Yanlış mı sizce?

Evet önceden nakit para şeklinde duruyordu, sıkışmadıkça harcamayalım diye ablama verdikten sonra altına yatırdı.

Bu arada telefonum bozulsa yenisi alınır evet ama istediğim modeli pahalı bulduğunu baştan söyledi babam. Daha ucuzu alınır muhtemelen. Yani ben de önceki telefonumu kendim almıştım zaten. O yüzden en azından şimdi beğendiğim modeli isteme hakkını buluyorum kendimde. İstediğim modeli almak için de ablamı kırmak bencillik olur mu bilemiyorum.
Bencillik kardeşinin parasını borç diye alıp vermeyerek olur

Öncelikle ablanız çok uyanık, geri istenmeyeceğini biliyordur bence o parayı alırken,şuuan verecek imkanı varmı bence onu öğrenmeye çalışın,
Varsa borç isteyin 10.000 bi süre sonra 4.000i geri verin 😁
Durumları kötü sayılabilir, daha doğrusu sürekli gereksiz harcamaları oluyor ama o kısım benim haddim değil zaten.

Ben de istediğim modeli almak için kimseyi sıkıştırmak istemiyorum bir yandan da. Bilmiyorum belki bozulana kadar beklesem babam her türlü yeni telefon alacak. Ben de yazın çalışırsam elimdekini satıp istediğimi alabilirim.

Kendisi geri istenmemesi gerektiğini düşünüyor bu arada muhtemelen. Aile arasında da 'senin paran, benim param' muhabbettinin ilişkileri zedelediğini düşünüyorum. Benim üzerimde çok emeği var o yüzden istemeye değer mi diye arada kaldım çok.

Direkt söyleyin gerçekten, çekinmeyin.
"Abla ya 1 hafta gibi bir zamanda parayı denkleştir, çünkü benim telefon gidici, ya da beraber gidelim bir mağazaya senin karttan geçelim, banka aracılığıyla taksit yaptırırsın" deyin.
İhtiyacı varmış ki istemiş kadın diyecektim ki robot süpürge aldı yazmışsınız. Bu yüzden çekinmeyin.

"Abla ya 1 hafta gibi bir zamanda parayı denkleştir, çünkü benim telefon gidici, ya da beraber gidelim bir mağazaya senin karttan geçelim, banka aracılığıyla taksit yaptırırsın" deyin.
İhtiyacı varmış ki istemiş kadın diyecektim ki robot süpürge aldı yazmışsınız. Bu yüzden çekinmeyin.

böyle yap. ve ekle babam ablandan borç verdiğimiz parayı iste onunla al telefonunu dedi diye.

Durumları kötü sayılabilir, daha doğrusu sürekli gereksiz harcamaları oluyor ama o kısım benim haddim değil zaten.

Ben de istediğim modeli almak için kimseyi sıkıştırmak istemiyorum bir yandan da. Bilmiyorum belki bozulana kadar beklesem babam her türlü yeni telefon alacak. Ben de yazın çalışırsam elimdekini satıp istediğimi alabilirim.

Kendisi geri istenmemesi gerektiğini düşünüyor bu arada muhtemelen. Aile arasında da 'senin paran, benim param' muhabbettinin ilişkileri zedelediğini düşünüyorum. Benim üzerimde çok emeği var o yüzden istemeye değer mi diye arada kaldım çok.
Fazla iyi niyetlisin maalesef. Maalesef diyorum çünkü siz böyle yapmaya devam ettikçe ablanız da sizi ve ailenizi sömürmeye devam edecek maddi ve manevi. Ayrıca o parayı istemeniz ablanızın da hayrına olur ahlaki gelişimini tamamlar belki. Başkalarının hakkını gasp etmemeyi öğrenir ya da ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenebilir.

Ailenin arasında paranın lafı olmazsa sen isteyince de lafı olmaması gerekir, öyle değil mi? O halde ablandan babam sana para verdi onu geri ver demek yerine abla aramızda lafı olmaz bana telefon al de 🤷🏻‍♀️

Bu konuşmanın sonu muhtemelen 'seni daha çok seviyorlar, evlendim diye unutuldum' tarzı şeylerle biter.

Ablamı çok çekiştirmiş gibi olmamak için yazmak istememiştim aslında ama bana geçen sene bilgisayar alındığında bile, aradan çok zaman geçmeden gereksiz bir durumdan dolayı kendisine vermemi istedi. O zaman araya babamı sokmuştum ve ablam alındığı için de gerginlik yaşandı evde.

Pandemi muhabbeti biterse okurken çalışmayı düşünüyorum ve benim için ayrılan parayı bile istemiyorum açıkçası eğer ayaklarımın üzerinde durabilirsem. Belki de telefonum bir süre daha idare eder ya da daha istemediğim model alınsa bile para için karşı karşıya gelmekten iyidir her türlü sonuçta.

Bu konuşmanın sonu muhtemelen 'seni daha çok seviyorlar, evlendim diye unutuldum' tarzı şeylerle biter.

Ablamı çok çekiştirmiş gibi olmamak için yazmak istememiştim aslında ama bana geçen sene bilgisayar alındığında bile, aradan çok zaman geçmeden gereksiz bir durumdan dolayı kendisine vermemi istedi. O zaman araya babamı sokmuştum ve ablam alındığı için de gerginlik yaşandı evde.

Pandemi muhabbeti biterse okurken çalışmayı düşünüyorum ve benim için ayrılan parayı bile istemiyorum açıkçası eğer ayaklarımın üzerinde durabilirsem. Belki de telefonum bir süre daha idare eder ya da daha istemediğim model alınsa bile para için karşı karşıya gelmekten iyidir her türlü sonuçta.
Ablana birinin dur demesi gerekiyor anne ve babanın
Onlarla konuş bunu
Baya çıkarcı ve bencil gibi anladım ben

Kim borcu verdiyse onun istemesi en doğrusu bence
Ama illa isteyecekseniz yeni telefon almanız gerektiğini ve babanızın durumunun müsait olmadığını söyleyin parayı da bu vesileyle göndermesini isteyin işte
O ablayla zaten er ya da geç kötülük çıkacak emin olun buna

Kim borcu verdiyse onun istemesi en doğrusu bence
Bilmiyorum belki size saçma gelebilir fakat babam, ablam evli olduğu için ona karşı daha anlayışlı davranıyor çünkü ablam şu an çalışmıyor. Yani çalışmadığı için de kendisini enişteme bağımlı hissetmesin ya da karşısında ezilmesin diye çaba da gösteriyor. Babamın ağzından öyle bir şey duymadım ama belki borcu geri ödeyecek kişinin eniştem olduğunu bildiği için muhatap olmak istememiştir. Benim yüzümden de eniştem ile ablam arasında sorun olur mu diye düşündüm bir yandan.

Zor bir durum yerinizde olsam ablama ufak ufak telefonum bozuldu babamda sıkışık ne yapacağımı bilmiyorum der ağzını arardım. madem üzerinizde emeği çok kırmadan çözmeye çalışın..

Evet önceden nakit para şeklinde duruyordu, sıkışmadıkça harcamayalım diye ablama verdikten sonra altına yatırdı.

Bu arada telefonum bozulsa yenisi alınır evet ama istediğim modeli pahalı bulduğunu baştan söyledi babam. Daha ucuzu alınır muhtemelen. Yani ben de önceki telefonumu kendim almıştım zaten. O yüzden en azından şimdi beğendiğim modeli isteme hakkını buluyorum kendimde. İstediğim modeli almak için de ablamı kırmak bencillik olur mu bilemiyorum.
Hayır olmaz neden olsun. Bence ablana bunu bir şekilde söyle o kadar yakınlık yok mu aranızda kardeşsiniz siz. Hatta babanı ikna etmesi için söylüyormus gibi de yapabilirsin. Ben şu modeli istiyorum ama babam almayacak diye belki o zaman yardımcı olmak ister. Bu arada altından pek bir şey beklemesin baban bence bir süre artış gelmez. Bu aralar her şeye yatırım gözüyle bakıyorum. Kripto paralar ve borsa çok kazançlı şu sıralar. Geçen ay 1000 liralık cardano alsaydı ya da doge, senin telefon parası bedava çıkmıştı 😶

Hayır olmaz neden olsun. Bence ablana bunu bir şekilde söyle o kadar yakınlık yok mu aranızda kardeşsiniz siz. Hatta babanı ikna etmesi için söylüyormus gibi de yapabilirsin. Ben şu modeli istiyorum ama babam almayacak diye belki o zaman yardımcı olmak ister. Bu arada altından pek bir şey beklemesin baban bence bir süre artış gelmez. Bu aralar her şeye yatırım gözüyle bakıyorum. Kripto paralar ve borsa çok kazançlı şu sıralar. Geçen ay 1000 liralık cardano alsaydı ya da doge, senin telefon parası bedava çıkmıştı 😶
Ya hiç açmayın o konuyu şu altın yüzünden evde moraller bozuk 😅 Neye elimizi atsak zarar ediyoruz biz. Babamlar benim için ayrılan paranın dışındaki ufak birikimimizi de altına yatırmıştı. Altın düşüp bitcoin yükselince altının yarısını zararla satıp bitcoin aldık. Saçma oldu bence ama bilmiyorum artık, onlara kalmış bir durum.

Yani bitcoin alacak arkadaşlar almasınlar biz aldık çünkü. Yakında düşer o da.

Desin, öyle bilsin, öyle diyecek diye siz neden kendinizi mağdur edesiniz?

Ben olsam para yuzunden kardesimle arami bozmam.babaniz kendi yuz goz olmak istemiyorsa o zaman o parayi hibe edip size de yeni telefon alacak madem.hem ablanin durumu yok hem calismiyorsa geri istenilmeyebilir.
yani ben kendi kardesimi dusunerek yorum yaptim ben olsam boyle yapardim diye.o da benim icin aynisini yapardi.

Ben olsam para yuzunden kardesimle arami bozmam.babaniz kendi yuz goz olmak istemiyorsa o zaman o parayi hibe edip size de yeni telefon alacak madem.hem ablanin durumu yok hem calismiyorsa geri istenilmeyebilir.
yani ben kendi kardesimi dusunerek yorum yaptim ben olsam boyle yapardim diye.o da benim icin aynisini yapardi.
Ben de dediğiniz gibi yapacağım sanırım. Onun da benim için aynı şeyi yapacağını düşünmek istiyorum.

İyi geceler hepinize, biraz saçma olabilir ama arada kaldığım için size danışmak istedim.

Durum şu, telefonum ölüm döşeğinde ve son günlerini yaşıyor. Yeni telefona ihtiyacım var ve şu an kullandığımı kendim almıştım zaten ama öğrenciyim, çalışmıyorum ve kendi imkanımla değiştirecek param yok. Şimdi konuyu biraz detaylandıracağım.

Babamın durumu önceden çok iyiydi o
yüzden her kardeşim için istediği bir yatırımı yaptı. Abime ev alındı ya da ablama iş yeri açıldı mesela. Şu an eskisi gibi değil maddi durumumuz ama yine de benim eğitimim ve ufak tefek ihtiyaçlarım için kenara ayrılmış bir para var. Ablam evli ve ailem her zaman destek oldu zaten. Evde normalde asla aile arasında borç lafı geçmez ama ablam son sefer 'hiç paramız kalmadı' diye para istediğinde o sıra biz de sıkışıktık ve benim için ayrılan paradan verildi. İlk kez de o zaman geri almak niyetiyle yardımda bulunduğunu söyledi babam, rahatladığınız zaman ödeyin çünkü gatsby için ayrılan paradan verdik diyerek.

Neyse işte daha sonra o parayla mı alındı bilmiyorum ama ablam ödemeyi geri yapmadı. Kendisine robot süpürge aldığını öğrendik sonradan. Bizimkiler sinirlendi ama bir şey demedi, benim param da altına yatırıldı.

Ayy çok uzun oldu ya özür dilerimo_O

Sonuç olarak babamdan telefon istedim ve o da altını şu an bozduramayacağını, durumu belirterek ablamdan paramı istememi söyledi. Yani param diyorum ama sonuçta her türlü babamın parası ve ablam en ufak şeyde alınıyor evlendim diye beni dışlıyorsunuz diyerek. Küçük bir miktar gibi gelebilir belki size, 6 bin lira verilmiş ablama.

Beni hiç muhatap etmemeleri gerek ama dediğim gibi ablam 'evlat ayrımı yapıyorsunuz' gibi bir yaklaşımda bulunduğu için karışmak istemiyor bizimkiler. Ben de ablama nasıl diyeceğim bilmiyorum paramı gönderir misin diye.

Bana nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyler misiniz? Ya da belki istememem gerekiyordur benim kazanmadığım parayı. Fikir almak istedim.
Ablaniz evlatta olsa robot süpürge alacağına borç aldığı parayı odeseymis. Ama siz bişey demeyin olay size patlar telefonunuz tam bozulunca altın bozulmaz zaten ama taksitle faturaya ek fln bir sürü yolu var artık olur bı şekilde siz para konusunda muhatap olmayin

Aslında babanın istemesi daha doğru olur ama mecburen sen isticen. Ama çekinmeni anlayamıyorum sonuçta bu para senin için ayrılmış ve senin yani. Ablan evlat ayrımı şu bu manipüle ederse sende suscak değilsin ya. Evlat ayrımı yapılan benim sana iş yeri açıldı başın sıkıştığında yine yardım ediliyor bana ise bir miktar para ayrıldı onuda borç olarak aldın. Senin robot süpürge ihtiyacın için ben telefonsuz kalamam diyceksin. Karşında ki manipüle ediyorsa sende onu etmeyi öğrenmelisin.

Back
X