• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum

Siz yine de o işi başkasının insafına bırakmayın. Sonuçta konuşacak olan komşunuzun değil, sizin evinize geliyor çocuk.
Babasını gorursemde söylemeyi düşünüyorum.ya hemde üzülüyorum onun yanında kendi cocuklarima yakın davranmiyorum.icerler üzülür

Babasını gorursemde söylemeyi düşünüyorum.ya hemde üzülüyorum onun yanında kendi cocuklarima yakın davranmiyorum.icerler üzülür
O kadar haklısınız ki, duygunuzu hissettim içimde ya çok iç kıyıcı bir durum gerçekten😕 Siz babasıyla konuşun çocuğun, sosyal hizmetler işini de ciddi ciddi düşünün lütfen. İnanın kötülük etmezsiniz, gelip birden çocuğu alıp gitmezler. Uyarı verirler en azından şapkayı önüne koyup bir düşünür babası da belki.

O kadar haklısınız ki, duygunuzu hissettim içimde ya çok iç kıyıcı bir durum gerçekten😕 Siz babasıyla konuşun çocuğun, sosyal hizmetler işini de ciddi ciddi düşünün lütfen. İnanın kötülük etmezsiniz, gelip birden çocuğu alıp gitmezler. Uyarı verirler en azından şapkayı önüne koyup bir düşünür babası da belki.
Dışardan hiç kimse evdeki anne gibi olamaz.hani ben onu yine çok sıkıştıklarinda okula getirip götürürüm.disarda oynarlarken geliyor bazen oyuncağı olmuyor oyuncak çıkarıyorum onada.disardan yapabileceğim ancak bukadar

Dışardan hiç kimse evdeki anne gibi olamaz.hani ben onu yine çok sıkıştıklarinda okula getirip götürürüm.disarda oynarlarken geliyor bazen oyuncağı olmuyor oyuncak çıkarıyorum onada.disardan yapabileceğim ancak bukadar
Siz ancak elinizden geleni, gönlünüzden kopanı yapabilirsiniz. Daha fazlasından asla sorumlu değilsiniz. Dünyadaki tüm kötülüklere ve acılara yetişemeyiz. Hiçbirimiz süper kadın, süper anne değiliz. Olmak zorunda da değiliz. Eşiniz de baskı yaparsa kendi bildiğinizden şaşmayın. Çok gönlünden kopuyorsa akşamları işten sonra o ilgilensin, bakalım enerjisi yetecek mi?

Siz ancak elinizden geleni, gönlünüzden kopanı yapabilirsiniz. Daha fazlasından asla sorumlu değilsiniz. Dünyadaki tüm kötülüklere ve acılara yetişemeyiz. Hiçbirimiz süper kadın, süper anne değiliz. Olmak zorunda da değiliz. Eşiniz de baskı yaparsa kendi bildiğinizden şaşmayın. Çok gönlünden kopuyorsa akşamları işten sonra o ilgilensin, bakalım enerjisi yetecek mi?
Elimden geleni yapıyorum onda sıkıntı yok.aksamustu bahçede oynarken fln onlara yiyecek biseyler gituruyorum kolluyodum onuda kendikilerimle bir.buraya konu açmanın sebebi olayın daha başındayım.demek istediğim şimdiden sınırlarımi cizeyim.sonradan yapamadığım da çocuk daha çok kırılır.mesela benim çocukların yanına oynamaya geldiğinde çocuklar dagilinca onu evine bırakmadan girmiyorum eve.ben teslim edeyim sorumluluk benden gitsin.biraz vicdan yapmıştım burdan yorumlarid aalinca içim rahatladı tşk ediyorum sizlere

Çünkü büyük ihtimalle konu sahibinin çocukları da babaları tarafından ihmal edilen ve bütün sorumlulukları anneye yüklenilmiş çocuklar.... Konu sahibinin eşi de bilmiyor ki ders nasıl çalışılıyor, okulla nasıl ilgileniliyor, çocuk sorumluluğu almak nedir, ne tür riskler icerir, ne tür zorlukları vardır, ebeveyn olmak nedir.... Hiçbir fikri yok....O yüzden rahatlıkla eşinin ebeveynligini "ikram" edebiliyor sağa sola...
Dünyadan bir haber yaşıyorlar. Kendi çocuklarının eğitiminden, bakımından haberleri yok. Üstelik ikizmiş. Ben olsam herhalde “çok istiyorsan kendin ilgilenebilirsin ama çocuğun babası ile konuşup tüm sorumluluğu bende diye söz verdikten sonra” derdim.

Şu noktada kendi çocuklarınıza haksızlık yapıyorsunuz yapmayın. İnanın ben kendi çocuğum olsa 3. Ye yetişemem. Öyle bir enerji mümkün değil. Kaldı ki başkasının çocuğuna.. Üstelik büyük risk içeriyor yaptığınız. Çocuğun başına birşey gelse sorumlu siz olursunuz.

Arada bir yerlerde görür gibi oldum. Sanırım bu çocuk tek değil. Kaç kardeşler, diğerlerinin yaşları kaç, durumları nedir. Onlarda tüm gün sokaktamı. Okuyorlarmı.

Sizi çok iyi anliyorum bir yandan kıyamayıp bir yandan korkuyorsunuz. Yarın bir gün ALLAH KORUSUN sizdeyken düser kafasını falan çarpar olay başınıza kalır baskasinin cocugunun sorumlulugu ayri bir yük. Ama o yavrucağın belki sokaklarda teklikeli insanlarla karşılaşmasını başına bişey gelmesini önleyebilme imkanınız varsa yapın derim. Biraz anne şefkatı ona çok iyi gelir

Slm arkadaşlar.bir komşum var gecen sene vefat etti.benim çocuklarımla yaşıt 1.sinifa giden bir oğlu var.annesi vefat edince babaanne bakmaya başladı.haliyle yaşlı ve hasta.zor yetişiyor çocuklara.bu çocuk bitun gün gece yarılarına kadar dışarda küçük olmasına rağmen.cocuklari dışarı fln çıkarınca geliyo oynuyorlar.simdi okul açıldığı için çıkarmıyorum bu çocuk eve gelmeye başladı.soruyorum babaannenin haberi varmı beni babanem yolladı git orda oyna diye diyor.cocuk aşırı hareketli.bisey olacak diye ödüm kopuyor.gecen saat ona geliyordu arayan soran yok evlerine götürüp teslim ettim.ama eve girer girmez çıktı dışarıya yine.esim diyorki onada kol kanat ger.bizim çocuklarla birlikte okula getir götür.tabiki yardım amaçlı götürürüm onda sıkıntı yokta.cok üzülüyorum çocuğa.ama ben sorumluluk almaktan korkuyorum.esimde sevaptır derslerinde flb yardımcı ol diyor.tamam sevaptırta mutlakada buda bir sorumluluk degilmi.gecende konusu geçti böyle eşim yanlis düşünüyorsun diyor.tmm çocuğa çok çok üzülüyorum ama.babada bizim yaşlarda erkek olduğu içinde çok muhattap olamıyorum.sizce yanlismiyim
Anne olmayınca kimse merhamet etmiyor işte ...

Kendi oturduğum semtte anne vefat etti erkek ve kız kardeş babaanne sorumluluğunda büyüdü tüm mahalle göz kuşak oldu öte git bile denilmedi.
Okula giden komşu çocuğunun peşine takardı babaanne birlikte gidip geldiler güvendiler herkese
Şimdi kocaman oldular
Eee ?

Çocuğun babasına fln demiş zaten okula benim hanım getirip götürsün ilgilensin diye
Eşiniz saçmalamış. Çok biliyorsa akşamları çocuğun dersleriyle falan o ilgilensin. Kendi çocuklarına ilgilenmekten kiriliyorlar sanki bi de başka çocuğun sorumluluğunu size yüklüyor. Çocuğa çok üzüldüm.vicdanen ilgilenin elbette ama belli seviyede çünkü dediginiz gibi allah korusun bi seu olsa yine sizi bulacak

Slm arkadaşlar.bir komşum var gecen sene vefat etti.benim çocuklarımla yaşıt 1.sinifa giden bir oğlu var.annesi vefat edince babaanne bakmaya başladı.haliyle yaşlı ve hasta.zor yetişiyor çocuklara.bu çocuk bitun gün gece yarılarına kadar dışarda küçük olmasına rağmen.cocuklari dışarı fln çıkarınca geliyo oynuyorlar.simdi okul açıldığı için çıkarmıyorum bu çocuk eve gelmeye başladı.soruyorum babaannenin haberi varmı beni babanem yolladı git orda oyna diye diyor.cocuk aşırı hareketli.bisey olacak diye ödüm kopuyor.gecen saat ona geliyordu arayan soran yok evlerine götürüp teslim ettim.ama eve girer girmez çıktı dışarıya yine.esim diyorki onada kol kanat ger.bizim çocuklarla birlikte okula getir götür.tabiki yardım amaçlı götürürüm onda sıkıntı yokta.cok üzülüyorum çocuğa.ama ben sorumluluk almaktan korkuyorum.esimde sevaptır derslerinde flb yardımcı ol diyor.tamam sevaptırta mutlakada buda bir sorumluluk degilmi.gecende konusu geçti böyle eşim yanlis düşünüyorsun diyor.tmm çocuğa çok çok üzülüyorum ama.babada bizim yaşlarda erkek olduğu içinde çok muhattap olamıyorum.sizce yanlismiyim
Dengede kalinabildigi sürece sorun olmaz bence ama tabi bir şey olsa sizi suclayabilirler. Yine de ne yapalım iyilik yapmayalım mı insanlara noktasına geliyorum ben.

Dengede kalinabildigi sürece sorun olmaz bence ama tabi bir şey olsa sizi suclayabilirler. Yine de ne yapalım iyilik yapmayalım mı insanlara noktasına geliyorum ben.
İyilik yapmayada korkar olduk.tmm üzülüyorum ama yapacak çok fazla birşeyim yok.bastan vicdan yaptım ama sonradan düşününce böyle karar verdim.hadi akrabası olsam yakını olsam daha fazlasını yapayim

Çok dengede kalabileceğimi sanmıyorum sonradan görevim olacak
En iyisi baştan sinir koymak

Elimden geleni yapıyorum onda sıkıntı yok.aksamustu bahçede oynarken fln onlara yiyecek biseyler gituruyorum kolluyodum onuda kendikilerimle bir.buraya konu açmanın sebebi olayın daha başındayım.demek istediğim şimdiden sınırlarımi cizeyim.sonradan yapamadığım da çocuk daha çok kırılır.mesela benim çocukların yanına oynamaya geldiğinde çocuklar dagilinca onu evine bırakmadan girmiyorum eve.ben teslim edeyim sorumluluk benden gitsin.biraz vicdan yapmıştım burdan yorumlarid aalinca içim rahatladı tşk ediyorum sizlere
Yaptıklarınız çok güzel. Evet sorumluluk almak çok zor haklısınız ama buda size sunulmuş bir yardım fırsatı ve bu sayede gerçekten merhamet kapıları size de açılır.
Ah yavrum benim rabbim sizler gibi iyi insanlarla karşılaştırsın, umarım güzelce büyüyüp çok iyi yerlere gelir.

Evime kimseyi almam kimsenin evine de çocuğumu göndermem, parkta, sitenin bahçesinde gözetimim altında oynayabilirler ama kimsenin çocuğu için ekstra sorumluluk almam bence sizde almayın sonuçta bir ebeveyn vefat etmiş olsa bile babası var bir zahmet ilgilensin çocuğu ile tek yapacağım şey uygun bir dille aileyi zamanın kötü şartları ve çocuğun eğitimi konusunda uyarmak olurdu bir kere o yaşta çocuğun gecenin bir yarısı dışarıda işi ne ya başına birşey gelse hiç mi düşünmüyor komşunuz yazık yani.... Sizin gözetiminiz altında da bir sıkıntı olabilir sonra sizin üstünüze kalır ...

Back
X