Yapabilir miyim?

Keşke küçükken öğretmenimiz öyle bir şey yaparak bizi alıştırsaymış, belki şimdi kedilerden korkmazdım 🤧

öğretmenlik yaptığınız yer köy gibi bi yerse, hoş ilçe bile olsa sokak kedileri kendilerine sığınacak bi dam falan bulabilir siz çok merak etmeyin. Yetişkin dediniz bir de. Ben köpeklere çok üzülüyorum onlar bi yere tırmanıp gizlenemiyor da... çöp konteynnırlarına girip çöpten yemek de bulamıyor kendine daha yazık gibi sanki... Fazla yemeklerimi çöpün kenarına dökerim hep içine değil. Görüntü kirliliği oluyor ama napim..

Keşke küçükken öğretmenimiz öyle bir şey yaparak bizi alıştırsaymış, belki şimdi kedilerden korkmazdım 🤧
Benimde iki ogrencim cok korkuyolardi kucagimdayken yaklastirdim yanima yavas yavas sevdiler sonra ikiside bana mektup yazip tesekkur etmisler. Korkulcak bisey olmadigini anladik yazmislar cok sevindim.

Merhabalar arkadaslar..
Ogretmenim ve merkeze gore cok yuksek ve soguk bi yerde okulum. Uc gun once buz gibi bi havada disarda yagmur yagarken okulun kapisinin onunde bi kedi okula girmeye calisti bende aldim iceri. Ilkokul ortaokul birlesik bi okul ve bu yas cocuklari bilirsiniz hemen hayvanin sagindan solundan cekistirmeye basladilar. Bazi ogretmenlerde korkuyomus bagristilar falan brnde hayvani aldim sinifima goturdum. Karnini doyurdum isindi uyudu cok uysal bi kedi zaten. Ertesi gun okulda olamiyacagim icin eve goturdum ama evde bi kedim daha var birbirlerinden hoslanmadilar disrda buldugum erkek ve buyuk benimki disi 7 aylik bu sabah tekrar sinifa getirdim cocuklarda cok sevdi ilgilendiler tuvalet mama falan getirdiler. Simdi ben kis bitenr kadar en qzindan bu hayvan sinifta kalsin istiyorum ama veliler sorun eder mi idare bisey der mi yada derslerle birlikte sinifta kediyle ilgilenebilir miyim bilmiyorum ama asla birakmakta istemiyorum. Bana da alisti tuvalet icin disari cikariyorum hemen gelip beni bekliyo okuljn onunde. Bugun tuvaletiyle birlikte sinifa biraktim mama su vs ile. Bi arkadasim burasi hayvan bakma yeri degil at sunu dedi haftasonu baktim yagmurlu gosteriyo nasil atarim ya ne yapacagimi sasirdim sizce bakabilir miyim?
Ne güzel dusunmussunuz,insallah idareniz sıkıntı cikarmaz ,bir de bence veterinere götürüp gerekli asi kontorl vs yaptirin onları yaptirdiginiza dair eilinizde kağıtlarda olsun kimse bir sey diyemez,

Uygulamalı hayvan sevgisini kazandıracak siniz,hatta şuan milli eğitim bakanı da özellikle okullarda kedi,köpek gibi hayvanlarin olmasını istiyor,bence çok güzel dusunmussunuz

özel okullarda tavuk, horoz, tavuskuşu, kedi, köpek, civciv, eşek bir sürü hayvan besleniyor.

Bı hayvana sahıp cıkmak cok guzel bısey ama orası yerı degıl bence sınıfta bı kedı varken cocukların cok derse odaklanacagını dusunmuyorum bıde pıre fılan olabılır. Mesela benım hayvan tuyune alerjım var aynı ordamda duramıyorum cok severım ama malesef coxugu oyle olan bı velı bunu kabul etmek ıstemeyebılır. Okulun alt katı fılan yokmu orada fılan beslesenız ama bı veterıne goturup bıde yıkayın o cocuklar ıllakı eller sever onuu

Milli Eğitim Bakanlığı zaten "her okulun bir evcil hayvanı var" projesi başlatmıştı sanırım. Bunu bahane ederek idarenizle görüşebilirsiniz önce onları ikna etmeniz lazım. Bi veterinere götürüp aşılarını vs hallederseniz velilerin sorun çıkarmasını azaltabilirsiniz. Sorun çıkarana da bakanlığın projesi dersiniz. Ama önce idareyi arkanıza alın. Olmazsa da ailesiyle bakabilecek bir öğrencinize verebilirsiniz ya da bahçeye sağlam bir kedi evi yapabilirsiniz en azından yağmurdan korunur.

Back
X