Yapabilir miyim?

Kalplizebra

Senden vıttırıvızzık olmasın ama,
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
545
918
103
Arkadaşlar merhaba
Ben lisans mezunuyum yüksek yapıyorum şimdi
Bir çok iş başvurusunda bulundum ki bunların bir kısmı kendi alanımla alakalı olmayan hatta üniversite mezunluğu bile gerektirmeyen meslekler.. ama hiçbir zaman öğrencilik yıllarım da dahil evde boş oturma taraftarı olmadım. Gocunmadım bu konuda şunu yapmam bunu yapmam demedim hatta ailem karşı çıktı kırdım zincirlerimi girdim yeri geldi garsonluk, kasiyerlik yaptım. Neyse konu başka aslında
Yine bana hey heyler geldi işsizlik başıma vurdu
Ha, bu arada onca zaman çalıştım diye övündüm ya, bir sorun ne kadar birikmiş param var züğürtümm züğüüürtt
Geçen gün sigara alacaktım (sigaramdan da ödün vermem ha, çok da matah bişey sanki) e eşşşeek kadar olmuşum babadan okul harçlığı alıyorum ancak ona yetiyor, onu da utana sıkıla alıyorum yaş itibari insan gocunuyor ya.. neyse evde ara taraa bozukları birleştir öyle gittim aldım. Başım göğe erdi sanki, bir sigara yaktım yine züğürtlüğüme yandım
Diyeceğim şu ki hiçbir birikimim olmadı hatta öyle tutumsuzum ki kazandığım paralar nasıl nereye gitti bilmiyorum, bittiğinde de düşürdüm zaar, yoksa nasıl biter ki diyip durdum

Neyse aklım başıma geldi dediğim gibi asgari ücretle de olsa bir işe girme derdindeyim.
Ve bu sefer farklı olsun istiyorum, işe girdiğim gibi bir ay bekleyip, sonrasında araba için kredi çekmeyi düşünüyorum. Hem çok fazla hevesim var hem de sorumluluğumu bilirim maaş olduğu gibi kredi borcuna gider diye düşündüm. İhtiyacım olduğunda da satarım diyorum. Sizce mantıklı mı? Bana artı fikir verecek olan var mı? Cidden çok dertliyim afakanlar basıyor artık. Bir el atıverin, yardımcı oluverin be ya

Merhaba,
Şöyle bir şey var evet kabul edilme olasılığımın fazla olduğu, asgari ücretle çalışacağım özel ama kurumsal olan bir yerden haber bekliyorum. Oranın maaş bankasının, maaşını ordan çekenlere özel ihtiyaç kredisinde faiz oranı oldukça düşük. Bu da beni olumlu yönde etkiledi aslında. 48 ay vadeyle kredi çekip 856 tl gibi bi meblağ aylık ödemem oluyor. Seneye falan iyi bir yerde ve kendi alanımda bir iş bulursam, krediyi tekrar yapılandırıp vadeyi kısaltmayı düşünüyorum.
Dediğiniz gibi kenara para koysam ona da sabırsızım, şu aralar çok fazla manevi sıkıntım var, kendi çabamla bir araba alırsam bana iyi bir motivasyon kaynağı olacağını düşündüm

Ayy 7 8 sene önceki halimi hatırlattın bana gir ne iş bulursan bul bende kendi mesleğimi yapmıyorum şimdilik. Yapasimda yok. Buldugum is bana arabayla 2 dakika.
Arabaya yatırım yapma arabanın değeri çok ama çok dusuyo. Bence her maaşından yarim altın gibi birsey al. Araba fikri hic iyi değil canim. Bence.

Yav aslında derdim birikim değil araba almak
Arabanın yatırım olduğunu ben de düşünmüyorum çünkü aldığından daha az bir fiyata satıyorsun.
Mantığım şu hem arabam olsun hem de paramı çar çur etmeyeyim, ihtiyacım olduğunda satarım elime toplu para geçer
Ama asgari ücretle yapılacak şey midir çok mu deli cesareti olur acep

Zaten araban olunca parayı carcur edemiceksin canim ben sabah carsiya giderken cami indirdim hava güzel diye. Vardığımda cam yukarı cikmadi. Hemen biyere goturdum göstermeye. Kapı sökülmesi lazimmis. Camı çalıştıran motor bozulmus. 1200 tl ödemeliyim ahahahahaha vergisi sigortası bilmem neyi. Ama illa arabam olsun diyorsan al kendine güzel birsey dedigin gibi her ay oraya buraya harcayacağın arabaya gitsin. Ama asgari ücretle bilemedim vallahi. Belki şimdilik ufak tefek birikim yap. Kendi işine geçersen daha fazla maaş aldığında düşün :/

Ay koptum
O da doğru vergisi bakımı benzini filan ama onu da asgariden kalan 544 tlyle kenara atıp atıp hallederim diye düşündüm. Keşke bu pollyannacılığı hayatımın her anında uygulayabilsem

Ay koptum
O da doğru vergisi bakımı benzini filan ama onu da asgariden kalan 544 tlyle kenara atıp atıp hallederim diye düşündüm. Keşke bu pollyannacılığı hayatımın her anında uygulayabilsem
Ben uyguluyorum pişmanım ahahahha sen uygulama

Cok tatlisin okurken guldum hersey gonlunce olsun.

Daha iyi bir is buldugunuzda alin derim ben. Suan geleceginizi garantiye almaniz daha iyi olur. Önümüzde ne var bilemeyiz ama ekonomi cok zayif biliyorsunuz ki. Bence para biriktirin kendinize soz verin kendinizide boylece tutumlu olmaya alistirirsiniz. Araba almayla dert bitmiyor habire masrafi cikiyor. 3 kurus asgari ucret alip parayi ona gommek cok mantikli değil. Bende asgari alıyorum kendi isimi yapamıyorum. Bu dönemde para biriktiriyorum tikandigim noktada isten ayrilirim kendi isimi ararken o parayi degerlendiririm diye kendime plan yaptım mesela. Yolunuz acik olsun :)

Doğru söylüyorsunuz
Ben de aşırı hevesliyim araba konusunda, bu biraz deli cesareti veriyor bana sanırım.
Kendime verdiğim sözü de tutamamaktan korkuyorum, bir şey olur bir şeye canım sıkılır hadi gidiym şunj aliym diye diye parayı hiç etmem umarım
Ama haklısınız ona diyecek lafım yok, yorumunuz için teşekkür ederim

Vallaha bende istiyorum araba ne yalan söyleyeyim bakarimda sık sık ilanlara piyasaya ama sonra " sacmalama babing 3 kurus parayi kazanana kadar canin çıkıyor maddi olarak duzeldiginde alirsin acelen ne" diyorum. Acele etmeyin bi anlik hevese kapilmayin :)

Allah hayırlısıyla tez vakitte ikimize de nasip etsin inşallah, ah ah

Cok da iyi bilmiyorum ama peşinat hiç yoksa nasıl krediyle araba alacaksınız? Asgari ücret belli zaten. Sizin yol ve yemek paraniz, sigara paraniz, e iş yerine uygun kıyafet vs masrafi derken, elinizde kalan 500 lira olsa, her ay 500 lira ödeyerek zittin senede ancak araba alırsınız

Canim asgari ucretle calisacaksan kredi cekme ayda bir tam alton yap koy kuyumcuya gerisiylede rahat ay sonunu getirirsin

Evet onu belirtmemişim
Eğer bahsettiğim iş olursa kıyafet derdi yok
Yemek ve yol onlara ait
500 lira da harçlık olarak kalacaktı bu durumda

Peşinata gerek yokki direk ihtiyaç kredisi çekip arabayı nakit olarak alacaktım 48 ay vade ile. Sonra iyi bir işe girersem, kredimi yapılandırıp vadeyi kısaltacaktım ama ne bileyim çok mu hayalperestlik oluyor bu şekilde yapan var mı acaba

Canim asgari ucretle calisacaksan kredi cekme ayda bir tam alton yap koy kuyumcuya gerisiylede rahat ay sonunu getirirsin

Canım altın olayı sadece parayı çar çur etmemek için değil mi? Yoksa artışında falan çok fazla bir getirisi olmuyor sanırım

Canım altın olayı sadece parayı çar çur etmemek için değil mi? Yoksa artışında falan çok fazla bir getirisi olmuyor sanırım
evet artisinda cok getirisi olmuyor fakat faiz olayindan cok daha iyidir hem kuyumcuya versen elinin altindada olmaz kredi olayina sicak bakmiyorum 5 milyar veripte 8 milyar odemek bana mantikli gelmiyor acikcasi gec olsun guc olmasin

evet artisinda cok getirisi olmuyor fakat faiz olayindan cok daha iyidir hem kuyumcuya versen elinin altindada olmaz kredi olayina sicak bakmiyorum 5 milyar veripte 8 milyar odemek bana mantikli gelmiyor acikcasi gec olsun guc olmasin

Evet cumhuriyet bana çok mantıklı geldi
Kendimi ufak ufak kısıp çeyrek alsam iş gözümde büyüyor, ama ciddi bir kemer sıkma politikasıyla cumhuriyet alıp büyük birikim yapmak daha heveslendirici geldi. En azından bir yıl sonunda çekmek istediğim kredi miktarının yarısını elde etmiş olurum hem de faiz ödemeye gerek kalmadan.
Bunu yapıcam sanırım fikir için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…