük alıp sonramı büyük ve iyi bişey alıyım diyosun, e zarar edersin öyle, bugün 500e makina aldın dyelim, 3 sene sonra daha iyisine 2000 lira verdin, bi makina faslı sana 2500e patlamış oluyo o zaman ta baştan 2000 liralık olanı al

Back
X