Yanlış yönlendirmekten çok korkuyorum arkadaşıma ne demeliyim

Benim arkadaşım 35 yaşında fıstık gibi, kuğu gibi bir şey. 4-5 aydır konuştuğu biri var o evlilik konusunda emin değilim diyor. Ki 35 yaş da gayet genç bir yas. Baştan hatası 32 yasa takili olması olmuş. Sonsuza kadar böyle yasayamaz. Bir şekilde boşanması en doğrusu ama bence çok karışmayın.

Sadece dinle yorum yapma iyi olur allahtan kötü olur sen söyledin der ayrıca adamın eşcinsel olduğunu ben bile anladım o kadın daha anlamadıysa o kadına da helal kaldı ki adam karşı cinsten hoşlanan bir adam bile olsa bebek yokken rahat rahat keyif yerindeyken sevişmeyen adam bebek varken o sıkışıklıkta o hengamede mi sevişcekmiş zaten min 1 sene kadın yok hamilelikti doğumdu lohusaydı derken yani arkadaşınızda bi akıl fikir eksikliği de var ellemeyin dinleyin ah vah diyin geçin

Arkadaşınız hiç ağlamasın. Yaşım geldi bir evlilik geçsin başımdan, bir de çocuk yapayım demiş her şeyi göze almış. Denilecek bir şey yok.
Valla ben en başından beri adamın sevmediğini hareketlerinden anlıyodum. Hatta erkek kardeşim bile bu ikisini görünce bana şey demişti, abla x abi x ablaya ne kadar ilgisiz bu ne böyle demişti.

Arkadaşım evlenemiycem yaşım geçiyor kafasına öyle bir girdi ki, aslında tamamen aileler aracılığıyla olan evliliği aşk evliliğiymiş gibi kendini baya bi kandırdı. Ama gerçekler halı altına süpürmekle ortadan kalkmıyor

Adam kesin eşcinsel midir bilmem ama normal bir erkek bu kadar zaman sevişmeden durmazdı diye düşünüyorum. Kız fıstık gibi doğum yaptı o bile belli olmuyor, hani erkek yani duramaz sevişirdi diyorum. Anlamıyorum valla bir erkeğin ya aşırı iğrenmesi ya da aldatıyor olması gerekir heralde böyle olması için

Bence aralarına girme arkadaşın gayet yaşını başını almış biri, adamın ne olduğu belliymis yanına sokulmayan adamdan zorla tüp bebekte çocuk yapmış.
Adam ya başkasına aşık ya da cinsel yönelimi farklı çok bariz zorla evlendiriilmiş, adamdan aşk ilgi alaka beklemesine gerek yok. nesi düzelsin bunun? Ama sen karışma.

Arkadaşınızın eşine itici gelen bir durumu olabilir mi acaba, ağız kokusu, vücudun herhangi bir yerinden gelen kötü koku, vs. gibi, bu da bir ihtimal olabilir. Zaten aşk evliliği yapmamışlar bu yüzden bazı şeyleri tolere edemiyor olabilir. Bende koku hassasiyeti olduğu için empati yapabiliyorum, aşkından ölsem bile adamın ağzından ağır bir koku gelirse buz gibi soğuyorum ve sürekli iğreniyorum o kişiden Bazen dıştan taş gibi hatun dediğimiz kadınlarda böyle kötü koku gibi durumlar olabiliyor (kesinlikle yargılamıyorum, insanlık hali, olabilir)

dürüst olun kendine getirin arkadaş bunu yapmalı küsüp kırılacaksa kendisi bilir o zaman anlatmayacak dönüp dolaşıp dediğinize gelecek zaten en azından belki daha fazla zaman kaybetmez
ömür bu gelip geçiyor yarına çıkar mıyız belli değil neden mutsuz yaşanacak?
hele hele neden bu mutsuzluğa çocuk ortak ediliyor? ne kadar absürt anlattığınız şey farkında mısınız ya kocası sevişmediği için tüp bebekle çocuk yapıyor pes gerçekten
insan hayatı ne kadar ucuz ne kadar basit midem bulanıyor şu dünyadan

size ne ya
dinleyin vahvah diyin gecin
herkes kendi yaptığını cekiyor
bu kadin bilmiyor muydu nisanliyken, tonla falsosu cikmis gitmis evlenmis ya koca kacarsa diye.
evlenmis görmüş adamin kuşu ona yanasmiyor yine de zorla tedaviyle yapmis cocugunu
durumu yok desek durumu da var
yani birakmaya niyeti olsa bin kere birakirdi. kendi istemiyor
ceksin bosver.
inan bosansa, kocasiz kalsa daha cok üzülür boyleleri. KKda da cok var. o senden cozum bulmak istemiyor ki. anlatip rahatlamak istiyor.
bi nevi duygusal çöp kovasi gibi düşün

bence karışmayın bile bile lades yapmış böyle adamdan çocuk yapmak için kendini yırtmış resmen şimdi de sonuçlarını çekiyor maalesef. sizin vereceğiniz tek tavsiye terapiste devam etmesini söylemek. terapisti karar vermesinde yardimci olur

evlilik bu mu ne demek ya. bu değilse ne? manyak mıdır nedir
ya ailesinin onaylamadığı bir ilişkisi vardı arkadaşınızla göstermelik evlendi ilişkisine devam ediyor.
ya arkadaşınızı sevmiyor yine muhtemelen aldatıyor ama ilişkisi yok daha kısa süreli aldatmalar.
Ya gay ve hatta ailesi falan da biliyordur paravan evlilik yaptırmışlardır.
ya da aseksüel.
Arkadaşınız en başından beri büyük akıl tutulmaları içinde, kendisini kandırma eğilimli birisi. Evliliği aşk evliliği gibi görme çabası olsun, bu adamdan çocuk yapma kısmı olsun. Kendisiyle sevişmeyen adamdan çocuk yapmak nasıl bir mantık mesela? o yüzden siz zaten yönlendirmeyin gözünün açılması ve kendi yolunu/çözümünü bulması lazım. Kimseyi kurtaramazsınız, o kendisini kurtarırken destek olabilirsiniz ancak. İnsanların; sonuçlar iyi veya kötü de olsa, o sonucu benimsemek için, kararı başta kendisi alması gerekir. Bir kararı benim adıma başkası alırsa; kötü sonuçlanırsa sorumlu hissetmem, iyi sonuçlanırsa da başarılı hissetmem. Kısacsı siz fikir veya çözüm yolu sunmayın sadece duygusal olarak destekleyip yanında olun. Arkadaşınız bir şeyleri kendisi görüp karar vermeli. Ama görmek istemiyorsa da görmez. Kimse görmek istemeyen birisi kadar kör değildir.

Son olarak "terapiye yönlendirdim adam değişmedikçe fayda etmiyor" cümlesi hatalı bir bakış açısı. Terapinin özünü ve temel bakış açısını ıskalıyorsunuz. Terapi (çift veya grup terapisi değilse) her zaman sadece terapiye gelen kişiyi/danışanı kapsar. Terapi amaçları ve hedefleri sadece danışanla ilgilidir. Üçüncü kişilerle ilgili bir hedef olamaz. Örneğin, "Eşim benimle ilgilenmiyor, nasıl değişir?" diye bir şey zaten terapide yok. "Eşim benimle ilgilenmiyor ben bu durumu nasıl yöneteceğim/neler yapabilirim" var. Sorunun danışanın kendisinden kaynaklanan bir kısmı varsa ona da odaklanırız tabi (örneğin farkında olmadan karşı tarafı kendisinden uzaklaştıran veya uzaklaşmasını destekleyen şeyler mi yapıyor). Ama bazen de sorun daha çok karşı taraftadır, danışan toksik bir ilişki içinde sağlığını kaybediyordur. "O zaman neden böyle bir ilişkideyim/ilişkiye çekildim? Neden bunun bir aşk evliliği olduğuna inanmak istedim? Neden böyle bir adama katlanıyorum? Bundan sonrası için ne yapabilirim? Gitmek/boşanmak istersem nasıl, kalmak istersem nasıl yapacağım?" gibi şeylere odaklanırız. Hepsinde "ben" ne yapabilirim'i soruyoruz farkındaysanız. Ve bu soruların cevabı psikologda dahi yok. Psikolog da zaten arkadaşınızı yönlendirmeyecek. Kendi yolunu çizmesine destek olacak.

Mümkünse hiç yönlendirmeyin çünkü arkadaşınız günah keçisi arıyor gibi geldi bana zira evlenirken evleneyim mi diye size sorduğunu hiç sanmıyorum kötü olunca niye sizi darlıyor?
Kendisini istemeyip tam 4 kez ayrılmaya çalışan adamla başı bacadan çıkmış gibi yaldır yaldır evlenen kadın da adamın kuşu ötmüyor tüh tribine girmese keşke, çünkü adamın kuşu arkadaşınıza ötmüyordur, kendisi de amacına ulaşmış aslında, sevmediği sevilmediği sevişmediği insanla evlenip evde kalmış! olmaktan, sevişmeden:) tedaviyle çocuk sahibi olarak evlat hasretinden kurtulmuş, bence operasyon bitmiş rahatlıkla boşanabilir ama hırs yapmıştır kesin, her türlüsü sıkıntı yani olayın, dahil olmayın bence.

Ben olsam hiç müdahale etmem hatta iletişimi keserim. Böyle tercihleri ile kendilerini çıkmaza sürükleyen ve derdi ile milletin içini şisirenlere tahammülüm yok. Senden ne bekliyor mucize yaratmanı mı? Yoksa içini döküp döküp seni çöp kovası olarak kullanmayı mı? Muhtemelen herifte kadını sevmeden evlendi o yüzden cinsel çekim duymuyor.

Bile isteye .Yani sevgisiz bir evliliği kabul etmiş anne olmak istemiş olmuş ayrılıp ne yapmayı planlıyor Hayatınin askinimi bulacak .Bazı hatalar varki ilk basladigin yere donemezsin zaten sorumluluk almış çocuğu var aile görüntüsü tamam.Hic kızmayın dandik evlilik tabirim var benim.Simdi ikinci çocuğu bir yolla yaparsa hiç cikamaz o depresyondan.Birde bosanirsa işi gücü aile desteği olacakmi.Bence insan yaptığı girdiği işin sorumluluğunu almak zorunda çocuğu büyütsün belli yaşa getirsin sonra tekrar düşünsün çocuğun suçu ne bu seçimde? Bilerek isteyerek herşey çocuğun standartları düşmeyecekse bosanmayi düşünsün .

Karışmam o çocuğun günahına girmek olur arkadaşınız enine boyuna düşünmüyor ayrılıp daha saçma seçimler ile iyice kaosa girebilir hayatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…