yapabilirmiyim?

hicmakam

buğday başak verince orak pahaya çıkar..
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
3.708
4.664
133
hayırlı günler arkadaşlar.bir konu hakkında bilgi almak istıyorum.yapanlar vardır yada devam edenler.

soruma geçeçek olursak.

ALES sınavları zor mudur?
Nasıl çalışmam gerekiyor?
Ne yapmam lazım?
Açıkçası çok bir şey bilmiyorum detayıyla.
Adımları ve aşamaları nelerdir? Bölüm açma, kontenjan vs nette baktım fakat kafamdaki sorular tam netleşmedi.
Yabancı dil hiç yok zaten.az çok netten baktığım kadarıyla yabancı dil üniden üniye değişiyormuş. kimisi sınavına girmek bile yetiyor demiş.
Tezsiz yapma imkanım yok.
Ayriyeten ilahiyat okuyorum.Bahar dönemine kaydımı yaptırmak ALES için yetersiz olur mu?Ağırlık tamamiyle ALES mi olmalı.
Son sorum ALES için Türkçe yeterli midir?Matematikten bir kaç soru yeterli olur mu?

Çok çalışkan biri değilim.Ders çalışmadım bugüne kadar doğru düzgün. Hedefim hiç olmadı. Başardığım bir şey yok bu yönde(sınavlar).Bunu başarmak istiyorum açıkçası..5 ay süre boyunca planlı şekilde çalışıcam gerçekten. olurmu yani benden.ne lise,ne üni,ne aöf (lısans tamamlama)bitirdim bir şekılde ama zaten kazanılmadan herkesin girebileceği yerlere girdim.

lütfen aksı ve tersi yorum yapacak olanlar yapmasın..dert yükluyum..kaldıracak mizahım kalmadı.teşekkurler.

peki ALES le girmek istediginiz bolum nedir?

bizim alanda yabanci dilsiz kesinlikle hic bir okul kabul etmiyor mesela, ALES yetse bile mulakat da gerekiyor sonra.

Alaniniza yonelik mulakata da calismaniz lazim.

Bir de Turkceniz de iyi degil sanirim,
cok fazla yazim hataniz var,
normalde yazim hatalarini elestirmem ama ALESe hazirlanan birinin yapmamasi gereken hatalar bunlar.

Son olarak 5 ay gayet uzun bir sure, planli calisirsaniz yetirirsiniz. Ki universite mezunu birisi icin ALES o kadar zor olmayacaktir.

sizin alan nedir peki?
okulun açtığı bölümlere göre olmuyor mu?
ben mi yanlış biliyorum.
sanırım sizde matematikte iyiydiniz.
teşekkür ederim.

ALES için özel kurslar var

gidin ALES kursuna hayatınız Türkçe ve Matematik olsun

üstüne bolca soru çözün özellikle mantık vs gibi sorularda bilgi değil akıl yürütme sistemi önemli

son sistemde ALES e girmedim ama ana kural bol paragraf sorusu cümle dizimi vs anlama üzerine kurulu

yabancı dil konusunda bölümünüze göre araştırın

ben yüksek lisans yaparken yabancı dilsiz yüksek lisans yoktu ama şimdi var özellikle sözel alanların çoğunda yabancı dil istenmiyor

bu arada ALES sadece bir adım not ortalamanız da mülakattaki başarınız da eğer gerekliyse yabancı dil sınavı puanınız da önemli

İlk başta miyim'i ayrı yazarak başlayabilirsiniz.
Bir de ne mezunusunuz, ne alanda yüksek lisans yapmak istiyorsunuz? Bu aralar yüksek lisans moda oldu kime sorsam yapıyor, iyi bir üniversitede yüksek lisans yapmak istiyorsaniz, ortalama, ALES, yds/yökdil en azından biri yüksek olmalı.

şimdiden başladım alese çalışmaya bakınz iyiki sormuşum.
bende modayı takip ediyim dedim.

Ben tezsiz yaptım dil istemiyordu
Ama sınavda hem Türkçe hem matematik yapmıstım

çok teşekkür ederim.ilgi,alaka ve nezaketinizden dolayı.
internette yazılanlar kadar basit olmadığını anladım.
çıkmış sorulara göz gezdirdim baya uzun paragraflar var bu korkuttu gözümü gerçekten.kamu yönetimi mezunuyum.bulunduğum il çok küçük alımı kolay olur diye düşündüm.teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…