- 28 Eylül 2024
- 1.888
- 5.712
- 73
- 31
- Konu Sahibi nurbanuelvin
-
Sadece dinle yorum yapma iyi olur allahtan kötü olur sen söyledin der ayrıca adamın eşcinsel olduğunu ben bile anladım o kadın daha anlamadıysa o kadına da helal kaldı ki adam karşı cinsten hoşlanan bir adam bile olsa bebek yokken rahat rahat keyif yerindeyken sevişmeyen adam bebek varken o sıkışıklıkta o hengamede mi sevişcekmiş zaten min 1 sene kadın yok hamilelikti doğumdu lohusaydı derken yani arkadaşınızda bi akıl fikir eksikliği de var ellemeyin dinleyin ah vah diyin geçinMerhaba kızlar, hepimizin arkadaştan öte dost dediği insanlar vardır az çok. Böyle bir dostum ağır depresyonun eşiğinde. 2021de evlendi, görücü usulü gibi hani aileler uygun buldu diye evlendiler. Varlıklı ve büyük ailelere mensup iki taraf da. Görücü olsa da arkadaşım "32 yaşına geldim evlenmeliyim" kafasına girip kendini adamı sevdiğine inandırdı baya ama gören gözler için her şey ortadaydı. Yani arkadaşım bunu bir sevgi ilişkisine döndürmek için çabalıyordu ama adam hiç öyle değildi, zoraki şirket evliliği yapıyor modundaydı.
Neyse evlendiler, daha balayında sorunları başlamış arkadaşımım anlattığına göre. Adam sürekli birbirimizi özleyelim çok abartmayalım modunda davranarak cinselliği nadir yaşıyormuş. En başından beri bu sıkıntıydı aralarında. Adam arkadaşıma hep kanka gibi davranıyordu. Çocuk istediler, bir buçuk sene olmadı. Sağlıl problemleri çıkmadı ikisinin de. Ama beklemek istemediler tüp bebek ile evlatlarına kavuştular. Asıl detayları maalesef bebek doğduktan sonra iyice öğrenmiş oldum.
Adam doğru düzgün cinselliğe yanaşmadığı için, düzenli ilişki olmadığı için bebek olma ihtimalleri zorlaşmış. Yapmazsanız olmaz yani sonuçta. Arkadaşım da çocuk çok istediği için (adam da sevişmediği halde istemiş bu arada) tüp bebekle yapmışlar. Bebek doğunca düzelir yanılgısına kapılmış arkadaşım. Ama daha da kötü olmuş. Bebek şu an bir buçuk yaşında. Hamilelik, tüp bebek süreci derken toplamda neredeyse 2 buçuk senedir sıfır ilişki olmuş. Hiçbir yakınlıkları yok.
Adam iyi bir baba, dışarıya iyi pozitif biri ama arkadaşıma saygı vw sevgisi yok bence. En başından beri böyle düşünüyorum. Arkadaşım konuyu açtığında veya adama yakınlaştığında adam sürekli "evlilik senin için bu mu, cinselliğe bu kadar önem verme" gibi absürt söylemlerde bulunuyor. Terapiye gidelim teklifini reddediyormuş, ortada bir sorun yok senin kafan sürekli cinsellikte diyormuş arkadaşıma.
Aldatıyor mu dedik, bir şey bulamadık. Kız depresyonda artık, bebeği de zaten aşırı zor bir bebek. Ailesine anlatmıyor, ailesi nişan döneminde de adamın bir sürü falsosunu görmezden geldi zaten. Bana ve bir arkadaşımıza daha sorup duruyor ne yapacağım diye. Terapiye gidin, doktora gidin, hormonlarına vs tekrar baktırsın dedim. Adam asla kabul etmemiş. Arkadaşım sürekli boşanmalı mıyım diyor. O kadar hassas bir konu ki ben ne diyeceğimi şaşırmış haldeyim. Düzelir mi, boşanmalı mıyım, beklemeli miyim? Sürekli bu soruları soruyor, kendisini terapiye yönlendirdim ama adam değişmedikçe fayda etmiyor. Ben bu kıza düzelir bekle desem, yanlış mı yaparım? Ayrıl mı denmeli? Sizce böyle bir durum düzelir mi?
Valla ben en başından beri adamın sevmediğini hareketlerinden anlıyodum. Hatta erkek kardeşim bile bu ikisini görünce bana şey demişti, abla x abi x ablaya ne kadar ilgisiz bu ne böyle demişti.Arkadaşınız hiç ağlamasın. Yaşım geldi bir evlilik geçsin başımdan, bir de çocuk yapayım demiş her şeyi göze almış. Denilecek bir şey yok.
Sadece dinle yorum yapma iyi olur allahtan kötü olur sen söyledin der ayrıca adamın eşcinsel olduğunu ben bile anladım o kadın daha anlamadıysa o kadına da helal kaldı ki adam karşı cinsten hoşlanan bir adam bile olsa bebek yokken rahat rahat keyif yerindeyken sevişmeyen adam bebek varken o sıkışıklıkta o hengamede mi sevişcekmiş zaten min 1 sene kadın yok hamilelikti doğumdu lohusaydı derken yani arkadaşınızda bi akıl fikir eksikliği de var ellemeyin dinleyin ah vah diyin geçina
Bence aralarına girme arkadaşın gayet yaşını başını almış biri, adamın ne olduğu belliymis yanına sokulmayan adamdan zorla tüp bebekte çocuk yapmış.Merhaba kızlar, hepimizin arkadaştan öte dost dediği insanlar vardır az çok. Böyle bir dostum ağır depresyonun eşiğinde. 2021de evlendi, görücü usulü gibi hani aileler uygun buldu diye evlendiler. Varlıklı ve büyük ailelere mensup iki taraf da. Görücü olsa da arkadaşım "32 yaşına geldim evlenmeliyim" kafasına girip kendini adamı sevdiğine inandırdı baya ama gören gözler için her şey ortadaydı. Yani arkadaşım bunu bir sevgi ilişkisine döndürmek için çabalıyordu ama adam hiç öyle değildi, zoraki şirket evliliği yapıyor modundaydı.
Neyse evlendiler, daha balayında sorunları başlamış arkadaşımım anlattığına göre. Adam sürekli birbirimizi özleyelim çok abartmayalım modunda davranarak cinselliği nadir yaşıyormuş. En başından beri bu sıkıntıydı aralarında. Adam arkadaşıma hep kanka gibi davranıyordu. Çocuk istediler, bir buçuk sene olmadı. Sağlıl problemleri çıkmadı ikisinin de. Ama beklemek istemediler tüp bebek ile evlatlarına kavuştular. Asıl detayları maalesef bebek doğduktan sonra iyice öğrenmiş oldum.
Adam doğru düzgün cinselliğe yanaşmadığı için, düzenli ilişki olmadığı için bebek olma ihtimalleri zorlaşmış. Yapmazsanız olmaz yani sonuçta. Arkadaşım da çocuk çok istediği için (adam da sevişmediği halde istemiş bu arada) tüp bebekle yapmışlar. Bebek doğunca düzelir yanılgısına kapılmış arkadaşım. Ama daha da kötü olmuş. Bebek şu an bir buçuk yaşında. Hamilelik, tüp bebek süreci derken toplamda neredeyse 2 buçuk senedir sıfır ilişki olmuş. Hiçbir yakınlıkları yok.
Adam iyi bir baba, dışarıya iyi pozitif biri ama arkadaşıma saygı vw sevgisi yok bence. En başından beri böyle düşünüyorum. Arkadaşım konuyu açtığında veya adama yakınlaştığında adam sürekli "evlilik senin için bu mu, cinselliğe bu kadar önem verme" gibi absürt söylemlerde bulunuyor. Terapiye gidelim teklifini reddediyormuş, ortada bir sorun yok senin kafan sürekli cinsellikte diyormuş arkadaşıma.
Aldatıyor mu dedik, bir şey bulamadık. Kız depresyonda artık, bebeği de zaten aşırı zor bir bebek. Ailesine anlatmıyor, ailesi nişan döneminde de adamın bir sürü falsosunu görmezden geldi zaten. Bana ve bir arkadaşımıza daha sorup duruyor ne yapacağım diye. Terapiye gidin, doktora gidin, hormonlarına vs tekrar baktırsın dedim. Adam asla kabul etmemiş. Arkadaşım sürekli boşanmalı mıyım diyor. O kadar hassas bir konu ki ben ne diyeceğimi şaşırmış haldeyim. Düzelir mi, boşanmalı mıyım, beklemeli miyim? Sürekli bu soruları soruyor, kendisini terapiye yönlendirdim ama adam değişmedikçe fayda etmiyor. Ben bu kıza düzelir bekle desem, yanlış mı yaparım? Ayrıl mı denmeli? Sizce böyle bir durum düzelir mi?
Arkadaşınızın eşine itici gelen bir durumu olabilir mi acaba, ağız kokusu, vücudun herhangi bir yerinden gelen kötü koku, vs. gibi, bu da bir ihtimal olabilir. Zaten aşk evliliği yapmamışlar bu yüzden bazı şeyleri tolere edemiyor olabilir. Bende koku hassasiyeti olduğu için empati yapabiliyorum, aşkından ölsem bile adamın ağzından ağır bir koku gelirse buz gibi soğuyorum ve sürekli iğreniyorum o kişidenAdam kesin eşcinsel midir bilmem ama normal bir erkek bu kadar zaman sevişmeden durmazdı diye düşünüyorum. Kız fıstık gibi doğum yaptı o bile belli olmuyor, hani erkek yani duramaz sevişirdi diyorum. Anlamıyorum valla bir erkeğin ya aşırı iğrenmesi ya da aldatıyor olması gerekir heralde böyle olması için
dürüst olun kendine getirin arkadaş bunu yapmalı küsüp kırılacaksa kendisi bilir o zaman anlatmayacak dönüp dolaşıp dediğinize gelecek zaten en azından belki daha fazla zaman kaybetmezBiliyor musunuz bu "kötü olma" durumundan gerçekten korkuyorum. Kaç yıllık iyi dostumuz olsalar da insanlar zaman içinde, tecrübelerle değişebiliyor. Bana bunun denmesinden korkuyorum. Nişanlılarken adam dört kez nişan atmaya çalıştı ben uyardım. Bu iş iyiye gitmiyor dedim. Bana bozulmuştu hemen. Ortada bir kendini kandırma hali vardı sanırım, şu an artık çok kandıramıyor ve depresyon noktasına geldi diye düşünüyorum
evlilik bu mu ne demek ya. bu değilse ne? manyak mıdır nediradama yakınlaştığında adam sürekli "evlilik senin için bu mu, cinselliğe bu kadar önem verme" gibi absürt söylemlerde bulunuyor. Terapiye gidelim teklifini reddediyormuş, ortada bir sorun yok senin kafan sürekli cinsellikte diyormuş arkadaşıma.
Arkadaşınız en başından beri büyük akıl tutulmaları içinde, kendisini kandırma eğilimli birisi. Evliliği aşk evliliği gibi görme çabası olsun, bu adamdan çocuk yapma kısmı olsun. Kendisiyle sevişmeyen adamdan çocuk yapmak nasıl bir mantık mesela? o yüzden siz zaten yönlendirmeyin gözünün açılması ve kendi yolunu/çözümünü bulması lazım. Kimseyi kurtaramazsınız, o kendisini kurtarırken destek olabilirsiniz ancak. İnsanların; sonuçlar iyi veya kötü de olsa, o sonucu benimsemek için, kararı başta kendisi alması gerekir. Bir kararı benim adıma başkası alırsa; kötü sonuçlanırsa sorumlu hissetmem, iyi sonuçlanırsa da başarılı hissetmem. Kısacsı siz fikir veya çözüm yolu sunmayın sadece duygusal olarak destekleyip yanında olun. Arkadaşınız bir şeyleri kendisi görüp karar vermeli. Ama görmek istemiyorsa da görmez. Kimse görmek istemeyen birisi kadar kör değildir.O kadar hassas bir konu ki ben ne diyeceğimi şaşırmış haldeyim. Düzelir mi, boşanmalı mıyım, beklemeli miyim? Sürekli bu soruları soruyor, kendisini terapiye yönlendirdim ama adam değişmedikçe fayda etmiyor. Ben bu kıza düzelir bekle desem, yanlış mı yaparım? Ayrıl mı denmeli? Sizce böyle bir durum düzelir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?