yanlışmi yapıyorum?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Ben kendi babaanne dedemi hiç tanimadim. Çünkü annem sevmezdi babam tarafını. KendinCe haklıydı da belki. Ama bize de tanıtmadi izin vermedi . Onlar öldü ve ben hiçbişey hissetmedim.
Neyse şimdi 2 yaşında bir kızım var. Ve bende kayinvalidemi sevmiyorum. Bana çok kötülüğü dokundu. Çok çok cahil bir kadın . Babası kızıma aşırı düşkün. Dün onları görüntülü aradı kızımı gorusturdu. Eşimin babası halimi hatrimi sordu . Ama kV olacak kadın sanki ben yokmusum gibi kızıma bişeyler söyledi. Bana ne selam ne sabah. Yani ben bu kadınla. Ne yapayım. Bildiğiniz Zir cahil. Kızımin görüşmesini engelleyeyim mi. Yanlış mı yapıyorum. Beni saymayan kadına kızımı göstererek bilmiyorum. Kızımin babası da ben annemi arar yanlış yapıyorsun derim dedi bu arada.

Sonucta torunu gormeye tanimaya hakki var diye dusunuyorum.Kötü ile kötü olmayin.

Yerinizde olsam görüşmelerine izin verirdim ama yalnız başlarına değil, yani ya eşiniz ya sizle birlikte görüşsünler tabi. Zaten ne sıklıkta görüşecekler ki? Eşiniz de sizden yanaymış. Annesiyle konuşması işe yarar belki. Bir merhaba demek zor değil ve gayet yeterli, daha fazlasına lüzum yok. Ben büyüklerin meselelerine çocukların karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Hır gürün eksik olmadığı bir aile apartmanında büyüdüm. Bu tür kinler, öfkeler, çocuklarda büyük huzursuzluk yaratıyor, kendimden biliyorum. Bırakın kızınız zamanla kendisi anlasın babannesinin kafa yapısını.

Kaç kişi boşandıktan sonra eski eşinin ailesiyle görüşüyor, saygı çerçevesinde kalıyor?
Ama torunlarıyla görüşüyorlar.

Kadın saçma davranmış da bunun kızınızla ne ilgisi var, kızınıza karşı kötü bir davranışı olursa o zaman engellemeyi düşünürsünüz.

Baba tarafını annem de pek sevmezdi. Zamanında çok kötülükleri dokunduğu için. Ama annem hep babamla ailesinin arasını yapmaya çalıştı her bayramda gidelim dedi bizi de topladı götürdü. Bir şekilde ilişkileri koparmamak için uğraştı. Hep evlilikte ben kendi aileme saygı duyulmasını istiyorsam eşimin ailesine de saygı duymak zorundayım derdi. Sonuç olarak dedemi tanımam belki bir işime yaramadı kendisi bizi pek sevmezdi yolda görse tanıyacağını da sanmıyorum. Ama şimdi kuzenlerimle çok daha sağlam ilişkiler kurabildim bu çabalar sonucunda. Bence yılda bir iki kere görüşülmeli ve çocuğa ailesi anlatılmalı, tanıtılmalı diye düşünüyorum. Büyüdükten sonra zaten kendi kararını verir görüşüp görüşmeme konusunda.

Sizin kendi aileniz sorunluydu eğer yanlış hatrlamiyorsam bu yüzden bırakın babasının tarafını tanisin çocuk...

Gerektigi kadar gorusur baktim cocugumu bana karsi dolduruyor sacma sapan seylerle dolduruyor kafasini ozaman keserim aralarindaki iletisimi

Sizi saymaması cahillik değil. Çocuğa zarar verecek davranışları yoksa mutlaka görüşmeli. Sizle tartışabilir, yol sayabilir bu çocuktan bağımsız bir durum.

Görüşsünler. Size karşı doldururlarsa orada dur dersiniz.
Eğer aile sorunluysa zaten çocukla düzgün ilişki kuramazlar.

Zaten görüntülü konuşuyorlar, eski esiniz kızınızı yatılı almıyor öyle değil mi?

Ben olsam ekranda görünmem hiç.Tanimasina ileride, karışmam.

Yanlış anlamayın ama ben sizin konuları anlayamıyorum. Bir konunuzda boşandığınızı belirtmiştiniz. Bir konunuzda kendi ailenizle görüşmediğinizi, şimdi kayınvalide ile çocuğu görüştürmeme fikrini soruyorsunuz. Eşinizden ayrıysanız babayla bile kısıtlı zamanlarda görüşecek kaldı ki babaanne. Zaten o kısım eşinizdedir artık veya eski eşinizde. Siz ancak kendi ailenizle iletişimine müdahil olabilirsiniz. Bu kadar düşünmek, irdelemek çok yorucu değil mi? Çocuk büyüdüğü zaman kendi seçimlerini yapacak zaten.

Ilişkiler kişiseldir. Siz birbirinizi sevmeyebilirsiniz. Görmek istemeye de bilirsiniz. Bu gelin kaynana olarak sizin iliskiniz. Ama onlar babaanne ve torun. Yani ayrı bir ilişki. Elbette gorusturmeme gibi bir yanlışa düşmeyin. Kızınızı bundan mahdum bırakmayın.

Kızımı kötü etkilemiyorsa ben görüşmesinde bir sakınca gormezdim. Senin annen şöyle kadın böyle kadın falan tarzinda böyle yapıyorsa eşimi konu hakkında uyarır devamı gelirse gorusturmezdim. Ama böyle bir durum yoksa babannesi sonucta görüşün isterdim.

Kayinvalideniz cahilse siz akillilik yapip siz konussaydiniz nasilsiniz diyeydiniz. Küçük olan sizsiniz. En azindan bu kadar içinize dert olmazdi.. Ayrica o sadece sizin evladiniz değil onun babasi var karar sadece size ait değil. Görüşmelerini kisitlamak bence bu devir de gerçek cahillik olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…