hayırlı günler arkadaşlar.bir konu hakkında bilgi almak istıyorum.yapanlar vardır yada devam edenler.
soruma geçeçek olursak.
ALES sınavları zor mudur?
Nasıl çalışmam gerekiyor?
Ne yapmam lazım?
Açıkçası çok bir şey bilmiyorum detayıyla.
Adımları ve aşamaları nelerdir? Bölüm açma, kontenjan vs nette baktım fakat kafamdaki sorular tam netleşmedi.
Yabancı dil hiç yok zaten.az çok netten baktığım kadarıyla yabancı dil üniden üniye değişiyormuş. kimisi sınavına girmek bile yetiyor demiş.
Tezsiz yapma imkanım yok.
Ayriyeten ilahiyat okuyorum.Bahar dönemine kaydımı yaptırmak ALES için yetersiz olur mu?Ağırlık tamamiyle ALES mi olmalı.
Son sorum ALES için Türkçe yeterli midir?Matematikten bir kaç soru yeterli olur mu?
Çok çalışkan biri değilim.Ders çalışmadım bugüne kadar doğru düzgün. Hedefim hiç olmadı. Başardığım bir şey yok bu yönde(sınavlar).Bunu başarmak istiyorum açıkçası..5 ay süre boyunca planlı şekilde çalışıcam gerçekten. olurmu yani benden.ne lise,ne üni,ne aöf (lısans tamamlama)bitirdim bir şekılde ama zaten kazanılmadan herkesin girebileceği yerlere girdim.
lütfen aksı ve tersi yorum yapacak olanlar yapmasın..dert yükluyum..kaldıracak mizahım kalmadı.teşekkurler.