Ben bu tür durumlarda beklentilerin de kişiye ve kişiliğe özel olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle genele sorduğunuzda "ne önemi var, hediye mi bekliyorsun, ben beklemem, buna mı takıldın" gibi cevaplar da bolca gelecektir.
Her kişiliğin beklentisi kendi özeli, her ilişkinin dinamiği farklıdır oysa. Madem siz bu konuları önemsiyorsunuz ve partnerinizle evlilik düşünüyorsunuz, o halde bu konulara şimdiden dokunuşlar yapacaksınız
Hazır doğum gününüz geçmişken ; Alacaksınız karşınıza ve bu özel günleri önemsediğimizi, bunların sizin için hayatın güzel anları, özel hatıraları olduğunu, bu konuya hassasiyetle önem veren bir insan olduğunuzu, bu güne kadar bunu kendisinin fark etmesini beklediğinizi ama ısrarla cevap alamadığınızı, bu konuda üzüldüğünüzü anlatacaksınız sakince. Çünkü hayat boyu benim için önemli olacak bir konu bu, bu nedenle bilmeni istedim

de diyeceksiniz
Unutuyorum vs gibi bahanelerine, unutmamak için telefon alarmını, özel gün hatırlatan programları kullanmak gibi bir çözüm bulması gerektiğini, sizin için özel günlerde özel hissettirmesi gereken insanların en önemlisi olduğunu bilmesi gerektiğini de ekleyeceksiniz ciddi ve sakin bir ifade ile.
Ve bir daha bu konuyu açmayacağınızı, çünkü artık bu konuya özen göstereceğini düşündüğünüzü belirteceksiniz
Tabii ki her konuda bu kadar zıt ve farklı beklentilere sahip değilseniz, genel anlamda sizi önemseyen bir sevgiliye sahipseniz bu şekilde düzeleceğini düşünüyorum