• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlızlıktan delirme noktasına geldim.

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
Evliyim eşimin yoğun bir işi var haliyle bana zaman ayıramıyor. Bende tabi tek başıma yaşamak zorunda kalıyorum. Bulunduğum yerde komşularım var ama onlarla da kafa yapımız uyuşmuyor.
Hergün evde aynı rutin arada dışarı çık hava al ama bu kadar insan istiyor ki zaman geçirip konuşup gülebileceği bir insan olsun ama yok daraldım. Depresyona girdiğimin farkındayım zira kademeli bir şekilde kilo almaya devam ediyorum. Mutluluğu gıdalarda bulmaya başladım desem yeridir.
Boşuna demiyorlar insan sosyal bir canlıdır diye....

Evliyim eşimin yoğun bir işi var haliyle bana zaman ayıramıyor. Bende tabi tek başıma yaşamak zorunda kalıyorum. Bulunduğum yerde komşularım var ama onlarla da kafa yapımız uyuşmuyor.
Hergün evde aynı rutin arada dışarı çık hava al ama bu kadar insan istiyor ki zaman geçirip konuşup gülebileceği bir insan olsun ama yok daraldım. Depresyona girdiğimin farkındayım zira kademeli bir şekilde kilo almaya devam ediyorum. Mutluluğu gıdalarda bulmaya başladım desem yeridir.
Eşiniz hangi işle meşgul acaba

Benden size tavsiyeler :
- is bulun eger mumkunse
- bir spora yazilin boyle grup halinde yapilabilecek
- kurslara yazilin uzun soluklu olanlardan
- derneklere katilin boyle ise yarabileceginiz
- arkadaslarinizi cagirin baglantiyi kesmeyin uzakta olsalarda
- ailenizle vakit gecirin
- komsularinizi yabana atmayin belkide onlari tanimadiginizdan uyumlu bolmuyorsunuz.
- buraya yazin
-

neyi seversiniz, ne yapmak istersiniz.

iletisim ulasim cagindayiz, sakin yakinimda imkan yok diye kendinizi eve kapatmayin,
gerekirse bir saat yolculuk yapin, gidin hobinizi yapin,
veya belki internet uzerinden de sizi mutlu edecek sekilde sosyallesebilirsiniz En Büyük KK

Insan once kendiyle mutlu olabilmeli kendine yetebilmeli.
Son bir aydır kaç konuda ayni cümleyi yazdım.
Elbette esinizle vakit gecirmek isteyebilirsiniz, haklisiniz da
Ama kendi basiniza yapacak bir sey nasil bulamıyorsunuz? Hic mi sevdiğiniz bir sey yok? Bir hobiniz de mi yok?
Kitap okuyun, internetten spor videolari acin, youtubeda cok guzel videolar var, yemek yapın komsulara dağıtın, cicek /meyve/sebze ekin dikin, bir suru online kurs var onlara katılın. Neden mutlulugu esinize endeksliyorsunuz ki?
Komsularla kanka olmaniza gerek yok ama haftada bir onlara katılabilirsiniz, kafaniz dağılır. Bazen bos muhabbet de gerekir :) farkli insanlar tanımak guzeldir.
Benim de komsularim asagida bahcede otururlar ben katılmam ama sebebi koronadan evdeyim riske girmek istemiyorum. Normal.zamanda oturmaya giderdim. Bazen pencereden laf atarim iki sohbet ederiz naber nasilsin tamam :)
El isi yapin, resim yapin, müzik acin dans edin. Hayvan besleyin. Yani insan istedikten sonra kendini oyalayacak ve mutlu edecek aktiviteler bulur.

Muhtemelen evlenince şehir değişikliği yaptınız, sizinle aynı durumdaydım. Hic tanimadigim bir şehir bir tane akrabam arkadaşım yok, eşim devamlı çalışıyor, geceleri bile. Sonra bir kaç arkadaş buldum ama eve gelince Allahim ben böyle dedikoducu boş beleş bi insan değilim diye uyuyamiyordum geceleri neyse o insanlarıda çıkarttım hayatımdan kafa yapıma asla uymuyorlardı. Sonra evden çalışmaya başladım, ama yinede fazlaca boş vaktim kaliyordu, öncelikle bir minik can sahiplendim, bolca kitap okuyup booolca film izledim, spor yaparken insanlarla tanıştım ayaküstü sohbetler beni hep daha iyi hissettiriyor yani hep sevdiğim seyleri yaptim. Cok mutluyum bu şekilde. Sizede hobi edinmenizi tavsiye ederim

Son düzenleme:
Eşim bekçi ve akşamları evde tekim buraya yerleşeli 1 ay oldu zaten yeni evliyim ve tanıdığım tek insanı geçtim kedi köpek bile yok.. Eşim gündüzleri hep evde ama akşam işe gidiyo ve ben pazartesi işe başlayacağım akşamları iyice yalnızlaşacağım sanırım. Tek değilsin

Back
X