yanlış mı düşünüyorum?

hunter7

şükür...:))
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.639
8.253
773
selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?

Ne demek öyle bütün bayram boyunca ziyaret etmemek, gelin hanımın 1 gün için surat yapması? Gelininiz de oğlunuz da bana normal gelmedi. Bir oğlan nasıl bayramda ailesini es geçer? Bir gelin nasıl 1 bayram gününü eşinin ailesinde geçirmekten surat yapar? İkisini tek tek karşınıza alıp konuşun bence. Eşiniz de geçen bayram için en iyisini demiş eğer o lafın üzerine yine aynı yaparlarsa siz anne baba olarak oğlunuzun da gelininizin de burnunu sürtmelisiniz bence. Çok sinirlendim yahu.

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?

Sizi buradaki yorumlarınızdan tanır ve çok da beğenirim, çocuklarınızın hayatını zora sokacak bir ebeveyn olmadığınızı biliyorum yazdıklarınızdan
Ben çocukları rahat bırakın diyenlerden değilim hiç bir zaman, koskoca yetişkin insanlar zaten birlikte vakit geçiriyorlar
Anne-baba baştayken kıymeti bilinmeli, gönlü kırılmamalı
Gelinin ailesi ile koca bayramı geçirip kendi ailene bir bayramlaşmayı çok görmek olmaz
Eşit davranılmalı, insanın hayattaki tek evladından bayramda biraz özen beklemesi fazla bir şey değil bence
Oğlunuz da bu konuda incitmeden tavrını koymalı, ayrıca eşim aileme surat yapamaz, buna izin vermem, sebep ne olursa olsun, oraya gidilmişse bizim aramızda aksayan bir şeyi aileme yansıtamaz, bu konuda oğlunuz da hatalı
En zor büyüyen şey insan yavrusu, çok emek veriliyor, kimse evlenince ailesinin evladı olmaktan emekli olmuyor, bence eşiniz haklı, bayramlar özel zamanlar, sizde bilirsiniz zaten yaşımız itibariyle kayıplarımız eksiklerimiz var, buruk geçen zamanlar bir de evlat mı gelmesin gelinin yüzünden. Ablacım herkes haddini bilmeli, büyükler sayılmalı, aile ilişkileri canlı tutulmalı. Benim aileme gidilecekte senin ailen orada bekleyecek olmaz, olmamalı. Sen annesin, bence bu işleri yoluna koyabilirsin, buna hakkın var

Bence haklısınız. Bırakın babasına kendisi söylesin sizi arada birakmasin. Bayram 3 gün arefeyi de saysak 4 gün. Bunun 1 gününü tek evladiniz size ayırmalı ve gelininiz de bir zahmet surat asmadan gelmeli. Siz de bu kadar içinize atmayın. Kirildiginizi belli edin. Yarın bir gün onların da evladı olacak. Aynı şeyi kendilerinin de evlatlarindan görmeyeceği ne malum. İnsan biraz anne babasının yerine koymalı kendini

Ne güzel ince fikirli bir annesiniz. Ancak bu durumunuz sömürülmeye başlanmış. Biz eşimle bir bayram benim aileme bir bayram onun ailesine öncelik veririz ki kimse kırılmasın. Bence uygun bir dille oğlunuzla konuşun. Gelin hanımın yaptığı ve oğlunuzun da ona uyması maalesef biraz ayıp olmuş.

Günaydın. ..valla ben bir gelinim öncelikle ve bu konularda büyükleri de anlamaya çalışırım. ..geçen hafta kayinvalidem leri iftara aldım ve bayram sabahi beraber kahvaltı yapmak istediğini usulunce söyledi. .. (geçen yıl tesadüfen böyle olmustu)...Eşim de bana bıraktı. ..işin ilginç tarafı annem de bayram sabahi Kızkardeşim çocuklar beraber kahvaltı yapalım dedi. ..Ancak gelininiz ne kadar küçük olursa olsun evlenecek kadar büyük !
Yani beklentinin ve yapılması gerekenin farkındadır yani...Katı bir şekilde illa burda olacaklar olmaz ama burda olmayacağız da hoş bir durum değil. ..durduk yere saçmalık olur bayram günü. .ben mesela daha eşimi ikna ettim bayram sabahi kayinvalidem lerde olmamiz gerektiğini ve yakışanı bu olduğunu. ..yani aslında oğlunuza hal diliyle soyleseniz baban da ben de çok uzuluruz oğlum diye...bence elbette biz anneler evlatlarimiz evlense bile uyarmak ve doğruyu göstermek hakkımız var...O KADAR DA HAKKIMIZ OLSUN YANİ BENCE...dilerim tatsizlik yaşanmadan güzel bir bayram geçer. ..şimdiden iyi bayramlar. Sevgiler size.

Günaydın. ..valla ben bir gelinim öncelikle ve bu konularda büyükleri de anlamaya çalışırım. ..geçen hafta kayinvalidem leri iftara aldım ve bayram sabahi beraber kahvaltı yapmak istediğini usulunce söyledi. .. (geçen yıl tesadüfen böyle olmustu)...Eşim de bana bıraktı. ..işin ilginç tarafı annem de bayram sabahi Kızkardeşim çocuklar beraber kahvaltı yapalım dedi. ..Ancak gelininiz ne kadar küçük olursa olsun evlenecek kadar büyük !
Yani beklentinin ve yapılması gerekenin farkındadır yani...Katı bir şekilde illa burda olacaklar olmaz ama burda olmayacağız da hoş bir durum değil. ..durduk yere saçmalık olur bayram günü. .ben mesela daha eşimi ikna ettim bayram sabahi kayinvalidem lerde olmamiz gerektiğini ve yakışanı bu olduğunu. ..yani aslında oğlunuza hal diliyle soyleseniz baban da ben de çok uzuluruz oğlum diye...bence elbette biz anneler evlatlarimiz evlense bile uyarmak ve doğruyu göstermek hakkımız var...O KADAR DA HAKKIMIZ OLSUN YANİ BENCE...dilerim tatsizlik yaşanmadan güzel bir bayram geçer. ..şimdiden iyi bayramlar. Sevgiler size.
Siz çok hoşsunuz ya ne zaman yorumunuzu okusam bunu hissediyorum maşallah.

Oğlunuz ile konuşun bir bayram ilk gün kız tarafına diğer bayram ilk gün erkek tarafına gidilsin.Ben evlenmeden eşime böyle söyledim kabul etti o şekilde yapıyoruz. Gerçi kayınvalidem ailemi daha sık görüyorum diye(oğluma annem baktığı için) bayramlarda onlarda olmamı istiyor bana demesede direkt ben bazı konuşmalardan anladım.Ama bu bayram ailemde bizimle olmak istiyor sonuçta.

oğlum gelinim de olsa.

konunuzda sonuna kadar haklısınız.
yerinizde olsam eşime söylemeden önce oğlumu arar, geçen bayram gelmediğinizde baban çok üzüldü ve kırıldı bu bayram gönlünü almak adına, ilk gün sabahtan 1-2 saatliğine de olsa gelip birlikte bir kahvaltı yapıp sonra gidin kayınvalidengile derdim.bu konuda da tavrımı koyar, ısrarcı olurdum.
(bilemiyorum belki de arife günü akşam yemeğine gelip erken bayramlaşma da yapabilirler sizin için de uygunsa. ama mutlaka gitmeden önce babayı ve sizi ziyaret etmeliler diye düşünüyorum....)

Cok iyi niyetli bir insansiniz. Anneme cok benzettim sizi.
Bence biraz da olsa agirliginizi koyun, kalp kirmayacaginizi biliyorum ama damardan girdiginiz zaman oglunuz yaptigi hatanin farkina varacaktir.

Bizim gelinimizde baslarda oyleydi (7 yildir evliler) yeni yeni kiymetimizi anlamaya basladi. Kendi ailesinden bekledigi o sicakligi goremeyince artik bize yoneldi. Suan hamile ve haftanin 4-5 gunu hep bize geliyorlar. Annem ona hergun yemek yapip yolluyor.

Dilerim gelininiz de aklina basina alir, sizin gibi tatli bir insani uzmez.

5 senelik evliyim her bayram 1 günü eşimin tarafına 1 günü kendi tarafıma ayırırım tüm ziyaretlerimiz bittiyse de kalan günler bizim olur
Gelininiz bence bu konuda çok bencilce davranıyor kırılmakta haklısınız
Kurbanı beraber kesiyorlarsa kurban bayramı orda olmaları mantıklı ama anladığım kadarıyla Ramazan bayramında da aynını yapıyor

oğlum gelinim de olsa.

Çok üzüldüm burada hatalı olan oğlunuz belki gelininiz düşünmüyor olabilir hadi 1 defa oldu 2 defa oldu ama göze sokar gibi her bayram arefesinde karşı tarafa gidilmesi çok saçma olmuş. Bence hiç araya girmeyin eşiniz oglunuzla halletsin sonra herkes iyi olur siz kötü kv olursunuz.

oğlunuz ile görüşüp tek evladı olduğunuzu hatırlatın
ama
bir bayram orada bir bayram sizinle şeklinde olmaları daha doğru gibi geldi bana
eşinize de kısa zamanda söyleyin
geç söyleyince kabahat size patlar

Ooo geline bakar mısın?
Son gün geliyor birde surat yani hiç gelmeyecek..
Ben validemi kp sevmem hatta sırf onların üzerimize baskısından eşimin değişmesinden dolayı boşanmayı düşünüyorum ama ne olursa olsun bayramlaşırım saygım var kimseye değilse kendime.. tatile mi gideceğim bayramda gitmeden bir gün önce gider bayramlaşırım yinede yaranamam o ayrı:) bence açık açık belli edin bir evladım var ve bayramlasmaya gelmiyor gözümüzü kapıda bırakıyor diyin.. diyin ya bugünlere getirdiniz bir bayramı hakediyorsunuz

Empati yaptım. Tek oğlum var .Bende olsam kırılırdım açıkcası.

Değer veriyor ve değer bekliyorsunuz . Oğlunuzu alın karşınıza konuşun .Bayramın 1. günü kahvaltıya gelsinler ve ondan sonra ne istiyorsa yapsınlar.

Oğlunuz da bir anne ,babası olduğunu bir zahmet hatırlasın.

Babaya söylemek işine gelmiyor tabii . Siz de söylemeyeceğinizi kendisinin söylemesini isteyin.

Emin olun siz az tepki gösterseniz. Kötü kaynana olursunuz.

İyilikler sizden yana olsun

Bende bir gelinim. Sürekli benim ailemle bayram geçirelim ama eşimin ailesine gelince surat yapayım yok öyle haksızlık. Ben uzağa gelin geldim bazen ailemin bayramını telefonda hayırlıyoruz eşim hep gidelim der ama ailem anlayışlıdır eşinin ailesiyle bayram geçirin derler sorun çıkmaz. Kv kp de kesinlikle surat yapmam misafirleri çok olur birlikte ağırlarız. Gelininiz kusura bakmayın ama çok düşüncesiz ve kendini yetiştirebilmiş biri olduğunu olgun olduğunu düşünmüyorum. Oğlunuz da bir zahmet babasına kendi söylesin baba biz bayramda yokuz yine diye. Bir gelin olarak gelininizi de oğlunuzu da kınıyorum.

Back
X