Yanlış miyim

Tabi ki değil. Ama hayatımın içinde bulunan insanin benim inandığım değerlerin tam zittinda hareket etmesi yaşaması beni etkiledi.Sizi etkilemez mi?
Yani arkadaşlarımızı da seçerken kendimize yakın olanları secme hakkımız yok mu?
Boyle olmalı diye soylemiyorum.Bu tercihi yapmak yanlış mı.
konu nedir atıyorum evlenmeyip dini nikah mı yaptı biriisiyle sadece? ne ki konu anlaşılmıyor bu şekilde...

Olayı bilmeden bir şey diyemeyiz esasen

Örneğin kızlık zarı diktirenler var burada da

Bence bu olmaz ama bir kesim bunu onaylar

Ha bana ne derim

Ama beni kullanıp bir şey yapacaksa olmaz derim
Olayı anlatıp özelini konuşmak istemiyorum açıkçası.
Ama anlatsam sizinde tasvip etmeyeceğinizden eminim:)yorumlarinizdan tanıdığım kadari ile.
Ufak örnekler verebilirim şu şekilde. Kendi yanlışıni bastırmak için başka birine iftira yada onun sırrını hemen soyleyebilen biri.
Bir başka örnek de fazla tanımadığı bir insan hakkında topluluk ta ağır yorumlarda bulunabilecek o insanı karalayabilecek biri .Yani elinde kanıtı olmadan insanlara kendi fikrini empoze edebilen biri.

Başkası ile ilgili söylememesi gerekenleri bana beni yakin gordugu icin söyleyen biri.

Yani ilerde banada zarar verebilir kendi menfaati için.

Bu son yaptığı da belki öncekiler olmasa beni bu kadar etkilemezdi.

Kalbim ondan uzak durmami söylüyor. Ve sanırım dinleyecegim.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. :)

Ama anlatsam sizinde tasvip etmeyeceğinizden eminim:)yorumlarinizdan tanıdığım kadari ile.
Ufak örnekler verebilirim şu şekilde. Kendi yanlışıni bastırmak için başka birine iftira yada onun sırrını hemen soyleyebilen biri.
Bir başka örnek de fazla tanımadığı bir insan hakkında topluluk ta ağır yorumlarda bulunabilecek o insanı karalayabilecek biri .Yani elinde kanıtı olmadan insanlara kendi fikrini empoze edebilen biri.

Başkası ile ilgili söylememesi gerekenleri bana beni yakin gordugu icin söyleyen biri.

aa anladım
başkasına ne yapıyorsa gün gelir size de yapabilir
o yüzden mantıklı karar olmuş soğumanız

Bu anlatıma göre mesafe iyidir

Ben sizin ilk yazdığınızda mesela kürtaj kararı verdi de siz dini vs sebeple buna karşısınız diye düşündüm

Ama kendisinin karakteri çok da olumlu değil sanki

Bence kismen yanlissin. Seninle ayni goruste olmayan insanlarla samimi olmak istemeyebilirsin ama bu iletisimi kesme derecesinde bir mesafeye sebep olmamali.

Pek yanlış sayılmazsınız ama tamamen de doğru değil.

Açıklayıcı bir anlatım olmadığı için anladığım kadarıyla şöyle yorumlarım.

Arkadaşlarımı (özellikle yakın arkadaşlarımı) kendi yaşayışıma, karakterime yakın insanlardan seçerim. Zaten o şekilde yakınlaşırım.

Her davranışımız, her görüşümüz aynı olacak diye birşey yok. Farklı görüşler, anlayışlar daima var olabilir hayatımda.. Ama yakın olamam.

Mesela dini görüşü benimle aynı olmayan biri ile yakın olamam.
Hayatın bazı önemli demirbaş konuları var, bu konularda farklı isek uzak dururum.
Diğer şeylerde etkilenmem.
Sizi çok da haksız bulmadım o yüzden

Bu anlatıma göre mesafe iyidir

Ben sizin ilk yazdığınızda mesela kürtaj kararı verdi de siz dini vs sebeple buna karşısınız diye düşündüm

Ama kendisinin karakteri çok da olumlu değil sanki
Yok cnm öyle kurtaj falan kendi hayatını etkileyecek bir karar onun sonucu doğruda olsa yanlış da olsa onu ilgilendirir ve etkiler sadece.
Ben işin içine başka insanların üzüntüsü girdiği zaman yaptıklarından sogudum.Hemen bu şeye gelmedim zaten gozlemledim bekledim.

İyi akşamlar. Ne çok samimi ne de uzak olduğum bir arkadaşım var.
Yakın zamanda tercih yaparak karar vermek zorunda olduğu bir olay yaşadı.
Bu tercihi yaparken bana ne yapayım diye sormadi.Bende hiç etkileyeci şekilde konusmadim.Fakat kendi tercihini söylediğinde umarım doğrusu odur falan dedim.Tercihini yaparken ailesi çevresi hep onun ile ayni fikirde oldular.
Ben ise tam tersi görüşte idim.
Ama kesinlikle etkilemek istemedim o yüzden bunu dile getirmedim.
Tercihinden sonra yaşadıklarına destek oldum.
Fakat şimdi onu kendime çok uzak hissediyorum. Ailesı ve çevresi nin o dönemde yapmış olduğu konuşmalar arkadaşımın da onlari desteklemesi aynı fikirde olmasi beni çok şaşırttı ve inanılmaz sogudum. Benim inandığım doğrulara uymayan benim hayat felsefeme ters düşen düşüncelere sahip birine karşı boyle hissetmem onun ile görüşmek istememem sizce normal mi?
Yoksa ben yanlış miyim.
İnsanların sizin hayatınızdan çıkması onların kötü biri oldugu anlamına gelmez sadece size yolculugunuzda eşlik etmeyi bırakma zamanları gelmiştir diye bir söz okumuştum ki arkadaşlıklar için söylendiği kesin bana göre ne kadar yakında olsa bi anda şartel atınca o ayrılığı faekettiginizde eskiye dönüşü güç oluyor ve kendinize işkence yapıyorsunuz bunlar benim yaşayıp hissettiklerim o yüzden kendinizi suçlu hissetmeyin zaten mesafesini anlayacak kadar yakın ise arkadaşınız bu duruma müdahale eder siz kendinizi zorlayıpyakın olmam gerek diye düşünseydiniz kendinize zarar verirdiniz duygusal anlamda

İnsanların sizin hayatınızdan çıkması onların kötü biri oldugu anlamına gelmez sadece size yolculugunuzda eşlik etmeyi bırakma zamanları gelmiştir diye bir söz okumuştum ki arkadaşlıklar için söylendiği kesin bana göre ne kadar yakında olsa bi anda şartel atınca o ayrılığı faekettiginizde eskiye dönüşü güç oluyor ve kendinize işkence yapıyorsunuz bunlar benim yaşayıp hissettiklerim o yüzden kendinizi suçlu hissetmeyin zaten mesafesini anlayacak kadar yakın ise arkadaşınız bu duruma müdahale eder siz kendinizi zorlayıpyakın olmam gerek diye düşünseydiniz kendinize zarar verirdiniz duygusal anlamda
Çok teşekkür ederim.

Back
X