• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum

Hadi sabahları çocukla ilgilenin falan da babası akşam evde olmuyor mu ?
Babası niye ilgilenmiyor onu anlamadım ben .dünya hali annesi ölmüş ama babası var yetim değil ki ..

%10000000000
Haydi adam iste gunduz illgilenemiyor ama aksam cocuk sokakta nasil geziyor? Babasi neden bakmiyor??

Şimdilik kurallar koyuyorum emanet diye temkinli davraniyorum
Çok üzüldüm bu duruma.Belli ki babaanne sahip çıkamayacak,ziyan olacak çocuk.Sizinde çocuklarınız var haliyle zor olur göz kulak olmak komşu çocuğuna.Annen olmadımı kimsen yok videosu aklıma geldi Doğan Cüceloğlu'nun😟😔😭

%10000000000
Haydi adam iste gunduz illgilenemiyor ama aksam cocuk sokakta nasil geziyor? Babasi neden bakmiyor??
İşte burası saçmalık . Konu sahibine bak , sorumluluk al demek kolay , ama hiç kolay değil bu işler . Bizim komşumuzun kızı da bazen pat diye gelir ,yaramaz bir çocuk açıkçası benim kafam almıyor , o sorumluluğa da hiç giremem . Balkona çıksa düşse nolcak mesela , ya da üstüne tv falan düşerse (olmuş böyle bir şey)
Babası başından atmış kısaca ama yok öyle bir şey .konu Sahibi babasıyla konuşacak sabahları elimden geldiğince yardımcı olurum vs. Ama akşamları siz ilgilenin dışarısı tehlikeli vs .
Yoksa baba o rahatlığa alışırsa işi çok çok zor .

Babasi nerede, ne is yapiyor? Aksamlari odevlerini babasi yaptirabilir, gunduzleri ise sizde yemek yiyip, belli saatlerde oyun oynayabilir. Boylelikle tam sorumluluk almamis olursunuz. Sizde de 2 tane cocuk varken tam anlamiyla cocugu cekip ceviremezsiniz. Cocugun bakimina babasida katılmalı.

İşte burası saçmalık . Konu sahibine bak , sorumluluk al demek kolay , ama hiç kolay değil bu işler . Bizim komşumuzun kızı da bazen pat diye gelir ,yaramaz bir çocuk açıkçası benim kafam almıyor , o sorumluluğa da hiç giremem . Balkona çıksa düşse nolcak mesela , ya da üstüne ev falan düşerse (olmuş böyle bir şey)
Babası başından atmış kısaca ama yok öyle bir şey .konu Sahibi babasıyla konuşacak sabahları elimden geldiğince yardımcı olurum vs. Ama akşamları siz ilgilenin dışarısı tehlikeli vs .

Babaanne bakamiyorsa anne tarafina da söylenmeli. Belli ki baba yeterli kadar ilgili degil. Millet ne kadar rahat cocugunu baskasinin evine yolluyor. Almanyada su anda bir mahkeme görülüyor 6 yasinda öldürülmüs bir kiz cocugu icin. Detaylari yazip kimsenin moralini bozmayim, ama cocugun baskasinin evinde öyle tek basina isi yok. Konu sahibi yalnis anlamayin size sapik muamelesi göstermek istemiyorum, ama cocugun ailesi fazla rahat davraniyor

Babaların çoğu ilgilenmiyor ki adam da dağıldı muhtemelen yada zaten kendine vazife edinmiyor

Orası zaten malum da eşşek de değil ya bu adam ... çocuk gece 11de kapıyı açıp dışarı çıkıyor eee bu baba nerde hiç mi bir şey demiyor?

Son düzenleme:
Cocugun babasini bakimdan tamamen soyutlamayin. Yoksa sevap diye yaptiginiz her is sizin icin goreve dönüşür. Baba zaten ilgili degil anladigim kadariyla yinede cocuguna bakmak zorunda. Bende kucuk yasta babami kaybettim. Babayi kaybetmekten daha zor ve aci gelen varligi yoklugu bir olan anneye sahip olmakti. Bir sure sonra anne/babanin topragin altinda oldugunu kabul edip hayatina devam ediyorsun ama hayatta olan ebeveynin ilgisizligi daha yaralayici ve ömür boyu da bu yara kapanmiyor

İşte burası saçmalık . Konu sahibine bak , sorumluluk al demek kolay , ama hiç kolay değil bu işler . Bizim komşumuzun kızı da bazen pat diye gelir ,yaramaz bir çocuk açıkçası benim kafam almıyor , o sorumluluğa da hiç giremem . Balkona çıksa düşse nolcak mesela , ya da üstüne tv falan düşerse (olmuş böyle bir şey)

Konu sahibesinin kocası iyi düşünmüş ama babayla konuşması yanlış, adam zaten sorumsuz iyice sorumsuzluğa itiyor adamı. Bence konu sahibesi konuşsun, bu çocuk gece 11de dışarlarda sen niye çocuğuna bakmıyorsun desin.

Emanetin canı tezdir.

Çocuğun durumuna çok üzüldüm. Babanneden başka bakacak kimsesi yoksa daha da üzücü bir durum. Elbette ilgilenin çocukla ama nereye kadar. Bu durumun sınırları olmalı.
Zaman eskisi gibi değil. Öz aileden bile kötülük geliyor. Bir gün sizde değilken bile bir şey olsa bu çocuğa en çok siz de olduğu için bile sorumlu gösterilebilirsiniz.

Eşinizin yaptığı da çok yanlış. Eminim iyi niyetli konuştu babayla ama böyle olmaz.
Babanın sorumluluk alması gerekiyor.

Aynı sokakta başka akran annelerle de konuşabilirsiniz, bilemiyorum ama ortak bir yol izlenmeli.
Ah yavrum çok üzüldüm çocuğa.

Çocuğun babasına fln demiş zaten okula benim hanım getirip götürsün ilgilensin diye
Ama bu yaptığı çok yanlış. Sizin kendi çocuklarınızın bakımı var zaten hadi bakımı da geçtim sorumluluk baştan başa yorucu. Size sormadan nasıl alabiliyor bu kararı. Çocuk sizin olduğunda kızarsınız, darılırsınız, iletişim kurarsınız. Başkasının çocuğu olunca daha da zorlaşacak bakım. Bilemedim bence eşinizle konuşun bu kadar üzerinize gelmesin. Elbette yardım edilir ama annesi gibi davranmanızı da beklememeli sizden. Iyilik sürekli hale gelirse dönüşür. Dikkat edin derim.

Yapabileceginiz ve yapmanız gereken tek şey sosyal hizmetlere haber vermek. Muhtemelen baba hayatta olduğu ve çocuk "henüz" iyi durumda olduğu için sadece bakıp uyarıp giderler ama bu kontrol bile babayı kendine getirir. Sizin bakımında sorumluluk almanız bu çocuğa faydadan çok zarar verecektir...Eşinize bile söylemeden shcek i arayın çünkü o da pek anlayacak birine benzemiyor...

Babaanne bakamiyorsa anne tarafina da söylenmeli. Belli ki baba yeterli kadar ilgili degil. Millet ne kadar rahat cocugunu baskasinin evine yolluyor. Almanyada su anda bir mahkeme görülüyor 6 yasinda öldürülmüs bir kiz cocugu icin. Detaylari yazip kimsenin moralini bozmayim, ama cocugun baskasinin evinde öyle tek basina isi yok. Konu sahibi yalnis anlamayin size sapik muamelesi göstermek istemiyorum, ama cocugun ailesi fazla rahat davraniyor
Ay yazık ya . Olan çocuklara oluyor işte .😔

Cok uzucu bir durum cocuk icin ama benim yapabilecegim bir sey degil esinizin istedigi sey.
Sabirsiz bir insanim kendi cocuklarima bile bazen zor tahammul ediyorum yabanci birine hic edemem.
İstemiyorsaniz siz de yapmayin tamam sevap falan da zorla da olmaz bu isler.kendinizi suclu hissetmenize vicdan yapmaniza gerek yok.

Çocuğun durumu çok üzücü, belli bir dozda yardım da edilebilir. Çocuğu okula getirip götürmekte bir sakınca göremedim açıkçası ama evinizde fazla vakit geçirmesine izin vermeyin çünkü çocuk sonuçta sizi annesi yerine koyabilir. Ama durum öyle olmadığı için sonradan sıradan bir davranışınızla çok üzülür hayal kırıklığı yaşar. Ev içerisine fazla dahil etmeden yardım etmeye devam edebilirsiniz.

Konu sahibesinin kocası iyi düşünmüş ama babayla konuşması yanlış, adam zaten sorumsuz iyice sorumsuzluğa itiyor adamı. Bence konu sahibesi konuşsun, bu çocuk gece 11de dışarlarda sen niye çocuğuna bakmıyorsun desin.
Tabii ki kocası da bunu söyleyince adam iyice ilgisizleşir zaten . Aslında en mantıklısı sosyal hizmetler bence.dışarda çocuğun başına bir şey gelmeden önlem alınmalı .

Back
X