Yanlış masaj.. Lütfen yardım..

Solarsystm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
32
5
1
35
Merhaba arkadaşlar umarım yorum yapacak böyle bir şeyi daha önce duymuş birileri vardır:olamaz:

Ameliyat olalı 1 ay 3 gün oldu. Burnumdaki kemer alındı ve sol tarafın yan kemiği daha genişti orası düzeltildi. Tabi bu işlemler kırılarak yapıldı. Doktorum ikinci haftadan sonra masaj verdi. Aşağıdan yukarı burun kemiği hizasında ve burun ucundan yukarı masaj yapıyorum. 25. günde normal masajlarımı yaptıktan sonra sol tarafın kaşla burnun birleştiği yer bana şiş geldi :KK43: ve orayada aşağıdan yukarı masaj yaptım sıvazlayarak orta şiddette. Daha sonrasında aşırı aşırı bir ağrı sızlama oldu. Gözüm bile ağrıdı yani o derece. Ertesi gün ağrı geçmişti. Şekli bozuldu diye o kadar korktum ki neyseki şeklinde bir değişme olmadı. Birinci ay kontrolünde doktora bunu sormadım soramadım daha doğrusu. Anlatmadığı birşeyi kendi kafama göre yaptım diye utandım.:eek:
Hala ara ara aynı yerde yani burunla kaşın birleştiği yerde ve kaşımın üstünde sızlama oluyor. Lütfen yardım bu konuda bilgisi olan var mı lütfen bir şey söylesin...:KK42:

Daha cok yeni sizlama olmasi normal masaji nazik yapmaya calis
Ben hic masaj yapmamistim doktorumda yap dememisti istersen yap demisti.
7.ayimdayim hala bazen sizlama hissediyorum

Çok teşekkür ederim cevap verdiğin için. Sadece orası ağrıyınca kafama taktım. Gerçi bu süreçte herşeyi takıyorum elimde değil. Ah ben nerden oraya masaj yaptım bırak işte deme zaten zamanla inecek off of :olamaz: :kızgın:

Benim doktorum masaj için yapsanda yapmasanda pek bir şey değişmez dedi ama yine de önerdi. Yani masaj dediğimiz olay çok fazla etkisi olan bir şey değil gibi. O yüzden sizin de şekil bozukluğu oluşabilecek şekilde etkileneceğinizi sanmıyorum ama böyle şeyleri doktorla paylaşmakta fayda var.

Sıkma canını ben de 2. haftamda sanırım burun üst köküne bastırarak bir masaj yapmıştım. Ama öyle bir bastırdım ki sağlam kemik kırılır yani o derece nasıl ve neden yaptım hiç anlamadım :KK50:.
O gün bir zonklama hissettim ama sonrasında düzeldi benim de 1 buçuk ay kadar oldu o günden bu yana bir sorun olmadı. Ama bence çok zorlama yine de..
Geçmiş olsun :)

Sıkma canını ben de 2. haftamda sanırım burun üst köküne bastırarak bir masaj yapmıştım. Ama öyle bir bastırdım ki sağlam kemik kırılır yani o derece nasıl ve neden yaptım hiç anlamadım :KK50:.
O gün bir zonklama hissettim ama sonrasında düzeldi benim de 1 buçuk ay kadar oldu o günden bu yana bir sorun olmadı. Ama bence çok zorlama yine de..
Geçmiş olsun :)
Ahh ahh bende neden yaptığımı bilmiyorum. Şimdi okadar narin okadar narin davranıyorum ki asla bir daha yapmam zaten sızlıyor :KK20:
Yani kafamda bir sürü soru sürekli bakıyorum biraz sağa doğru gibi burnum umarım ödemdir :KK17:

Ahh ahh bende neden yaptığımı bilmiyorum. Şimdi okadar narin okadar narin davranıyorum ki asla bir daha yapmam zaten sızlıyor :KK20:
Yani kafamda bir sürü soru sürekli bakıyorum biraz sağa doğru gibi burnum umarım ödemdir :KK17:
Bence önümüzde daha uzuuuun bir yol var. Hem şunu biliyoruz ki sakınılan göze çöp batıyor. Ben artık çok düşünmüyorum üzerine sen de öyle yap arkadaşım. Inşallah sorunsuz bir şekilde atlatacağız bu süreci :KK24:

Bence önümüzde daha uzuuuun bir yol var. Hem şunu biliyoruz ki sakınılan göze çöp batıyor. Ben artık çok düşünmüyorum üzerine sen de öyle yap arkadaşım. Inşallah sorunsuz bir şekilde atlatacağız bu süreci :KK24:
Çok çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın. İnşallah güzel bir şekilde atlatırız. Foto yüklücem bakıp fikir verebilir misin ? Okla gösterdiğim yer diğer tarafa doğru yatık gibi ??

Eklentiler

• 5285E6E6-E497-40E3-B287-E34B55A97972.webp
    5285E6E6-E497-40E3-B287-E34B55A97972.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 206
Çok çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın. İnşallah güzel bir şekilde atlatırız. Foto yüklücem bakıp fikir verebilir misin ? Okla gösterdiğim yer diğer tarafa doğru yatık gibi ??
Rica ederim arkadaşım ne demek. Şimdi baktım fotoğrafına bence gayet güzel olmuş. Öyle dediğin yatıklığı farkedemedim bile. Şuan çok yeni ucunun sis olduğu da belli. Zamanla indikçe eminim daha güzelleşecek.
Ve gerçekten ödemler indikçe burun şekilleniyor. Mesela benim ilk 3 haftamda burnumun bir kenarında çok korkunc bir kavis vardı ucu sis diye daha da kötü gözüküyordu bana. Şuan 1 buçuk ay oldu ve o beğenmediğim kavisin artık kaybolmaya başladığını görüyorum çok şükür.
Bazen ödemler yanıltıcı olabiliyor sağ olsun burada bir başka arkadaş bana epey destek oldu ilk haftalar. Ve onun burnunun ilk ve 7 ay sonrasını görünce anladım değişimin ne denli olabileceğini. Ve kendimde de gözlemliyorum değişimi yavaş da olsa.

Senin de zamanla oturur. Şuan hiç ama hiç odaklanma ona. Gerçekten sakınılan göze çöp batıyor. Normal hayatına odaklan arkadaşım umarım zamanla istedigin en güzel sonucları alırsın :)

Merhaba arkadaşlar umarım yorum yapacak böyle bir şeyi daha önce duymuş birileri vardır:olamaz:

Ameliyat olalı 1 ay 3 gün oldu. Burnumdaki kemer alındı ve sol tarafın yan kemiği daha genişti orası düzeltildi. Tabi bu işlemler kırılarak yapıldı. Doktorum ikinci haftadan sonra masaj verdi. Aşağıdan yukarı burun kemiği hizasında ve burun ucundan yukarı masaj yapıyorum. 25. günde normal masajlarımı yaptıktan sonra sol tarafın kaşla burnun birleştiği yer bana şiş geldi :KK43: ve orayada aşağıdan yukarı masaj yaptım sıvazlayarak orta şiddette. Daha sonrasında aşırı aşırı bir ağrı sızlama oldu. Gözüm bile ağrıdı yani o derece. Ertesi gün ağrı geçmişti. Şekli bozuldu diye o kadar korktum ki neyseki şeklinde bir değişme olmadı. Birinci ay kontrolünde doktora bunu sormadım soramadım daha doğrusu. Anlatmadığı birşeyi kendi kafama göre yaptım diye utandım.:eek:
Hala ara ara aynı yerde yani burunla kaşın birleştiği yerde ve kaşımın üstünde sızlama oluyor. Lütfen yardım bu konuda bilgisi olan var mı lütfen bir şey söylesin...:KK42:

merhaba öncelikle geçmiş olsun, henüz burnunun cok cok yeni ve ödemli, bu ödemler cok hızlı bir şekilde inecek endişelenmeyin. Benim doktorum bana masaj uygulaması vermedi, her doktor önermiyor, benim de burun kıkırdaklarım kırıldı ve yeniden şekillendirildi cok zor bir kıkırdak yapısına sahiptim ancak başarılı geçti. Şuan 3.ayımdayım ve halen daha ara ara burnumda özellikle sırt kısmında sızlamalar oluyor. Doktor bu sızlamaların normal olduğunu ve kemikler kaynayana kadar yani 1 yıla kadar devam edebileceğini söyledi. Cok kafaya takmamak lazım, kemikler yeniden şekillendirildi kolay bir operasyon değil bi yerimiz çizilip kesildiğinde bile ağrısı haftalar sürüyor dile kolay bu burun ameliyatı. Ödemleriniz 2.ayınızda daha da azalacak, siz kontrollerinizi aksatmayın yeter. Şuan benim tek sıkıntım burun derimin aşırı yağlanması gün aşırı temizleme yapmama rağmen sebum salgımın ulaşabileceği en everest seviyesinde olması. Sanırım bu da burun ameliyatlarından sonra normal karşılanan bir durum. Umarım en kısa sürede iyi hissedersiniz.

Bu burun asla böyle şiş yusyuvarlak kalmicak emin ol .
Benim 3. ayıma yaklaşıyo o kadar değişti ki .

Ödemde her tarafta aynı olan bir şey değil. Kemiklerin her yerde kaynama hızı aynı değil. O yüzden bencebi sorun görünmüyor.
Çok ciddi acı veya sorun hissediyorsan doktoruna danış tabi.

merhaba öncelikle geçmiş olsun, henüz burnunun cok cok yeni ve ödemli, bu ödemler cok hızlı bir şekilde inecek endişelenmeyin. Benim doktorum bana masaj uygulaması vermedi, her doktor önermiyor, benim de burun kıkırdaklarım kırıldı ve yeniden şekillendirildi cok zor bir kıkırdak yapısına sahiptim ancak başarılı geçti. Şuan 3.ayımdayım ve halen daha ara ara burnumda özellikle sırt kısmında sızlamalar oluyor. Doktor bu sızlamaların normal olduğunu ve kemikler kaynayana kadar yani 1 yıla kadar devam edebileceğini söyledi. Cok kafaya takmamak lazım, kemikler yeniden şekillendirildi kolay bir operasyon değil bi yerimiz çizilip kesildiğinde bile ağrısı haftalar sürüyor dile kolay bu burun ameliyatı. Ödemleriniz 2.ayınızda daha da azalacak, siz kontrollerinizi aksatmayın yeter. Şuan benim tek sıkıntım burun derimin aşırı yağlanması gün aşırı temizleme yapmama rağmen sebum salgımın ulaşabileceği en everest seviyesinde olması. Sanırım bu da burun ameliyatlarından sonra normal karşılanan bir durum. Umarım en kısa sürede iyi hissedersiniz.

Merhaba arkadasim yazında yağlanma sorunundan bahsetmişsin dikkatimi çekti de aynı sorun bende de oluştu birkac urun denedim avene ya da 'la roche posay'in ve yanaklarım kup kuru dururken burnum inanılmaz yağlı halde kalıyor.
Merak ediyorum sonrasında düzeliyor mu bu durum, ya da ne kadar sürüyor..

Rica ederim arkadaşım ne demek. Şimdi baktım fotoğrafına bence gayet güzel olmuş. Öyle dediğin yatıklığı farkedemedim bile. Şuan çok yeni ucunun sis olduğu da belli. Zamanla indikçe eminim daha güzelleşecek.
Ve gerçekten ödemler indikçe burun şekilleniyor. Mesela benim ilk 3 haftamda burnumun bir kenarında çok korkunc bir kavis vardı ucu sis diye daha da kötü gözüküyordu bana. Şuan 1 buçuk ay oldu ve o beğenmediğim kavisin artık kaybolmaya başladığını görüyorum çok şükür.
Bazen ödemler yanıltıcı olabiliyor sağ olsun burada bir başka arkadaş bana epey destek oldu ilk haftalar. Ve onun burnunun ilk ve 7 ay sonrasını görünce anladım değişimin ne denli olabileceğini. Ve kendimde de gözlemliyorum değişimi yavaş da olsa.

Senin de zamanla oturur. Şuan hiç ama hiç odaklanma ona. Gerçekten sakınılan göze çöp batıyor. Normal hayatına odaklan arkadaşım umarım zamanla istedigin en güzel sonucları alırsın :)
Çok ama çok teşekkür ederim o kadar moral oldu ki yazdıklarını okuyunca. Motivasyonum yükseldi cidden. Gelişme oldukça burada paylaşıcam .:KK15:

Kesinlikle burun ameliyatı zor bir ameliyatmış. Artık girdik bir kere bu yola umarım sağlıklarla devam ederiz. Teşekkür ederim moral verdiğiniz için. :KK19:

Bu yağlanma sorunu bende de var. Zaten fotoda da görmüşsünüzdür burnumun üstü siyah noktalarla doldu. Her duşa girdiğimde burnum deli gibi soyuluyor. Duşta çok ince bir peelingle burunum üstünü çok hafif okşar gibi temizlemeye çalışıyorum. Ozaman bir nebze temizleniyor ama sonra yine doluyor gözenekler. Eskiden bu kadar yağ tabiri caizse fışkırmıyordu.:işsiz:
Sizin ne kadar oldu ameliyat olalı ?

Bu yağlanma sorunu bende de var. Zaten fotoda da görmüşsünüzdür burnumun üstü siyah noktalarla doldu. Her duşa girdiğimde burnum deli gibi soyuluyor. Duşta çok ince bir peelingle burunum üstünü çok hafif okşar gibi temizlemeye çalışıyorum. Ozaman bir nebze temizleniyor ama sonra yine doluyor gözenekler. Eskiden bu kadar yağ tabiri caizse fışkırmıyordu.:işsiz:
Sizin ne kadar oldu ameliyat olalı ?

Ben 3.ayımdayım, evet aynı şekilde aynı sorunla karşı karşıyayız eminim ki bu ameliyatı olan herkes bu aşırı yağlanma sorunundan muzdarip. Ben de günlük cilt temizliğimi yapıyorum ama gün içinde burnumun hem üstünün hem de alnımla birleşen sırt kısmının sanki birisi zeytinyağı dökmüş gibi elimi attığımda yağla kaplı oldugunu fark ediyorum. Ameliyattan sonra tampon ve atelle bölgenin 1 hafta kapalı kalmasından dolayı cildin dengesi zaten bozuluyor, bunlar cıktıktan sonra da burnun cilt dokusu da kendini dengeye oturtana kadar aşırı derecede yağ salgılamaya devam edecek. İnternetten araştırdığım kadarıyla ve yine ilk kontrolümde doktora danıştığımda rutin cilt bakımımızı yapmaya devam ettikçe bu durum giderek azalacak ve ameliyattan onceki normal dengesine zamanla kavuşacak bu zaman da aşağı yukarı 6 ay-1 yıl. Sanırım bu süreçte en iyi dostumuz sabır olacak. Yine de beklemesi cok zor olan bir süreç. Cok kafaya takmamamız gerekiyor. Her gün düşünürsek kafayı yeriz. Ben bu süreçte biraz şekeri ve yağlı karbonhidratlı beslenmeyi de azalttım belki faydası olur diye. Sizin de burnunuz ödemlere rağmen cok guzel gozukuyor. Sakın moralinizi bozmayın suan burnunuz size bicok acıdan asimetrik gelebilir, ben 1 gün arayla profilden çekindiğim selfilerde bile muazzam değişiklikler fark ediyodum. 6 ay ve 1 yıl sonunda burda olursak sonuclarımızı paylaşalım bence ve süreci de bence anlatalım.

Merhaba arkadasim yazında yağlanma sorunundan bahsetmişsin dikkatimi çekti de aynı sorun bende de oluştu birkac urun denedim avene ya da 'la roche posay'in ve yanaklarım kup kuru dururken burnum inanılmaz yağlı halde kalıyor.
Merak ediyorum sonrasında düzeliyor mu bu durum, ya da ne kadar sürüyor..

Evet, okuduğum ve araştırdığım kadarıyla bu süreç de gecici elbette sonsuza kadar sürmeyecektir. Rutin cilt bakım temizliğimizi aksatmadan yapmamız gerekiyor. Gerekirse burun bölgemiz için aşırı yağlı ciltler için olan temizlik ürünlerinden kullanmamız gerekecek gibi duruyor. Cunku suan sabah aksam temizlememe rağmen birisi burnumun üstüne zeytinyağı dökmüş gibi. Anlık geciyor ama akabinde hemen yine yağlanıyor. Cildin ve yağ bezlerinin de dengesi bozuluyor haliyle toparlaması için zaman gerekecek.

burnumun ameliyattan onceki ve ameliyat olduktan 1 ay sonraki fotoğraflarını koyuyorum.
Cok siddetli kemik eğriliği olan ve şekil olarak da alnımla birleşik bir şekilde aşağı inen ucu aşırı düşük bir burundu. Onden gorunumu de ortada aşırı buyuk ve kemik eğrili cok bariz gozukuyor.
Onden olan ameliyat sonrası fotoğrafı 1. ay hali

Eklentiler

• 73321632_10157076694543743_737340009484386304_o.webp
    73321632_10157076694543743_737340009484386304_o.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 126
  • 74165282_10157076694583743_239116282660651008_o.webp
    74165282_10157076694583743_239116282660651008_o.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 99
  • 74159227_10157076694553743_8925426981550424064_o.webp
    74159227_10157076694553743_8925426981550424064_o.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 106
  • 72855114_10157076694573743_2916881443705585664_o.webp
    72855114_10157076694573743_2916881443705585664_o.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 119
burnumun ameliyattan onceki ve ameliyat olduktan 1 ay sonraki fotoğraflarını koyuyorum.
Cok siddetli kemik eğriliği olan ve şekil olarak da alnımla birleşik bir şekilde aşağı inen ucu aşırı düşük bir burundu. Onden gorunumu de ortada aşırı buyuk ve kemik eğrili cok bariz gozukuyor.
Onden olan ameliyat sonrası fotoğrafı 1. ay hali
Maşallah diyeyim ilk başta çok güzel olmuş cidden çok doğal bir değişim olmuş siz de güzelsiniz tabi :KK54: sağlıklarla kullanın. İnş herşey iyi giderde ben de böyle yükleyip süreci anlatırım🙏🏻.
Şimdi bir kaç gündür sağ göz pınarımda konuşurken bir titreme hissediyorum. Sesim orda bir titreşim yapıyor ve derin nefes almaya çalışınca göz pınarım oynuyor. Dikkatli bakınca fark ettim. Sürekli de bir seğirme mevcut sağ tarafın göz pınarının alt tarafında. Böyle bir şeyler yaşadınız mı acaba ? Googleladığımda hiç bir sonuca ulaşamadım malesef. Ne olabilir ki bu ? :110:

Back
X