• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlis es seçımi?

Ben sirf kaynanam yuzunden cok pismanlik yasadim .. kocamin askindan ölsemde kayanamin boyle oldugunu bilseydim evlenmezdim .. Hergun aglamaktansa bi gun agla gecer gider ..
evlenirken esiniz kadar aileside onemli bunu asla gozardi etmeyin ..
Yasayarak ogrenmeyin, yasayanlardan ogrenin ...

bencede çok doğru bir noktaya değinmiş arkadaş ne yazıkki burası başka ülkelere benzemez bu konuda evlenmek iki kişinin evliliği olmuyo maalesef ailesiylede evleniyosun tekrar ediyorum gelin damadın ailesiylede evleniyo .....bunun için aşkından ölüyorum gerisi vız gelir zamanla düzelir bunlar boş laflar anasına babasına düşkünse bilinki evlendikten sonra çooook daha düşkün olacaktır aman haaa arkadaşa katılıyorum yaşayarak değilll yaşayanlardan öğrenin.........

arkadaşlar bende şunu konuda kararsız kaldım sizce sadece aşk mı yoksa herşey den önce arkanızda duran sağlam bir
erkek mi yorumlarınızı bekliyorum
arkanda duran sağlam erkek

Daha Çok Yeni Evliyim Eşimle 1 ay sevgili 1 ay sözlü 2 ayda nişanlı kaldım sonra kaçtık kaçarak evlendim Düğünümü derneğimi herşeyimi yaptılar allah razı olsun çeyizimide eşim aldı evimizi kurduk ev tuttuğumuzda evin içi berbattı eşimle ikimiz kimseden yardım almadan evin badanasını boyanasını yaptık eşim gece 12 de geliyordu sabaha kadar boya yaptık sabah o işe gitti ben evi temizledim soğuk buz gibi betonda yattık üzerimize yorgan diye halı attık eşyalarımı aldım evime yerleştirdim koydum eşimin tarafı çok çok iyi insanlar dilerim rabbimden bir ömür boyu mutlu mesut yaşamayı ölümüde koca evinde tatmayı nasip eder allahım. getirdiği zorluklar var eğer beraber sırtlanırsan zorlukları paylaşırsan varken idare etmeyi bilirsen yokken de gene şükür edip eşine sıkı sıkı sarılırsan herşey yolunda gider diye düşünüyorum evleniceğin kişide çok önemli beraber Zorluklara sırtına alabiliceğin biri olmalı ki tadı keyfi çıksın. Evliliğim bana Okadar çoook tecrübeler ve hayatın gerçeklerini çetin yollarını gösterdiki anlatamam ama genede Şükürler olsun.. Bundan Sonra benim İçin sadece Kocam var gerisi yalan ona sıkı sıkı tutunmaya calısıyorum. Hayat arkadaşı Herşeyden Üstün gelirmiş bunuda anlamış oldum yeri geliyor İnsanın Ailesi eze biliyor. Yaşadıklarımı anlatsam Hayretler içinde kalırsın. Evlilik Dünyanın en tatlı şeyi. Ama en zoru da Dengeyi sağlarsan anlayışlı olursan mutlu olursun

Ailenle neler yaşadın bilmiyorum. Zaten olan olmuş 4 ay tanıdığın adam için aileni hiçe sayarak kaçıp evlenmişsin. Allah bir ömür bozmasın mutluluğunuzu. Ama bu kadar eşim kolum kanadım, eşim ailemden önce gelir gibi muhabbetleri eşine de yapma olur mu. Tabi ki eş herşey ama asla insanın kendi kanının canının üstüne geçemez. 4 yıllık evliyim neler yaşadım bunca yıl. Yeri geliyor tanıyamıyorsun eşini. Anneni kardeşini çok arıyorsun. Şu an ne durumdasınız bilmiyorum ama umarım ailenle arayı düzeltir gönüllerini alırsın. Hiç kimse anne kadar sevemez. Dilerim bunu çok ağır bir şekilde öğrenmezsin.

Sakın sözlerimi yanlış anlama. Evlilik yerine göre çok güzel, yerine göre çok acı deneyimlerden oluşuyor. Biz kadınlar kocalarımızı hayatın merkezine koyupta etraflarında döndüğümüz için uzun vadede kaybeden bizler oluyoruz. Bazı şeyler yitip gittiğinde elinde tutunabileceğin şeyler olsun. Ailen eminim ki iyi yada kötü her zaman arkanda olacaktır. Mutluluklar dilerim.

Aşk zamanla yerini daha sağlam duygulara bırakan bi his bence. Arkanda sağlam duran erkekte bazen hiç ummadığın anda kuş olup uçabilir. Kimseyi %100 tanıyamazsın. İstersen 20 yıl geçsin mutlaka değişik bir huyu çıkacaktır. Çözülmesi çok zor denklemler gibi bu evlilik. En önemlisi kendine güvenmek ayaklarını sağlam basmak. Hani klişe bi laf var ya DOĞRU İNSANI BULMAK VE DOĞRU İNSAN OLMAK...

Ailenle neler yaşadın bilmiyorum. Zaten olan olmuş 4 ay tanıdığın adam için aileni hiçe sayarak kaçıp evlenmişsin. Allah bir ömür bozmasın mutluluğunuzu. Ama bu kadar eşim kolum kanadım, eşim ailemden önce gelir gibi muhabbetleri eşine de yapma olur mu. Tabi ki eş herşey ama asla insanın kendi kanının canının üstüne geçemez. 4 yıllık evliyim neler yaşadım bunca yıl. Yeri geliyor tanıyamıyorsun eşini. Anneni kardeşini çok arıyorsun. Şu an ne durumdasınız bilmiyorum ama umarım ailenle arayı düzeltir gönüllerini alırsın. Hiç kimse anne kadar sevemez. Dilerim bunu çok ağır bir şekilde öğrenmezsin.

Sakın sözlerimi yanlış anlama. Evlilik yerine göre çok güzel, yerine göre çok acı deneyimlerden oluşuyor. Biz kadınlar kocalarımızı hayatın merkezine koyupta etraflarında döndüğümüz için uzun vadede kaybeden bizler oluyoruz. Bazı şeyler yitip gittiğinde elinde tutunabileceğin şeyler olsun. Ailen eminim ki iyi yada kötü her zaman arkanda olacaktır. Mutluluklar dilerim.
Ailemle aram iyi Annemle bağım çok kuvvetli Yaşadıklarımı içimdekileri bi döksem hayret edersin çok ağır şeyler yaşadım Aileme karşı güvenimi yitirdim güvenim sıfır Tanısan belki de haklı dersin yada cahilsin dersin bilemiyorum okadar doluyum ki hep göz yaşı döküyorum

herkes ailelerin ne kadar karıştığından, tapulu mal haline gelindiğinden bahsetmiş....

Ben de görüyorum öyle örnekler ama evlenirken maddi olarak ne kadar bağımsız olursanız, ne kadar kendi ayaklarınızın üstünde durursanız; o kadar manevi olarak da bağımsız olursunuz. Karışılmasına engel olursunuz.

Yani kimsenin hiç bir şeyine tamah etmeyin, bazı şeyleriniz olmasın, bazı şeylerin kötüsünü kullanın ama kendinize karıştırmayın, sınırları çizin.

Bir de her duyduğunuz adeti uygulamak zorunda değilsiniz, bazı adetler herkesi fazla içiçe ve birbirine fazlasıyla borçlu hale getiriyor; mesafeler ve sınırlar önemli... Yani aileyle evlenip evlenmeyeceğiniz biraz da sizin elinizde, çamaşırınızı vs. eşinizin daha 3 gün önce tanıştığınız annesine aldırırsanız evet onunla evlenirsiniz... Herşey siz mutlu olasınız diye yapılmalı, desinler için değil.

Son olarak şiddet (sözlü ve fiziksel) kullanan erkekten uzak durun. Küsen erkek, cimri erkek ve sorumsuz erkek de kadınların çok şikayet ettiği özellikler arasında. Ha bir de maçoluğa prim vermeyin: sizi mutlu etmeye çalışan zarif erkeği hedefleyin.

Merhaba, ben 14 yıllık evliyim. 13 yaşında da bir kızım var. Aynı işyerinde tanıştık, haftasında söz yüzüğü aramızda taktık, bir ay sonra telefonda biz evlenmek için neyi bekliyoruz dedik, 15 gün sonra aile arasında sözü taktık 3 ay içinde de evlendik. 14 yılda hiç mi sıkıntımız olmadı ama hep başbaşa verip üstesinden gelebilmek için çareler ürettik. İkimizde 27 yaşındaydık evlendiğimizde. ben kendi evliliğim için tabii ki herkese göre değişir sevgiyle devam etmesinin nedenlerini şöyle sıralayabilirim
- 27 yaş gibi olgun bir yaşta evlenmek,
- Benim çalışıyor olmam kadının ekonomik özgürlüğünün mutlaka olması gerekir,
-eşimin gerçekten kadın-erkek eşitliğine inanıyor olması,(evlenmeden ben hayatımda hiç yemek yapmadım demiştim, eşim ben de yapmadım birlikte öğreniriz dedi ve gerçekten de hep beraber yaptık hala daha işten gelip birlikte mutfağa gireriz)
- eşimin hiç bir zaman ailesine beni ezdirmemesi, beni ailesine gitmeye,gelmeye zorlamaması,
- kızımızı büyütürken sadece benim çocuğum gibi davranmaması sabahlara kadar bereber sallayıp beraber uykusuz kalmamız
-benim çalışmama rağmen evde hep erkek olarak saygı görmesini sağlamam (babanın evdeki rolünü evimizde gördüğümüz babaya saygıyı eşime hissettirmem
-eşimin evişlerine yardımını kabul edip, ama hiç bir zaman gömleğim yok, çorabım nerde dedirtmeyecek düzen ve tertip kurmam,
- eşim beni ailesine karşı korurken ben de eşimin ailesine samimiyetle yaklaşmam,
-kızımızı büyütürken nasıl birlikte salladıysak şimdi de ergenlik sorunlarını eşimden saklamayıp Onun izin vermediğini gizlice izin vermeden kızıma baba otoritesini yaşatmam
-Her zaman sohbet edecek ve sorunlara espri üretip önemli olanın sağlıklı ve birlikte olduğumuzu birbirimize hissettirmemiz
tüm bunlara rağmen hiç mi tartışmamız küslüğümüz olmadı olmaz mı hangi kanalın syredileceği bile bazen tartışma konusudur hele de maaşlı insanlar için ayın son 10 günü suratların düştüğü anlardır ama her tartışmadan sonra birbirimize sarılıp ikimizde karşılıklı özür diledik
iyi bir evlilik ve doğru insanı buldum demek için doğru insan olmaya da çaba sarfetmek gerekir, erkeklerin zaman zaman doğalarından ve yetişme tarzlarından gelen kabalıkları ince ince işleyerek düzeltmelisin sen hayatımda gördüğüm en kalas adamsın dediğin anda biter, ev işlerinde onun yardımını aldığınızda sanki dünyayı kurtarmış gibi davrandığınızda kendi istekli olacaktır erkekler pohpohlanmaktan hoşlanır, annesi için asla olumsuz bir düşünce sarfetmeyeceksin hatta o eleştirdiğinde ailesini her daim ailesinden yana olursan, ailesi senin için olumsuz bişi yaptığında kesin senin yanında oluyor,
benim naçizane 14 yıllık tecrübelerim bunları öğretti bir daha dünyaya gelsen nasıl biriyle evlenirdin sorusuna aynı kişiyle evlenirdim cevabını birbirimizden habersiz verebiliyorsak doğru kişiyle evlenmişim ve Onun için doğru insanım diyebiliyorum.:38:

Yazınızı okurken sizin adınıza çok mutlu oldum. MaşAllah, Rabbim hayırlı eylesin. Daim eylesin.
Bahsettiğiniz evlilik her insanın hayalindeki ideal evliliklerden.
Ancak sizin de belirttiğiniz gibi "doğru insanı buldum demek için doğru insan olmaya çaba sarfetmek gerek"
Çok doğru, bi okadar da zahmetli. Her iki tarafın çabası neticesinde Hz. Allahın da rahmetiyle demekki böyle ideal bir evlilik çıkıyor ortaya. Darısı ideal evlilik için dua eden tüm ümmeti muhammedin başına olsun inşallah hayırlısıyla. Amin

Size ve diğer tüm arkadaşlara; Tecrübe paylaşımınız ve önerileriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Daha sözlenmeden, nişanlanmadan, evlenmeden, aileler çok iç içe girmeden ciddi problem yaşanırsa, ilerde toparlanma şansı sanırım çok zordur.. ne olursa olsun problemler hep karşımıza çıkacak üstüne yenileri eklenecektir her halde..

burada bir arkadaş dedi ya hani hep kavgalarımızı evlenmeden önce ettik şimdi tartışacak bir şey bulamıyoruz diye... tartışmaların kavgaların ne boyutta olduğu ne üzerine olduğu da önemli tabi...

Allah pişmanlık vermesin ya hakikaten hayatımızın en önemli kararı...

arkadaşlar bende şunu konuda kararsız kaldım sizce sadece aşk mı yoksa herşey den önce arkanızda duran sağlam bir

arkaanda durmayan bır erkekğin aşından ne olurkı en fazla bıkaç ay dayanabılır ınsan ama arkanda duran hayatı gerçek anlamda senınle paylaşan bır erkeğe aşık değilsede insan bunları görumkçe yaşadıkça aşık olur bır ömür boyuda surer

merhaba kızlar

erken evlenmekten kastınız nedir? hani bazı evli arkadaşlar demişler ya erken evlendim veya erken evlenmedim diye. ne zaman erken olur ya da ne zaman olmaz? sadece yaş baz alınarak mı söylenen bişey bu?

ben 24 yaşındayım. 1 senelik çok güzel giden bi ilişkim var. erkek arkadaşımın ailesi de aileme uygun insanlar. onun işi var fakat ben henüz iş bulamadım. artık babama söylemem için ısrar etse de ben erken olduğunu düşünüyorum mesela. onu ne kadar tanısam da sevsem de kendi ekonomik özgürlüğümü elime almadan ciddi adımlar atma niyetinde değilim. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Benim erken evlenilmesinden kastım, 18 ile 22 yaş aralığıdır. Genel olarak olgunlaşma süreci diye düşünüyorum.. Bu yaşta evlenenlerin -geneli- doğru karar vermedi benim gördüğüm kadarıyla, illaki doğru olanlarda vardır.. Senin yaşın çok uygun mesela..

Kesinlikle her ikiside olmalı, sağlam bir birey daha önemli tabi...

ben pişmanım pişmanlığımın nedeni çok erken yaşta evlenmek
eşimi çok seviyorum ama bu yaşta bu sorumluluk insana ağır geliyor en güzel yanı dünyalar tatlısı bir oğlum var.
17 yaşında çoçuk denecek yaşta evlendim ve ne zaman bir şeye tepki versem çoçukluk ve şımarıklıkla suçlandım.
şu an 22 yaşındayım ve yeni yeni krakterim oturuyor,yinede burda yazılanları okuyunca kendimi eşim yönünden çok şanşlı hissediyorum,gençkızlara tavsiyem benim yaptığım gibi çoçuk yaşta evlenmeyin.

ben kendi memleketimden biri ile evlenmediğim için çok ama çok pişmanım bu sebebten çok sıkıntı çektim çünkü .Konu sahibi gibi bekar olsaydım kendi memleketimden evlenirdim kesinlikle ama kesinlikle

Evlikte, işte , ailede en zor şeylerden biri egosu yüksek biri ile iletişim kurmaktır.
Kariyeri, eğitimi, maddi durumu ne olursa olsun egosunu yönetmeyi bilen biri olmalı hayat arkadaşınız.

saol tşkr ederim canım Dilerim mevlamda senin karşına helal süt emmiş Dünydaki herşeyden çok en çok sana değer verir. Tabiki Eş Seçiminde İnsanların bağzıları pişman bağzılarıda sevinçli olabiliyor. Kavun Değilki koklayıp alasın İnsanın karşısına bir kere fırsat düşer onuda çok iyi değerlendirmek gerek...

çok haklısın canım.çok tşk ederim hep mutlu olalaım inşallah

ben kendi memleketimden biri ile evlenmediğim için çok ama çok pişmanım bu sebebten çok sıkıntı çektim çünkü .Konu sahibi gibi bekar olsaydım kendi memleketimden evlenirdim kesinlikle ama kesinlikle

çok üzüldüm sizin adınıza...ne gibi sıkıntılar çektiniz bizimle sakıncası yoksa paylaşır mısınız?ben hep memleket dışından evlenenlerin sıkıntısı daha az oluyor avantajı daha çok diye düşünmüştüm...

Ben evlendim ama buyuk bir pismanlik yasadim :( Gerci bu surecte benim de ailemin de hatalari oldu:( cunku basta ailem istememisti ben esimi sevdigim icin onun arkasinda durdum. Ama sakin boyle bir hatayi yapmayin erkekler birini elde etmek istedi mi agliyorlar zirliyirlar yalvariyorlar ama bir de seni elde etti mi seni aglatiyorlar. Sakin erkeklere cok fazla guven duymayin sakin :( diyebilirsiniz ki sen kotu tecrube yasamissan biz ne yapalim ama unutmayin en iyi ogretmenler kotu tecrubelerdir :(

evlilik süremden de anlaşılacağı gibi daha cicim ayları ve büyük kavgalarımız olmadı..
ama sana şunu söyleyebilirm, aynı eve girmeden kesinlikle tanıyamıyorsun.. gerçi biz 4 sene beraberlik yaşadık.. üni dede bi ara beraber yaşadık ama evlilik bambaşka bişey:31:
bazen eşimi içime sokasım boğasım geliyo sevgiden:16::16::16::16::16::48::48::48:
bazen de o kadar sinirleniyorum ki anlatamam, eleştirilerini bazen çok kırıcı bi üslupla yapar.. bi de alındığı veya kırıldığı bişeyi o anda söylemez iki üç gün sonra patlatır bombayı:9::9:
şimdilik tek derdim bunlar valla.. bakalım yaşayıp görmek lazımm.
Allah kimseyi pişman etmesin tabi kiii:51:

bence arkanda sağlam duran erkek yani karakteri sağlam olan erkek önceliklidir.çünkü ne kadar aşık olsanda karakteri sağlam olmayan sizi üzen bir erkekle geçmez bir ömür.ama bu demek değil ki aşık olmadan evlenin aşkta olmalı.yani bence dengeli bir şekilde ikisinden de olmalı bir taraf ağır basarsa denge bozulur.

Ben evlendim ama buyuk bir pismanlik yasadim :( Gerci bu surecte benim de ailemin de hatalari oldu:( cunku basta ailem istememisti ben esimi sevdigim icin onun arkasinda durdum. Ama sakin boyle bir hatayi yapmayin erkekler birini elde etmek istedi mi agliyorlar zirliyirlar yalvariyorlar ama bir de seni elde etti mi seni aglatiyorlar. Sakin erkeklere cok fazla guven duymayin sakin :( diyebilirsiniz ki sen kotu tecrube yasamissan biz ne yapalim ama unutmayin en iyi ogretmenler kotu tecrubelerdir :(

gerçekten üzüldüm kötü bir tecrübe yaşamışsınız.peki özel değilse paylaşır mısınız aileniz eşinizle evlenmenizi hangi nedenlerden dolayı istememişti ve haklı mı çıktılar?

Back
X