• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum

Kokina15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2016
1.445
952
123
Slm arkadaşlar.bir komşum var gecen sene vefat etti.benim çocuklarımla yaşıt 1.sinifa giden bir oğlu var.annesi vefat edince babaanne bakmaya başladı.haliyle yaşlı ve hasta.zor yetişiyor çocuklara.bu çocuk bitun gün gece yarılarına kadar dışarda küçük olmasına rağmen.cocuklari dışarı fln çıkarınca geliyo oynuyorlar.simdi okul açıldığı için çıkarmıyorum bu çocuk eve gelmeye başladı.soruyorum babaannenin haberi varmı beni babanem yolladı git orda oyna diye diyor.cocuk aşırı hareketli.bisey olacak diye ödüm kopuyor.gecen saat ona geliyordu arayan soran yok evlerine götürüp teslim ettim.ama eve girer girmez çıktı dışarıya yine.esim diyorki onada kol kanat ger.bizim çocuklarla birlikte okula getir götür.tabiki yardım amaçlı götürürüm onda sıkıntı yokta.cok üzülüyorum çocuğa.ama ben sorumluluk almaktan korkuyorum.esimde sevaptır derslerinde flb yardımcı ol diyor.tamam sevaptırta mutlakada buda bir sorumluluk degilmi.gecende konusu geçti böyle eşim yanlis düşünüyorsun diyor.tmm çocuğa çok çok üzülüyorum ama.babada bizim yaşlarda erkek olduğu içinde çok muhattap olamıyorum.sizce yanlismiyim

Eşiniz haklı, bazı şeyleri sizden gormesi öğrenmesi çocuklarınız için de çok güzel olmaz mı?
Hem topluma, hem çocuklarınıza aslında insanlığa fayda sağlamış olursunuz.
Öyle çocukların sonu çok kötü oluyor, oteki türlü çocuklarınızla iletişimini kesmeniz gerekecektir.

Çok üzücü bir durum. Kadın yaşlı olduğu için baş edemiyor muhtemelen. Siz de haklısınız çocuk bu, sorumluluğu ağırdır. Çok iki arada bir olay. Ben olsam belirli saatler içinde çocuğa elimden geldiğince sahip çıkardım, derslerine yardım etmek gibi. Okula götürmek de olabilir en azından yollarda başına bir şey gelmez. Arada da akşam saatlerinde sokakta olmasının zararlı ve tehlikeli olduğunu güzelce anlatabilirsiniz.

Slm arkadaşlar.bir komşum var gecen sene vefat etti.benim çocuklarımla yaşıt 1.sinifa giden bir oğlu var.annesi vefat edince babaanne bakmaya başladı.haliyle yaşlı ve hasta.zor yetişiyor çocuklara.bu çocuk bitun gün gece yarılarına kadar dışarda küçük olmasına rağmen.cocuklari dışarı fln çıkarınca geliyo oynuyorlar.simdi okul açıldığı için çıkarmıyorum bu çocuk eve gelmeye başladı.soruyorum babaannenin haberi varmı beni babanem yolladı git orda oyna diye diyor.cocuk aşırı hareketli.bisey olacak diye ödüm kopuyor.gecen saat ona geliyordu arayan soran yok evlerine götürüp teslim ettim.ama eve girer girmez çıktı dışarıya yine.esim diyorki onada kol kanat ger.bizim çocuklarla birlikte okula getir götür.tabiki yardım amaçlı götürürüm onda sıkıntı yokta.cok üzülüyorum çocuğa.ama ben sorumluluk almaktan korkuyorum.esimde sevaptır derslerinde flb yardımcı ol diyor.tamam sevaptırta mutlakada buda bir sorumluluk degilmi.gecende konusu geçti böyle eşim yanlis düşünüyorsun diyor.tmm çocuğa çok çok üzülüyorum ama.babada bizim yaşlarda erkek olduğu içinde çok muhattap olamıyorum.sizce yanlismiyim
cok sevapsa esin yardim etsin

Nereye gittiğini söylemeden bütün gün sokakta çocuk bize diye çıkıp başına bişey gelir Allah korusun
Babaanne yaşlı olabilir ama tüm gün başkasının evinde olmasına nasıl izin veriyor,baba nerde?
Evet işgilenirdim ama söylediğimi uygulayacaksa eve alırım çünkü o evde bir çocuk daha var ona bakıp taklit edebilir

Çocuğun babasına fln demiş zaten okula benim hanım getirip götürsün ilgilensin diye

E kendisi yapmadığı için ne olacak yapıver diyor eşiniz işte. Çok istiyorsa o getirip götürsün yedirsin oynatsın da anlasın nasıl bir sorumluluk olduğunu.

Babaanne yaşlı olabilir ama tüm gün başkasının evinde olmasına nasıl izin veriyor,baba nerde?
Evet işgilenirdim ama söylediğimi uygulayacaksa eve alırım çünkü o evde bir çocuk daha var ona bakıp taklit edebilir
Şimdilik kurallar koyuyorum emanet diye temkinli davraniyorum

E kendisi yapmadığı için ne olacak yapıver diyor eşiniz işte. Çok istiyorsa o getirip götürsün yedirsin oynatsın da anlasın nasıl bir sorumluluk olduğunu.
İşte onun mantigi bizimkilerin yanında oda dursun.yedirip içirmek hiç sıkıntı değil nolacak onun yediği içtiği ondan hiç gocunmamda.hareketli çok balkondan sarkar bişey olur düşer muser

Eşinizi çok çok takdir ettim kendisini tebrik ediyorum. Ben de aynı şekilde düşünüyorum çocuğa yardımcı olmalısınız, olduğunca sahip çıkmalısınız. Bana kalırsa en doğrusu babasıyla konuşsun çocuğuna sahip çıksın. Çocuk gece sokakta diyorsunuz babası nerde o sırada, neden çocuğuna bakmıyor?
Çocuğun babası sizinle yaşıtsa ne olacak yani anlayamadım, bunun çocuğa yardımcı olmanızla ne alakası var?

Şimdilik kurallar koyuyorum emanet diye temkinli davraniyorum
Kendi oturduğum semtte anne vefat etti erkek ve kız kardeş babaanne sorumluluğunda büyüdü tüm mahalle göz kuşak oldu öte git bile denilmedi.
Okula giden komşu çocuğunun peşine takardı babaanne birlikte gidip geldiler güvendiler herkese
Şimdi kocaman oldular

İşte onun mantigi bizimkilerin yanında oda dursun.yedirip içirmek hiç sıkıntı değil nolacak onun yediği içtiği ondan hiç gocunmamda.hareketli çok balkondan sarkar bişey olur düşer muser

Yedirip içirmek basit gibi görünebilir ama atıyorum çocuğun bir alerjisi olduğunu düşünün? Düşse çarpsa bir şey olsa tüm sorumluluk size kalacak. Evet çocuğun durumu çok üzücü ama bu sizin sorumluluğunuz değil. Gerekirse babasıyla konuşun. Dertsiz başınıza dert almayın.

Yaşıtınız erkeklerle muhatap olmanızın nasıl bir sakıncası var anlayamadım. Çocuk evinize girip çıkıyorsa ebeveyni olan babasıyla da gayet muhatap olmalısınız. Babaannenin belli ki çocukla uğraşmaya enerjisi yetmiyor insan ona da bir şey diyemiyor. Siz de kendi açınızdan haklısınız zor bir durum ama eşiniz de haklı bence. Kimse ilgilenmiyorsa size de bir yükü yoksa çocukla ilgilenebilirsiniz. Babasıyla irtibatta kalarak yapın ama bunu yok ben illa yaşıtım erkelerle muhatap olmam diyorsanız ağır bir sorumluluk böyle bir yükü almayın derim.

Back
X