Yanlış mı anlaşılmışım

Hala buna sevgilim deme. Defet derhal kendine vasıflı sevgili bulsun. Evlenmeyeceğin icin değil senin gibi vasfı yanlış yerde arayan kalitesize ayıracak 1 günüm dahi yok artık de . Millet evli kocasını cekemıyor yeri gelıyor. Ben sizi anlamıyorum. Sevgiliniz size uymuyorsa basın tekmeyi yani çekme mecburiyetin ne?? Seviyorum laflarını geç bana saygı duymayan adamı sevmem ben

Hanımlar selam. Direkt konuya geçiyorum.
Erkek arkadaşımla konuşuyorduk kendisinin bir arkadaşı var yakın zamanda evlenmeyi planlıyor ve benim erkek arkadaşım da hiç desteklemiyor neredeyse küsme noktasındalar.
ben de erkek arkadaşımı haksız bulduğum için eleştiriyorum neymiş hayatı yaşamadan evleniyormuş kızı tanımamış daha falan filan. Bana göre arkadaşının mutluluğu ile mutlu olması gerekiyor. Bunu dedim bana diyor ki sen de mi böyle vasıfsız hayaller kuruyorsun benim evlenmeye niyetim yok filan saydırdı bana. Tabiki insanın kendi yuvası olması çok güzel bir şey niye vasıfsız olayım dedim. İnanın anlamıyorum. Sonra biz vasıflı bir çiftiz evlenmiyoruz ya sana göre farklı ve vasıflı ne yapıyoruz dedim sen ilişkiye mi çamur atıyosun ayrıl o zaman evlenicek birini bul filan yapıyor inanın çok üzüldüm. Evlilik meraklısı da değilim daha yaşım genç. Bu kadar öküz konuşmasına gerek var mıydı bu neydi şimdi ? Ben yanlış anlaşılacak bir şey demedim çünkü. Bana birkaç kere daha vasıfsız vs demişliği var ama niye der ki bunu insan. Kendisinden dazla kitap okur film izlerim mesleğimi küçümseyemez meslektaşız zaten. İnanın canım sıkıldı.
Aslında bu yaşadığın olay sana ne yapman gerektiğşni anlatmış.Sana değer verse böyle konuşur mu? Bir kalrmde silmiş bile seni.
Vasıfsız demiş kaç kere üzülmedin mi
gururn kırılmadı mı?
Yüzüne bile bakma gitsin vasıflı birini bulsun kendisi gibi.

Erkek arkadaşımla konuşuyorduk kendisinin bir arkadaşı var yakın zamanda evlenmeyi planlıyor ve benim erkek arkadaşım da hiç desteklemiyor neredeyse küsme noktasındalar.
ben de erkek arkadaşımı haksız bulduğum için eleştiriyorum neymiş hayatı yaşamadan evleniyormuş kızı tanımamış daha falan filan. Bana göre arkadaşının mutluluğu ile mutlu olması gerekiyor. Bunu dedim bana diyor ki sen de mi böyle vasıfsız hayaller kuruyorsun benim evlenmeye niyetim yok filan saydırdı bana. Tabiki insanın kendi yuvası olması çok güzel bir şey niye vasıfsız olayım dedim. İnanın anlamıyorum. Sonra biz vasıflı bir çiftiz evlenmiyoruz ya sana göre farklı ve vasıflı ne yapıyoruz dedim sen ilişkiye mi çamur atıyosun ayrıl o zaman evlenicek birini bul filan yapıyor inanın çok üzüldüm. Evlilik meraklısı da değilim daha yaşım genç. Bu kadar öküz konuşmasına gerek var mıydı bu neydi şimdi ? Ben yanlış anlaşılacak bir şey demedim çünkü. Bana birkaç kere daha vasıfsız vs demişliği var ama niye der ki bunu insan. Kendisinden dazla kitap okur film izlerim mesleğimi küçümseyemez meslektaşız zaten. İnanın canım sıkıldı. Ne yapayım
Vasıflı birisini bulmak için ayrıl. Ben suNu anlamıyorum. Isteyen evlensin,, istemeyen evlenmesin ama bu evliliği küçümseme merakı neden? Ben çocukken trt de yayınlar olurdu resmi nikah için :) o günler geliyor aklıma ;)

ben de erkek arkadaşımı haksız bulduğum için eleştiriyorum neymiş hayatı yaşamadan evleniyormuş kızı tanımamış daha falan filan. Bana göre arkadaşının mutluluğu ile mutlu olması gerekiyor. Bunu dedim bana diyor ki sen de mi böyle vasıfsız hayaller kuruyorsun benim evlenmeye niyetim yok filan saydırdı bana. Tabiki insanın kendi yuvası olması çok güzel bir şey niye vasıfsız olayım dedim. İnanın anlamıyorum. Sonra biz vasıflı bir çiftiz evlenmiyoruz ya sana göre farklı ve vasıflı ne yapıyoruz dedim sen ilişkiye mi çamur atıyosun ayrıl o zaman evlenicek birini bul filan yapıyor inanın çok üzüldüm. Evlilik meraklısı da değilim daha yaşım genç. Bu kadar öküz konuşmasına gerek var mıydı bu neydi şimdi ? Ben yanlış anlaşılacak bir şey demedim çünkü. Bana birkaç kere daha vasıfsız vs demişliği var ama niye der ki bunu insan. Kendisinden dazla kitap okur film izlerim mesleğimi küçümseyemez meslektaşız zaten. İnanın canım sıkıldı. Ne yapayım
Ayrıl o zaman canım hiç uzatma bile senin yerinde olsam “git vasıflı birini bul vasıfsız cahil.....!”der hayatımdan çıkarırdım.seviyosa olsam bile yapardım senelerini boşa harcama bu güzel günlerinin pişmanlığını iş işten geçtikten sonra anlarsın.

Zaten ilk yorumlardaki arkadaşlar yazılması gereken her şeyi yazmışlar bu konuyla ilgili ve çok doğru yerinde tespitler yapılmış sevgiliniz ile ilgili.

Ben değinilmeyen bir yere değinmek istiyorum. Sevgiliniz bu bahsi geçen arkadaşı desteklemiyor evlilik konusunda çünkü belliki yakınlar ve sonuçta arkadaşının bekar hayatı sonlanacak. Yani arkadaşının evlenmesi demek, arkadaşını kaybetmesi demek gibi bir şey. Kendiside evlilik yoluna evrilmek istemediğinden, gününü gün etmeye devam etmek istediğinden ve bekar hayatına doyamadığından arkadaşı içinde bu hayata doymadı evlenmemeli diye düşünüyor. Bir şeylere eline mesleğini aldığı yaşa geldiği halde doymayan insan ileridede doymayabilir, doyumsuz insanla olmaz, üzülen siz olursunuz. Demekki birlikte çok güzel günler geçirmişler artık ne haltlar döndü bilmiyorum ama tek kalınca yapamayacağına üzülüyor ve sinirleniyor olabilir. Sizin iyi söylemlerinize karşın tepkiside bu yüzden sert olmuş olabilir, size patlamış olabilir diye düşünüyorum.

Ben genelde evlenmek istemeyen tarafları daha iyi anlarım ama bu sefer olmadı. Benimde nerdeyse 4 yıllık bir ilişkim var yaşımız genç. Evlenmeyide hala düşünmüyoruz. Fakat biz hayatta bazı şeyleri erken yaşadığımız için doymuşuz az çok olgunlaşmışız bu yüzden bekar hayatı gibide yaşamıyoruz bu hayatı ve çevremizde çocuk sahibi olan arkadaşımız bile oldu kimseye bir şey demedik çünkü biz halimizden memnunuz, insanlarda memnunsa ve öyle mutluysa bize ne dedik. Sevgilimin kendi evi ayrı, benim kendi evim ayrı daha aynı eve bile çıkmadık aynı evin içinde anlaşamazsak ilişkimize zarar gelir diye bırakki evlenmeyi hiç düşünmüyoruz. Şu an o bana teklif etse ben istesemde kabul edemem ben ona bunu teklif etsem o da kabul edemez. Fakat bu konuşmanın bahsi geçecek olursada birbirimizi böyle kırmayız böyle saçma şekilde reddetmeyiz. İçimizde rahat çünkü bir şekilde ilişkimiz iyi gittiği sürece, zamanla hayatımızdaki her şeyi oturttuğumuzda zaten ilişkimizin evrileceği nokta evlilik bunu içten içe biliyoruz tahmin etmek zor değil. Fakat ben sizin durumunuzu yaşadaydım karşımdaki kişiyle bir gelecek düşünemezdim çünkü cidden sevgiliniz güvensizlik vaad ediyor size açık açık.

Ayrılın. Kendi sağlığınız için

Kendi icindeki eziklikleri ve vasifsizliklari baskalarina yukluyor bence.
Ben olsam bu sekilde davranis sergileyen birini hayatimda tutmazdim.
Nedenleri nicinleri cok tartisilir, ancak bana gore gereksiz egolu biri gibi geldi.

Insan arkadasini destekler, iyi veya kotu gununde yaninda olur.
Vasifsiz diyerek karsisindakinin tercihlerini baltalamaz, anlamaya calisir.
Ama sizin erkek arkadasinizda onu anlamaya calisacak kapasite yokken, sizi anlamasini beklemeyin.

Peki ilerde siz evlenmek istediğiniz de ne olacak? Erkek arkadaşınız ben sana istemediğimi baştan söylemiştim demeyecek mi? Zamanla değişir fikirleri diye düşünüyorsunuz sanırım ama ya değişmezse?

Adam terbiyesiz anladik. Sen niye kendine böyle laflar ettiriyorsun onu sorgula. Eklemek isterim: Bu kisi seninle sadece öylesine beraber olmadigini nerden biliyorsun. Hani "ilk hayatini yasayacak ya". Böyle tipler öyle konusur, ama kafalarina göre kiz bir ciksin bak nasil da yarim donu ile evlenme teklifi ediyor..biraz gözünüzü acin

O kadar vasıflı olsam senle işim ne davul bile dengi dengine işte diyerekten g.tüne tekmeyi koymadıysan daha öğrenecek çok şeyin var sevgili konu sahibi.

erkekler için doğru insan değil doğru zaman vardır. o arkadaşın evlilik için doğru zamanı şimdi olsaydı size o şekilde konuşamazdı. gelelim doğru zamana, sizinle evlendi diyelim: siz gerçekten böyle bir öküzü hak edecek ne yaptınız?

Sizin gibi eğitimli genç kızların böyle hödüklere boyun eğdiğini görünce cidden üzülüyorum, üstelik birde meslektaşmışız.
Şu ülkede modernliği ya da vasıflı olmayı cinsellik ya da evlilik üzerinden tanımlayan güruh aslında asıl vasıfsız, insanların ne zaman evlendiği, ne zaman cinsellik yaşadığı onların sadece tercihidir, bu onları modern ya da cool yapmadığı gibi modern ya da vasıfsız da yapmaz, koskoca 26 yaşında adam muhtemelen kendi ile aynı yaşta başka bir adamın evlilik gibi kişinin sadece kendini ilgilendiren bir konuda çocuk gibi küsüyorsa o adamdır asıl vasıfsız. Kaldı ki bekar hayatına doyamadan evleniyor kafasının erkek dilindeki mantığı, daha fazla kadınla gezip tozmadan neden evleniyor zihniyeti olduğu da o kadar barizken.
Sizinle ilişkisi yönünden bakarsak olaya, sizin dünya görüşünüze, hayallerinize saygı duymayan, üstelik bununla ilgili tercihlerinize hakaret edip alay eden adamın cidden sizi sevdiğini düşünüyormusunuz? Aşk ve sevginin en yalın göstergesi karşısındakini kaybetmekten korkmak ve sevdiğini üzmekten sakınmaktır, sizin kişiliğinize bu kadar kolay alay eden bir adam sizce sizi ne kadar seviyor.
Evlenirsiniz evlenmezsiziniz bu sizin kararınız ama sırf işine gelmiyor diye size kendi tercihini dayatan , aksini savunduğunuzda da size hakaret eden karaktersizlere yol vermeyi bilmezseniz, hayatınızı ve tercihlerinizi başkalarının ayağına paspas edersiniz.
Kişi erginse, ekonomik bağımsizlığı varsa , doğru insanı bulduğunu düşünüyorsa , kendini hazır olduğunu hissediyorsa ister 24 yaşında evlenir ister 34 bu onun sadece tercihidir , bunu anlamayacak kadar sığ adamlara hayatınızı harcatmayın.

Evlenmeyi şu an düşünmüyorum ama erkek arkadaşım böyle şeyler söylese o lafları ağzına bir bir tıkarım.
Siz de gencim evlilik düşünmüyorum diye düşünebilirsiniz hatta hiç evlenmek dahi istemeyebilirsiniz ama karşınızda size saygısı olmayan, benim doğrum tek doğru diye düşünen biri var.

Evlenmek niyetinde değilmiymiş, o zaman ayrılın kendisine vasıflı insanlar bulsun eğlenmek için, kendinizi bu kadar aşağılatmayın lütfen.

Erkek arkadaşımla konuşuyorduk kendisinin bir arkadaşı var yakın zamanda evlenmeyi planlıyor ve benim erkek arkadaşım da hiç desteklemiyor neredeyse küsme noktasındalar
Yalnız bu çok abartılı bir tepki,üstelik evliliğe de karşı.Bilemedim aklıma farklı bir şeyler geldi🙄

Son düzenleme:
Back
X