bakmayın siz o yorumlara
kıskanıyor, fesat net
özellikle hikayelere bakmıyor ve sormuyorsa
kimse kusura bakmasın
benim arkadaşlarım da hep gider tanıdıklarım
hep sorarım ederim inşallah birgün bize de nasip olur vs derim
çok şükür kıskançlığım yoktur
hacca umreye gitmemis ki "insalah bir gün bize de nasip olur" densin. alt tarafi bodrum (ki bodrum olmaz mugla olur, hersey dahil otel olmaz pansiyon olur kamp olur gidilir yani, yeter ki istensin. ben dar gelirli sayilabilecek biriyim, butcemi dogru yonettigim icin defalarca gjttim, rafting gibi etkinliklere de katildim hic de yuksek paralar harcamadim)
ayni sekilde hollanda vs. pegasus bolbol uyesi olup bildirimleri acin, yilda 5-6 kere buyuk indirim oluyor. o zamanlarda 2-3 bine kapın biletinizi. Öyle cok gidilmeyecek yerler degil hicbiri, yeter ki biraz butce ayrilsin ve planlar ona göre yapilsin.
ben cok gezerim, kimse demez asla - allah icine sindirsin - bana da nasip olsun vs diye. nasildi derler, gitmeye deger mi derler. "biz de dusunuyoruz" diyene yardimci olurum sorularina cevap veririm ama o bolge ya da o tatil ilgisini cekmeyen insanlar neden konuyu tatilden acsin ki? ablamin evi havalimanina taksiyle cok yakin - birkac kere uygunsuz saatte ucaktan inince havalimaninda uyumak ya da o saaate uzaktaki kendi evime gitmek yerine ablamda kaldigim olmustu. havalimanindan direkt onlara gecmeme ragmen "nasil gecti ablam" disinda bir soru sormamisti cunku seyahat - ozellikle benim tarzim seyahat hic ilgi alanina girmiyor. bunun kiskanclikla hiic alakasi yok.
ayni sekilde bazi insanlar hastane hastalik seylerini anlatmayi da cok sever "salgin varmis tum gece kustuk iki gece hastanede yattik" falan diye. "aaa cok gecmis olsun, iyisiniz di mi" derim gecerim. sevmedigim- ilgimi cekmeyen bir konuda neden sohbet edeyim ki.
ya da hadi simdi son bir senedir gundemim bu oldugu icin evlilik nisan hazirlik falan ilgilenebilirim ama daha gencken evlenecek olana "hayirli olsun" der gecerdim. ille de anlatacaksa dinlerdim ama bana ne senin herkesin birbirinin ayni olan nişanindan, sözünden, düğününden, kaynanandan. varsa ilginc hikayen - pek romantik / yaratici teklifin - kaosun anlat seve seve dinlerim:)) ama gerisi sıkıcı yani. bunun sevip sevmemeyle hicbir ilgisi yok.
su an cocuk bekliyorum, kkdaki insanlar cevremdeki insanlardan daha ilgili. soyleyince tebrik ettiler ustunden aylar gecti daha hic kimseden "nasil gidiyor" sorusunu duymadim, bazen bulusuruz da "göbek büyümemiş" disinda bir bebek sohbetimiz olmaz, ben anlatmak istersem anlatirim. bu arkadaslarimin, kuzenlerimin beni sevmedigi - kiskandigi anlamina gelmez ki. karinda kendi kendine buyuyen bebegin onlari enterese etmemesinden daha dogal dunyada hicbir sey olamaz.
bence bu konularda yeterli ilgi gormedi diye insanlarin kiskanc oldugunu dusunen kisi sorunludur.