Yanlış mı düşünüyorum?

inceldigiyer

"Estoy enamorada de ti"
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
134
54
Eger yanlis dusunuyorsam, kotu niyetli olan bensem soyleyin ben bilemiyorum arkadaslar
Konu anneannem ve dedem vee malesef maddiyat.
Annemin abisi ve ablasi var 20 yil once Almanyaya gitmisler ve orada yasiyorlar seneden seneye ya gelirler ya gelmezler gelirkende anneanne ve dedeme 1 poset tatli getirirler hepsi bu.
Biz yillardir anneanne ve dedeme baktik yani cok bir maddi yardimda bulunmadik ama onu alin bunu getirin ne istedilerse aldik yaptin parade istemedik yani 20 yildir onlara iyi veya kotu biz baktik daha dogrusu yardimci olduk yanlarinda olduk herzaman, yeri geldi annem haftayin her gunu gitti bizim evden once onlarin evinin isini gordu herneyse
Dedem bayramda kardesler bir araya gelince benim biraz bir param var hepinize 5er bin lira veriyorum evlatlarimin hakki bu dedi .. Sagolsun Allah razi olsun ama ben cok bozuldum
Bizi kayirmasini beklerdim evet tamda kayirmasini beklerdim
Cunku teyzem ve dayim senede 1 kez gelir 2 kez aradiysa annem gunde 2 kez aradi ve hep yanlarindaydi, bizide onlarla bir tuttu ben cok kirildim (bu arada kardesler arasinda maddi durumu en kotu olan biziz, dayim ve teyzem ortak is kurdular Almanyada harika bir dozen kurdular, benim annemde babamda asgeri ucret aliyor)
Belki vicdansizca ama anneme artik oraya eskisi kadar gidip her islerini gormeyecegim sende okadar gitme madem senede 2 kez arayanlar her gun yanlarina giden bir ozaman bizde oyle yapalim dedim, aslinda sinirden dedim annem cok kizdi onlara veripte bana vermeseler bile ben giderim dedi

ama ben cok bozuldum arkadaslar haksizmiyim, haksizsam siz soyleyin

Haksızsın
Ana babaya bakmak, yardım etmek evladın görevidir, karşılık beklenerek yapılacak bir iş değildir, kim en yakındaysa o koşar bunda gocunacak bir şey yok. Onlar Almanya'da siz buradasınız, tabi ki siz koşacaksınız, bunu dillendirmek bile hoş değil. Paraya gelince ; adam elindekini evlatlarına eşit vermiş, bunda bir sıkıntı yok, eşit vermese evlat hakkına girer, olmaz yani.

Yaptiğin her iyiliğin karşiliğini bekler misin? Bir kere bu konuya karişman çok yanliş. İkincisi ben de ailemden uzagim her zaman yanlarinda olamiyorum peki ailemin bu durumda evlat ayrimi yapmasi mi gerekiyor?

Yaptiğin her iyiliğin karşiliğini bekler misin? Bir kere bu konuya karişman çok yanliş. İkincisi ben de ailemden uzagim her zaman yanlarinda olamiyorum peki ailemin bu durumda evlat ayrimi yapmasi mi gerekiyor?

oyle birsey deme yetkisine sahip degilim
ama ileride beni 2 evladim oldugunda birisi yanimda olup her ihtiyacim oldugunda yardimima kostugunda
Digeri ise bayramdan bayrama kutlamak icin aradiginda
ayrim yapar butun hatta butun parami bile yanimdakine veririm, nekadar dogru nekadar yanlis bilmiyorum ama dusuncem bu

Haksizsin para icin mi yalakalik yapiyordun ? Daha cok vermedi diye mi bu celal ???
Annen doğru demiş
Cok açgözlüsün

Haksizsin para icin mi yalakalik yapiyordun ? Daha cok vermedi diye mi bu celal ???
Annen doğru demiş
Cok açgözlüsün

biz paralari oldugunu bile bilmiyorduk, yalaka biride degilim
bence haksizlik o yuzden kirildim
bundan sonra bende senede 1 kez gideyim madem, ozaman benim oyle yapmamda ayip olmaz

Anne babaların içlerinden biri onlara daha çok bakıyor diye çocukları arasında ayrım yapması doğru olmaz. Senin deden karşılık beklemeden tüm evlatlarını aynı seviyormuş demek. Doğru olan da bu.

Sen belli kırılmışsın ama annen kırılmadıysa bu konuda onu üzme.

biz paralari oldugunu bile bilmiyorduk, yalaka biride degilim
bence haksizlik o yuzden kirildim
bundan sonra bende senede 1 kez gideyim madem, ozaman benim oyle yapmamda ayip olmaz

Adam nolursa olsun ayırmak istememiş eşit dağıtmış en güzelini yapmiş sen icinden geldiği icin yahut hatir icin , Allah icin yapmiş olsan zaten bize cok verilseydi hesaplari peşinde koşmazdın .. yalakasin evet daha cok verseydi onlardan iyisi olmazdi kosa kosa giderdin hatta siz ne iki yuzlu ne hesapci ne para duskunu insanlarsiniz ya
Cidden boyle insanlari gorunce sinirim tavan yapiyor okadar ucuzsunuz ki

oyle birsey deme yetkisine sahip degilim
ama ileride beni 2 evladim oldugunda birisi yanimda olup her ihtiyacim oldugunda yardimima kostugunda
Digeri ise bayramdan bayrama kutlamak icin aradiginda
ayrim yapar butun hatta butun parami bile yanimdakine veririm, nekadar dogru nekadar yanlis bilmiyorum ama dusuncem bu
İyi de Türkiye içinde bile her zaman gelip gitmek mümkün değilken insanlar Almanya dan nasil sürekli gelip gitsinler? Sen parayi ortaya koy bana en çok kim bakarsa para onun de bari.

Adam nolursa olsun ayırmak istememiş eşit dağıtmış en güzelini yapmiş sen icinden geldiği icin yahut hatir icin , Allah icin yapmiş olsan zaten bize cok verilseydi hesaplari peşinde koşmazdın .. yalakasin evet daha cok verseydi onlardan iyisi olmazdi kosa kosa giderdin hatta siz ne iki yuzlu ne hesapci ne para duskunu insanlarsiniz ya
Cidden boyle insanlari gorunce sinirim tavan yapiyor okadar ucuzsunuz ki

seviyenize inmek istemiyorum
daha fazla yorum yapmaniza ve tanimadigiz bir insan yuzunden bukadar sinirlenmenizede gerek yok
iyi gunler

Ne olursa olsun daha anne adayiyim ama evlatlarim arasinda ayrim yapamam. Evlat sevgisi yapilan iyiliğe göre değişir mi? Deden ananen senin aksine evlatlarini karşilik beklemeden seviyorlar.

cocukların her bırı bırbırınden farklıdır
ve ne olursa olsun hepsı evladıdır
adaletlı davranmıs
allah katında duasıyla zaten annenler daha mukafatlı hersey para degıl

Evliyim Istanbuldayim. Kardesim okuyor ailemin yaninda. Senede 3-4 kere gitsem de kardesim daha cok yanlarinda.. Ama en cok bana yardim ederler. O zaten yanimizda bisey olsa yanindayiz, sen oyle degilsin ihtiyacin olur isteyemezsin der bana surekli yardim ederler. :/ Hep ezilmisimdir. Cunku kardesim genc okuyor ve benden cok harcayacagi zamanlar universite caglari... Ama ailem bana gonderiyor. Ona da harclik veriyorlar her seyini karsiliyorlar arabasi dahi var. Ama o da diyebilirdi ablam evlendi gitti ne diye hala ona gonderiyorsunuz? Bence yanlissiniz.

Evliyim Istanbuldayim. Kardesim okuyor ailemin yaninda. Senede 3-4 kere gitsem de kardesim daha cok yanlarinda.. Ama en cok bana yardim ederler. O zaten yanimizda bisey olsa yanindayiz, sen oyle degilsin ihtiyacin olur isteyemezsin der bana surekli yardim ederler. :/ Hep ezilmisimdir. Cunku kardesim genc okuyor ve benden cok harcayacagi zamanlar universite caglari... Ama ailem bana gonderiyor. Ona da harclik veriyorlar her seyini karsiliyorlar arabasi dahi var. Ama o da diyebilirdi ablam evlendi gitti ne diye hala ona gonderiyorsunuz? Bence yanlissiniz.
Sizin durumunuz farkli
eger kardesin evlenip kendi ailesini kursaydi daha farkli olurdu su an o ev o hanede hala ayri yuva kurmamis, onunda bir ailesi oldugunda daha farkli olur
ama su da var, maddi durum, kardesinin iyi olup senin kotu olursa tabiki sana gondersinler
ama kardesin ve karisi anne babana bakacak maddi durumlarida senden kotu olacak ve hala onlara degil sana yardim ederlerse bence haksizlik olurdu
yani durumdan duruma degisiyor
dedemin teyze ve dayima verdigi 5bin lira onlar icin luks, bizim icin buyuk ihtiyac mesela

Sizin durumunuz farkli
eger kardesin evlenip kendi ailesini kursaydi daha farkli olurdu su an o ev o hanede hala ayri yuva kurmamis, onunda bir ailesi oldugunda daha farkli olur
ama su da var, maddi durum, kardesinin iyi olup senin kotu olursa tabiki sana gondersinler
ama kardesin ve karisi anne babana bakacak maddi durumlarida senden kotu olacak ve hala onlara degil sana yardim ederlerse bence haksizlik olurdu
yani durumdan duruma degisiyor
dedemin teyze ve dayima verdigi 5bin lira onlar icin luks, bizim icin buyuk ihtiyac mesela

Olsun dedeniz evlat ayirmamis. Ya hic vermeseydi size? Sukretmek lazim.

Dayiniz ve teyzeniz de yanlarinda olup yardim etmeseydi onlara kizabilirdiniz neden anne babalariyla ilgilenmiyorlar diye. Ama yasam sartlari onlari uzakta yasamak zorunda biraktiysa ne yapsinlar. Sizin mantiginiza gore dedeniz bes parasiz olsaydi anneniz yuzune bakmayacakti demek ki. Anneniz iyilik degil evlatlik gorevini yapiyor. Yaptiklarinizin degeri parayla olculmez. Siz de olcmeye kalkmayin.Mutlaka ki dedeniz gibi adil biri bunun farkindadir. Ama maddiyatla bunu size gosterecek diye bir sey olamaz.

X