yanlış mı düşünüyorum?

Gelininiz çok bencil. Oğlunuz da şerbeti olmuş. Ben de gelinim. Kv evlere şenlik. Ama o da anne. Bir bayram benim ailem diğer bayram eşimin ailesi. Paylaştık.
Yeni nesil gelinler zıvanadan çıktı. SEBEPSİZ eşiyle ailesini ayıran engelleyen kim varsa kendi en sonunda boşanıyor. Yapılmaması gerekir.
Şimdi ki gelinler kendi ailesine yeyip içip gezmelik, erkek ailesine sömürmelik gözüyle bakıyorlar.
İki oğlum var. Korkmaya başladım. RABBİM yeni nesilden muhafaza etsin. Yok ben ummam beklemem özgür bırakırım vs diyene de asla inanmam. Yaş ilerledikçe daha çok ihtiyaç artıyor.

Ablacım bana kalırsa olay oğlundan kopuyor. Sen çok geleneksel değilsin, modern bir annesin. O sebeple bayrama seyrana takılmaz diye düşünüyordur. Bir de diğer taraf daha kalabalıksa makara kukara cazip geliyordur. Senin gerçekten bu duruma içerlediğini bilirse tavrını değiştirir bence.

Sizi yorumlarınızdan biliyorum,çok hoş çok naif bir insan olduğunuz çok belli... Amma ve lakin artık bu naiflik kullanılma boyutuna geçmiş... Daha önceki konularınizdan hatırladığım kadarıyla zaten fazlasıyla mesafeyi koruyan maddi olarak çok destek olan bı ailesiniz.Bi zahmet oğlunuzda kendisine bu kadar dikkatli davranan anne babasının gönlünü yapsın... Oğlunuz fazlasıyla hanım köylü... Gelin hanım ipleri eline almış müdahale için geç bile kalınmış... Bu yüzden bırakın eşiniz oglunuzla halletsin..

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
valla doğru olan size uğrayıp gerekirse bir gün sizde kalıp oraya geçmeleri bence..

şimdi yazlık varken yaz sıcağında bende istanbulun merkezinde takılmak istemem ama şu da var oğlunuz da keyifli ki eşine sıkıntı çıkarmıyor.

kırılmakta haklısınız belki ama siz karışmayın ,gelininizin bir suçu yok o haklı olarak ailesi ile vakit geçirmek istiyor herkesin kendi canı önce gelir, sıkıntıyı oğlunuzda arayın illa bir günah keçisi bulacaksanız...

Ben kv olsam
Eşime durumu söylerim
Oda oğlumu haşlasın
Bayram günü 1 saatte mi vaktin yok seni doğuran büyüten insanlara oğuul oğul! Demesini izlerdim.
Sonra onlar gelince de gelinimin somurtuk suratına karşı keyif kahvemi içer tatlımı yerdim.
Gelinim tavır yapıp birşey içmezdi bende gelinim su içsin 1 bardak su sağlıktır derdim
Mutlu bayramlar şimdiden :))

(Siz haklısınız elbette. Başka kvler gibi gel bayram temizliği yapıcam gel baklava açıcam mutfağı sana bıraktım haa demiyorsunuz sonuçta:))

Nasıl bir kayınvalidesiniz hayret ettim doğrusu başkaları olsa kıyameti kopartır bu durumda mesela bizim böyle birşey yaptığımızı düşünüyorum da aman Allahım yer yerinden oynardı dakika başı telefon çalardı ayrı bir yere tatile gittiğimizde ilk benim annemlere uğrarsak 5 dakika oturmadan telefon zır zır çalar niye gelmediniz gelin diye sizi takdir ettim çok anlayışlı düşünceli kibar birisiniz sizin gibi kayınvalideye böyle gelin haksızlık olmuş oğlunuzla konuşun kırıldığınızı dile getirin bayramda oğlunuzu yanınızda istemeniz en doğal hakkınız bence bu kadar yumuşak anlayışlı olmanız gelininizin işine gelmiş her istediğini yaptırıyor oğlunuz kendisi konuşsun babasıyla eşiniz de yine tavrını koysun sert bir dille bence yüz bulmuşlar astarını istiyolar

Çocuklarınızı bunaltacak yapıda bir insan değilsiniz ki. Şu kadarcık şeyi istemek de hakkınız yani. Oğlunuzla bazı bayramlarda da bizim yanımızda olun, sürekli ayrı olmaktan üzülüyoruz diye konuşabilirsiniz bence. Eşimden biliyorum, çok ince düşünemez, ailesine karşı bazı konularda ben itelerim onu, hadi aramak lazım, bir şey almak lazım, gitmek lazım... vs gibi. O da o zaman "aaa doğru, haklısın" aydınlanması yaşar ancak. Belki oğlunuzla konuşunca, sizi anlar, bu durumu düzeltmek için çabalar.

Bence sen haklisin ablacim.

Gelin hanim 1 gunlugune geliyo onda da surat yapiyo.

Bence oglunuza deyin ki: "oglum tek evladimsin,yolunu gozluyor baban,bayramda gelmiycekler nasil derim,uzulur adam,sen konus babanla" deyin.

siz söylemeyin, oğlunuz babasına kendi söylesin. ayrıca her bayram onlarla olmasına gerek yok. biz bayramı da size ayırabilirler. zaten 4 günün 4ünde de görüşelim demezsiniz. biraz da sizle takılsalar ölmezler. surat asacak bişey yok.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.

Eşiniz oğluna bunu yansıttı mı yoksa kendi aranızda mı konuşuldu ?
Eğer oğlunuz babasının bu tepkisini bile bile böyle bi karar almışsa çok ayıp etmiş.

kızlar sağolun.tek tek cevap yazamazsam kusuruma bakmayın.

çok kırıldım inanın.geçen sene yaptıklarından sonra,eşim tavrını koydu ama o da bana söyledi,"oğluna söyle diye".yani biliyorlar.bu sne de oğlum direkt bana söyledibabası sofradan kalkınca.arada şamar oğlanı gibi oldum.ama benm de kırıldığımı kimse düşünmüyor.
benim babam var,90 yaşında.hersene bayram da orada oluruz.ilk sabah.eşimin annesi ve babası çok önce vefat ettiği için.kardeşim,yeğenlerim orada toplanırız.evlenmeden önce oğlum da bizileydi.3 senedir bu kural değişti.kahvaltılarda oğlum ve gelinim yok.arife günüden giderler.sabah kahvaltısında oradalar.akşam üstü,oraya gelirler.2-3 saat bizimle.tamam.2. ve 3. gün yine oaradalar.bizimle bayramlaştıkları için sanırım ayrıca bize gelmezler.

bütün suç oğlumda,arayı idare etmeye çalışıyorum diyor ama beni idare eden yok.

eşime ben söylemeyeceğim .kendisi söylesin.üstelik pazar günü babalar günüymüş.
Eşiniz oğluna bunu yansıttı mı yoksa kendi aranızda mı konuşuldu ?
Eğer oğlunuz babasının bu tepkisini bile bile böyle bi karar almışsa çok ayıp etmiş.

ben yansıttım baban kızdı diye.ban a söyle dedi eşim.oğlum biliyor yani.ama her zamanki gibi arayı yaparım diye düşündü ama bu kez karışmayacağım.

Burada gelinin suçu yok. Oğlunuzun arayı bulamama problemi var. Yanlış hatırlamıyorsam (hatırlıyorsam düzeltin lütfen) bebeklerini kaybetmişlerdi, sizin de başınız sağ olsun bu arada, bu yüzden eşini alttan almaya, üzmemeye çalışıyor olabilir ama yanlış bir yol izliyor. Ne eşim için ailemi siler atarım, ne ailem için eşimi. Ayıp ediyor, oğlunuz da kendi söylesin.

Burada gelinin suçu yok. Oğlunuzun arayı bulamama problemi var. Yanlış hatırlamıyorsam (hatırlıyorsam düzeltin lütfen) bebeklerini kaybetmişlerdi, sizin de başınız sağ olsun bu arada, bu yüzden eşini alttan almaya, üzmemeye çalışıyor olabilir ama yanlış bir yol izliyor. Ne eşim için ailemi siler atarım, ne ailem için eşimi. Ayıp ediyor, oğlunuz da kendi söylesin.

evet .teşekkür ederim.2. kez hamile gelinim.2.5 aylık.bu kez herşey yolunda.inşallah sağ salim,kucaklarına alırlar.

Merhaba, haklısınız kırılmakta, gücenmekte. Eğer burada okuduğumuz kayınvalideler gibi bunaltan, eşle ara bozan biri olsaydınız tamam gelin de istemiyor demek ki derdim belki ama asla öyle biri değilsiniz. Çok naif ve anlayışlısınız. Bu durumda gelmemek için hiçbir sebep yok. Tatile gidiyor olsalar neyse ama sizi es geçip de gelininizin ailesine gidiyor olmaları çok kırıcı gerçekten. Bence eşinize siz söylemeyin, oğlunuz söylesin. Arada kalmayın. Kendi problemini kendisi çözsün. O surat olayı hele ne bileyim insanlar nasıl ailelerle uğraşıyor, kimisi de bulmuş bunuyor resmen. İnsan annesini boynu bükük bırakmak istemez böyle özel günlerde, denge kurmaları lazım mutlaka. Yanlış düşünmüyorsunuz.

evet .teşekkür ederim.2. kez hamile gelinim.2.5 aylık.bu kez herşey yolunda.inşallah sağ salim,kucaklarına alırlar.

Bilmiyordum, hayırlı uğurlu olsun şimdiden. :) Canınızı sıkmayın diyeceğim ama elinizde değil biliyorum.

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?

Ben gelin ve evlat olarak bu konuda eski kafalıyım :)
Eşim de öyle... biz de bayramlarda tatil ayarlanmaz. Başka zaman imkanlarımız geniş olduğu için sorun da etmeyiz.
Ve iki aileye de bu konuda eşit mesafedeyiz.
Evlendiğimden beri Bayram’ın birinci günü kahvaltı kayınvalidemde yaparız.
Sonra çıkar bir kaç bayram ziyareti,
Bizimkilerde de akşam toplanırız.
Kayınvalidem için ilk gidilen yer onun evi olması çok önemli, onun gönlü olur :)
Annem ailenin büyüğü İstanbul’da, akşam herkes ona gelir, orada bayramlaşma olur. E biz de o vakit gideriz.

Ben orada toplanılmasını anlıyorum; gelinin gitme isteğini de. Mesafeler ne bilmiyorum, ana oluru varsa, kahvaltıya size gelsinler, bayramlaşma olsun, sonra geçsinler, yetişirler.
Eğer mesafeden dolayı mümkün değilse,
Kusura bakmasınlar ama geçmiş bayramlarda suyunu çıkarmayacaklardı :)
Bence söyleyin oğlunuza.
Ama kötü olacaksınız. Zoraki bir şekilde size gelip bayramlaşmasının hiç bir anlamı olmayacak. Keşke oğlunuz ince düşünceli biri olsa da bu konuda müdahale etmek zorunda kalmasanız...

oğlum gelinim de olsa.

valal ben yeni gelin olmama rağmen sizi haklı buldum :D muhakkak iki tarafada zaman ayrılmalı. istisnalar dışında bizdede ilk gün erkeğin tarafnda geçirlir. bnde yeni evliyim 6 7 aylık mesela bnm ailemde köyde olacak bu bayram. ama biz mecburen ilk günü kayınvalidemdeyiz ikinci günü istersek köye gideblrz. eşimde bişey demez. ama ilk günü gidelim desem evin tekoğlu olarak gitmek istemez. bnde öyle bişey demem zsaten çok mühim bir durum olmadıkça. benm ailemede onun ailesinede zaman ayırıyoruz :)

Yani sonuç ne olursa olsun tatsız bi bayram olacak sizin için. 3. gün geldiğinde bile planı bozuldu diye surat yapan insan, 1. gün geldiğinde ne yapar kim bilir. Hepiniz de o tatsızlığı hissedeceksiniz. Onların planladığı gibi olsa bu seferde sizin kalpleriniz buruk olacak.. Yapacak pek bişey yok, bırakın babasıyla da kendi konuşsun.

Gelin hanim inanilmaz derecede yüz bulmus olmali ki, tum bayrami ailesiyle gecirdigi halde esinin ailesine (bir de bayramin son günü) bayramlasmaya gidildiginde surat asabiliyor.. Er kişi gelinin ailesine gittiğinde surat salliyor mu acaba? Eşin gunlerce senin ailende kalsin, sen gel afra tafra yap, 1 günü bile cok gör.. Üstelik boyle anlayışlı insanlara tavir koy.. Bazi insanların dusunce yapisini ve durusunu aklim almiyor cidden.. Gelin hanimin yaptiginin burda yuzlerce konu actiran, eşini kendi ailesine resmen köle edip eşinin ailesini bi şeye saymayan erkeklerin tavrından farki ne?
Taviz vermemenizi öneririm.. Zaten anlayisli olmak yaramamis, yaramayacak gibi de görünüyor, zihniyet ortada zira.. Küçük bey babasiyla kendisi konussun..

Back
X