Yanlis secimlerin temelinde cocukluk anilari yatiyor !

xsxulem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
687
23
52
yanlis secimlerin temelinde cocukluk anilari yatiyor


Cogu insan kendine ozellikle ust uste basarisiz iliskiler yasadiktan sonra “Neden hep benim icin yanlis olan insanlarla birlikte olmak istiyorum?” sorusunu sormustur.



Kibar, guvenilir ve acik kisilerle birlikte olmak isteriz fakat kaba saba, duygusuz ve dogru duzgun bir is sahibi bile olmayan insanlara yoneliriz. Tutarli ve bagimsiz bir sevgili istedigimizi soyleyip dururuz fakat sonunda her hareketinde bize danisan ve karmasIk tiplerle iliskiye gireriz.

Iliskiye girecegimiz kisilerdeki secimlerimiz cocukluk yillarinda yasadigimiz bir takim olaylarla dogrudan ilgilidir. O yillarda edindigimiz deneyimler bilincaltimizda sekillenir ve bugun yasadigimiz olaylarda verdigimiz reaksiyonlarinin temelini olusturur. Cocukken anne-babamizdan aldigimiz tum mesajlari hafizamiza kaydederiz. Bunlarin yanlis olup olmadigini dusunmeyiz cunku onlar bizim icin en buyuk otorite figurleridir ve onlar ne demisse dogrudur.

Kucuk bir kizi ele alalim. Bu kizin babasi fiziksel anlamda her zaman kizinin yaninda fakat ona ihtiyaci olan sevgiyi ve sefkati vermiyor. Bu kiz yureginde koca bir sevgi acligiyla buyuyecek ve hayatinin her alaninda sevilmeyi haketmedigini dusunecektir. Buyudugunde ise bilincaltindaki bir durtuyle babasina benzeyen bir adamla iliski kuracak fakat bu sefer onun kendisini sevmesini saglamaya calisacaktir.

Bu sefer de bir erkek cocugunu ele alalim. Zayif karakterli ve her bakimdan hayatindaki erkege bagli yasayan bir anne, babanin yoklugunda tum sorumlulugu erkek cocuga yukluyor. Bu cocuk yasi kac olursa olsun her turlu yukun altina itiliyor. Bu cocuk buyudugunde kadinin dominant oldugu iliskilere sicak bakmayacak ve ozellikle duygusal anlamda yara almis kadinlara ilgi duyacaktir.
KarmasIk ve duzensiz bie aile yasantisinin icinden gelenler, bu ortamda buyuduklerinden dolayi orada yasanan herseyi normal kabul ederler. O yuzden de duzensiz iliskilere yonelirler.

Iliskilerimizi hep belli bir kalip cercevesinde yasariz. Sizin hangi tip insanlara asIk olup, hangi insanlarla iliski yasadiginizi cikartmaniz bu kalibi belirlemenize yardimci olacaktir. Bunun icin simdiye kadar birlikte oldugunuz tum kisilerin isimlerini bir kagida yazin. Daha sonra her ismin altina o kisinin negatif ve pozitif ozelliklerini siralayin.

Partnerlerinizde ortak cikan ozelliklerin altlarini cizin. Bu tablo sizin iliski yasamak icin sectiginiz kisileri dolayisiyla sizin iliski kalibinizi ortaya cikaracaktir. Secimlerinizden mutlu degilseniz her zaman gercekten ne istediginize karar vermeye calisin. Ancak bu yolla ozlemini duydugunuz dogru ve sicak bir iliski yasayabilirisiniz.
 
ben bir yerde şöyle bir şey okumuştum:kız çocukları eğer anne ile baba anlaşamıyorsa özellikle babasına benzeyen birile evlenirmiş. böylece annesine bak sen başaramadın ama ; ben başaracağım...... demek isterlermiş
 
Ben asla böyle bişey istemem ben babama benzeyen adam asla istemediğim için hala bekarım
 
ben hep sorunlu tipleri buluyorum fakat babam her bayanın isteyeceği karaktere sahip birisi ve hem çocuklarına mükemmel bir baba hemde mükemmel bir koca oldu.Fakat nedense ben hep yanlış seçimlerde bulunuyorum.Bence bunun küçüklükte yaşananlarla alakası yok eğer oyle olsaydı şuanda delicesine beni seven bir insanla birlikte olurdum.
 
X