İyi geceler hepinize, biraz saçma olabilir ama arada kaldığım için size danışmak istedim.
Durum şu, telefonum ölüm döşeğinde ve son günlerini yaşıyor. Yeni telefona ihtiyacım var ve şu an kullandığımı kendim almıştım zaten ama öğrenciyim, çalışmıyorum ve kendi imkanımla değiştirecek param yok. Şimdi konuyu biraz detaylandıracağım.
Babamın durumu önceden çok iyiydi o
yüzden her kardeşim için istediği bir yatırımı yaptı. Abime ev alındı ya da ablama iş yeri açıldı mesela. Şu an eskisi gibi değil maddi durumumuz ama yine de benim eğitimim ve ufak tefek ihtiyaçlarım için kenara ayrılmış bir para var. Ablam evli ve ailem her zaman destek oldu zaten. Evde normalde asla aile arasında borç lafı geçmez ama ablam son sefer 'hiç paramız kalmadı' diye para istediğinde o sıra biz de sıkışıktık ve benim için ayrılan paradan verildi. İlk kez de o zaman geri almak niyetiyle yardımda bulunduğunu söyledi babam, rahatladığınız zaman ödeyin çünkü gatsby için ayrılan paradan verdik diyerek.
Neyse işte daha sonra o parayla mı alındı bilmiyorum ama ablam ödemeyi geri yapmadı. Kendisine robot süpürge aldığını öğrendik sonradan. Bizimkiler sinirlendi ama bir şey demedi, benim param da altına yatırıldı.
Ayy çok uzun oldu ya özür dilerim
Sonuç olarak babamdan telefon istedim ve o da altını şu an bozduramayacağını, durumu belirterek ablamdan paramı istememi söyledi. Yani param diyorum ama sonuçta her türlü babamın parası ve ablam en ufak şeyde alınıyor evlendim diye beni dışlıyorsunuz diyerek. Küçük bir miktar gibi gelebilir belki size, 6 bin lira verilmiş ablama.
Beni hiç muhatap etmemeleri gerek ama dediğim gibi ablam 'evlat ayrımı yapıyorsunuz' gibi bir yaklaşımda bulunduğu için karışmak istemiyor bizimkiler. Ben de ablama nasıl diyeceğim bilmiyorum paramı gönderir misin diye.
Bana nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyler misiniz? Ya da belki istememem gerekiyordur benim kazanmadığım parayı. Fikir almak istedim.