Yanlış mı anladım ?

Şimdi sizin yaptığınız samimiyet mı oluyor? Samimi insan eşim annemi aramıyor ben de aramayayım der mı? Demek ki siz de içinizden gelerek değil görev icabı arıyormuşsunuz. Aslında bir yerde haklisiniz ama cümlelerinizi söylerken acaba ben samimi miyim diye düşünseniz olurmuş.. Ya da başka türlü ifade etmeliydiniz samimiyet dışında bir ifade ile.
Evet herkes her şeyi içinden gelerek yapmaz , ama bazı sorumluluklar vardır zorunluluklar vardır bunlar görev bilinir , ben evliliğim ya da eşimin hatrı için görevimi yapıyorsam bence eşimde bilmeli, sonuçta herkes üstüne düşeni yapsaydı hiç sorun olmazdı.

yo bu benim için saygısızlıktır.. ben bir değer veriyorsam karşılığını beklerim, çünkü her iki tarafında eşit değerde olmasını savundum hep. Aksi halde ilişkiler sağlıklı yürümez .
size ısrarla sen benim annemi ara diye baskı yapiyorsa kendiside sizin annenizi aramiyorsa evet bu saygısızlık ..ama siz kendi iradenizle ariyorsaniz bundan bir karşılık beklemelisiniz

Evet herkes her şeyi içinden gelerek yapmaz , ama bazı sorumluluklar vardır zorunluluklar vardır bunlar görev bilinir , ben evliliğim ya da eşimin hatrı için görevimi yapıyorsam bence eşimde bilmeli, sonuçta herkes üstüne düşeni yapsaydı hiç sorun olmazdı.
Eee aynı şeyi demişiz işte. siz konunuzda 3 kere samimiyet aradım vs yazarken kendinizde aynı şey yokmuş dedim. Ben şahsen kandillerde falan kayınvalideye aramayı görev olarak görmüyorum niye göreyim ki? Bugünün önemi birini arayıp kutlamakla da alakalı değil benve.

Eee aynı şeyi demişiz işte. siz konunuzda 3 kere samimiyet aradım vs yazarken kendinizde aynı şey yokmuş dedim. Ben şahsen kandillerde falan kayınvalideye aramayı görev olarak görmüyorum niye göreyim ki? Bugünün önemi birini arayıp kutlamakla da alakalı değil benve.
En doğrusu sizinkiymiş aslında bazı şeyleri “görev “ bilmemek.

Bende arayıp kutlamam hatta bayramlar bile bana işkence gibi gelir ama sanırım karşı taraf bekliyor bugün kayınvalidem aradı kendimi biraz tuhaf hissettim bu konuda :işsiz:

Bende arayıp kutlamam hatta bayramlar bile bana işkence gibi gelir ama sanırım karşı taraf bekliyor bugün kayınvalidem aradı kendimi biraz tuhaf hissettim bu konuda :işsiz:
Bunlar yapılması zor ya da yük şeyler değil aslında hatta olması gereken yarım elma gönül alma meseleleri ama incitici olan tek taraflı olması.

Ben ailemi bile aramıyorum. Bayram var anneler günü babalar günü doğum günleri derken yeter da... Herkes otursun nasıl istiyorsa yapsın o gece. Zaten arıyoruz onlar arıyor sürekli konuşuluyor bir şekilde. Böyle günlerde sırayla aramak insanın aklıni karıştıran, üstüne yük bindiren bir şey sadeve.

Merhaba hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar öncelikle . Her Kandil büyüklerimi arayan soran biriyim annem kayınvalidem vb.. bu kandilde de iftar vs derken baktım 9:30 olmuş tam telefonu elime aldım kayınvalidemi arıycam aklıma şu geldi.. eşim annemi aradı mı? Ya da aklına aramak geldi mi ya da benim annem anne değil mi :) neden hep benim aklıma geliyor diye .. kimseyi aramadan bıraktım teli. Az önce eşimin tel çaldı kayınvalidem .. nasılsınız vs diye tabiri caizse durum kontrol yapıyor aramadım ya bir defa.. madem o kadar içtensin samimisin beni neden aramıyorsun hayırdır kızım hep arardın desene mesela ..... ben sana ne yaptım ? Bu samimiyet mi oluyor .. hay allahım ya kandilde bile aklıma bunlar düştüğü için nerdeyse kendimden utanıcam ama azıcık samimiyet azıcık samimi-niyet çok mu zor ......
Pandemi yokken eşimle hem annemlere hem kvdeye 1 er saat ugrardik kandil günü kutlamak için. Bu akşamda ben önce annemi görüntülü ararım babamın falan kutladım eşimde yanimdaydi baktım sesini çıkarmıyor kafasını uzatıp kutlamiyor bende bozuntuya vermedim anne babamda öyle neden kutlamadi diye sorun yapacak insanlar değiller öyle kapadık telefonu. Gündüz ben herkese toplu kandil mesajı atmistim zaten. Yarım saat sonrada eşim annesini aradı görüntülü ablasını falan toplu aradı. Bende mutfağı toplama bahanesiyle mutfağa kaçtım konusmadim. Kusura bakmasın benimki de anne. Aslında kayınvalidem ve kayinpederimle bir sorunum yok uzuldumde böyle olduğu için ama eşim bı kutlamayı yapmaya gerek duymuyorsa bende yapmam anlamış olacak ki sormadı bile neden konuşmadım diye😂

Back
X